![]() |
SENI ARIYORUM AlıntıSENI ARIYORUM Bu şehrin bütün sokaklarına sinmiş yalnızlığım Sensizliğin köşe başındayım Avuçlarımda kırık dökük pişmanlıklar Avuntusuz çıkmazlara doğru yürüyorum Bütün umutsuzluğuma inat Yine seni arıyorum... Dudaklarımda bildiğin o ıslık Sokak lambalarına sığınıyorum Hafiften bir yağmur ağlıyor benimle Bir deli rüzğar saçlarımda Yalnızlıktan üşüyorum Bulamayacağımı bile bile Yine seni arıyorum... Anlatacak nelerim var bir bilsen Içimde ihtilaller kopmuş Kendimi sürgüne verdim Mutluluğum çoktan iflas etmiş İtiraza hakkım yok biliyorum Beni savunmak sana düştü Seni arıyorum... Yarım kalmış şiirlerim gibisin Yaşanmamış çocukluğumsun anılarımda Öylesine eksiğim sensiz Öylesine sahipsiz. İşte bütün umutlara havlu attım gidiyorum İçinde geç kalmışlığın çaresizliği Çocuklar gibi ağlıyorum Ve gel gör ki her damla gözyaşımda Yine seni arıyorum... |
Sensizliğin trafiğine takıldım yine, Yine sensizlik krizim tuttu,yine Sen beni yalnızlığın karanlık kuytularına atarken, Ben yalnızlığımla senin karanlığını aydınlatırdım. Ben seni zerrece üzecek kadar bile mutlu olmazken, Sen mutlu olmak için benimle oynamaktan bile çekinmedin. Mezar kazdın yüreğimin sen bölümüne, Ben seni en masum halimle severken bile ölümüne. Akıttığım göz yaşlarıma seni katardım, Seni seviyorum diyen dudakların susmasın diye, Çünki sen gülüm dün dikenlerin batsada yüreğime, Ama nafile.... Aşk dedin sana alasını verdim, Sevda dedin yüregimi verdim, Ama Yetmedi Yetmedi Yetmedi, Can deseydin onuda alırdında.. Gözümü bile kırpmazdım biliyorsun. Ama sen duygusuz, Senin bir damla yaş bile dolmadı gözlerine, Son defa sarılmadan gitseydin bari, Ağlayan gözlerim de, Yorgun kalbimdeki sevgini, Öldürüpde gitseydin... Sensizliğe mahkum ettikten sonra, Sensizlik halimi hiç düşündünmü? Sensizlikten kaçarken yakalanmak nedir bilir misin? Nöbetçi kaderim ha gördü, ha görecek, Hayatım adımları hızla koşarken, Dikenli tellere değdi değecek... Bitti buraya kadar, Bir adım daha atamazsın, Uzanıp tutamazsın, Göz pınarlarında donup kalır sensizliğin izleri, Kaçışın, kurtuluşun yoktur artık, Çekeceksindir bu cezayı. Delip geçer sevgi dolu yüreğini, Sevgi bilmeyen duygusuz namludan çıkan bir kurşun. Sensizlikte boğulmak nedir bilir misin? Batan hayallerine el sallayamamak, Oturup ağlayamamak, Birkaç kulaç ötedeki Bir sen parçasını bile tutamamak, Nedir bilir misin? Nerden bileceksinki laf işte... Peki sevmek nedir bilir misin? Bir şeyler tutuşur yüreğinde, Bütün benliğini sarar, ısıtır. Her gülüşünde yeniden doğarsın, Ve bin kere ölürsün, Her iç çekişini, üzüldüğünü gördüğünde. Nasıl anlatsam bilmem ki. Görmek nedir bilir misin? Görmek ama anlatamamak, belini kıramamak kelimelerin, Tam dilinin ucuna gelmişken söyleyememek, Seni'Seviyorum' diyememek, Yani sensizlik nedir bilirmisin? Ölümü yaşamak. ATAKAN KORKMAZ |
SEN ÖĞRETTİN BANA Sessizliklerimiz varmış uzak ufuklarda Yersiz suskunluklarmış saçma hatalarım Asi mutsuzluğun gölgesinde yürürken Hatalarımı sen öğrettin bana En anlamsız anılarımmış üzenler Kaderim sanıp çırpınmaktan yorulmuşum Yalnızlığıma yelken açmış beklerken Gitmemiz gerektiğini sen öğrettin bana Berrak bir yolda el eleyiz şimdi Sessiz günlere inat mutluluk çığlıklarıyla Yürüyoruz birlikte, korkmadan ve özgürce Saçma korkularıma inat etmeyi sen öğrettin bana Şimdi ne kadar başka herşey Rüzgarın sesi bile değişik gelirmiş insana Yağıyor diye lanet okudugun yağmuru özlermişin Hayatın anlamını sen öğrettin bana Artık masum duygulardan korkmuyorum Her hatamın yerine seni ekledim, yürüyorum Yıllarca unuttuğum sihirli kelime hep ağzımda Sevginin gücünü sen öğrettin bana Alıntı |
BU GECE EN HÜZÜNLÜ ŞİİRLERİ YAZABİLİRİM Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Şöyle diyebilirim : 'Gece yıldızlardaydı Ve yıldızlar, maviydi, uzaklarda üşürler' Gökte gece yelinin söylediği türküler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Hem sevdim, hem sevildim, ya da o böyle söyler Bu gece gibi miydi kucağıma aldığım Öptüm onu öptüm de üstümde sonsuz gökler Hem sevdim, hem sevildim, ya da ben böyle derim Sevmeden durulmayan iri, durgun bakışlı gözler Bu gece en hüzünlü şiirleri yazabilirim Duymak yitirdiğimi, ah daha neler neler Geceyi duymak, onsuz daha ulu geceyi Çimenlere düşen çiy yazdığım bu dizeler Sevgim onu alakoymaya yetmediyse ne çıkar Ve o benimle değil, yıldızlıdır geceler Yürek zor katlanıyor onu yitirmelere Bakışlar sanki onu bana getirecekler Böyle gecelerdeydi ağaçlar beyaz olur Artık ne ben öyleyim ne de eski geceler Sesim ara rüzgarı ona ulaşmak için Şimdi sevmiyorum ya, eskidendi sevmeler Şimdi kimbilir kimin benim olduğu gibi Sesi, aydınlık teni, sonsuz uzayan gözler Sevmiyorum doğrudur, yürek bu hala sever Sevmek kısa sürdüyse unutmak uzun sürer Bu gece gibi miydi kollarıma almıştım Yüreğimde bir burgu ah onu yitirmeler Budur bana verdiği acıların en sonu Sondur bu onun için yazacağım dizeler PABLO NERUDA |
SENI ARIYORUM Bu şehrin bütün sokaklarına sinmiş yalnızlığım Sensizliğin köşe başındayım Avuçlarımda kırık dökük pişmanlıklar Avuntusuz çıkmazlara doğru yürüyorum Bütün umutsuzluğuma inat Yine seni arıyorum... Dudaklarımda bildiğin o ıslık Sokak lambalarına sığınıyorum Hafiften bir yağmur ağlıyor benimle Bir deli rüzğar saçlarımda Yalnızlıktan üşüyorum Bulamayacağımı bile bile Yine seni arıyorum... Anlatacak nelerim var bir bilsen Içimde ihtilaller kopmuş Kendimi sürgüne verdim Mutluluğum çoktan iflas etmiş İtiraza hakkım yok biliyorum Beni savunmak sana düştü Seni arıyorum... Yarım kalmış şiirlerim gibisin Yaşanmamış çocukluğumsun anılarımda Öylesine eksiğim sensiz Öylesine sahipsiz. İşte bütün umutlara havlu attım gidiyorum İçinde geç kalmışlığın çaresizliği Çocuklar gibi ağlıyorum Ve gel gör ki her damla gözyaşımda Yine seni arıyorum... Alıntı |
Avuçlarımda uçurum kokusu, Kendimden düşüyorum. Bir masala uzanıyor sevmelerim, Aşktan çaldıklarım dikiliyor karşıma, Kaçak şehirlerin adressiz yüreği oluyorum. Hadi gir cümlelerime, Ayaklandır tüm kelimelerimi, Seni taşıyan kambur harflerin alnından vur. Gecenin tüm karanlığını devir üzerime, Şah damarlarımın sıcaklığını kes, Buz tutsun bedenim. Gözlerinin kaldırımlarından düşür beni, Yağmala yüreğimdeki tüm sevmeleri, Kalp atışlarıma ihanetini düşür, Dudak titreyişlerime aldanışlarımın kelimelerini sığdır. Bana şiirler yazdıran adam Hadi alkışla kendini, Yalan karıştı gerçeğe, Aldanışlarıma sığdır yarım kalmış tüm yalanlarını. Gözlerime göm aldatışları, Hadi adını sen koy sol yanımdan aldığım darbenin. Uğruna ölmeyi göze aldığım uçurum çiçeği, Şimdi senden düşüyorum, İçimi acıtan ayazlardan bile keskinsin. Boğuluyor şarkımız yutkunuşlarımda, Dilim dikenli bir tel, Tüm duvarlarımın çığlıkları devriliyor üzerime, Söyle bana hangi acıya başkaldırmam gerek? Elimde yarım kalmış bir şiir. Senli zamana asıyorum yüreğimi Çığlıklarımdan vuruluyor benliğim. Hadi tüm yalanlarınla alkışla beni Boğ yalanlarınla tüm masumiyetimi. Sen Kötürüm bir zamanın yaşananları; kirli bir dünyanın çıkarısın artık. Oysa benim sana olan sevdam. Bir cami avlusunda bırakılmış çocuk gözlerindeki masumiyetti, Yükselen ezan sesi kadar berraktı sana, En masum hallerimin gölgesinde yaşıyordum seni. Kimseye anlatmadan, aldatmadan! Ve şimdi çocuk kalbim yarasa sürüsü tarafından katlediliyor, Geceyi kanatıyor bakışlarım, Pimini çektiğin yüreğim kan kaybında. Tüm siyahlar artık benim. Rengi yok yaşanmışlıkların, Hak ettim! Sevdim... Haykırışlar yetmese de kırılışlarıma, Sorgusunu bitiremeden sen düşüncelerinin alnından vuruyorum. Yoksun, yokum, yokuz. Bitti. Alıntı. |
BEKLİYORUM YÜREĞİNİ.. Bekliyorum, atesten kirpikleriyle alaca karanliginda aksamin alni ak dalgalarla söyleserek ve bakir bir yalnizligin tam ortasinda... Bekliyorum Bir gölge gibi pesinden ruhumu sürüklüyorum... Avuçlarini ver bana küçük kiz Dudaklarimizda isliklar bir masal ülkesinin melodisini söylesin ve bütün yaz yagmurlarindan kalma bir hüzünle, taze bir gül yapragini usulca öper gibi dokunsun dudaklarina dudaklarim diyemiyorum... Bekliyorum Ve bir gölge gibi pesinden ruhumu sürüklüyorum... Öyle bakma gözlerime inciler saçan bir bulutun rahmetiyle ne olur ? Kutsal bir sabah kadar serin ve bir savas kahramaninin asaletiyle bakma öyle gözlerime... Biliyorum bize böylesi gerek askin ... Sevmek aci çekmek degil mi zaten Vakur ve özgece beklemek degil mi ? Sevmek , gönül diyetini ödemek degil midir, sevgiliye... Ey yüregi mercan sularda yikanmis, gök sizisi bakisli kiz ... Görmez misin ruhumun usul usul yandigini ney misali... Bütün vesvesesini yaktim içimin bak, Büyük umutlarin bedelidir çünkü bu gönül kani ; ve sevdanin miracina ermis bir sairin seslenisidir bu... Bu ak köpüklü gönül sarabindan sende iç, hadi korkma . Ve kir çiçeklerinden bir fecr gibi dog artik sabahlarima... Bekliyorum, ve bir gölge gibi pesinden ruhumu sürüklüyorum BENİMCANIMSEVGİLİM.. Alıntı |
YAĞMURDA GÖZYAŞIM.. Bitmişlik.. Tükenmişlikle.. Gözlerin arasında bir yerdeyim... Ne yerdeyim...Ne gökte... Yalan söylemedim hiçbir zaman... Korkum vardı.. Titremekliydi hallerim.. Kalbim derin bir yaranın üzerine veriyordu acı acı nefeslerini.. Amaçsız yürüyordu ayaklarım yıllardır.. Derin bir yağmura çektin beni... Kelimelerini içtim..Sarhoş oldum.. Bir gece yarısı susuşlarına düşürmüştüm,bir damla gözlerimden.. Birde... ihanet mi? sorusuna veremediğim susuşlara.. Susarak.. susa susa.. Susadım günlerce.... ... Kapımın kilidi korkudan kapandı... Korkuları.. Acı , sızı ve özlemleri kilit yapmışım farkına varmadan kapılarıma... Şimdi ben bile açamıyorum yüreğimin kapısını.... Ve farketmeden... Sende bir kilit vurdun.... Adı neydi bunun?.. Yağmurda gözyaşımı..ihanetmi..Yokluk mu..? Bilemem.. Bilmekte istemem.. Tek hissettiğim.. Daha yolun başındayken hayatın.. Sonumu beklemem... Şemsiyemi açtım.. Bil istedim.. Yazdım... Yağmur yağarken.. ... Yağmur yağıyordu..Üşümüştün.. Nasıl oldu bilmiyorum... İçeri aldım seni.. Sessiz kaldık bir süre öylece.. Tozlu raflara,Unutulmuş kitaplara dokundu ellerin.. Durmadan bakınıyordun etrafa... Unutulmuş duygulara sebep aradın kalbimin her köşesinde.. Ve şimdi kilitli kapıları zorlar oldun.. İçimi acıtıyorsun.. Bu gece son... Son olmasın ne olursun.. Alıntı |
GİTSEM DİYORUM Sevginin bir tadı kalmadı artık, Gelip geçici bir heves diyorum Gün ışığı düşmanım, yarim karanlık Gözlerimi kapatıp gitsem diyorum. Her sevginin sonu hüsran ayrılık, Böyle yaşamaktan bıkmışım artık, Bedenimi cansız yere bırakıp, Terketip dünyayı gitsem diyorum. Ağlayan gözlerle, yorgun kalbimle Gülmeyi unuttum bu kaderimle, Dönüşü olmayan uzun sefere, Sessiz vedayla çıksam diyorum. Doğduğum günden şu ana kadar Ömrümden çaldılar hep azar azar Sevdiklerim kazdılar bana mezar Kefenime sarılıp yatsam diyorum... Alıntı |
Ömrümün en güzeliydi Yağmur eşliğindeki senli günler Sana söyleyemedim Kaçamak bakışlarım utangaçlığım Şirinliğine baş eğişimdendi Bir bilsen Hasretin dayanılmaz açlık duygusu Sarmaşık özlemiyle boynuna yaslanmak Yaz güneşinde sana gölge olmak Kavurucu donlardan seni perdelemek Her seferinde ellerimizden Bir yumak istediğimi diyemedim Etrafımızı saran aznavur ruhlulara karşı Kolumdan tutan bastonum Gülümseyişin serin rüzgarlar estirir Karanlık gecelerim beyazlara boyanırdı Her defasında sana söylemek istedim Boğazıma bir şeyler olurdu söyleyemedim can abdullah yıldırım |
| Saat: 04:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık