![]() |
Pazar Sabahı Senin bana geldiğin gün... ...Safranbolu sonbaharıydı... 16 Kasım bir pazar sabahıydı... Ezan sesi geliyordu camiden, Ellerimde cebinde seninle ısınırken; "Gözlerinde yüreğini gördüğüm ilk"tin sen! Oysa daha en başında anlamalıydım Herşeyi göze alarak başlayan, İçimdeki o sevginin, Bana çektireceği acıları.... Öyle bir sevgiydi ki içimde yaşattığım, Beklediğim günler, dökülen gözyaşlarım, Uykusuz geçen ışık aradığım geceler... Hiçbirşeyi umursamıyordum... Çünkü; Seviyordum... Tekrar yüreğini gördüğüm insanı, Ve o asla gelmeyecek pazar sabahını bekliyodum... Ne o geliyordu, ne de pazar sabahı. Gerçekten bir rüya olabilir miydi yaşadığım... Hiçbirşeye anlam veremiyordum... Bana kalan hep beklemekti Ve ben yine bekliyordum... Gözlerinde yüreğini gördüğüm insanı, Ve o pazar sabahını... Esra Kıvanç |
B İ T T İ...... Ha gayret, Bu sevda bitti bitecek, Sen gittin ya bu şehirden, Üç beş anın kaldı zaten, Onlarda mecburen silinecek Kaldırımlardaki ayak izlerin sökülmüş, Şu duvarda ki, gölgen de boyanıyor, Yok olup gidecek Kulağımdaki o cılız sesini, Küçücük bir kuş ötse kaybedecek Ha gayret az kaldı, Bu şehirde senden kalan ne varsa; Sürgün yedi gelecek Güneş, merhaba dediğinde güne, Sen gibi, dün de bitecek Kış gidiyor, bahar geldi üstüne, Yağmurlar da dinecek, Çöpçüler tozutmadan, Her zerreni süpürecek Ve ben, Bu saf yüreği götürüp dikeceğim, Bu şehrin girişine, bir tabela niyetine Belki bir gün yolun düşecek; Yazacağım üzerine; Bu şehre, İhanetli girmeyecek Gelme sakın ölene dek, Sokağımız kirlenmesin, Sevdalar üzülmesin, Hiç kimse hoş geldin demeyecek Gelme..! Bu şehrin aşkları gerçek... Acı bıraktın içine, Seni kimse affetmeyecek Temizleyip, kaydını da düştük zaten, Adın bile geçmeyecek Gelme artık... Kimsemiz yok uzaklarda bekleyecek, Sana nefreti var bu şehrin, Buralarda yoktur seni sevecek Çek fotoğrafçı; Çek bu sevdanın son resmini Bakalım; Kimin dizleri titreyecek, Kimin yüzü kartpostala ak düşecek, Kimin başı öne eğilecek, Kimin vicdanı rahatça poz verecek? Çek bu resmi, Sende kirli ellerini çek Bundan böyle ikimiz, Tek kareye düşmeyecek Bu şehirde yoksun artık, Gitti yalan, kaldı gerçek Gerçekler sevilecek Alıntı |
Biz Aşkın kitabına geçti ismimiz, Şiir olduk mısra mısra yazıldık. Kemanın yayına sazın teline, Nağme nağme şarkı olduk çalındık. Yağmur tanesi gibi damla damla, Sevgiye aç gönüllere süzükdük. Sevda yeli olduk,ser de zamanla, Estik şehir şehir,sevda götürdük. Resim olduk ressamın tablosunda, Kalem kalem,boya boya çizildik. Ay olduk,yıldız olduk gökyüzünde, Nakış nakış,desen desen dizildik. Serkan Uçar |
A N L A T A M A M K İ.... Sana duygularımı nasıl anlatsam Buna kelimeler yetmez ki. Gökyüzünden yıldızları indirsem, Sana ışık olamam ki. Sevgi bahçelerinden güller toplasam, Sana açtıklarını anlatamam ki. Gönlünde bir gonca gül olsam, Seninle açacağını anlatamam ki. Sen bir kuş, ben bir ağaç olsam, Dallarıma kon diyemem ki. Çağlayanlar gibi akmak istiyorum, Bunu yinede anlatamam ki. Seviyorum diye dağlara haykırsam, Sana sesimi duyuramam ki. Başını kalbinin üstüne koysam, Nasıl attığını anlatamam ki. Seninle buluşup el ele tutuşsam, Heyecandan öleceğimi anlatamam ki. Hep seninle kalsam, yanında olsam, Seni sevdiğimi anlatamam ki. Alıntı |
Ellerimi yüzünde gezdirsem Hüzünlerimi gemi yapıp yüzdürsem Bir şeyler daha döktürsem Kağıt tomarlarım çoğalsalar yeniden Beni sana getirir mi tüm bunlar Yüreğimi eritir mi bilmem Bedenimi dağlayıp sevgiyi diriltir mi Bilemem Ellerini yüzümde gezdirsen Hüzünlerini bana doğru estirsen Yanından hiçbir yere gitmem Her defasında beni incitsen Tüm bunlar Seni bana getirir mi Yüreğini eritir mi bilmem Bilemem Bilmek istemiyorum ipek nemutlu |
SANA KALAN SAZ Sana Yaralarımdan çiçekler, İlk yardım geceler biraz da Ve yangında kurtarılması imkansız acılar Bırakıyorum... Seni özümün gizinde saklıyorum... Bütün aşklarımın izlerini sayıklayarak Ve aldatarak tüm sevdiklerimi, Sana Cinayetimin ipuçlarını bırakıyorum... Vasiyeti olmayan ölüler ülkesinden (türkülerin sırtındaki muamma!) Yazık bir nakarat bırakıyorum sana "ben sana gülüm demem Gülün ömrü az olur" Öç biter, Biter şarkı, Yaz olur... |
Sonbahar yağmurları yağıyor Yeşiller kayboluyor Gökten düşen her damla Aklımı başımdan alıyor Siyah saçlarını koklamak O güzel teninde Geçen ilkbaharı yaşamak Ellerini ellerimde tutarak Lebinden bir öpücük alarak İçimi ısıtan o bakışların Fısıldaşan ağustos böcekleri Gerdanındaki o beyaz benler Ne zaman kavuşacak Seni seviyorum diyen O güzel diller Birleşecek bir gün yürekler Yine sonbahar rüzgarında Sımsıcak bir sevgi Saçların dökülürken omuzlarına Bir sitem kaldı dudaklarında Cama vuran her damlada Seni arıyorum anılarımda vecdi hatunoğlu |
Dilimde Sevda Buketi Şarkılar seni söyler Şarkılar seni söyler ben yanarım hasretinle yokluğun pamuktan bir bebek ağlar içimde gömülsün sineme özlemin ateşten bir gömlek giyerim üstüme kırış kırış ütüsüz bir biçimde süzülen gözyaşların yüreğime inen yakıcı bir kor satarım ******* sensizliğin üç kuruşa o ne kadar benimleyse ben o kadar seninleyim sensiz olmak çok zor Şarkılar seni söyler şiirler birkaç kelime bahseder bense seninle uyurum seninle uyanırım seninle yürürüm kaldırımlarda seninle karnım doyar seninle huzur bulurum Dedim ya şarkılar seni söyler her dümbelek vuruşunda senin adın her uçan kuşun getirdiği selamında ve esen yelin her debisinde sen varsın her can atımımda kalbimi varlığınla avutansın Şarkılar seni söyler ben seni haykırırım seni düşündükçe hasretinden hıçkırık olur gözyaşlarım gözlerimin kıyılarını sel basar denizlerimde yokluğunu yüzdürürüm gülümser dudaklarım ben senin varlığına şu dünyanın bütün ışıklarını söndürürüm karanlık olur her yer ve bir paranaaain içinde senin şarkını taş bir plakta sabah akşam döndürürüm yeşil bakışlarım bir şarkıysa bir bahar gününde bir gitar kırık bir melodiyle söylüyorsa söz yazarı bensem bestecisi de sensin sevgilim Şarkılar hep seni söyler dilimde sevda buketi ‘’ Seni Seviyorum ‘’ Güllerin en tazesi Kibar Tavasav |
Elma Bahçeleri yoktu kimse yeryüzünde, kalmamıştı ölecek olan benden başka, bir dua ettim bir Havva diledim Yaradan`dan inledi bir ses semadan "yar geliyor" aldım haberini bende,talan ettim bütün elma bahçelerini Lokman Çakmak |
| Saat: 18:08 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık