![]() |
Kaderimde Var Sevilen göz ile , görülür amma Seveni yürekten, görenler de var. Ten ile hep temas, olunur sanma Kalpten kalbe his, gelenler de var. Gözlerden gözlere, köprü kurulur Bir bakışta sanki, evren durulur Sevenler sevince, aşık yorulur Kaderine mahkum, olanlar da var. Sanma ki,ıraksın, ordasın diye Bana sen yakınsın, uzaklık niye Allahın lütfusun, bana hediye Tatlının en hası, polenler de var. Esiyor meltemin, kokun geliyor İçime çekince, kalbi deliyor Seni düşündükçe, ruhum doyuyor Bazı sevdalarda, gülenler de var. Hani; leyla ile, mecnun bilirim Kerem ile aslı, olur gelirim Şirin gibi belki, akıl delirim Ferhat gibi dağlar, delenler de var. Aşkın kaderinde, hasret çekilir Sevda toprağına, vuslat dikilir Gidenin ardından, ağıt yakılır Uzaklarda gurbet, kalanlar da var. Öyle çok seversin, cefa çekersin Sanma ki,sonunda, sefa çekersin Ömürünü adayıp, vefa çekersin Bir sevda uğruna, ölenler de var. Adalet Pelit |
Bu Gece Bu gece sahiden yaş döken var mı? Oturup ağlamak hiçte güç değil. Odunu sıksam hem damla çıkar mı ? Manayı düşünsem bari,hiç değil. Uyan gafil uyan uyumak yasak! Uyandır kampüsü ,titret yerinden. Bir deli bulsamda gizli ağlasak, Belki bir inilti gelir derinden. Tomurcuk tomurcuk küçük yaş gerek, Çevir gözlerini sen ağla gardaş. Bu zifir kalbimi zorla eşerek... Gücüme gidiyor dur hele yavaş. Ömer Ekinci Micingirt |
Zamanlaşan Aşk... Zaman; ağrılı bir gözyaşı gülüşünde! Dudaklarına sürdüğün, kahkahalarda aradım Bir yalnızlığı yaşıyordum tek kişilik... İçinde bir sen; birde karşımdaki! Arif Kemik |
YOLUN AÇIK OLSUN !!! Kararın şeytanı bahtiyar etti, Merhametle vicdan istemiyorum. Ne minnet, ne rica, ne söz kâr etti, Hatır için kalan istemiyorum. Yine yemin ettim, sevgiye aşka, Ayrılık yerleşti, boş kalan köşke, Şeytanla birleşen felekten başka, Halimize gülen istemiyorum. Altından çekerek, saç tellerini, Dağıttın gönlümün temellerini, Ağlatanım sensin, çek ellerini, Gözlerimi silen istemiyorum. Ömrümü öğüten değirmen kurdun, Hasret kurşunuyla göğsümden vurdun. Bir zaman ''yoluna ölürüm'' derdin, Öldürerek ölen istemiyorum. Yazık ettin desem, yazık az gelir, İçli ağıtlarım sana saz gelir, İçimden gitmene itiraz gelir, Söyleyemem, bilen istemiyorum. Sensiz sevdalarım yağmalık maldır, Yükle gözlerine, hepsini kaldır. Boşalan yerlere özlemi doldur, Bundan sonra talan istemiyorum. Sardığı dünyamı sevdadan soyan, İçine Mecusi Ateşi koyan, Ağlayarak dönen, pişmanlık duyan, Saçlarını yolan istemiyorum. Kirpiklerin çatal, saçların lüle, Hüzünler üflersin sönmemiş küle, Yolun açık olsun, git güle güle, Ne özür ne yalan istemiyorum. alıntı |
Çek Git ! Dönmek istersen birgün maziye Hiç düşünme! Düşünme ardında neler bırakabileceğini Batık bir gemi gibi kalan bu sevgiliyi Düşünme çek git! Ama gidişin hızlı olsun Görme battığını Görüpte sende batma onunla beraber Yum gözlerini geride kalanlara Ve , çek git! Kolaysa bu kadar herşeyi silip Yeni baştan bir sayfa açmak hayata Bende kapatıyorum bu defteri Kapatıyorum seni ve yaşıyorum sensizliği... Beraber dönelim sırtımızı paylaştıklarımıza Beraber söndürelim yanan mumları Ve arkamıza bakmadan gidelim Sen başka, ben başka geleceğe. Gittiğin yerde mutlu ol biriciğim Yatağında rahat uyu Asla bilmeden Uzaklarda birinin kalbinin hala sende olduğunu mutlu ol mutlu ol... Şirin Koyuncu |
ben ölüyorum sensiz Sen yoksan cennet bile fani gözümde, Ne güneş doğar ne de sabah olur gönlümde, Çiçeklerin boynun büker, hazan düşer bahçeme Senin gibi mezardayım sensiz Bir dört duvar, bir sonbahar ve bir de ben, Yalnızım sensiz. Söyle deniz gözlüm, benden çok mu sevdin kara toprağı, Başucuna diktiler makber taşını Unutmadım, unutamam mavi bakışlarını, Gözlerim kör gibi görmüyor sensiz, Bir baston, bir çukur ve bir de ben, Düşüyorum sensiz. Zehirden farkı yok, aldığım nefesin, Gözlerimin önünden hiç gitmiyor gözlerin, Öksüz ve yetim kaldı seninle hayallerim, Yarınım yok, ben yok oldum sensiz, Bir zindan, bir karanlık ve bir de ben, Yaşanmıyor sensiz Neden gelmez vuslat bilmem ki neden Neden kaçar yelkovan kör olası akrepten Şekli yok, şemali yok, sıyrılmışım zamandan Bir yaprak misali boşluktayım sensiz, Bir yaprak, bir boşluk ve bir de ben, Savrulurum sensiz. Bir türlü düşmez tetik, şakağa girmez kurşun, Ben sonu beklerim gülüm, belki son da sen olursun. Suyum sendin, ışığım sen, sen bedenimdeki ruhum, Susuz bir çınar gibi kuruyorum sensiz. Bir tetik, bir kurşun ve bir de ben, Ben ölüyorum sensiz. Alıntı |
Özlüyorum Seni yanımda degilsın ama hep benımlesın senınle baslıyorum yenı günlere herzaman hasret kalıyorum gecirdiğimiz günlere her sanıye seviyorum her an özlüyorum senı sorardım herkese insan bu kadar sevılırmı sever mı diye seviyomus be askım benım sevdiğim gibi seviyomus ölümüne sevdiğimiz gibi senı cok özledim gel artık sevdiğim gelde bitsin bu özlem kavusalım birbirimize,,. Gamze Yıldız |
ADINI HASRET KOYDUM Adını hasret koydum Geleceğin yok senin Gittiğin o yerlerden Döneceğin yok senin Toprak oldum yolunda Neler çektim uğrunda Pişman ettin sonuda Bileceğin yok senin Ümit olsun içime Işık olsan geceme Yağmur olsan bahçeme Yağacağın yok senin. Ağıt yaksam dilime Roman yazsam halime Ellerini elime Vereceğin yok senin Vazgeçtim artık senden Söyle ne gelir elden Ayrılığı gönülden Sileceğin yok senin alıntı |
Gönül Koymam " kırıldı tesbihim; döküldü tanelerim.." Bende gönül zaten bin parça Buyur sende böl bir parça Binbir olsun Hatrın yok mu o kadar Sende kır ay parçam Sende parçala İncinmem Gönül koymam Zerrem sana kurban olsun... Gökçe Türksoy |
Yolcu Kütahya'da doğar; Doğmuşum dünyaya,sessiz ve sakin Ağaç gölgesinde,emzirmiş annem Büyütmüşler beni,bu vakte değin Doğduğumdan beri,yanıktır sinem Bursa'ya uğrar yolu; Tam da alışmışken,pembe hayata Babamdan bir darbe.-Git,iş bul, çalış Gitmezmiyim baba,durduğum hata. Asıl burda durup,yattığım yanlış Elazığ'ı bir müddet mesken tutar ...Gurbet öğrencisidir; Nereden bilirsin,şansı kaderi Dünya bir garip han,bende bir yolcu Namazlar ya kaza,ya da seferi İlklere yer açar,herbir sonuncu Rize'de gönül savaşı verir; Uykusuz bir sabah,yol yorgunuydum Sevdanın peşinde,dolaşırken ben Sevdamın sesini,uzaktan duydum Sevdayla sarılıp,olduk bir beden İstanbul'da mağlup olur aşka; Allah'ın işine ,sual olurmu Bir doğsun,birdaha,batmasın güneş Hadi be kaderim,kesme yolumu Arzuladığım kız,olsun bana eş. Ve aynı güzergâh üzerinde dolaşır durur... İlyas Yağcı |
| Saat: 15:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık