![]() |
Karanlık Yapı Vurmus daglara daglara isigi Belli olmus uzagi yitmisliginden Düsünür bizi Gece asagida Üstlerden büyür samanyolu Bir sevgiye benzer Baska bir sevgiye benzerken Gece asagida Bagislar öldürmüsü Çalani yalan soyleyeni kaçani Fazıl Hüsnü Dağlarca |
Söz... yeHer daim kendimden eminim,olsun ! Bu aşkın başında,sonundayım,söz ! Ekmek,kitap üzre yeminim olsun, Ölünceye kadar yanındayım,söz ! Sazımın nağmesi,ezgisi sensin, Altıncı hissimin sezgisi sensin, Şu ahir ömrümün yazgısı sensin, Ölünceye kadar yanındayım,söz ! Bir kalpten bakışın deler sinemi, Saçlarının yeli yalar sinemi, Yine mi şüphe var,söyle yine mi ? Ölünceye kadar yanındayım,söz ! Sırtımda urbamla sevdandır çıkın, Yüreğim iğnene iplikten yakın, Uzaklığı yanlış anlama sakın, Ölünceye kadar yanındayım,söz ! Bazen kavgacısın bazen uysalsın, Razıyım her halin benimle kalsın, Azrail canımı dizinde alsın, Ölünceye kadar yanındayım,söz ! Kutsal menzilinde bir garip kulum, Şaşırdım yönüne kapıldı yolum, Gidersen kırılır kanadım,kolum, Ölünceye kadar yanındayım,söz ! Ömer Töme |
Eylül Bu Nasıl Sevda...! Eylül bu nasıl sevda... Gönül bağımı hazan vurdu, Duygularım sararıp soldu, Umutlarım göçmen kuşlar misali, Sonbahar'la başka diyarlara uçtu, Eylül bu nasıl sevda... Mutluluğum iki günlük, Hüzünüm ömürlük, Aşk dediğin mevsimlik, Eylül bu nasıl sevda... Baharı yaşamadan yüreğim, Yaprakları bir bir döküldü, Gönül bağıma hasat zamanı gelmiş, Güllerim,sümbüllerim boynunu büktü, Eylül bu nasıl sevda... Gözyaşıyla süslenmiş kelimelerim, Sonbahar yağmuru gibi, İçimden damla damla akıyor, Hislerim omuzumda kışa yol alıyor, Bilmiyorum bir daha gelirmi bahar... Arif Orhan |
yAsaL aCıLaRıMa bİ'aT eDECeK kAdaR yÜrEkLİ oLSamDa YAnI baŞımA aLıRıM hÜzÜnLeRİmİ ....ki sana boynum kıldan ince bilirsin.. yine bir şehirdeyim korkunu ertesi gibi yüzüm sanki senelerimi tüketmemiştim burda.. yabancı gibiyim oysa kan revan içinde kıvrandığım cadde de yürüyorum..kimse bilmez... yürek neler taşıyor ..yürek nasıl yaşıyor Cengizhan KONUŞ |
Çıkıp Gidiyorum Gönlünden Senin... Biraz da çileni başkası çeksin, Çıkıp gidiyorum gönlünden senin, Nefesimi bile özleyeceksin, Çok yıl alacağım ömründen senin. Hep çileni çektim,görmedim huzur, Yüzbin defa kırdın,hani bir özür? Sevgimi topladım,bavulum hazır, Çıkıp gidiyorum gönlünden senin. Görmedim gerçeği,kördüm,cahildim, Kendimi unuttum,sana eğildim, Sen de bir çizik çek,ben seni sildim, Çıkıp gidiyorum gönlünden senin. Sana karşı özüm,sözüm bir oldu, Ben sustukça senin sesin gür oldu, Kararımı vermek biraz zor oldu, Çıkıp gidiyorum gönlünden senin. Ellerin elimi bir gün ararsa, Maziyi canlandır,işe yararsa, Hayalimle doldur,yerim dolarsa, Çıkıp gidiyorum gönlünden senin. Mustafa Şahin |
Bu şehirden bana acılar kaldı Şarap sundum aya ben ayrılık tattım Seyyah oldum şu alemde öyküler yazdım Oturup anlattım kendi halimce Seyyah oldum şu alemde türküler yaktım Oturup söyledim kendi halimce Gözlerinden mektup ellerinden su Bekledim durdum ben ne zor yolmuş bu Seyyah oldum sözüm bildim gizlendim içime Çığlık oldu gözlerim kendimi vurdum Seyyah oldum şu alemde niceler gördüm Anladım ki insan kalbine yolcu Bana aşk lazım Aşkta ateş ararım Kapanmış kapılardan geçtim Yanmayan bedenlerden güzelim ben yolumu sildim Dünyanın hali Çeker giderim Yalnızlık yolcusu gönlüm Bir garip seyyahım ama kendime göçerim Murat Çelik |
Küçük Aşkım Büyük Sevdam Sessiz bir çığlıktı sevdan, yaralayan,kırık bir aynanın yansımasıydı sanki yüreğimde.. Adını dahi koyamadığım bir eylemdin içimde. Umudumun direnci ,gizli sevdamın yoksul çiçeği… Küçük aşkım,büyük sevdam…. Yalnızlığım bile güzeldi seninle.. Saklamadım göz yaşlarımı mavi geceden. Hiç utanmadım ki ağlamaktan. İsyan da etmedim kadere… Bir rüyanın donuk kalmış yanıydın geceden arta kalan. Dokunmaya kıyamadığım,tutamadığım,daha nasıl sevsem formülleri ürettiğim,ve yine de sevmeye cesaret edemediğim,en göçük yanımdın. Depremden arta kalmış doğal felaketim.küçük aşkım büyük sevdam.. Neden şimdi ha…!neden çıkıyorsun ki karşıma .. Tanrı nasıl esirger bu güzel gözleri benden. Bir okyanusun en derin yanıydın,içinde kaybolduğum. Gökyüzünün en mavi katıydı erişemediğim. Ve gökkuşağının en güzel çizgisinde saklıydı düşlerim… Şimdi kuşların dilinde mi sevsem seni,çiçeklerin renginde mi arasam,balıkların aşkı ile sevsem,ve Küçük bir aşk şarkısı yazıp onunla mı avunsam. Küçük aşkım,büyük sevdam Çaresizliğin bile güzeldi sevdanın, Beşinci mevsim gibi geldin kapıma , Dumansız ,katıksız,berrak bir su gibi … Girdabında boğulduğumu şimdi anladım.. Rüzgarında savrulduğum sendin,farkındaydım,nereye atsan dağ,nereye savursan orası sürgündün benim için. Adımlarımı sayamadım sana gelirken .. Engel alamadım.olmak istemedim beklide .. Mesafeleri rüzgarına ayarlamak imkansız,yelkovanı akrebe döndürmek zordu… Fırtınadan sonraki sessizliği yaşıyor kalbim, darmadağın,çaresiz.. Kanayan yaralarına merhem aramayacak gururlu…. Ben kelebeğin ömrüne talibim şimdi .. Omzuna bir kez konmak için bekledim, Yada bir hafta sonra sessizce ölmek için… Ebediyen gidiyorum artık … Selam söyle benden tüm güzel insanlara…. Yediveren iklime,kitapların arasına sıkıştırı*!* ikiz papatyama, Sümbül kokan sevda yerimize,ve aşkımıza Kaval çalan çoban kızına selam söyle.. Bir yürek daha sessizce sevdasını içine gömerek gidiyor de.. Şahidim yıldızlar olsun. Göreceksin,gün ağarmadan beni yeniden , Gökkuşağının en berrak katında sana el sallarken göreceksin.. Küçük aşkım büyük sevdam Alıntı |
Büyüdüm Herhangi bir ülkenin, herhangi bir insanı olsalarda Her çocuğun ana dilidir ağlamak Beni bir kez güldürmedin ya Demek ki ben seni, doğarken sevmişim! Terk edilmeyi hak edecek kadar masumdum Çünkü; benim aşklarımın hiçbirinde, domuzdan elde edilmiş herhangi bir katkı maddesi olmadı ve sana yazdığım hiçbir şiirde, sanal aşk uygulaması yapılmadı! Ben seni, bağıra bağıra sevdim... Her çocuğun ana dilidir ağlamak Söyle; sen doğarken ağlamadın mı! Resmi kıyafetlerin kılığına girmiş, karakteri sahte gecelerde sayısız, saygısız insanların saygı duyduğu, yürekten cebe inmiş aşkların banknotunu, çoktan tedavülden kaldırmıştı azrail kimse farkına varamadı Söyle; sen doğduğunda aşklar kaç paraydı! Öğrendiğime pişman olacağımı bilmiyordum, öğrenmeyi öğrenmem gerektiğinde. Geç öğrendim! Aşk bulunan değil, sadece aranan birşeymiş ! Hiç bir ülkenin hiçbirinde sevgi kalmadı! Olsun Ben aşığım, mesleğim göze almaktır ölümü Çok geç artık sana değil, senden daha masum bir Cellata verdim gülümü... Korkmaz Biçkin |
Sen Benim Herşeyimsin voltalarımın sonunda ranzamın başucundasın ve her düşümde sevdiğim kabuslarımda korktuğum bile sensin tek başımayken yalnız bırakmayanım ve kalabalıkta yalnızlığımda sensin soframda ekmeğim ve tel örgümsün mapushanesinde sevdamın asfalt yollarında düşe kalka büyüdüğüm kentim ve anamın emzirdiği sütte sensin burnumda buram buram tüten sılam ve ekmeğimi kazanmak için yürüdüğüm gurbetimsin sevdiğim bilmem anlatabildimmi sen benim herşeyimsin Ercan Ayrancı |
Sahte Yama Bir Sahte Yama... Bir vazgeçiş öyküsü bu ... Dinle! Sevdiğim ... Canını canıma kattığım senden, Uğrunda herşeyi hiç yapabiliceğim senden , Vazgeçiyorum ... Cam kırıklarıyla dolu bir yolda, yalınayak yürümek gibi yokluğuna alışmak ... Tam acıya direniyorum derken , Batan her yeni parçayla sımsıkı sardığın o yaraların - bir daha asla yaralanmam derken - Tekrar tekrar kanamsı gibi ... İnsanın - canının acıması - yani ... Ne derin bir anlam bu, gerçekten bilene ... -Canım acıyor- ........ Hiç aklımda yokken, tüm zihnimi zorlarken sadece sensiz anıları düşünmeye , Sen dolu anlara gömülmek Ve medet ummak özlemime çare olsun diye dalgın bakışlarımda gördüklerimden , Her nakaratta daha da perişan bir yenilgi demek ... Anlamların benliğime yüklediği gerçekler çok ağır artık ! Varlığımı zorlayan bu oyundan yoruldum ! Seni özlemekten .. Yokken varsaymaktan .. Esirin olmaktan .. Hayal etmekten .. Yaşanmamış saymaktan .. Var gibi görmekten .. Yok gibi yaşamaktan .. Yoruldum !!! Öyle bir labirent ki bu, bilmeden kendimi içine hapsettiğim ,,, Bulduğum bütün çıkışlar sana yeniden başlamama sebep aslında .. Ve kalemi hiç kaldırmadan yerinden, başladığım tüm başlangıçlar artık sahte ! Tüm bu sahtelikler içinde , gerçek olduğuna inandığım sevgim vardı hep kar kalan yanıma ,, Artık o bile zararda ! İskontolu bir taktik uyguladığı ,,, Ve Alış fiyatına satılık artık herşey hanemde ... Bir vazgeçiş öyküsü bu ... Dinle! Sevdiğim ... Yokken varettiğim , Olmayan varlığı ile kendimi büyülediğim , Haddinden abartılı önemsediğim , Büyüttükçe büyüklüğünden korktuğum bu sevginin sahibi senden ... Vazgeçiyorum ! Gerçek bildiğim, hissettiğim için inandığım, inandığım için doğru saydığım herşeyden .. Beni ben yapan duygularımdan .. Seni benim sayan bütün düşüncelerimden .. Bir çırpıda hemen ... Vazgeçiyorum !!! Öyle kendinden emin bir geçiş ki bu , Tek bir zerre bile sen barındırmayan içine , İçimde öyle rahat, hiç tereddütsüz bir biçimde ! Zaman şimdiki zaman ... Ve sen artık hep Benim geçmişte kalan - yaram -...... Alıntı |
| Saat: 01:34 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık