![]() |
Boşu Boşuna Uzun yıllar gurbet elde Çalıştım boşu boşuna Hiç birsey kalmadı elde Yıprandım boşu boşuna Dost bildim yüze güleni Görmedim candan seveni Aşkın deryasında gemi Yüzdürdün boşu boşuna Dert edindim el derdini Yıkmadım gönül evini Çok sevdim zalim birini Kahroldum boşu boşuna Doğru yoldan hiç sapmadım Dostumu pula satmadım Uyardılar inanmadım Yanıldım boşu boşuna Merhametten maruz doğdu Namerdin dediği oldu Ozan Güner çok yoruldu Tükendim boşu boşuna |
İstanbul Kanatıyor Yüreğimi Sonbahar kaldırımlarda ağlıyor Ve ben, Bir mevsimin üzerinden geçip gidiyorum hiç düşünmeden.. İçimde kavruk bir "Kasım" sancısı... Hatırlıyorum: "Kapalı perdelerin ardında Bir sevgi daha katlediliyor acıtan sözlerle Ve dışarda yalnızlığın melodilerini söylüyor yağmur" Şimdi, Ağzı bozuk bir sokak çocuğu Ve tiz sesli bir simitçinin yüzü Bir de ıslak parke taşları konaklıyor gözlerimin endişesinde Senin gözlerin çoktan gitmiş! Yorgunum, İlk defa yeniğim, Üstelik sarhoşum körkütük Üç kuruşa heyecanlarımı satıyorum rüzgara Bir elimde korku, diğerinde hüzün kalıyor... Bir vapur düdüğünden yüreğime çalınıyor ayrılık Martıların çirkin sesinde bir umursamaz alaycılık... İstanbul kanatıyor yüreğimi Yedi tepe, yedi ayrı mızrak bedenime... Yokluğun kadar soğuk bu kent şimdi, üşütüyor; Yalnızlığım kadar ıssız... Ölüm gibi acı bu mevsim şimdi, Gidişin gibi zamansız; Yüreğim kanıyor... |
Bugünde ölmedim yaşıyorum anne Medeniyet denilen tek dişli canavar Güdümlü bombalarını yağdırdı yine üzerime Direndim iman gücümle ayakta kaldım Bugünde ölmedim,yaşıyorum anne. Işıkları karartılar perde çektiler gözlerime Terorist deyip kelepçe taktılar sevdiklerime Kurşun sıktılar Dinime Şerefime Direncime Bugünde ölmedim,yaşıyorum anne. Dünyayı aldılar haklı gibi arkalarına Nefretlerini saldılar masum halkıma Uyuyan dünya nezaman varacak bu zulmün farkına Bugünde ölmedim, yaşıyorum anne Onlar ölmeyi toprağa gömülmek sanıyorlar Beni öldürseler bile ölmeyeceğim bilmiyorlar Bu ruhu ilelebet bu topraklarda yaşatacağım Yarında ölmeyeceğim yaşayacağım anne Ben hiç ölmeyeceğim anne..... Mustafa Durukan |
Burnun Büyüdü Seni sevdiğimi ben haykırdıkça Havalara girdin burnun büyüdü Sensiz yaşayamam canım dedikçe Havalara girdin burnun büyüdü Bilmiyorum senin neyini sevdim Seninle dünyaya yeniden geldim Dedimki güzelim aklımı aldın Havalara girdin burnun büyüdü Ne nazın biterdi ne de kabrisin Türküler söylerdin güzeldi sesin Ayrılırsan dedim biter nefesim Havalara girdin burnun büyüdü İstedim dünyada mutlu olalım Gönülden gönüle köprü kuralım Çok isterdim asla ayrılmayalım Havalara girdin burnun büyüdü Sende biliyorsun Güner duygusal Oldukça medeni oldukça uysal Bir sözüm yok sana bensiz mutluysan Havalara girdin burnun büyüdü |
Ayrıldık Çaresiz Hata bende değil suç benim degil Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Sevipte terk etmek insanlık değil Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Ölürüm de senden ayrılmam dedim Her çeşit zorluğa ğöğüs gerdim Ben seni herkesten çok fazla sevdim Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Aradığın neydi ne bulamadın Nimmete şükreden kul olamadın Yazık kıymetimi anlayamadın Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Elveda dediğinde dünyam karardı Yüreğim burkuldu ruhum daraldı Bu ayrılık hangimize yaradı Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Yalvarıp yakarmam fayda vermedi Kararmış gözlerin beni görmedi Seni durdurmaya gücüm yetmedi Sen istedin biz ayrıldık çaresiz Güner ölene dek unutmaz seni Sen mutlu ol artık düşünme beni Hakkım helal olsun öteden beri Sen istedin biz ayrıldık çaresiz |
Kavuşamadım Her sabah diyorum kendime az kaldı Kavuşacağım Her gece diyorum bir gün daha geçti Az kaldı sevgilim kavuşacağız Günler geçti aylar yıllar geçti Ellerimiz kavuşamadı Ağlamakla geçiyor günlerim Ne desem boş Geçmiyor işte Kavuşamadık Günah değil mi? Allah’ım neden neden Allah’ım Kavuştur bizi ne olur Ölmeden bu aşktan Kimse ye çektirme gurbet acısını Sevenleri kavuştur Allah’ım Çok istedim Çok özledim Çok sevdim Olmadı olmuyor Kavuşamadık Belki öbür dünyada Ama bu dünyada sana sarılıp koklayamadım |
PİŞMAN OLACAKSIN Birgün pişman olacaksın Hatıraları anarken Gözlerin uzaklara dalacak Hep beni arayacaksın Eskiden olduğu gibi omayacak Yanıma sokulamayacaksın Uzaktan gördüğünde için yanacak Kendinden hesap soracaksın Çevrende aşk rüzgarları eserken Taşlaşmış yüreğini yakacak Başkasını sevdiğini söylerken Aklın hep bende kalacak. |
Kayalık Aşkı Seni beklediğim kayalıklara gittim Biraz denize bakmak için biraz seni anmak için Uzun uzun of çektim hem senin için hem benim Yine yangına körükle gittim Sevenler yardım edermiş birbirine hani nerdesin Kaza yaptım geçmiş olsun bile demedin Sana verebileceğim bir çiçek bile yok ama sana yazdığım şiir var Ellerimde yaralar oluştu yazmaktan Elimdekiler acımıyor kalbimdeki kadar Arkadaşını gördüm dün Dünyaya küsmüşsün dedi Anladım ki sende üzülmüşsün Anlatırken pek mutluydu Sanki evladı olmuş gibi Eve geldim sesiz sedasız Beraber baktığımız yıldıza baktım saatlerce Yanıp söner halinden eser bile kalmamış En uca çekilmiş mesai bitmesini bekliyor Yine ağladım belki son bulur diye Kaldığı yerden devam ediyor... |
Dikkat Edelim Ülkemin üstünde dünyanın gözü Çok oyunlar oynanıyor dikkat edelim Ufak farklılıklar bölmesin bizi Planlar çiziliyor dikkat edelim Atalarımız cephede bacı kardeşti Bir karış toprak için serrinden geçti Vatan konu olunca hepsi birleşti Tuzaklar kuruluyor dikkat edelim Türk, Kürt, Laz, acem ve çerkez Akraba bunlar öz be öz kardeş Asırlardır birlikte yaşıyor herkes Bölmek istiyorlar dikkat edelim Haysiyet, onur, namustur vatan Eşsiz mücehverdir dünyada kıtam Ya istiklal ya ölüm haykırdı atam Hafife alıyorlar dikkat edelim Yıllar boyu sag sol ile ugraştık Kendi kuyumuzu kendimiz kazdık Yaralarımızı yine kendimiz sardık Başka dostumuz yok dikkat edelim Ozan Güner canım kurban vatana Hiç itibar etmem aleyinde atana Şehit evladıyım saygılıyım atama Asimile ediyorlar dikkat edelim |
Kırlangıç sesleriyle uyandım bu sabah Merhaba diyorlardı. Limon çiçeği kokularıyla uyandım bu sabah Yeni haftaya merhaba kokuyordu Çam kokusu, yosun kokusu Kuş cıvıltısı, dost selamı Ummadığım anlarda gelen Irmak olup taşan Yüreklere sığmayan Merhabalar diyen Gönül dostlarına Yürekten bir M E R H A B A Turkuaz A.F.M |
| Saat: 01:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık