![]() |
Hadi Gülümse Çok uzaklardan geldim Çok zahmetli yollardan geçtim Sadece gülüşünü tekrar görebilmek için Ruhumun huzuru Kalbimin atışı Hadi gülümse Gülüşün gönül bahçemde sevgi çiçekleri açtırsın Çok uzaklardan geldim Çok zahmetli yollardan geçtim Sadece gülüşünü tekrar duyabilmek için Sevdamın uğuru Gözümün yaşı Hadi gülümse Gülüşün içimde vuslat fırtınasını dindirsin. Bedirhan Aktürk |
Dönmeyeceğim Boş Yere Bekleme Gelmeyeceğim Bir Daha Sineye Çekmeyeceğim İhanet Zehrini Tattıktan sonra Karar Verdim Artık Dönmeyeceğim Kaç Defa Aldanıp Kandım Sözüne Haydi Say Söyle Ne Geçti Eline Hep Aynı Senaryo Hep Aynı Sahne Karar Verdim Artık Dönmeyeceğim Yalvarıp Yakarsan Ağlasanda Boş Kıvranıp Sızlansan Haykırsanda Boş Diz Çöküp Önüme Kapansanda Boş Karar Verdim Artık Dönmeyeceğim Cüneyt Savran |
MARMARİS BODRUM İSE VATAN “VATAN SAĞOLMASIN!” HÜSEYİN AVNİ CİNOZOĞLU Deniz tutan bahriyeliyim Süngüsüne güvenen piyade Hayat devam eden “ zor ölüm“ Kalleş bu bombanın pimi İki canım olsa da “ üstü kalmasın” Bir beyaz bulut olsun Tanrı Bir alaimissema sarsın beni Toprak acır kahrından Vurdukça kazmayı derine mezarcı Teselli etmiyor iki damla gözyaşı Bu Azrail değil Orakçı Grim “gök ekini biçmiş gibi” Yari ağlar ağlar bir yaralı geyik Musallaya konan askerin Ocağına şivan düşmüş Ağlar divane ağlar Kürt gelin Dokunur yüreğe Çavuşun tahta bavulundan çıkan Fiyakalı resim Candan iki arkadaş olurdu eminim Hatta kardeşten ileri Sivil hayatta Bir fabrikada Maden ocağında örneğin Ya da bir üniversitede Can bile verirdi Biri diğeri için İki canım varmış meğer Biri asker Gerilla biri Aslında Türk’de iyi Kürt’de Kötü olan tarih Sorarım: Neden hiç nöbet tutmaz Bu ülkede Nişantaşı Etiler Bağdat Caddesi. (SONRA EDEBİYAT dergisi, Mart-Nisan 2008) |
KÜL Dön kül gibi önünde gülün Savrul ağlamaya teşne çocuk kalbinle Dökül, dibi bulansın bir uzak denizin Bir tayfanın ayağı kaysın, kaderin... Sır ta yüreğinden yayılsın Bulansın Tuna'da bir kara kuğu Dağılsın!.. Elim yağmurla sevişirken saçların Değmeyecekse, varmasın sırtına da Ömer ŞİŞMAN |
sen beni bırak Bedenime kattım can diye seni İster öp ister sev ister yak beni Tesellim mazimiz ister yık beni Ben seni bırakmam, sen beni bırak. Beni benden alan mevsimsiz dolu İlk bahar ayazı, sonbahar gülü Sen yoksan neyleyim en güzel yolu Ben seni bırakmam, sen beni bırak. Dokunman bereket gülüşün sıcak Bakışın şefkattir, sevişin kucak Soldurmaz sevdamı bıraksan çorak Ben seni bırakmam sen beni bırak. Gönül dinlemiyor, ne dur ne durak Sevdam benden büyük mutluluk uzak Ne unutmak kolay, nede bırakmak Ben seni bırakmam, sen beni bırak. hüseyin yelen |
Düşlemek Güzel Düşlemek güzel Pembe baharları Mavi bulutlu yarınları Sen değmemiş umutları Düşlemek güzel Karanlık içinde dostluğu Yalansız bir dünyayı ve Coşkulu neşe dolu bir hayatı Düşlemek güzel Cehennem sıcağında Buz gibi fırtınayı Üşürken kar altında Bir kor ateşini Düşlemek güzel Karıncayı, kelebeği Uçar iken Bir Yusufu tutanı Cam kırmızı Şakşakoyu Düşlemek güzel Orhan Toprak |
gidiş çe zemheri dolduğunda buz kesilir ayazında salkım saçak donar dalda çiçek soğukta yakar fena halde bilirim dağlanmış gibi olur yürek kızgın demirle keser teni rüzgar kanar sızarak inceden ince çizgileri belirir her yanımızda yılların damarlar dolanır süratle gövdemizde benzerliğinde soğuk yılanın yaş aldıkça gençliğimizden durulur asi kanımız sonra her birimiz bakmışız yaşayan mumya olmuşuz özgürüzdür esarete mahkumiyetin uhdesinde aslında isyanlarda yanmalardayız kim demiş her derdin çaresi olduğunu çeken bilir kederini hele birde merhemi yoksa kalmamışsa çaresi boş dönmüşse uzanan elleri dost kapısından katmerlenir iç acısı kapkara bulutlar geçer de içinden boşalamaz bir sağnak olup taşarken öfke sellerce yüreğinden sağırlaşır ateşe sürdüğü cezve kahvesi köpüksüzdür alamayınca tadını kırk yılın geçer ferah içmelerden kırılmışsa gönlü bir kez değmeyecek olana boyun eğmez hiçbir şey söylemeden demeden tek kelime veda bile etmez alır başını geçer her şeyden çeker gider ardına bile bakmaz... Gönül Ersin Gürsu |
Alabora Seni her aldatışım Yalnızlığımdandı O yüzden öptüğüm her dudak Kırmızı kaldı Şimdi ayıp ve yasaklı bir yağmurun Parıltıları altında Anımsamıyorum Çamurdan kaldırımları İçimde varlığın Ağlakken Bir türlü toplayamıyorum Sende bıraktıklarımı.. ../ OKTAY ŞAFAK |
AŞKIMI ANLATAMADIM hazırım sana belki de bilmiyorsun seni ne kadar çok sevdiğimi belki de bunu sana anlatmayı başaramadım ve sevgimi ifade edemedim ne olur kızma sevgilim bakma bana öyle üzgün,üzgün çünkü korkuyordum… bir daha aynı acıları yaşamaktan giden sevgilinin arkasından yıllar boyu umutsuzca gözpınarları kuruyuncaya değin göz yaşları dökmekten bedenim o kadar yorgun ki zamanın dan önce yaşlandı yüreğim hayat o kadar acımasız davrandı ki bana sevgilim… tüm sevdiklerimi birer,birer aldı götürdü benden ne olur affet beni anlatmayı bir türlü başaramadım sana olan aşkımın yüreğimin derinliklerin den kopup geldiğini… biliyor musun mavi gözlüm seni… Umutlarımdan,yarınlarım dan Vazgeçecek kadar çok Seviyorum…. Mustafa ATA |
Diyelim Gitsin Yüreğimdesin yoksun yanımda Bu garip sevdadan geçeyim gitsin Belki bir gün rastlarsın bana Bu kimsesizler mezarlığında. İçimde bir duygu senden geç diyor Kabul olmayan duadan ümit kes diyor Mademki yaratan böyle istiyor Bana da emirlere uymak kalıyor. Tesllisi şimdi gönlümde saklım Keşke yıllar önce seni görseydim Yarını yok bilirim hayırsız aşkın Acılarımı serimle keseyim gitsin. Farz edeyim hayaldi yaşadıklarım Gerçekte yanımda olmadınki sen Böyle bir maslı yaşamadım ben Bir düştün gözümde sayayım gitsin. Dünyayı var eden o yüce varlık İkimizin arasına koymuş ayrılık Sevda yüreğimde koca yalnızlık Bu bir yazgı idi diyelim gitsin. Seviyorum hala seni olmasın kuşkun Bir tek sana varım kalmasın aklın Başkasına yar demem tek sensin aşkım Adına karasevda diyelim gitsin. Hafize Hanaylı |
| Saat: 01:34 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık