![]() |
Korktum.... Bir hazan sabahında Doğdun GÜneş Gibi Sen MAsum Bakışlarında kaybolduğum Sevdam.. Korkmuştum ilk sana söylemekten Yorulmuştum bunca Yıl Vakit Geç, Gecenin yarısı Yanımda Resimin.. yazdım mektubumu Geceler sabaha kavusurken Zor saatler geçirdim Seni görmek yeni bir hayattı bende... Her gece rüyalarıma geliyordun zaten Gerçek olsa ne olurdu.. o An bana gelişin Senin dudaklarından da Çıksaydı benim duymak İStediklerim... Hani o iki kelime ''seni Seviyorum'' Osman Yivci |
Kimse taşıyamaz aşk acısını Yüreğe saplanan bir şiir kadar İnsanoğlu içindeki yangını Söndüreyim derken daha çok yanar Yalansız her aşkta şair kanı var Aşklar şiirle kanar Ve kimse kitleyemez yüreğini Ölümcül aşkına olsa da gaddar Şiirin yazgısı düşsel intihar Onun en hasını, en güzelini Acıya bulanmış şairler yazar Aşklar şiirle yanar Aşk mıdır her işin başı ve sonu Şiir mi her gizi çözen anahtar Kırık bir hayatın aşk olduğunu Dile getirsen de bu neye yarar Odur anılara yağan sıcak kar Asklar siirle kanar Ahmet Necdet |
Susma Hayat ! Mürekkebi yeni kurumuş yazı misali, Sararmış yapraklar arasında titreyen dal. Gözalıcı şehrin ışıkları arasında yitirilmiş, Islak ,bitkin ve yorgun adımlar eşliğinde, Mutluluğu boş kadehlerde arayan berduş musun? Yanıtlanması zor bir sual mi yoksa, Cevabı yüreklerde saklı anahtar mısın hayat! Zamanı geriye sarmak mümkün mü? Tekrardan aynı nefesi almak,aynı mekânda, Saadet`in kollarında dirilmek var mı alın yazında? Neden susuyorsun? Konuşsana! Kendi kendine ağır mı geldin yoksa? Ayşegül Kor |
Mavi GözLü Dev ... O mavi gözlü bir devdi. Minnacik bir kadin sevdi. Kadinin hayali minnacik bir evdi, bahçesinde ebruliii hanimeli açan bir ev. Bir dev gibi seviyordu dev. Ve elleri öyle büyük isler için hazirlanmisti ki devin, yapamazdi yapisini, çalamazdi kapisini bahçesinde ebruliiii hanimeli açan evin. O mavi gözlü bir devdi. Minnacik bir kadin sevdi. Mini minnacikti kadin. Rahata acikti kadin yoruldu devin büyük yolunda. Ve elveda! deyip mavi gözlü deve, girdi zengin bir cücenin kolunda bahçesinde ebruliiii hanimeli açan eve. Simdi anliyor ki mavi gözlü dev, dev gibi sevgilere mezar bile olamaz: bahçesinde ebruliiiii hanimeli açan ev.. Nazım Hikmet Ran |
Aşk Çıkmaz Sokakta Kirlenir Yazıldığı can duvarını kurutur “vermek aşkı yaratır” düsturu Gönül gözüne bağlanan mendil solgun ve sefil bekler saygıyla inanılmaz kusuru Kalbinin rüzgarı doldurur açık denizde hoyrat yelkenleri kendisi kıyıda oturur Kaldıkça yeniden filizlenir esaret O çok özlenen aşka has suret bahçede gül ölürken görülür Sadakatin çelik kutsallığı kendi çöplüğüne gömülür Kölenin bilenmiş antik bıçağı ilk düştüğü yerde açar kozunu kanar güz ömrün yaralı boynu Ekmek teknesine taşır korkusunu bedeni tarla sayılan kadının ufku Teslim kapısını açar resmi kurum açılan o aralıktan girer içeri dipsiz kuyuya atılan şiir Toprağın sırtında büyür uçurum esirdir esir şehirde ahali Aşk çıkmaz sokakta kirlenir Cümle insanlığı özgür kılarak çocuk sevincine kavuşabilir şehir Özgür kadın ruhunu bularak saf bereketle hayatı emzirebilir o dem olduğunda ancak aşkın tarihi insanlığın tarihi olacak Babür Pınar |
Güzel Gözlüm Ey güzel gözlüm bu şiirim sana, Okudukça hep beni hatırla, Bu sevgi yük değil taşınmaz, Bak,hediyem olsun sana, Bu kalp sana hatıra. Belkide giderim belkide bi daha dönmem, Bunu bilki bi tek seni sevdim başkasını sevmem, Sevemem, Bu kalbi bi başkasına veremem, Duyuyormusun güzel gözlüm seni seviyorum. Ediz Coşkun |
Korkuyorum.. Ayaz akşamlarında şehrin, Gelmeyeceğini bile bile Bekliyorum seni, Ve kör sabahlarında. Özlemim kahıra dönüyor Simsiyah şiirlerimde. Ve sen Beklediğimi bile bile Gelmiyorsun, Ölüme terkedip hislerimi, Solgun bir denizin kıyısında. Bıktırdım kalem kağıdı Seni çizip yazmaktan, Bezdirdim dostlarımı Hep seni anlatmaktan, Ve işte sustum artık. Gülümseyen bir maske Taktım yüzüme, Sahte tüm gülüşlerim, Dolaşıyorum ortalıkta Yokluğunda vura vura Çürüttüğüm Bağrıma taş basıp.. Oysa, Derdim gücüm gene Seni düşünmek bu aralar Yokluğunun acısı Yaş oldu gözlerimde. Kirpiğimin ucundan Ha düştü ha düşecek. Unutup çoğu zaman Bir maske taktığımı Artık bende sen olmuş Yüzümden, Seni okuyacaklar diye Korkuyorum.. UTANIYORUM.. Abdullah Melik Mısırlı |
Düşertesi gecemin en aydinlik anında, güneşim oldun, kararttın gözlerimi. ve kabarttın derin hislerimi. ve ben yine yalnız, yine sensiz, yine sessizliğe mahkum oldum üstü yastık, yorgan, gitarlarım, bütün duygularım, daha açılmadan bitmiş bir paket sigaram, hiç yakılmamış sigaraların külleriyle dolu kül tablam, ve acı içinde gülümseyen ama acısını da gülümsemesini de belli edemeyen bedenimle birlikte, bomboş hissediyorum bu yatakta. baktığımda hala görüyorum okşamaya kıyamadığım, ama sürekli benim dağıttığım saçlarını tarağımda. evet... evet gerçekten yoksun şuan kollarımda. Fakat biliyorum, ne kadar sen yoksun yanımda diye uyuyamasamda, sabrediyorum. sızmayı bekliyorum boş yatağımda. çünkü biliyorum, her gece olduğu gibi bugün de geleceksin rüyamda.. Tolun Tütüncü |
Kimsesiz Aşk ''umutlarımla yitip gidiyorum adını bilmediğim sokaklar gül kokusu sevgililer yağmuru getiren kara bulutlar özlemini duyduğum dostlarım bağrımdan kopup gelen yalnızlığım yitip gidiyorum,kimsesiz...'' Yılmaz Öz |
Söyle Her anımda sen Hangi saate baksam, akışında sen Varlığın sarmış zamanımı Söyle kaç yılda geçilir sevginden Söyle de sileyim seni mazimden Nereye gitsem yüreğimde sen Hangi yola girsem,sonunda sen Hasretin sarmış afakımı Söyle kaç vesaitle kaçılır hasretinden Söyle de kurtulayım bu zindan histen ... Nihal Çelik |
| Saat: 15:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık