![]() |
Sen Yüreğimde Kaç Nüfussun I Seslen bana içimi titreten sesinle Seslen işte sesinin notasına değsin gönlüm Buradayım bekliyorum. Bir iştiyakla, bir arzuhalle Dokun bağrıma, öyle seslen Seni duymayan hiçbir zerrem Kalmadan seslen içime Sana nefes çoğalttım camların buğusundan Sözler yazdım yolların bitiminde Hangi limana varsam sen varsın Hangi sese değsem, desibeli sen Mihengi de sen olmuşsun renklerimin Seslen bana, duyarım çığlığını Sesinin hangi notadan İçime aktığını da bilirim. Seslen işte Hazırım, buradayım. Bir insan korkmadan yaşayamaz ki Elleri kanamadan, yüreği yırtılmadan. Aşkın haddinde vardır oysa Gece olunca inince perdelere karanlık Sökülürken yansıyan ışıklarla yollar Takvimlere düşerim Bilemem hangi günde İstimlâk edilmiş rüyalarım. Hadi burada ölelim Ölelim de ayrılıklar örsün sözleri Bilenin düşünde kabus Atılıp dehlizlere sağanak olalım Dur. Biraz da ben söyleyeyim Kaç gündür gelmediğini Kaç acıdır görmediğini Günlerin kahrına kaç gecedir Yırttığın anıları... Sonra söküp denizi Dalgaları hapsettiğini … Susayım. Sustum bile kaçıncı haberimdir bu Hala gelmediyse turnalar saçaklarına Koridorlarında ismimin sönükleşmesine İsyandır belki de bu Dinle ve uyan Aklımın gelgitlerinde Kaçıncı uykuyu telef ettiğim İsminin vaveylasıyla mefhumdur. Sustum. Birazdan kuduracak deniz Al beniye dönecekken gece Kaçacağım bütün seslerden Artık suskunluğuma doğ Anayım ki seni Kelimeler çığlık olsun Anayım da Hapsolayım İsminin hecelerine. II Sen yüreğimde kaç nüfussun İsmin o kadar çok ki Kime sorsam bahseder senden Mavi, sessizlik, aşk En çok da işte sana Sana birikir onca hazan Siyah lâl/e Sen işte Anla. Kapat gözlerimi, içimdeki ahalin Bir duyur(s)unla ölümü dillendirmiş Ben şimdi nasıl ölmem Bir ismine ölüm demişken Kapat gözlerimi Sevdiğim; en güzel gelişin Kazınmışken zihnime Sana aşktan biçtiğim elbisenle Baharı taşıdığın saçların Yeterdir bütün hasretine. Sanki de bu, bir yazgısıdır karanlığın Hani seslendiğin gün gibi Aşikâr tutunduğum dalın Kırılıp düştüğüm ayrılığın Temsili hikayesidir. Yaz beni Saçlarının hapsettiği Bir düğümüm sende Sev beni Gözlerinin daldığı Bir cezirim ben Bir feryat bırakırım her gece Yastığıma ilişik hüzünler Boğmaca gözyaşlarıyla Dalgananır deniz havadisim Bir nüfus daha artar Hüznün aheste limanında Ben kalırım Sen uzaklığı izlerken. Sen uzaklığı izlerken Seyrine batarım güneş gibi Doğarım oysaki sen görünce Anlarım o zaman Anlarım işte ne kalmışsa senden Bana bir sevaptır gülümsemen III Ellerim gezinir boşluğunda zamanın Zaman dolanır avuçlarıma Saatler, dakikalar, saniyeler Hiç birinin bir değeri yok oysa Damarlarıma kadar sinmişken sen Bana sen lazımsın Kalbimi sarsarak şimdi duruyorum İsminin deniz değmiş tarafında Sana gel demiyorum Gitmen için bahanem de yok Yok işte yok. Yok A’rafımdasın, boşluğumun Gönlümün yangınındasın İçimde kaç nüfussun sen Saymadım, sayamadım, sayamam İçimde o kadar çokken Karşımda ise hiç yokken Bu acıya derman olamam Katlanamam. Şimdi zaman, saatlerini bölerek Sensizlikle çarpıyor yüzüme Dakikaların bir seyri olmazdı oysa Sen olmayınca Sen olmayınca işte Rüzgâr fayda etmiyor Yağmur işlemiyor bana Fırtınalar kâr etmiyor Hangi ateştir bu öyle Suya dayanıyor, rüzgârda savrulmuyor Dağıtmıyor kendini. IV Sana Siyah lâl/e En çok da sana Gümrâh akarken zaman Ben günah biriktirdim yokluğunda Gözlerim günaha alışınca Sen nerdeydin. Neden yokluğuna dökülmüş düşlerimi Toka yapıp iliştirmedin duruşlarına Dolu akanken sana, neden gözükmedi yüzün Şimdi kıyamındayım aşkının Şahlanıp akan dehlizlerin Yokluğunda muğlak hapsindeyim Görmelisin, en çok da sana kuruyan menekşenin Dallarını ellerine alarak, yeşertmelisin. Görmelisin kaç günün hesabını yapmadan Atıldığım kuyuların bihâber çığlıklarını. Gördüğüm gün gibisin sevdiğim, İsmine ateşler yaktım, ateşlerin dumanında Hayaller izledim, güneş oldun, deniz oldun Hiç olmadığı kadar ben oldun Saymadım tasvirlerini Nüfussun kadar çoktu her biri Sevdiğim; sana yakılmış sözlerin en derininden Aşk mayalayıp sunan gözlerinden Engine sığmayan duruşundan bahsetmek isterdim Ama hâki düşlerim, sepyalaşmış yüzümle Ancak su ver, imdadıma yetiş diyebilirim. Gelmek çareyse, bekleme Atmadan zihnimin son şartelleri Hüzünlere yenilmeden Kesilmeden gecelerde Gelmelisin Gitmişsen şayet, yurdumda haramiler Zaten yuva yapmıştır Bir keş sabahında Uyandırma acıları. Bekleyişlerimi yargılama Sana tutuklanmış yüreğime Eziyettir her gün defalarca Gitmeni izlemek. Bilal Can |
Solan Hayatlar bir hayat düşün içinde boşluk olmuş yangınlar boşluk içinde bir kadın yalanlara bürünmüş en güzel yüzüyle yaşanması zor bir ihtimal kaplamış bütün bedenini zehir kurtuluşu olmayan bir hastalık bu sevginin en ince yerinde kopmuş bir hayat.. bir buzdagı gibi kendisinin bile görmedigi gerçekler silmeye çalıştıgı bir geçmiş ve içinde kayboldugu bir gelecek. bir hayat düşün senin gibi benim gibi batan güneş gibi yeniden dogmaya çalışan..... Cihan Sarıkaya |
Denizler Var Cok Uzaklarda Denizler var çok uzaklarda Hep saklamışımdır gözyaşlarımı bir tebessüm ardında En mutsuz anımda sen gelirsin aklıma Denizler var çok uzaklarda Korkarım bazen gecenin en karanlığında Gözlerini hayal ederim Bütün korkum gider bir anda Çok mutlu olurum ben sen gelince aklıma Keşke, keşke derdim bazen içimden bağıra bağıra Yüzüne söyleyemediğim her şeyi anlatırdım yıldızlara Korktuğum gecelerde sarılırdım yalnızlığa Denizler var çok uzaklarda Kimseler bilmezdi bendeki seni Her güne akşamın hüznü çöktüğünde Yine seni beklerdim Bir yıldız gibiydin sen benim için Elimi uzatsam dokunabilirdim aslında Ama dokunamıyordum elimi uzattığımda Bütün dertlerim hayallerim o denizlerin ardında Denizler var çok uzaklarda Mehmet Topuz |
Sevdamin Rengi Mavi Maviydi sevdamızın rengi. Gözlerin gibi... Büyük bir fırtınanın ortasındayım şimdi Bu sevdanın nereye savuracağını bilmeden Gözlerine Salıverdim kendimi... Gözlerine baktıkça mavi göklerdeyim Kanat çırpıyorum sana Beyaz bir güvercin gibi... Sevim Kılıç Ünal |
Herkez Gibisin Gönlümle başbaşa düşündüm seni Artık sihirbaz bir nefes gibisin Şimdi taa içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir nefes gibisin Maziye karışıp sevda yeminin Bir anda unuttum seni, Eminim artık Kalbimde kalbine yok hiç kinim Bence artık sende herkez gibisin Simge Sur |
Gülüm Başka adres yok Sarıl bana yeniden gülüm Kader bizi yazmış Sevgiden bir yudum sunmuş Yıldızlara türkü olmuş Gökyüzü söylesin bizi Aşkımızın heykelini çizsin Bedenimiz tek kişilik sensin Ne zor seçtim bilemezsin Bilemezsin, bilemezsin gülüm Sarıl bana hadi yeniden sarıl Başka adres yok gülüm Gülüm gülüm... Tüm haklar saklıdır Aynur Avcı |
Kır Çiçeğim Sen benim kır çiçeğimdin. Sen benim bal böceğimdin. Bahar mevsimi geldiğinde, Zarifliğinle kırları süslerdin. Renginle herkesi büyülerdin. Bu kadar mı kısaydı ömrün. Bilseydim öleceğini, Göz yaşlarımla sulardım be çiçeğim. Naz Yılmaz |
Hapsolmuş Kelimeler Ben artık yazamıyorum şiir, Azalıyor sevgim, Azalıyor acım, Artıyor benliğim, Zaman geçtikçe... Yazamıyor insan sevgisiz, Acısız, aşksız yazamıyor! İnsanoğlu işte Başına gelmeden anlamıyor... Yazamadıkça tıkanıyorum kendimce, İçimde hapsoluyor Şairin boğazında tıkanan kelimeleri... Dert oluyor içime, Senin aşkından da deli!!! Seydanur Burgan |
|
Bir Melek Dokundu Yüreğime Sevdalı bakan gözleriydi umut saçan, Deniz deniz, dalga dalga, bir rüzgar gibi. . . Sıcak ve hüzünlü bakışlarıydı yüreğime değen, Sessiz çığlığıydı aşkın kimi zaman, Kalbime değmiş elleri, Kanat açmış güçlü kollarıydı beni hayata bağlayan, Hiç korkmadım, hiç düşünmedim atılırken kollarına. . . Hiç ağlamayacaktım biliyordum, Taa gördüğüm ilk günden beri Kalbime huzur veren bu sevdaya. . . Kimsin diye sormadım hiç, Her bakışı güven veriyordu ruhuma, Kimsin diye sormadım çünkü; Biliyordum. . . Bir Melek Dokunmuştu Yüreğime ve Ruhuma. . . TuĞba Çetinkaya |
| Saat: 01:34 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık