![]() |
Bu Gün İsyan Kokuyorum Bugün ihanet gördüm anne Bugün ayrılığı gördüm anne Bugün bir zalim gördüm anne Acımadan ağlattı,ağlattı beni anne Çocuk gibi yalnızdım sensizdim Tutamadım kendimi ağladım anne Bilsen bugün nasılda çaresizdim Artık yaşıyamam benide yanına al anne Biliyormusun beni mutlu sanıyorlar anne Biliyormusun beni güçlü sanıyorlar anne Devrilmek üzere bir çınar olduğumu bilmiyorlar Biliyormusun çok yakında zaten çökerim anne Neyin eksik diyorlar bana anne İçimdeki acıları bilen yok anne Ömrümde mutluluğu yakalamışken Beni acımadan ateşlere atıyorlar anne Bugün isyan kokuyorum hayata anne Bugün meydan okuyorum ölüme anne Bugün seni ölesiye özledim anne Bugün toprak kokuyorum biliyormusun anne Bu hayatı bugün uçuruma attım anne Nereye düşerse umurumda değil anne Hayat bu kadar acıyı verdiyse artık Bundan sonrasınıda kendi düşünsün anne Son sevişimdi bu alemde yemin olsun anne Tapıyordum ölürcesine anlamadı anne Her aşkım deyişimi alaya aldı anne Böyle sevgiliye lanet olsun,lanet olsun anne Dünyada sana sarılmaya doyamadım anne Dünyada sevgi nedir anlıyamadım anne Hiçbir sevgi seninki kadar samimi değil Ne olur beni yalnız bırakma ne olur kollarınla sar anne.. Ali Adıyaman |
Sevmiyorsan Söyleseydin Sevmiyorsan söyleseydin Alışkınımdır yalnızlığa Alışırdım sensizliğe Sevmiyorsan söyleseydin Belki seni anlardım Anlamasamda anlamaya çalışırdım Sevmiyorsan söyleseydin Benimsemezdim seni ben diye Ruhumu senle bir bütün yapmazdım Sevmiyorsan söyleseydin Bilirdim beni sevmediğini sevmezdim seni En azından söyleseydin be beni sevmediğini Şu yalancı dünyada tatmazdım $erefsizliğini Sema Buhan |
SENİ ANMAKLA ARTIYORUM korkak değilim umutsuz değilim bundan böyle değiştirdim sana yaraşmayan günlerimi verdiklerinle sana yaraşmayan ne varsa bir bir çıkarıp attım yeller esiyor şimdi o büyük karanlığımın yerinde geldin kutsal bildiklerimi yeniden tanımladın ülkemi bir bakışta bağladın güzelliğine en varılmaz yerlere vardırdın ellerimi en gizli denizleri açtın gemilerime sensin artık adı bir dönülmezliği çağıran kelimeleri ölümsüz kılan şiire Kemal ÖZER |
Bırakın Beni........... Bir his bu , sadece düşünce, Çırparım üstümü yere düşünce Hayalim,bu benim yıllardır içimde Bırakın beni yanlız kalayım... Sizler daha iyi bilirsiniz, Bu işlerde de mükemmelsiniz, Çocuk sevindirir pamuk şekeriniz, bırakın beni yanlız kalayım... Kural koymayın kısa ömrüme Kızmayın kirlenmiş önlüğüme Büyürüm belki çıkmayın önüme Bırakın beni yanlız kalayım... Yemeyi bilirim içmeyide, Korkmayın dökmem üzerime, Düşman etmeyin kendinize Bırakın beni yanlız kalayım... Emrah Başak |
Mevsimlerle Aşk giderken bu kış gününde sessiz sedasız, gözlerimde yine hazan yağmurları, kalbimde yazdan kalma günler beklerken senden geriye tek kalan baharda kurduğumuz hayaller... Veysel Erkılıç |
Sensizlik saklı uykusuz yolculukların isimsiz kahramanı neden arkana bakmıyorsun ben inlerken kuşatmasında kaldım sensizliğin zamana biçare bedenlerdeyim sessizliğinden diri diri gömülmekteyim... Şahin Bayraktar |
Ten Susturur Ayazı Gönül yanlışlarının matem turlarında Tütsü kokusu sarar sevda esaretlerini Düşer faslı eftelya serpil umutlara Köşede afroz keser yekte bıçkını küheylan Galataya karşı serper umutlarını seher Derinden bir nağmeye bürünür sevda Vakit yıldız kaymalarına dem tutuşundayken Keramet sanar gölge oynaşmalarını haspa İlk defa gülüştü sabahla rüzgar Kağıttan helvalar dizildi dünden güne Döküldü hatıralar Leica öbeklerinden Ömür enstantanelerinde sarıldı siyahla beyaz Merdiven aralığına sinik tahayyüller Suslarında ***** soylu bir geceyi siler İhtimal vaki insel nağmelerinde tazenin Aşk yanar kaminetosunda Düşselinde ten susturur ayazı Işın Ergüney |
Gülmek Bir insanın yaşama ve paylaşma sevinci, İki sevgilinin birlikte birşeyleri paylaşması Mutluluğun, yaşamanın insanda yüz ifadesi Bazende bir insanı küçümsemenin karşılığı Bir mutluluğa imza atmanın sevinci Bir istikbali elde etme, bir başarı sevinci Gülmek.. Belkide duygu selimizin dışarıya aksetmesi Milli duygularımızın ortak sevince dönüşmesi Japonlarda bir yarışma bir müsabaka konusu İnsanların olmadı zamanda kahkahası atması Çocuların yeni birşey alındığındaki duygusu Bir anne bir babanın çocuklarınıa sevinmesi Belkide bir başkasıyla alay etme biçimi Gülmek..... İnsan yüzündeki o güzelliğinin resmi Bebeğin sütünü içince etrafına saçtığı neşesi İşkence yapan insanın duyduğu hınç sesi Kimilerine göre öç intikam nidaları Masallardaki tatlı cadıların haykırışları Hastaların ağlamak yerine yaptıkları Sağlıklı insanın yapması gereken şey Gülücüklerle, çevremize neşe katmak Gülmek... Yüreğimizle, kalbimizle, iyi günlerde Kötü niyetlerimizi bir kenara bırakarak İnsanları sevmek, yaradanı sevmek, Güzel olan herşeyi, tüm varlıkları, canlıyı Cansızı, dünyadaki herşeyi sevmek Mutlu olmak, bunun içinde, Gülmek, Yalnızca, Gülmek Cengiz Pekince |
Zorluklar Içinde Yaşam Nasıl bi dünyaya geldiğimi bilmeden açtım gözlerimi Daha küçüğüm ,masum,tertemiz ne kadar umut dolu bakıyorum ne kadar heyecanlı Yaşama sevincimi,mutluluğumu,herşeyimi bi anda anlatmak istercesine bakıyorum Hayatımın ilkbaharındayım ilk günüm bugün ilk nefes alışım Dertsiz gibi görünen hayata ağlayarak merhaba dediğim ilk gün daha küçüğüm duygularımı anlatamıyorum bile... Zorlaşmaya başlıyo zamanla hayat hatta bazen zordan daha da zor büyüdükçe anlıyo insan her gün yeni bi zorluk daha gün geçtikçe karanlık kuyulara giriyorum sanki bi boşluk var önümde yanımda ise kimse yok Yalnızım Yaşam dediğin ayakta kalma oyunu mevsimler misali ilk baharımda kalsaydım keşke çocuk olarak yaşasaydım Keşkeler oldukça yollarım hep dikenli olacak biliyorum Bir rüzgar esse uçurumdan düşecekmişim gibi ayakta kalmaya çalışıyorum ama ne çare... Umut ile yaşama sevinci ile başladığım hayat Herşeyin tükenmesiyle,keşkelerle devam ediyor Rüzgarın olmadığı uçsuz bucaksız bir okyanusta yelkenlimi götürmeye çalışıyorum Hayal ettiğim mutluluklar diyarına, Ya sonbaharımda kavuşacağım mutluluğuma ... Ya da elvedalardan sonra... Ayşenur Yüksel |
Unutma! Hani doyduğunda açlığın biter Bir daha acıkmam sanabilirsin Bitmeyecek açlığın benim unutma Bir öğünlük tokluğa kanabilirsin. Bahar gelir güller açar gönlünde Çiçeklerin solmaz sanabilirsin Değişmez mevsimin benim unutma Bir yalancı bahara kanabilirsin. Yaz güneşi sabahına doğunca Akşam olmaz, batmaz sanabilirsin Batmayan güneşin benim unutma Bir vakitlik güneşe kanabilirsin. Sonbahar da yaprakların dökülür Rüzgârı eski dost sanabilirsin Senin gerçek dostun benim unutma Bir yalan nefese kanabilirsin. Kış’a çırılçıplak girersin nâçar Dallarına kar yağar donabilirsin Kâlbimde saklarım seni unutma Bir yalan sevgiye kanabilirsin. Benden söylemesi güzelim sana Hayâlini gerçek sanabilirsin Seni candan seven benim unutma Bir mânâsız rüyaya kanabilirsin. Hasbi Tanrıverdi |
| Saat: 16:52 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık