![]() |
Deli Gönlüm Gel üzülme deli gönlüm Ömür döne döne geçer Acı tatlı giden günler Gene gelir gene geçer Ömür gider dilme dilme İstersen bil ister bilme Giden günlere üzülme Gene gelir gene geçer Geçip giden yıllar aylar Yatan deniz, akan çaylar Gün olur koca saraylar Ta yerin dibine geçer Yiğid ölmez bir yaradan Kaldır gümanı aradan Sevgi denen sadakadan Bir verirsen bine geçer Der Mahzuni gardaş yaran Hak deyip de Hakk'a varan Dünyada dost evi kuran Ahrette içine geçer Korkulacak şey yok bundan Kayalar kaçmaz yosundan Mezarımın baş ucundan Nice yüz bin sene geçer Mahzuni Şerif |
GÖZLERİME İYİ BAK gözlerime iyi bak gülüm birinde sen varsın birinde yaş gözlerime iyi bak gülüm birinde sen varsın diğerinde hüzün sen gittiğinden beri gülüm ne zaman ağlayacak olsam kapıyorum gözlerimi kapıyorumki gözyaşlarımla birlikte kayıp gitmeyesin kapıyorum gözlerimi yüreğime damlıyor yaşlar ve her ağladığımda sende göz yaşlarımla birlikte yüreğime akıyorsun gülüm gözlerime iyi bak gülüm birinde sen varsın birinde yaş gözlerime iyi bak gülüm birinde sen varsın diğerinde hüzün sen gittiğin gün yerleşti gözbebeğime hüzün ve bir daha bırakmadı beni sadık bir dost misali yüreğimdeki yangında o gün başladı içimdeki sancıda gülüm inan bana sensizlik binlerce kez ölüm gözlerime iyi bak gülüm birinde sen varsın birinde yaş gözlerime iyi bak gülüm birinde sen varsın diğerinde hüzün bak yine nemlendi gözlerim ağladım ağlayacağım yaşlar döküldü dökülecek gözlerimden ama bu sefer kapamıyacağım gözlerimi içime akıtmıyacağım göz yaşlarımı sende sıkı tutun gülüm kirpiklerime kayıpta gitme gözbebeğimden gözyaşlarımla birlikte gözlerime iyi bak gülüm birinde sen varsın birinde yaş gözlerime iyi bak gülüm birinde sen varsın diğerinde hüzün daha çok uzakmı bana geleceğin gün çok varmı daha kavuşmamıza gülüm daha kaç gece uyuyacağım sensiz ve kaç sabah daha uyanacağım yalnızlığın kollarında daha kaç volta atacağım bu koridorlarda hasretinle kol kola kaç gece daha dolaşacağım bu sokaklarda kaç sokak lambasının altında ağlıyacağım ve kaç kaldırım taşına ilişip oturacağım yorulduğumda kaç takvim daha eskiteceğim ve daha kaç mevsim yaşayacağım sensiz söylesene gülüm yaprakların sararmasını kaç kez daha izleyeceğim sensiz kaç kez daha ilk karın yağışını seyredeceğim yalnız papatyaları kaç kez daha toplayacağım sensiz ve kaç papatya falına bakacağım daha gelecek gelmiyecek diye ve kaç kez daha o yakıcı güneş kavuracak beni bir başıma söylesene gülüm gözlerime iyi bak gülüm birinde sen varsın birinde ayrılık gözlerime iyi bak gülüm birinde sen varsın birinde hasretin gözleirme iyi bak gülüm birinde sen varsın diğerinde ölüm SHADOW34 |
HATIRLADIKÇA Seninle tertemiz aşkımız vardı Gözlerim doluyor hatırladıkça Sevgimiz denizler dağlar kadardı İçim ürperiyor hatıladıkça Sebep ne maksat ne sorup bilmeden Hem sana hem bana günah demeden Ayrıldık bir sabah veda etmeden Kalbim kan ağlıyor hatırladıkça Sevgilim hasretin içimde bir kor Sensizlik ne demek gel de bana sor Söyle seni şimdi kimler sarıyor Ellerim titriyor hatırladıkça |
Hatirina Dusecegim Kopkoyu Bir Sis Icinde Bir Aksam Hatirina Dusecegim Belki Bir An Islayacak Yagmur Yuzunu Birden O Tatli Demleri Hatirlayacaksin Sonra Sicak Yataginda Uzun Uzun Aglayacaksin..! Aglayacak, Bogazinda Birseyler Dugumlenecek Ah Yanimda Olsaydi Diyeceksin Tum Yildizlar Gulecek Haline Ay da Goz Kirpacak Iliklerine Isleyecek Bensizlik. Kahrolacaksin..! Bir Sigara Tuttureceksin Ihtimal Ufku Seyredeceksin Saatlerce Bir Ruzgâr Kopsalayacak Yuzunu Sonra Hayalim Gelecek Karsina Bir Siirimi Mirildanacaksin Hickiracaksin..! Gonlunden Atamadigin Gibi Kafandan da Silemeyeceksin Beni Duslerine Girecegim Her Gece Ince Bir Huzun Buruyecek Yuzunu Ve Cirilciplak Gercekleri O Zaman Anlayacaksin..! Sonra Birseyler Yazmak Isteyeceksin Kafan Gibi Kalemin de Islemeyecek Unutmak Isteyeceksin Herseyi Ama Unutamayacaksin Hic Birseyi Kivranacaksin..! Necip Fazıl Kısakürek |
BELKİ SEN YOKSUN Belki de sahiden bırakacaksın beni. belki de ben bırakılması elzem en zararlı alışkanlığım. Belki bir hata idi benle olmak ve hayaller kurmak. hayallerin hepsi de işkembe-i kübradan sallanmış şeyler ki sırf belki de sırf senin ellerini tutmak ve ensene arkadan bir öpücük kondurmak için belki de. belki de dünya zaten dönmüyor, ve Pakistan'da binlerce kişi ölmedi depremde ve donmuyor kalanları. Şırnak'ta sevgi yok belki de, elleri ve yüreği olan bir sevgi. belki de küre zaten yok ve zaten ısınmamakta yüreği, erimemekte buzulları, yükselmemekte denizleri. Telef edilmiş kuşlar, ve hatta kuş gribi yok belki de. Belki gökyüzü bile yok. Belki sen yoksun, belki de ben. Belki ve belli ki biz yokuz sade bu dünyada, sevgi var bizden öte öteden beri. |
TOZPEMBE Yıllar yılı yanımızda Kavruldun yağımızla. Hiç bu böyle kalır mı, Biraz geç de olsa Göreceksin hayatın sana da güldüğünü, Sabret yoksa. Nasıl mı? Topraklarda tohumlar vardır Karlar altında kış boyu, Kış geçer, bir bahar günü Çiçek açar tozpembe, Tıpkı öyle. Behçet NECATiGiL |
ANISINDAYIM Hafifce isirilmis bir elmanin dilindeyim Elmanin kokusundayim Anisindayim -kimbilir kimin- Anilarda gorunur, duslerde gorunmez insan Duslerde gorunen anlamlardir Ozelliklerdir bir de belli belirsiz. Ve Insansiz ani yoktur. Var midir? Edip CANSEVER |
HAYATIM HER SABAH SIFIRDAN BAŞLAR Duvar örsem deprem olur yıkılır, Değirmenim olsa suyu çekilir, Ters gider her işim, canım sıkılır Hayatım her zaman sıfırdan başlar... Bu kötü kaderin bir sonu yok mu? Bütün sevenlerin boynu buruk mu? Bir daha gelmenin imkânı yok mu ? Hayatım her sabah sıfırdan başlar... Girip çıkmadığım delik kalmadı, Ciğerlerim söndü, soluk kalmadı, Borçlar çok, mide boş, kılık kalmadı, Hayatım her zaman sıfırdan başlar... Bu gidişle ömrüm geçip gidecek, Bir hayal uğruna uçup gidecek, Ölsem de gözlerim açık gidecek, Hayatım her zaman sıfırdan başlar... Sılaya dönüp de gezinemedim, Çalıştım, çırpındım, kazanamadım, Bir pınar başında uzanamadım, Hayatım her sene sıfırdan başlar... Dostlar bulduğu her işe giriyor. Aşklar var. rüyaya düşe giriyor Ömür şu genç yaşta kışa giriyor, Hayatım her mevsim sıfırdan başlar... Orhan Seyfi ŞIRIN |
SEVDAYA MI TUTULDUM Benim de mi düşüncelerim olacaktı, Ben de mi böyle uykusuz kalacaktım, Sessiz, sedasız mı olacaktım böyle? Çok sevdiğim salatayı bile Aramaz mı olacaktım? Ben böyle mi olacaktım? Orhan Veli KANIK |
| Saat: 11:00 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık