MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Sosyal Ağlar (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/)
-   -   MSN Messenger - Live Messenger - Windows Live Messenger Teknik Destek (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/7635-msn-messenger-live-messenger-windows-live-messenger-teknik-destek.html)

ahmetgns 23 Ocak 2008 10:24

Alıntı:

bixcer adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 908613)
ya ahmetgns bak şimdi benim msnim bi kaç gün önce normaldi bana msj yazmamaya başladilar ve ben yazdim işte bana dediler niye offlinesin cevrim dişi gözüküyosun dediler bende ben cevrim içiyim dedim onlarda cevrim dişi sin yazdilar msni kapattim açtim ayni sorun ama sonra bi arkadaşa gittim onda actim yine ayni sorun msnim online gözüküo ama listemdekilerde offline gözüküyo bunu çözemedim işte.!

Sorununuzu ben gayet iyi anladım. Çözemediğinizi de. Yalnız diyorum ki, sorununuz muhtemelen sunucu kaynaklı, bu durumda elinizden pek birşey gelmez. Sorun hakkında Microsoft'un Destek hattından yardım istediniz mi? Önceki mesajlarımda destek isteyeceğiniz web sayfasının adresini vermiştim.

Bir tavsiyem daha var. İzinli ve Engelli listenizdeki silebildiğiniz bütün kişileri silin (Messenger Seçenekleri>Gizlilik) Listelerde kişilerin üzerinde sağ tıkladığınızda bir menü belirir, Sil'ebiliyorsanız, silin. Kişi Listenizin de bir yedeğini alarak (Messenger menüsü>Kişiler>Anlık ileti kişilerini kaydet) Kişi Listenizi tamamen silin. (Kolayca silmek için Windows Live Hotmail'deki Kişiler sekmesini kullanabilirsiniz, messenger'da toplu silme işlemi mümkün değil de...) Sonra o kişileri birer ikişer ekleyin ve o kişilere sorun, çevrimiçi görünmeye başladınız mı?

Siz en iyisi web messenger'ı deneyin : MSN Web Messenger

Eğer hala bir ümit ışığı yoksa, o hesabı bir süre askıya alın (zaman bazı şeylerin çaresidir), ve yeni bir hesap oluşturun: http://account.live.com/ (ara ara eski hesabınızın durumunu gözden geçirin, bir düzelme yoksa, Microsoft Destek de birşey yapmıyorsa, kişi listenizi tamamen boşaltıp hesabınızı kapatın. 120 gün sonra tekrar aynı hesabı almayı düşünebilirsiniz.

bixcer 23 Ocak 2008 12:14

Web Msnden Actim kendimde acikt gözüküyorum ama başkasinda offline yine :D dediğini yaptim kapattim bi süre sonra acip bakarim :D

Yshl 23 Ocak 2008 16:34

Alıntı:

ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 907522)
Messenger'ı onarmayı deneyin (Program Ekle veya Kaldır>Windows Live Messenger>Destek bilgisi için burayı tıklatın>Onar).

İşe yaramadıysa oturum açtıktan sonra Messenger Seçenekleri>Güvenlik << Buradaki şu seçeneği işaretleyin: "Bu paylaşılan bir bilgisayar olduğundan adres defterimi, görüntü resmimi ve kişisel iletimi burada depolama" Oturumunuzu kapatın ve geri açın. (Düzeldiyse aynı seçeneği tekrar eski haline getirin.)

Bu da işe yaramadıysa, varsa bilgisayarınızda Windows Messenger'da oturum açmayı deneyin. Orada da aynı hata oluşuyor mu?

Kendinizi listenizden silmeyi denemelisiniz. Zaten ne diye kendinizi eklersiniz, onu da anlamam.

Siz de Messenger'ı onarmayı deneyin, aynı yerden.

Bir de Messenger'ı kurduktan neden 2 gün sonra bu hatayı alıyorsunuz, 2 gün boyunca sorunsuz kullanırken 2 gün dolunca bu hata mı oluşmaya başlıyor?

örneğin bugün kuruyorum rahatça kullanıyorum, kapatıyorum.bilgisayarı ertesi gün açınca sorun çıkıyor.çoğu kez silip yeniden yükledim yine sorun çıkıyor

tar33 24 Ocak 2008 16:56

arkadaşlar windows live messanger webcam açmamı engelliyor ve windows live messanger çalışmayı durdurdu diye bir uyarı verip msn yi tamamen kapatıyor.bu sorunun çözümünü biln var mı acaba.

dalgın 24 Ocak 2008 17:04

benım pc vista hemde vestel cok dandik nefret ediorum artık cok gec acılıo birde msn discovery yükledim sonra sildim ama msn her actıgımda hata dosyası verio ona tılayınca msn acılıo bana yardımcı olurmsunuz lütfen arkadaşlar

ahmetgns 24 Ocak 2008 18:25

Alıntı:

dalgın adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 910505)
benım pc vista hemde vestel cok dandik nefret ediorum artık cok gec acılıo birde msn discovery yükledim sonra sildim ama msn her actıgımda hata dosyası verio ona tılayınca msn acılıo bana yardımcı olurmsunuz lütfen arkadaşlar

Şunu bir dener misiniz?

MSN Messenger - Live Messenger - Windows Live Messenger Teknik Destek - Tekil Mesaj -

zordak 24 Ocak 2008 18:54

live messenger 8.1 kullanıyorum ve birisine dosya yollerken direk düşüyorum...kaspersky var virüs programı acaba neden olabilir?

DjTiesto 26 Ocak 2008 13:38

8.5 Paylaşım Klasörü Silme ? Yardım!!!!

Windows Live Messenger 8.5 versiyonunda Paylaşım Klasörünü aşağıdaki kodu Çalıştır 'a yazarak silebiliyoruz çözdüm, ancak sonrasında Windows Live Messenger 'a giriş yaparken tekrar yüklüyor, Buna bir çözüm yolu arıyorum bilen kişilerin yardımlarını bekliyorum. (Bir ek dosya veya yama ile)

Fırtına 26 Ocak 2008 13:50

Ben bunu A-patch aracılığı ile yok ediyorum daha rahat oluyor, eğer kullanmak isterseniz 8.5 uyumlu A-patch'i indirin ve oradan Paylaşım klasörünü kullanıma kapatın(Silin)

Sizin yeniden yükleniyor dediğiniz kısımı anladım yeniden yüklediğinde C://Program Files/Windows Live/Messenger klasöründe yeni bir msnmsngr.exe olulşuyor onları görürseniz 1 tane kalana dek azaltın...

Windows Live Messenger 8.5 için A-Patch

Yshl 28 Ocak 2008 16:45

ahmetgns nickli arkadaş,
bütün dediklerini sırasıyla,karışık halde her türlü denedim olmuyo olmuyo..eskiden böyle bi sorun yoktu..yardımların için teşekkürler

ilbara 28 Ocak 2008 19:56

Selam arkadaşlar, ben windows live messenger ın 8,5 beta sürümünü kullanıyorum
sorunum dosya paylaşımı yapamamak. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Dosya paylaşım klasörü diye bi klasör var ama olmadığı şeklinde hata veriyor. Nasıl düzeltirim.

ahmetgns 28 Ocak 2008 20:48

Alıntı:

ilbara adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 914288)
Selam arkadaşlar, ben windows live messenger ın 8,5 beta sürümünü kullanıyorum
sorunum dosya paylaşımı yapamamak. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Dosya paylaşım klasörü diye bi klasör var ama olmadığı şeklinde hata veriyor. Nasıl düzeltirim.

Messenger son sürümünü (8.5.1302.1018) http://get.live.com/ adresinden indirin.

Şimdi sorun yaşarsanız, Messenger Seçenekleri>Paylaşım Klasörleri sekmesine gelin ve orada "Paylaşım Klasörlerinde Sorun Gider..." düğmesine tıklayın. Açılan sayfayı dikkatlice okuyun, yapmanız gereken şeyleri yapın.

Hala olmuyorsa, tekrar sorabilirsiniz.

uzay adamı 28 Ocak 2008 22:22

msnyi açtığımda kişiler karışık bir şekilde sıralı oluyor. bazen anlamadığım şekilde bir kişi öne geçiyor diğer zaman diğeri. ben en çok görüştüklerimi 1. 2. 3. diyerek sıralamak istesem yapabilirmiyim. ama bunu yaparken çevrim içilerin başa gelmesini istiyorum.yardım edermisiniz

ahmetgns 29 Ocak 2008 11:15

Alıntı:

uzay adamı adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 914381)
msnyi açtığımda kişiler karışık bir şekilde sıralı oluyor. bazen anlamadığım şekilde bir kişi öne geçiyor diğer zaman diğeri. ben en çok görüştüklerimi 1. 2. 3. diyerek sıralamak istesem yapabilirmiyim. ama bunu yaparken çevrim içilerin başa gelmesini istiyorum.yardım edermisiniz

Messenger kişileri alfabetik sıraya göre dizer. Başka bir şekilde dizmenin de bir yolu yok sanırım.

Yalnız farklı gruplar oluşturup, [1. sırada görüştüklerim] [2. sırada görüştüklerim] filan gibi adlandırdığında, ve kişileri gruplara göre sıraladığında, bu şekilde bir sıralama elde edebilirsiniz. Ya da sıralamak istediğin sırada insalara takma adlar ekleyebilirsin ama bu sefer de kişilerin gerçek görüntü adlarını kaçırırsın.

Çevrimdışı kişileri birlikte gruplandır gibi seçenekler var, bu da çevrimiçi kişileri bir araya toplayabilir belki. Messenger kişi listesi penceresindeki Kişiler menüsünü incele, orada bir takım seçenekler sunuluyor.

keremnazebru 29 Ocak 2008 17:19

script le alakasi oldugunu sanmiyorum ama biraz evvel msn im your conversation can not be delivered ...@hotmail.com diye bir msg la kapandi.

bunun ne olabiliecegini bilen var midir acaba ? disardan log tutup da kendine gonderme gibi bir imkani olabilir mi biirilerinin ? paranoya yaptim.

NeutralizeR 29 Ocak 2008 17:23

Alıntı:

keremnazebru adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 915413)
script le alakasi oldugunu sanmiyorum ama biraz evvel msn im your conversation can not be delivered ...@hotmail.com diye bir msg la kapandi.

bunun ne olabiliecegini bilen var midir acaba ? disardan log tutup da kendine gonderme gibi bir imkani olabilir mi biirilerinin ? paranoya yaptim.

Bu uyarıyı Windows Live Messenger'ın kendisi vermişse; ileti gönderdiğiniz kişiye iletiniz ulaşmadan Messenger oturumunuz zaman aşımına uğramış, hareketinizden sonra da kapanmış demektir.

keremnazebru 29 Ocak 2008 18:41

Alıntı:

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 915417)
Bu uyarıyı Windows Live Messenger'ın kendisi vermişse; ileti gönderdiğiniz kişiye iletiniz ulaşmadan Messenger oturumunuz zaman aşımına uğramış, hareketinizden sonra da kapanmış demektir.

ama konusmanin yonlendirildigi adres; yani msn nin verdigi adres konustugum kisinin adresi degildi ki. paranoyamin sebebi o zaten. yoksa o bahsettiginiz msg i hep goruyorum baglantida sorun oldugu zaman...

lifeispain 30 Ocak 2008 15:48

Windows Live Messenger 8.5 kullanıyorum. Bana gönderilen çevrımdışı iletileri çevrimdışıyken alamıyorum ancak msnimi kapatıp tekrar açarsam alabiliyorum. ama aynı bilgisayarda başka bi hesabımla oturum açtığımda böle bi sorun yok. Eklenti olarak msn plus kullanıyorum ki çok eskiden beri kullanırım böle bişeyle karşılaşmadım.
Önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla başka bi arkadaşında böle bi sorunu olmuş. çözüm olarak bi arkadaş contacts dosyasını silmeyi önermiş. denedim ama bi değişiklik olmadı.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

ahmetgns 30 Ocak 2008 17:03

Alıntı:

lifeispain adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 916582)
Windows Live Messenger 8.5 kullanıyorum. Bana gönderilen çevrımdışı iletileri çevrimdışıyken alamıyorum ancak msnimi kapatıp tekrar açarsam alabiliyorum. ama aynı bilgisayarda başka bi hesabımla oturum açtığımda böle bi sorun yok. Eklenti olarak msn plus kullanıyorum ki çok eskiden beri kullanırım böle bişeyle karşılaşmadım.
Önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla başka bi arkadaşında böle bi sorunu olmuş. çözüm olarak bi arkadaş contacts dosyasını silmeyi önermiş. denedim ama bi değişiklik olmadı.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Ben sorunu anlayamadım. Çevrimdışı iletileri zaten çevrimdışı iken alamazsınız, oturum açmalısınız ki iletileriniz size gösterilsin. Eğer oturum açmış olup çevrimdışı görünürken alamıyorum diyorsanız, o zaman bana göre çok da büyük bir sorun yok. Çünkü mesela çevrimdışı bir arkadaşınıza çevrimdışı ileti atmak üzere konuşma penceresini açtığınızda, yukarıdaki bilgi çubuğunda "Falanca çevrimdışı görünüyor. Gönderdiğiniz iletiler bir oturum açtığında teslim edilecek" diyor. Yani siz orada çevrimdışı görünürken çevrimdışı iletileri almamanız bana normal gibi geldi, çünkü belki hesabınız çevrimdışı iletiler sunucusunu oturum açtığınız anda kontrol edip, eğer beklemede olan iletiler varsa size gönderiyor olabilir. Yardım sayfalarında da buna benzer bir şey yazıyor. Diyor ki: "Kişileriniz çevrimdışı olduğunda anlık ileti gönderebilirsiniz ve Messenger oturumunu sonraki açışlarında iletilerinizi alırlar." yani sanırım çevrimdışı iletinin alınacağı zaman, Messenger'da bir sonraki sefer oturum açma zamanı, yani çevrimdışı görünerek beklerken, insanlar size birşeyler göndermiş olsalar dahi, o iletileri almanız beklenmez. Ve ben de şu anda iki farklı hesabımla denedim, 5 dakikaya yakın beklediğim halde çevrimdışı görünürken diğer adresten gönderdiğim iletiler gelmedi. Oturumu kapatıp geri açtığımda geldi. Yani bence bir sorun yok. İçiniz rahat olsun. Diğer hesabımda oluyor diyorsanız, o hesabınız bozuktur ve beklenildiği gibi davranmıyor demektir :P

lifeispain 30 Ocak 2008 18:03

Cevabınız için çok teşekkürler..
Evet dediğiniz gayet mantıklı ama normalde 1 ay öncesine kadar çevrimdışı iletileri normal bi şekilde online mışım gibi anında alabiliyodum.. ama artık alamıyorum..
diğer hesabımda ise böle bi sorun yok. yani diğer hesabıma bu çevrımdışı mesaj alamayan hesabımdan mesaj yolladığımda anında gidiyo..
Esasında büyük bi sorun gibi görünmüyo dediğiniz gibi ama ben genelde online olarak değilde çevrımdışı takıldığım için benim için baya bi sorun oldu.
Neyse yine de tekrar teşekkürler..

Edit: Mesajı yazdıktan tekrar denedim. 2 hesabımda çevrımdışıyken birbirine mesaj attım. Anında gelmedi ki 2 güne kadar öle değildi ama 18.18 de attığım mesaj 18.20 de geldi çevrımdışıyken.. sorunlu olan hesabıma gelmedi ama. ancak oturumu açıp kapattıktan sonra geldi..

trance 30 Ocak 2008 19:17

MSN de Online oluyorum fakat herkezi online goruyorum fakat kimse beni online goremiyor, Web den ve baska programlardan actigim halde , kisileri silip tekrar yukledigim halde sorun duzelmedi, yardimci olursaniz sevinirim :(

MSN de online oluyorum fakat, kimse beni goremiyor ben herkezi gorebiliyorum, ne denediysem olmadi yardimci olun pls

safakkucuksahin 31 Ocak 2008 11:32

merhaba arkadaşlar. benim sorunum internet bağlantım olmasına rağmen msn sık sık kendine kendine kapanıyor. hatta bu yüzden format bile attım. msn kaldırdım tekrar kurdum başka sürümler denedim fakat sorunum halen devam ediyor. bu konuda acil yardım bekliyorum

torchbearer 31 Ocak 2008 18:21

Alıntı:

safakkucuksahin adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 917584)
merhaba arkadaşlar. benim sorunum internet bağlantım olmasına rağmen msn sık sık kendine kendine kapanıyor. hatta bu yüzden format bile attım. msn kaldırdım tekrar kurdum başka sürümler denedim fakat sorunum halen devam ediyor. bu konuda acil yardım bekliyorum

Messenger Plus Live, Messenger Discovery Live ve yamalar (A-Patch, Mess Patch veya arayüz değişimi vb.) uyguladıysanız oturum açılmasında bilgisayarınızı bayağı yoracaktır. Sisteminizin işlemcisi ve RAM i düşükse bunlar sorun yapar ve kısa bi zaman messengerın kilitlenmesi de MSN in sizi oturum dışı bırakmasıyla sonuçlanır.

Alıntı:

trance adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 916873)
MSN de Online oluyorum fakat herkezi online goruyorum fakat kimse beni online goremiyor, Web den ve baska programlardan actigim halde , kisileri silip tekrar yukledigim halde sorun duzelmedi, yardimci olursaniz sevinirim :(

MSN de online oluyorum fakat, kimse beni goremiyor ben herkezi gorebiliyorum, ne denediysem olmadi yardimci olun pls

Oturum açtığınız programlarda başka bir hesapla oturum açmayı deneyin. Diğer hesaptaki gibi çevrimiçi görünmeme sorununu görüyor musunuz? Bilgisayarınızda (eğer denemediyseniz) Windows Messengerdan oturum açmayı deneyin.

teomanyak 3 Şubat 2008 15:25

windows Live 8.5 yükleme sorunu

bu yüklemeye devam etmek için windows agent 5.8.02469 veya üstünü yüklemelisiniz demekte. ne yapmalıyım.....

Fırtına 3 Şubat 2008 17:33

Alıntı:

MUSTAFAERHAN adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 921811)
selam site adminleri benim sorunum msn plus live ilgil.ben msn i her açtığımda msn imde renkli nick kısmının gitmiş olduğunu görüyorum.ve tekrar yekrar hergün yüklemek zorunda kalıyorum.bu sorunum aylardır devam ediyor.ben msn 8.5 kullanıyordum belki düzelir diye 9.0 beta yükledim gene de düzelmedi.yardımcı olursanız sevinirim..hoşça kalın

MSN Messenger ana penceresine gelip: Araçlar > Seçenekler > Genel yolunda bulunan ''Oturum açtığım her yerde aynı görüntü resmi ve kişisel iletiyi kullan seçeneğini aktif edin. vede yüklemiş olduğunuz Plus Live'ın sürümünü şuanki en güncel sürümle değişin...

Alıntı:

teomanyak adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 921859)
bu yüklemeye devam etmek için windows agent 5.8.02469 veya üstünü yüklemelisiniz demekte. ne yapmalıyım.....

Çözüm yolunuz;

Alıntı:

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 800616)
Windows Live Suite'i indirdikten sonra bilgisayarınıza yükleyebilmek için, sisteminizde Windows Update Agent 5.8.02469+ sürümünün ve Windows Installer 3.1+'in yüklü olması gerekmektedir. Eğer sisteminizde herhangi biri bulunmuyorsa, aşağıdaki indirme bağlantılarından faydalanabilirsiniz:

Windows Update Agent 5.8.02469
https://dts.msxlabs.org/hellboy726/Windows_Update_Agent.zip

mesut96 4 Şubat 2008 13:40

nolur yardım edin acil

msn kişi listemde 1600 küsür kişi var msn açılmıyor ne yapabilirim.oturum açılıyor diyor ama 5 dakika bekliom hala oturumu açmıyor

missperi 4 Şubat 2008 14:35

merhaba bu yeni msn 8.5 sürümündenben bişey anlamadım ok herşey güsel ama maillerime başka bir yerden giriyorum ve msn kapalı dahi olsa maillerime başkası bakabiliyor bu beni çok rahatsız ediyor parolamı otomatiğe bağlamadım sizce bunu nedeni ne olabilir ve ne yapmalıyım

Fırtına 4 Şubat 2008 18:14

Alıntı:

mesut96 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 922945)
msn kişi listemde 1600 küsür kişi var msn açılmıyor ne yapabilirim.oturum açılıyor diyor ama 5 dakika bekliom hala oturumu açmıyor

Eğer listenizde gereksiz olduğunu düşündüğünüz kişiler varsa posta kutunuza gidin ve gereksiz kişileri silin böylece Messenger'a fazla yük binmemiş olur, ama böyle bir hata ile karşılaşmak normal değil siz şuanki en güncel sürümlerden birini indirip kurun daha iyi sonuç alabilirsiniz...

Alıntı:

missperi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 923002)
merhaba bu yeni msn 8.5 sürümündenben bişey anlamadım ok herşey güsel ama maillerime başka bir yerden giriyorum ve msn kapalı dahi olsa maillerime başkası bakabiliyor bu beni çok rahatsız ediyor parolamı otomatiğe bağlamadım sizce bunu nedeni ne olabilir ve ne yapmalıyım

Peki bunun birtek çözümü ve çok basit: Size gelen postaları okuyup işiniz bittiğinde bilgisayarınızdan çıkmadan evvel posta kutunuzda sağda bulunan ''Oturumu kapat'' seçeneğine tıklatın ve posta kutusu oturumu kapatsın kendiliğinden. Bu şekilde hiç kimse sizin posta kutunuza giremez. veya bilgisayardan çıkmadan evvel tarayıcınızın çerezlerini silin yine posta kutusu otomatikmen kapanır...

srht_d 5 Şubat 2008 11:42

arkadaşlar ben msn 9.0 beta yı yükledim gayet güzel ama yüklediğimde oturum açmadan önce kullanıcı adı ve parola girdiğimiz yerde görüntü resmini gösteriyordu ama şimdi püfff uçtu kaldırıp tekrar kurdum ama düzelmedi onu tekrar nasıl koyabiliriz oraya bir fikri olan varmı???

NeutralizeR 5 Şubat 2008 11:52

Alıntı:

srht_d adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 924289)
arkadaşlar ben msn 9.0 beta yı yükledim gayet güzel ama yüklediğimde oturum açmadan önce kullanıcı adı ve parola girdiğimiz yerde görüntü resmini gösteriyordu ama şimdi püfff uçtu kaldırıp tekrar kurdum ama düzelmedi onu tekrar nasıl koyabiliriz oraya bir fikri olan varmı???

Windows Live Messenger ana penceresinin uzunluğunu artırın.

onlybeter 6 Şubat 2008 09:07

'' Kişi listeniz kullanılabilir olmadından şu anda Windows Live Messenger uygulamasını kullana massınız. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.

Hata Kodu : 81000378 ''

die hata veriyor nabcamı bilmiyorum Yardımcı oLurmusunuz . . . . ? ?

Fırtına 6 Şubat 2008 09:24

Alıntı:

onlybeter adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 925897)
'' Kişi listeniz kullanılabilir olmadından şu anda Windows Live Messenger uygulamasını kullana massınız. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.

Yanıtınız aşağıda mevcut, umarım işinizi görür...

Alıntı:

ThinkerBeLL adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 834603)
Hata 81000314, 81000377 veya 81000378: Kişi listeniz kullanılamıyor

Bu iletilerden birini alırsanız, kişi listeniz kullanılamıyordur. Windows Live Messenger hizmeti teknik sorunlar yaşıyor olabilir. Oturumunuzu kapatın. Birkaç dakika bekleyin ve yeniden oturum açmayı deneyin.

İlgili konular

1. Bağlantı sorunlarını giderme
Windows Live Messenger oturumu açarken sorun yaşıyorsanız, sorunu düzeltmek için aşağıdaki sorun giderme tekniklerinden herhangi birini deneyin:
Messenger bağlantı ayarlarınızı denetleyin:
Messenger oturumu açamazsanız, Messenger'daki bağlantı ayarları (Internet bağlantınızla ilişkili ayarlar.) Windows Live ID veya .NET Messenger Hizmeti hizmetine bağlanmanızı önlüyor olabilir.
  1. Araçlar menüsünü seçin ve sonra Seçenekler'i tıklatın.
  2. Bağlantı'nın altında Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın.
  3. Ayarlar iletişim kutusundaki HTTP bölümünde Sına seçeneğini tıklatın. Test sonuçları Bağlantı Sınayıcı iletişim kutusunda göründüğünde Tamam'ı tıklatın.
  4. Tamam'ı ve tekrar Tamam'ı tıklatın.
  5. Sınama sonuçlarını kullanarak hangi ayarların bağlantı sorununa neden olduğunu belirleyin.
Internet bağlantı ayarlarınızı denetleyin:
Başka bir web sitesini ziyaret ederek Internet'e bağlı olduğunuzu doğrulayın. Web sitesi açılmazsa, Internet'e bağlanma konusunda yardım almak için ISS (Internet servis sağlayıcısı. Internet'e erişim sağlayan şirket.) ile bağlantı kurun. Dana önce bir çevirmeli ağ üzerinden bağlanıyorduysanız, Internet bağlantı ayarlarınızı denetleyin.
  1. Internet Explorer programını başlatın.
  2. Araçlar menüsünde Internet Seçenekleri öğesini tıklatın.
  3. Bağlantılar sekmesini tıklatın.
  4. Ağ bağlantısı yoksa bağlantı numarası çevir'i tıklatın.
Güvenlik duvarı ayarlarınızı denetleyin:
Kullandığınız güvenlik duvarı (Bilgisayarı yetkisiz dış erişimden korumaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir güvenlik özelliği, donanım, yazılım veya her ikisi de olabilir.) Messenger uygulamasını engelleyecek şekilde ayarlandıysa, Messenger oturumu açamazsınız. Bu sorunu çözmek için aşağıdakileri deneyin:
  1. MSN Web Messenger web sitesini ziyaret edin.
  2. MSN Web Messenger Başlat'ı tıklatın ve sonra oturum açmayı deneyin. MSN Web Messenger oturumunu açabilirseniz, Messenger güvenlik duvarı tarafından engelleniyor olabilir.
  3. Bilgisayarınızda, üçüncü taraf (Microsoft ürünü olmayan) bir yazılım veya güvenlik duvarı yazılımı çalışıyorsa, yazılımın Messenger uygulamasının çalışmasına izin verecek şekilde ayarlandığından emin olun ve ardından yeniden Messenger oturumu açmayı deneyin.
Windows Live Messenger proxy ayarlarını temizleyin:
  1. Messenger programını başlatın.
  2. Araçlar menüsünü seçin ve sonra Seçenekler'i tıklatın.
  3. Bağlantı'nın altında Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın.
  4. SOCKS altındaki girişleri silin
  5. Tamam'ı ve tekrar Tamam'ı tıklatın.
Windows Internet Explorer proxy ayarlarını belirleyin:
  3. Bağlantılar sekmesinde LAN Ayarları öğesini tıklatın.
  4. Ayarları otomatik olarak algıla onay kutusunu temizleyin.
  5. Tamam'ı ve tekrar Tamam'ı tıklatın.
Notlar
  • Bilgisayarınızda ilk defa oturum açıyorsanız, hiçbir kişi listelenmeyebilir ancak yine de anlık ileti gönderebilirsiniz.
  • Kişi eklerseniz, hesabınıza başka bir bilgisayardan erişin; kişi söz konusu bilgisayarda görünmeyebilir ancak yine de anlık ileti gönderebilirsiniz.
  • Güvenlik duvarınızın veya donanımınızın Evrensel Tak ve Kullan (UPnP) (Bilgisayarları, çok çeşitli ağ aygıtları arasında uyumluluk sağlayan aygıtlara bağlamak için kullanılan yaygın bir standart.) desteği yoksa, giden 1863 bağlantı noktasını el ile etkinleştirmek bazı Microsoft .NET Messenger Hizmeti sunucularıyla doğrudan bağlantı kurmaya yardımcı olabilir.
2. Bağlantı durumunuzu ve ayarlarınızı denetleme
Internet bağlantısı ayarlarınızı ve durumunuzu Windows Live Messenger uygulamasında denetleyebilirsiniz.
Bağlantı durumunuzu denetlemek ve Bağlantı Sorun Gidericisi'ni çalıştırmak için:
  2. Sol bölmede Bağlantı'yı tıklatın.
  3. Görüntünüzü yenilemek ve sinyal gücü, hesap adı ve bağlantı türü gibi geçerli bilgileri görüntülemek için Yenile'yi tıklatın.
    — veya —
  4. Bağlantı Sorun Gidericisi'ni çalıştırmak için Başlat'ı tıklattığınızda, sorun giderici sisteminiz ve bağlantı ayarlarınızla (Internet bağlantınızla ilişkili ayarlar) ilgili bir çözümleme gerçekleştirir. 802.11b kablosuz kartı kullanıyorsanız, Bağlantı Sorun Gidericisi kablolu bir bağlantınız olduğunu belirtebilir.
  5. Son'u tıklatın.
Bağlantı ayarlarınızı sınamak için:
  2. Bağlantı'nın altında Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın.
  3. Bağlantılarınızda birkaç sınama çalıştırmak için Sına'yı tıklatın.
  4. Sunucu bağlantılarınızın günlüğünü kaydetmek isterseniz, Bağlantı sorunlarının giderilmesine yardımcı olması için sunucu bağlantılarımın günlüğünü kaydet onay kutusunu işaretleyin.
Not
Kişisel bilgileri içeren bir dosya Belgelerim\Alınan Dosyalarım klasörüne kaydedilir. Bu klasöre erişebilen herkes dosyayı açabilir.

3. Microsoft .NET Messenger Hizmeti durumunu denetleme
.NET Messenger Hizmeti durumu kapalıysa veya teknik sorunlar yaşanıyorsa, Windows Live Messenger oturumu açamayabilirsiniz veya uzun yanıt süreleri ile karşılaşabilirsiniz. Hizmet kapalı olduğundan veya teknik güçlükler yaşandığından Windows Live Messenger hizmetinde oturum açamıyorsanız, yeniden oturum açmayı denemeden önce lütfen en az 20 dakika bekleyin.
.NET Messenger Hizmeti durumunu denetlemek için, Yardım menüsünü tıklatın ve sonra Hizmet durumu'nu tıklatın.
— veya —
Oturumunuz kapalıysa, Messenger oturum açma penceresinin en altındaki Hizmet durumu'nu tıklatın.

Notlar
  • Windows Live Messenger doğrudan .NET Messenger Hizmeti hizmetine bağlanamazsa, bağlanmak için otomatik olarak tarayıcınızın HTTP proxy sunucu ayarlarını kullanmayı dener. Bağlantı başarılı olursa şu iletiyi görürsünüz: "Şu anda .NET Messenger Hizmeti ile varsayılan tarayıcınızın HTTP Proxy sunucu ayarlarıyla bağlantı kurmuş durumdasınız."
  • Messenger özelliklerinin çoğu aynı HTTP ağ geçidiyle olduğu gibi çalışır. Ancak dosya aktarımları, Paylaşım Klasörleri ve diğer bazı veriye duyarlı özellikler doğrudan .NET Messenger Hizmeti bağlantısına göre daha yavaş çalışır.
  • Doğrudan .NET Messenger Hizmeti bağlantısı yapmak için güvenlik duvarı ayarlarınızı denetlemeniz gerekebilir.
  • Yönlendiricinizde Evrensel Tak ve Kullan (UPnP) (Bilgisayarları, çok çeşitli ağ aygıtları arasında uyumluluk sağlayan aygıtlara bağlamak için kullanılan yaygın bir standart.) özelliğinin etkinleştirilmiş olduğundan emin olun.
4. Güvenlik duvarınız Windows Live Messenger oturumu açmanızı engelliyor
Kullandığınız güvenlik duvarı (Bilgisayarı yetkisiz dış erişimden korumaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir güvenlik özelliği. Donanım, yazılım veya her ikisi de olabilir.) Windows Live Messenger uygulamasını engelleyecek şekilde ayarlandıysa, Windows Live Messenger oturumu açamazsınız.
Bu sorunu çözmek için aşağıdakileri deneyin:
  1. MSN Web Messenger web sitesini ziyaret edin.
  2. MSN Web Messenger Başlat'ı tıklatın ve sonra oturum açmayı deneyin.
  3. MSN Web Messenger oturumunu açabilirseniz, Messenger güvenlik duvarı tarafından engelleniyor olabilir. MSNmsgr.exe dosyasını güvenlik duvarınızın izin verilenler listenize ekleme hakkında daha fazla bilgi için, güvenlik duvarınızın belgelerine veya web sitesine bakın.
  4. Güvenlik duvarı yazılımınızı Messenger uygulamasının çalıştırılmasına izin verecek şekilde yapılandırdıktan sonra, Messenger oturumu açmayı yeniden deneyin.
Not
Güvenlik duvarınızın veya donanımınızın Evrensel Tak ve Kullan (UPnP) (Bilgisayarları, çok çeşitli ağ aygıtları arasında uyumluluk sağlayan aygıtlara bağlamak için kullanılan yaygın bir standart) desteği yoksa, bazı Microsoft .NET Messenger Hizmeti sunucularıyla doğrudan bağlantı kurmaya yardımcı olmak üzere giden 1863 bağlantı noktasını el ile etkinleştirmeyi deneyin. Daha fazla bilgi için güvenlik duvarınızın belgelerine veya web sitesine bakın.

5. Tarayıcınızı anlık ileti için yapılandırma
Windows Live Messenger uygulamasında etkinlik veya oyun paylaşmak için, tarayıcınızdaki güvenlik ayarlarının komut dosyasına (Önceden varolan program bileşenlerini yeni, ilişkili bir görev oluşturmak için bağlayan yaygın bir programlama görevi.) ve tanımlama bilgileri (Ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından oluşturulan ve bilgisayarınızda depolanan küçük metin dosyaları.) izin verdiğinden emin olmanız gerekir.
Windows Internet Explorer uygulamasını anlık ileti için yapılandırmak amacıyla:
  3. Güvenlik sekmesinde Internet'i tıklatın ve sonra Özel Düzey'i tıklatın.
  4. Komut dosyası altında, komut dosyası seçeneklerinin tümünün etkinleştirildiğinden emin olun.
  5. Sıfırla listesinde, Orta veya daha düşük bir ayarı tıklatın ve sonra Tamam'ı tıklatın.
  6. Gizlilik sekmesinde, kaydırıcıyı Orta veya daha yüksek bir değere kaydırın ve sonra Tamam'ı tıklatın.

ayshaa 6 Şubat 2008 11:10

https://www.msxlabs.org/forum/ambience/misc/navbits_start.gif Cvp: MSN Messenger - Live Messenger - Windows Live Messenger Teknik Destek

Ayni sorun bendede var bu sabahtan beri. Baska msn adresiyle oturum acabiliyorum veya webmessenger.com adresinden oturum acabiliyorum. Ilk defa böyle bi sorunla karsilastim. Ne önerirsiniz?

Fırtına 6 Şubat 2008 11:22

Alıntı:

ayshaa adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 925981)
https://www.msxlabs.org/forum/ambience/misc/navbits_start.gif Cvp: MSN Messenger - Live Messenger - Windows Live Messenger Teknik Destek

Ayni sorun bendede var bu sabahtan beri. Baska msn adresiyle oturum acabiliyorum veya webmessenger.com adresinden oturum acabiliyorum. Ilk defa böyle bi sorunla karsilastim. Ne önerirsiniz?

Buradaki Anlatılanları okuyup uyguladıysanız bir çözüm bulacaksınız, ayrıntıları okursanız iyi olur...

bakbaba 6 Şubat 2008 12:24

msnyi kurdum acmaya basladığım zaman (kişi listeniz kullanılabilir durumda olmadığından uygulamayı baslatamazsınız diye uyarı geliyor ne yapabilir:(:(

Misafir 6 Şubat 2008 12:31

Alıntı:

bakbaba adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 926057)
msnyi kurdum acmaya basladığım zaman (kişi listeniz kullanılabilir durumda olmadığından uygulamayı baslatamazsınız diye uyarı geliyor ne yapabilir:(:(

Yanıt için bknz: https://www.msxlabs.org/forum/msn-teknik-destek-bilgiler/78756-msn-hata-kodu-81000378-windows-live-messenger-hatasi-yeni-mesaj.html

semra_emin 6 Şubat 2008 14:15

msn adresimi açamıyorum. hata 81000378 kişi listeniz kullanılamıyor diyor. aynı pc de başka msn adresleri oturum açabilio ama benim adresimle açamıyoruz. yardımcı olursanız çok sevinirim .biraz acele lütfen tşk ederim

NeutralizeR 6 Şubat 2008 14:20

Alıntı:

semra_emin adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 926282)
msn adresimi açamıyorum. hata 81000378 kişi listeniz kullanılamıyor diyor. aynı pc de başka msn adresleri oturum açabilio ama benim adresimle açamıyoruz. yardımcı olursanız çok sevinirim .biraz acele lütfen tşk ederim

https://www.msxlabs.org/forum/msn-teknik-destek-bilgiler/78756-msn-hata-kodu-81000378-windows-live-messenger-hatasi.html

ayshaa 6 Şubat 2008 16:59

Alıntı:

Çöl Fırtınası adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 925990)
Buradaki Anlatılanları okuyup uyguladıysanız bir çözüm bulacaksınız, ayrıntıları okursanız iyi olur...

Elbette detayli okuyup uyguladim yazilanlari. ayrica programi kaldirip yeniden yükledim simdide 80072efd hatasi veriyor.Baglanti veya firewall den kaynaklanabilir diyor fakat bu ayarlarla da alakasi yok kontrol ettim.
Sanirim msnde genel bir sorun var.

Fırtına 6 Şubat 2008 17:05

Alıntı:

ayshaa adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 926526)
Elbette detayli okuyup uyguladim yazilanlari. ayrica programi kaldirip yeniden yükledim simdide 80072efd hatasi veriyor.Baglanti veya firewall den kaynaklanabilir diyor fakat bu ayarlarla da alakasi yok kontrol ettim.
Sanirim msnde genel bir sorun var.

Bu hatanın çözüm yolu çok basit yapmanız gerekenleri aşağıdaki linkten takip ediniz...

80072efd - Windows Live Messenger Hatası - Msn Hata Kodu - Çözümü | MsXLabs

davel 6 Şubat 2008 21:20

bende msn min mail ikonu ma bastığımda mail sayfamın açılması gerekirken mail sayfası açılacagı anda birden sayfa beyaz oluyor be öylece kalıyor.tarayıcının orada devam yazısı çıkyıyor ve öylece duruyo.yaklaşık üç haftadır bu sorunla karsı karsıyayım.başka bir pc derahatlıkla açılıyor ama kendi pcmde açılmıyor.nedenini bir türlü anlayamadım.
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

ayshaa 6 Şubat 2008 22:06

Alıntı:

Çöl Fırtınası adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 926550)
Bu hatanın çözüm yolu çok basit yapmanız gerekenleri aşağıdaki linkten takip ediniz...

80072efd - Windows Live Messenger Hatası - Msn Hata Kodu - Çözümü | MsXLabs

Neyazikki orda yazanlarda bi ise yaramiyor. Bu konuyla ilgili ayni sorunu yasayipta cözüm bulan kimse varmi arkadaslar? Bu islerden cok iyi anlayan bi arkadasi cagirdim neredeyse tam 3 saat ugrasdi o bile basarili olamadi! Acaba diyorum msnde genel bi sorunmu var?

bakbaba 6 Şubat 2008 22:23

sorun bende değil genelmiş ilginize tesekkür ederim arkadaşlar:):)

ahmetgns 6 Şubat 2008 22:52

Alıntı:

davel adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 926850)
bende msn min mail ikonu ma bastığımda mail sayfamın açılması gerekirken mail sayfası açılacagı anda birden sayfa beyaz oluyor be öylece kalıyor.tarayıcının orada devam yazısı çıkyıyor ve öylece duruyo.yaklaşık üç haftadır bu sorunla karsı karsıyayım.başka bir pc derahatlıkla açılıyor ama kendi pcmde açılmıyor.nedenini bir türlü anlayamadım.
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Internet Explorer'ın Geçici Internet Dosyaları'nı silmeyi dener misin? Internet Seçenekleri penceresine girersen, silme yönergelerini bulursun.

NeutralizeR 6 Şubat 2008 22:55

Alıntı:

ayshaa adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 926901)
Neyazikki orda yazanlarda bi ise yaramiyor. Bu konuyla ilgili ayni sorunu yasayipta cözüm bulan kimse varmi arkadaslar? Bu islerden cok iyi anlayan bi arkadasi cagirdim neredeyse tam 3 saat ugrasdi o bile basarili olamadi! Acaba diyorum msnde genel bi sorunmu var?

Buraya da baktınız mı?
MSN Hata Kodu 80072EFD Windows Live Messenger Hatası

Neleri denediğinizi yukarıdaki konuya mesaj olarak geçebilirsiniz.

ayshaa 7 Şubat 2008 05:06

Evet baktim ama bi sonuc alamadim. Msndeki sorun hala devam ediyor. Önerisi olan varsa bakliyorum arkadaslar.
Eger olurda bi cözüm bulursam elbetteki paylasirim.Ama suana kadar yaptiklarimi sonuc vermedigi icin yazmaya gerek yok sanirim.

davel 7 Şubat 2008 07:08

internet seçeneklerin den geçmişi, depolanan adresleri,çerezleri,ziyaret edilem sitelerin parolalarını hepsini sildim ayrıca en altta tümünü sil dedim. aynı sorun hala devam ediyor.yani mail sayfama giremiyorum :-((

evet internet seçenneklerinden geçmişi sildim ziyaret edilen siteleri en altta tümünü sil dedim ama hala sorun devam ediyor.yani mailime gidemiyorum.

ahmetgns 7 Şubat 2008 10:32

Alıntı:

davel adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 927323)
internet seçeneklerin den geçmişi, depolanan adresleri,çerezleri,ziyaret edilem sitelerin parolalarını hepsini sildim ayrıca en altta tümünü sil dedim. aynı sorun hala devam ediyor.yani mail sayfama giremiyorum :-((

evet internet seçenneklerinden geçmişi sildim ziyaret edilen siteleri en altta tümünü sil dedim ama hala sorun devam ediyor.yani mailime gidemiyorum.

Hotmail'e Messenger'dan değil de doğrudan Internet Explorer'dan ulaşmaya çalıştığınızda da bu hatayı alıyor musunuz? Mesela http://mail.live.com/ adresine gidip oturum açmayı denediniz mi? Aynı sorun oluştuysa Messenger ile bir ilgisi yok, doğrudan Internet Explorer ile bir ilgisi var demektir. Mozilla Firefox gibi başka bir tarayıcıdan ulaşmayı dener misiniz? Onda da sorun çıkarsa bilgisayarla ilgili bir sorun var demektir. Ne yapılabilir, bilmiyorum.

http://get.live.com/ adresinden Windows Live Mail programını indirip bilgisayarınıza kurar ve bu programda Messenger'da kullandığınız Windows Live ID ile oturum açarsanız, Messenger'dan e-posta düğmesine bastığınızda bu programın otomatik olarak başlamasını sağlarsınız (diğer soruna bir çözüm bulana dek bu iyi olabilir, hatta çözüm bulduktan sonra da bu programı kullanmaya devam edebilirsiniz, güzel program).

NeutralizeR 7 Şubat 2008 10:52

Alıntı:

ayshaa adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 927301)
Evet baktim ama bi sonuc alamadim. Msndeki sorun hala devam ediyor. Önerisi olan varsa bakliyorum arkadaslar.
Eger olurda bi cözüm bulursam elbetteki paylasirim.Ama suana kadar yaptiklarimi sonuc vermedigi icin yazmaya gerek yok sanirim.

C:\Program Files\Windows Live\Messenger\ klasörü içindeki msnmsgr.exe dosyasını seçin, CTRL + C ve CTRL + V yapın. "Kopyası msnmsgr.exe" adında bir dosya oluşmalı. Bu dosyaya çift tıklayarak oturum açmayı deneyin.

ayshaa 7 Şubat 2008 15:40

Alıntı:

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 927498)
C:\Program Files\Windows Live\Messenger\ klasörü içindeki msnmsgr.exe dosyasını seçin, CTRL + C ve CTRL + V yapın. "Kopyası msnmsgr.exe" adında bir dosya oluşmalı. Bu dosyaya çift tıklayarak oturum açmayı deneyin.

Dediginiz sekilde yaptim fakat setup kisminda "type the phonenummer, area code, locale name v.s istiyor. Bende yapamadim bi sorun var ama cözemedim. Konuyla ilgili detayli bilgi alabilecegim bir kisim varmi?

Saat: 10:23

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık