![]() |
Çok Özledim Be! Çok özledim be seni! Nerdesin? Hiç mi düşünmüyorsun beni, Söyleyemem,kahretsin,seni sevdiğimi. Belkide çoktan unuttun Belki elinde başka birinin eli... Seni düşünmediğim bi anım yok! Bu acı belliki günahlarımın bedeli. Sen benim geleceğimdin,umudumdun,hayallerimdin. Gittiğin gün sanma hayallerimi bitirdin, Hala hayal kurabiliyorum içinde sen yoksun ama... Geleceğimi de bitirmedin, Bak hala yaşıyorum. Umudumu bitirdin sen benim, Gittiğin gün varya... Keşke ölseydim! Aşkına çok güvendim... Bu hayattan hiç bişey beklemedim Anla nolur!fazla yaşayamam Ben sadece seni sevdim Nasıl özledim,sensizliktense bırakın öleyim Hani şu gurur olmasa bende varya.. Ayaklarına kapanır aşk dilenirdim Hiç anlamadın,ben hep senindim! İnan görmek istemezsin halimi, Nerde o ağlamak nedir bilmeyen ben?! Bi yandan içip,bi yandan ağlıyorum şimdi. Söz vermiştim ama tutamadım... Kafamı kaldırıp yanındakine bakamadım Kimse kim! Seviyorum işte Gururdan eser kalmadı, Öleceğim bu gidişle... Birgül Maden |
Hiçbir Şey Anlamadın Serüvene koşmak icin trenler bekliyorsan, Güneşi yakalayıp gözlerine yerleştirmek için beyaz yelkenlerin gelip seni almalarını bekliyorsan, Yarına inanmak için günbatımına, İyi kalpli gözükmek için zayıflığa, Ve güçlü görünmek için öfkeye ihtiyacin varsa ; Demek ki hiçbir şey anlamadın!!! Jacques Brel |
Yarın sen olmayacaksın benim yanımda ellerini bile almayacağım avuçlarıma yıldızların altında dizlerine uzanamayacağım biliyorum, sen olmayacaksın yarınlarımda bugün gibi her zaman sana hasret kalacağım… Duygularım sanki kördüğüm, artık isyanlarda haykırıyorum durmadan, ömrümün enkazında seni yüreğimden silmek, çıkarmak istiyorum oysa baktığım her yerde, sen varsın karşımda seviyorum seni, ama sana bile anlatamıyorum… Hayaller parçalanmış, artık ağlasam ne fayda düşlerim kâbus oldu, çaresizlik hayatımda pişmanlığımı içerken, aşkımı meze yaptım, gene de diyorum işte, iyi ki vardın dünyamda hasrettim sana, yine hasret öleceğim anlasana. canan onuş |
Yaşamak Denirse Yaşıyorum yine Yaşamak denirse Sözler düğümleniyor boğazıma Ona keza cümleler Kes sesini diye haykırıyor Yüreğime acımasız seneler Dur durak bilmez keder Dost diye geçinenler İyide ve kötüde yanımda Şimdi neredeler Eriyorum oturduğum yerde Nefes alamamacasına Tavan duvarlarını gözlüyorum Suskunluğum ecel Durgunluğum ölüm Diyecek hiç bir şey bırakmıyor Eli kolu bağlanan sözüm Acımasızlık ve gam birlikte Ayyuka çıktılar, bu gece benimleler Dedim ya vurdu en zayıf noktamdan Gamsız kelimeler Elinde olmaması bir şeyin Ne acı değil mi keşke olsaydılar Önünü alan yok bu yeisin Keşke olsaydılar Yıldızlar manasız artık Mâniaları hezimetli hayatın Hadi umutsuzluğu bıraktık Yüreğimde güneşi doğmuyor kâinatın Sevda değil derdim Sadece bir tutam umut Azıcıkta mutluluk istiyorum Çok bir şey değil Lakin her adımımda Karanlığın içine batıyorum Yar değil benim derdim Derdimi paylaşacak yaren arıyorum. Bugün reva görülen işte bu Yarın ne gelir bilinmez Lakin bana bunu reva gören bugün Gelecek günlerde asla silinmez. Samet Akman |
Hayal Misin? Gerçek Mi? Seni ilk gördüğüm günden beri Hep yaşadım bu gel-git leri Aklımda kalan bir soru işareti Sen hayal misin? Gerçek mi? Eğer hayal isen yakamdan düş, Gerçeksen benle hayatı bölüş, İstersen sevişelim, istersen dövüş, Ama düşlerimden gerçeğe dönüş. Olamaz bir daha böyle güzellik, Her halin başka, her halin değişik, Gururluyum, seviyorum, başım dik, Benim olsan ne olur? bir nefeslik. Görmedi gözlerim sen gibi güzel, Hislerim duygularım tek sana özel, Sanma söylediklerim sadece sözel, Al, her şeyim senindir, bana gel. Konuşunca bülbülleri susturursun, Kokunla gülleri dalında soldurursun, Güzelliğinle cehennemden kovulursun, Rabbim seni kem gözlerden korusun. Normalim, herkes gibiyim deme, Birde benim gözümle bak kendine, Layıksın daha çok çok sevilmeye, Senden vazgeçmemi sakın söyleme. Bakışların beni benden çeker, alır Aklım sende, fikrim sende kalır, Belki bir gün yüreğin bana acır, Hayata bağlayanım, sana sevdamdır. Ne diyeyim daha sana, ne söyleyeyim, Bir kuru canım var, oda olsun al senin, Eller sürse de sefan, zevkin, güzelliğin, Aşkım, özlemim, bir tanem, sevdiğimsin. Mustafa Özdemir |
|
Meğer Sana ulaşmak Dizinin dibinde olmak Senin rüyalarını sana sormak Gözlerine bakmaya doyamamak Ellerini tutarak şiirler okumak Sadece susmak Şarkıları konuşturmak Meğer ne zormuş sana yakın olmak Seninle göz göze gelmek Gözlerini seyretmek Bir çiçek fazla verebilmek Sana bir dakika fazla sarılmak Bir an daha fazla geçirebilmek Elini tutmadan sokakta gezinmek Omzuna yaslanmadan uyumak Saçlarını okşayamamak Bu bankta sensiz oturmak Bu kalbime sensiz söz geçirmek Onu sensiz avutmak Meğer ne zormuş senin yanında olmak Sanırım özledim Sesini duymayı özledim Elini tutmayı Gözlerine bakmayı özledim Seninle yürümeyi Her anımı seninle geçirmeyi özledim Meramım sensizlik Yudum yudum sensizlik içiyorum Seninle olmayı özledim Meğer ne zormuş cancağızım seni sevmek Öyle bir his var ki içimde sensizliğe bile doyamıyorum Çünkü o sensizlik bile senin sensizliğin Gözlerini gözlerimden ayırmamak için hiç uyumuyorum Sensiz hiç anlamı yok sessizliğin... Samet Akman |
AY KARANLIK ay kadarlık gecede sancıyordu yürekler sıkılmış morarmıştı bilekler ve ay karanlık gecede ağıt yüklü yanık türküler okunuyordu sevda türküleri hasret türküleri memleket türküleri... ay karanlık gecede dağlarımda mor sümbülleri bıraktım salkım söğütleri uçan kuşları semahlarda turnaları sesleri bıraktım ve anılarımı anlırımı yaşadığım dar camları bıraktım ay karanlık gecede... ay karanlık gecede gel sevdiceğim gel sol yanım kanlı kızıl bayrak gibi salına salına bir o yandan bir bu yandan saçlarını kızıl güller takayım... ay karanlık düşünce şafağa düşünce yıldız gecede bu yüreği feda edeceğim süreceğim yüzümü dost gülücüklü cana ay karanlık gecede cansın sol yanımsın yaramsın, beremsin ay karanlık gecemsin eyy yar! ... Celil Taş |
Vargücümle Gözlerin Zamanın yok olduğu bir yerdeyim, O var kalbimin derinliklerinde, Sessizliğimle sesleniyorum ona.... ... VARGÜCÜMLE... Gözlerindeki parlaklık var ya güneşim, Gülüşündeki sadelik hayal şehrimde Büyüdükçe büyüyen küçük kalbimle, Dev mi dev bir aşk yaşatıyorum GÖZLERİNDE..... Seydanur Burgan |
GÜLÜŞLERİM.. Kaç yıl geride bıraktım Kaç takvim yaprağı kopardım.. Bilmiyorum kaç baharı yaşadı bu kalbim sensiz senin hasretinle inledi… kazıdı kalbine adını gül dikeniyle.. hangi bahara sakladım umutlarımı hangi şimşekle yağdı göz yaşlarım hangi ağacın kovuğuna saklandı aşklarım.. Islaktı her an gözlerim… Hüzünlü bakışlarım.. her kanayan yaraya seni gizledim.. Olmayan sen… hayalinle bir ömrü tüketim.. Ahh benim yaralı gönlüm kaş kışı geçirdi sensiz.. Neden geriye kaçar gülüşlerim.. Neden kaybolur hayalerim Neden unutulur umutlarım Neden hiç resmi yok sevgilimin.. Neden kaybolur anılarım.. Öpüşünün izi yok dudağımda Parmağının izi yok yanağımda… neden silinir sesin kulaklarımda.. neden yok sülüetin silinmiş aynalarımda .. neden yıldızlar sönük semalar karanlık.. neden yağmurlar donuk vurmuyor pencereme.. neden güneş ısıtmaz beni üşürüm hasretinle… neden hiç bir el sarmaz bedenimi.. yoksa senmi geldin yalnızlığım kanayan yaralarımla dirilmek düştü bana bir deniz kenarında ölümüne içlenmek tek yönlü bir yolda tekrar kendime gitmek yine dar ağacına acılarımı asmak.. nafile paklamaz acılarımı sonrasındayım yine hayatın peşkeş çeken (ACILARLA) (HEZALE) |
| Saat: 15:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık