![]() |
AŞKIN ALDI BENDEN BENİ Işkun aldı benden beni bana seni gerek seni Ben yanarım düni güni bana seni gerek seni Ne varlığa sevinürem ne yokluğa yirinürem Işkun ile avınuram bana seni gerek seni Işkun âşıklar öldürür ışk denizine taldurur Tecellîyile toldurur bana seni gerek seni Işkun şarâbından içem Mecnûn olup tağa düşem Sensin dün ü gün endîşem bana seni gerek seni Sûfilere sohbet gerek ahîlere ahret gerek Mecnunlara Leylî gerek bana seni gerek seni Eğer beni öldüreler külüm göğe savuralar Toprağum anda çağıra bana seni gerek seni Cennet cennet dedikleri bir kaç köşkle birkaç huri İsteyene ver onları bana seni gerek seni Yûnus'durur benüm adum gün geldükçe artar odum İki cihanda maksûdum bana seni gerek seni
|
Ateş oldum, belki dumanda, Yarın çok uzak, gündüz gelmez oldu asla, Günler geçmez, hasret tüketir beni, Hayat ne kadar acımasızsa yüreğim o kadar istekli, Cevap vermeni istemem artık. Gözlerim kapalı kalbimse vücudumda bir atık. Ben ölmüşüm, söylemen yersiz, Yaşatmaksa bir o kadar geresiz, Kadere bırak beni, Alsın götürsün uzaklara, Ben duramam yerimde bağlamaksa imkansız, Hayat bu kadar, yerim ne kadar dar olsada Gözlerim kapalı, yolumsa çok uzun, dönemem asla. sadık cebe |
Sevgiliye Saat geceyi vuruyor Her yer hasret karası, Nereye baksam sen varsın Sana dönük gönlümün aynası Yaşamakmış, ölmekmiş Umrumda değil geçim kavgası Hayat dediklerini çoktan unuttum Benim dünyam kirpiklerinin arası.. Aslı Aksürmeli |
Gülüm BU GÜN SÖZLERİMDE, SADECE HÜZÜN VAR. GÜLÜM. SANA GÜZEL ŞEYLER SÖYLEMEK İSTERDİM. FAKAT ZORLA OLMUYOR. İÇİM KAN AĞLARKEN YÜZÜM GÜLMÜYOR, SANA OLAN SEVDAMI, BİR TANRIM, BİRDE BENDEN BAŞKA, KİMSE BİLEMEZ. İNAN SENİ BENDEN FAZLA, KİMSE SEVEMEZ. GÜLÜM, TEK SEVMEK YETMİYOR. BU ÇİLELER, BU DERTLER SARMIŞ ETRAFIMIZI , BİR TÜRLÜ BİTMİYOR. PEMBE GÖZLÜKLERİ TAKMAK, ETRAFI TOZ PEMBE GÖRMEK , YETERMİ... GÜLÜM. BİZ HAYATIN TA KENDİSİYİZ. BAŞIMIZI KUMA GÖMEMEYİZ. BİLİYORSUN, BU AŞK BİRGÜN BAŞLADIĞI GİBİ BİTECEK, SENİ SEVEN ŞU KALBİM. SENDEN BAŞKA KİMSEYİ . S E V M E Y E C E K..... S E V M E Y E C E K..... Necdet Elönü |
ALDIRMA GÖNÜL ALDIRMA Başın öne eğilmesin Aldırma gönül aldırma Ağladığın duyulmasın Aldırma gönül, aldırma Dışarda deli dalgalar Gelip duvarları yalar Seni bu sesler oyalar Aldırma gönül, aldırma Görmesen bile denizi Yukarıya çevir gözü Deniz dibidir gökyüzü Aldırma gönül, aldırma Dertlerin kalkınca şaha Bir sitem yolla Allah'a Görecek günler var daha Aldırma gönül, aldırma Kurşun ata ata biter Yollar gide gide biter Ceza yata yata biter Aldırma gönül, aldırma |
Sen Ve Ben sen varken ben yokmuşum bin atlı süvarilerin mendilini gizlediği beyaz bohçalarında sen ağlarken ben yokmuşum kanatlı bulutların nehirlerini akıttığı göz yaşlarında sen yanarken ben yokmuşum camdan fanusların ışıklarını sakladığı yıldızların karanlığında sen giderken ben yokmuşum araflı bedenlerin ağıtlar yaktığı gönül sayfalarında sen cennetteyken ben yokmuşum mavi meleklerin kevserini akıttğı aşk masallarında ve sen yokken ben varmışım senin için yazılan yaşamın başlangıcında ölümün sonsuzluğunda H.Ali Aydın |
Sevmek Senden İbaret Değilki... Düşünmüyorum,üç yanlış bir doğrusunu, Attım içindeki mutsuzluk korkusunu, Söylemiyorum artık ayrılık şarkısını, Sevmek senden ibaret değilki ! Hayat sevince güzelse, Bir daha sevmeye değer, Sonsuzluğa gömdüm, Senden kalan Aşk kırıntılarını, Attım üzerimden, Bir daha sevemem takıntılarını, Yendim işte sensizliğin sıkıntılarını, Sevmek senden ibaret değilki ! Kendimi unutup seni sevdiğim gibi, Seni de unutup seveceğim başkasnı... Çürümeye yüz tutmuş duygularım, Yeniden anlam kazanacak, Ben aşk'a olan bu susuzluğumla, Başka bir gönülde yeniden doğacağım, Sende kaybettiklerimi başkasında bulacağım, Sevmek senden ibaret değilki ! Yalnızlığı şakağından vuracağım, Mutluluğu kalbinden tutacağım, Sevgi benim yüreğimde, Yine seveceğim, Yerine başka bir sen koyacağım, Sevmek senden ibaret değilki ! Arif Orhan |
Seni Arıyorum Şiirlerde Seni arıyorum şiirlerde seni arıyorum gecelerde Dilimde belli bir hece Ne olur dön bu gece Enkazlardayım ihtiyacım var Gözlerınde hayat var Ama ne çare bende olmayan var Hatırlamak zormu ruhum o yar Dermansız serzenişlerin Hiç bir şeye çare olmayacak Affet sevgilim deyişlerin Kapanmaz bir yaradır yüregimde Bu anlamsız gidişlerin Anlam kurmaya çalışıyorum Şiirlerle senin aranda Düşler hesaplıyorum karanlık baharda Tek renk hayal ediyorum rüyalarımda Bir şiirin mıslarında gördüm sankı seni Bu o zalim üzmesine izin verme seni Beynim sus bir dakika Kalp dayanmaz bu yaraya İsmet Erkabaktepe |
Ey Can Ben sabit şeyleri sevmem ey can Sen Eğer beni dinlersen Çağlayan ırmak ol.. Ve gönül gönderine çekilmiş Nazlı nazlı dalgalanan Bayrak ol.. Ben karanlığı hiç sevmem ey can Vaktin her saatinde Her zaman Ağaran şafak ol.. Güneş ışıklarıyla ürperen çiçek Seher yeliyle ırgalanan Yaprak ol.. Ben bulanıklığı sevmem ey can Sen Yayla pınarlarından akan Sulardan berrak ol.. Göl olma, gölet olma, baraj olma Kanak ol.. Ben uykuları da sevmem ey can Uykulardan uzak ol.. Kış günü karları yarıp çıkan Beyaz bir gül Mavi bir zambak ol.. Ben zaafları da sevmem ey can Hakikatleri sarıp-sarmalayan Zaaflardan ırak ol.. Geri dur geri dur ey can Nefret sarayındaki sultanlıktan; İlim ocağında çırak ol.. Sana tavsiyemdir ey can Zalimlerin boynunda süslü kravat olacağına Var bir garip ölünün üstünde Kefen ol Kimsesiz gelinlerin yüzünde Duvak ol.. Abdurrahim Karakoç... |
Son ÖLümümsün Bir Çok Hayat Yaşadım Ben.. Bazen Kendi Hayatımı.. Bazense BaşkaLarının Hayatını Yaşadım.. BaşkaLarı Benimkini.. BaşkaLarının Hayatı oLdum BaşkaLarı Benim Hayatım.. Ama Hep Yaşadım.. Farkında oLmadan FArkımda oLmadan Sessizce.. Habersizce.. amaçsızca.. Bir çok kez öLdüm Ben ölDürdüm.. Bazen Kendimi Bazen BaşkaLarını.. BaşKaLarı Beni.. İstemeden yaşadım Ben Sebebsizce öLdüm Ta ki sana kadar. Çünkü Sen ilk defa Yaşamak İsterken; GeLen Son öLümümsün..! 02. 03 . 08 04:12 Onur Ateş |
| Saat: 01:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık