![]() |
Adı Sevgi Olsun Adı sevgi olsun tüm yaşananların Sevgi gibi saf Sevgi gibi berrak. Adı sevgi olsun tüm hayatın Aç kalmasın çocuklar sokaklarda Kimsesiz bir köpek havlamasın kapımda Yetim kalmasın hiçbir bebek Ve hiçbir anne ayrılmasın yavrusundan. Adı sevgi olsun tüm yazılanların Kötülüğe inat sevgiyle doğsun güneş Yıldızlar sevgi saçsın yeryüzüne Sevgi çiçekleri açsın bahçemde. Sevgi satırları yazmalıyım sizlere Mutluluğu anlatmalı yazdığım her dize Sözcükler coşmalı Ünlem işaretleri korkuyu, heyecanı değil Sevgiyi ifade etmeli okuyanlara Dansetmeli kelebekler Deniz huzursuzca akmamalı Huzur vermeli mavinin bütün tonları Ve sensiz kalmış olsamda ben Sevgi şarkıları söylemeliyim şiirlerimde. Alıntı |
Gülüm.. seni çok sevmek mi günahım gülüm hazırım günahkar olmaya inan vurulmuş bu gönlüm sensizlik zulüm gel artık derdime sendedir derman.. kasırgalar kopar bu yüreğimde darmaduman ruhum viraneyim ben mecnunun oldum yâr aşk çöllerinde gel artık derdime sendedir derman.. adın dilimde ki bestedir gülüm susamış bu gönlüm aşkına inan sanadır bu ferman can sana kurban dön artık derdime sendedir derman.. Ayla Eker |
HERKES GİBİ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim Kalbimde kalbine yok bile kinim Bence artık sen de herkes gibisin. Nazım Hikmet RAN |
Yağmur yağar yüreğime gurbette, Islatır içimdeki umutları, Seyrederim, Islanan çalı kuşunu penceremden, Sayarım, gurbetteyken sılada atılan adımlarımı. Yağmur yağar gurbette yüreğime, Baş ucumdan bilmem kaçıncı kahır bulutunu uğurlarım, Yine sıla türkülerine hasret, Yine avunmasız deli gönlüm, Yağan yağmurda ıslanır, bir başka bahara kalır umutlarım. Yağmur yağar yüreğime gurbette, Ben ıslanırım, umutlarım ıslanır. Hani penceremden seyrettiğim çalı kuşu var ya, Nedense Islak yüreğimi benden kıskanır. Birecik – 23 Ekim 1996 Yüksel Erentürk Yılmaz |
BÜYÜK SIR Sana büyük bir sır söyleyeceğim Zaman sensin Zaman kadındır ister ki hep okşansın Diz çökülsün hep Dökülmesi gereken bir giysi gibi ayaklarına. Bir taranmış Bir upuzun saç gibi zaman Soluğun buğulandırıp sildiğin ayna gibi. Zaman sensin, uyuyan sen Şafakta ben uykusuz seni beklerken Sensin gırtlağıma dalan, bir bıçak gibi... Ah bu söyleyemediğim işkencesi hiç geçmeyen zamanın Bu mavi çanaklarda kan gibi Durdurulmuş zamanın işkencesi Ah bu daha beter işkence hiç mi hiç giderilmemiş istekten Bu göz susuzluğundan sen yürürken odada Bense bilirim büyüyü bozmamak gerektiğini Daha beter seni kaçak Seni yabancı bilmekten Aklın ayrı bir yerde gönlün ayrı bir yüzyılda kalmaktan Tanrım ne ağırdır sözcükler Asıl demek istediğim bu. Hazzın ötesinde sevgim Hiç bir zararın erişemeyeceği yerde bugün Sevgim Sen ki benim saat-şakağımda vurursun Boğulurum soluk alıp vermesen Tenimde bir duraksar ve yerleşir adımın. ...... Sana büyük bir sır söyleyeceğim Korkuyorum senden Korkuyorum yanın sıra gidenden pencerelere doğru akşam üzeri El kol oynatışından söylenmeyen sözlerden Korkuyorum hızlı ve yavaş zamandan Korkuyorum senden. Sana büyük bir sır söyleyeceğim Kapat kapıları Ölmek daha kolaydır sevmekten Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam Sevgilim. ARAGON |
Japon Balıkçısı Japon Balıkçısı Denizde bir bulutun öldürdüğü Japon balıkçısı genç bir adamdı. Dostlarından dinledim bu türküyü Pasifik'te sapsarı bir akşamdı. Balık tuttuk yiyen ölür. Elimize değen ölür. Bu gemi bir kara tabut, lumbarından giren ölür. Balık tuttuk yiyen ölür, birden değil, ağır ağır, etleri çürür, dağılır. Balık tuttuk yiyen ölür. Elimize değen ölür. Tuzla, güneşle yıkanan bu vefalı, bu çalışkan elimize değen ölür. Birden değil, ağır ağır, etleri çürür, dağılır. Elimize değen ölür... Badem gözlüm, beni unut. Bu gemi bir kara tabut, lumbarından giren ölür. Üstümüzden geçti bulut. Badem gözlüm beni unut. Boynuma sarılma, gülüm, benden sana geçer ölüm. Badem gözlüm beni unut. Bu gemi bir kara tabut. Badem gözlüm beni unut. Çürük yumurtadan çürük, benden yapacağın çocuk. Bu gemi bir kara tabut. Bu deniz bir ölü deniz. İnsanlar ey, nerdesiniz? Nerdesiniz? Nazım Hikmet RAN |
GAMSIZ........ Gözlerin önce düşlerimi çaldı emanet diye… Sonra düşler yarattı bir aşk’ın niyetine.. Arsızdı; yetinmedi… Gamsızdı ; avunmadı… Peşindeydim; biliyordu… Tesadüf,bir yalandı… Ortada bir ‘sır’ varsa gözlerine kaçmıştır. Kocaman bir denizdi senin gözlerin. Yetişemedim ayrılığa… Nefesim öpüşüne yetmedi! Demedin ki her öpüş bir nefeslikti!.. Şikâyet gönüldendi. Senden benden çalma değil ki… “Beni baktığın yerde asılı tut… Yoksa düşerim…” Bahaneydi gözlerin, zaten gidecektim… Dün yine gözlerindeydim, içine dalgın dalgın akıyorken… Bir dalga bir dalga daha… Parçalandım sonunda!.. Bir şehri kuş bakışı seyretmekti gözlerin… Bir anlık değil bir ömürlük!.. Kaçak bir hüznün içine boşalmış gibi utangaç… Bir suçu gizler gibi,geceydi gözlerin. Bana öyle bakma.. Zaten söyleyecektim. Ya da kapa gözlerini o bakışınla… Bakmasan da sevecekti seni yüreğim… Gözlerine birkaç diyar öteden geldim. Bir deli gülüş senin yüreğindeki… Senin gözlerine asilik bulaşmış… Benim sözlerime bir cümle yapışıp kalmış; Nasıl istedim bilemezsin, Bir anlık bakışından, Hayatı en başından, gözlerinden seyretmeyi… Alıntı |
Sen Olmasaydın Sensin bu gönlümün yönü mekanı Bende ar olmazdı sen olmasaydın Ak nergisler sana aksın dağlarda Balda sır olmazdı sen olmasaydın Dağlardaki güneş doğmaz aleme Buluttaki yağmur yağmaz aleme Gönlümdeki güzel sığmaz aleme Dünya dar olmazdı sen olmasaydın Suru sırdan derler suyuma benim El eyleyen çıkar toyuma benim Elde güzel çokmuş neyime benim Gözüm kör olmazdı sen olmasaydın Kuşlar yuvasından uçar mıydı ki Bulutlar yağmurdan kaçar mıydı ki Yaylada çiçekler açar mıydı ki Dağlar kar olmazdı sen olmasaydın Dostlarım el oldu senin uğruna Gözlerim sel oldu senin uğruna Sefai'yim del oldu senin uğruna Gurbet zor olmazdı sen olmasaydın Aşık Sefai |
Yokluğunun birinci akşamı. İlk gözlerin düştü aklıma. Hani o çok sevdiğim,cennet gözlerin. Artık ne İstanbul avutur beni ne deniz. İlk gecemde gözlerin yaktı beni. Masamda bir mum, Resimlerin ağlattı beni. Yokluğunun ikinci akşamı. Hava henüz kararmış. Gökyüzünde ne bir yıldız,ne de Ay var. Yalnızlık kapıya gelmiş dayanmış. Açsam olmaz,açmasam olmaz. Bir yandan özlemin,bir yandan gece, Bir teselli arıyor şimdi gözlerim, Bende kalan resimlerinde. Yokluğunun üçüncü akşamı. Fena sıkıştırdı hasretin yine. Karşı koymak imkansız hatıralara. Biliyorum birazdan birkaç damla gözyaşı Dökülecek gözlerimden,kirpiklerime. Ve belkide bir sevda şiirine iki mısra düşecek. Biri senin biri benim için. İnan canım, Seni sevmek kadar,hasretinide çekmekte güzel. Yalnız üç günü geçirme yeter. Şimdi bir mum alevinde,sabahlarken gözlerim. Dudağımda, seni seviyorum demenin o çocuksu utancıyla. En çok sevdiğim resmine sarılıp, uykuya dalmışım Mehmet Pektaş Eşber |
Senin Gözlerin Ağlamış Sizin diyarda gülüm Çocuklar ağlamazmış Bulutlar kararmaz Dudaklar çatlamazmış Sevenlerin gözyaşları akmaz Sevdalılar ağıt yakmazmış Doğru mudur bilmem ama Senin gözlerin ağlamış Gözlerin gülüm Gözlerime bakar Yüreğimi yakarmış Gözlerinde umutların izleri Gözlerinde yüreğim varmış Kalbin gözlerinde atar Aşkım gözlerinde yatarmış Damarları çatlatan Çığlıklar atan gözlerin Haykırmak istemiş aşkını Haykıramamış Senin gözlerin ağlamış Gözlerin gülüm Kapıları çalarmış Gül mevsiminde açar Lale gibi kokarmış Resimlere bakıp bakıp Hep adımı anarmış Ateşe atmışlar Ama yanmamış Çileleri omuzlamış Ama yılmamış Göremeyince gözlerimi Senin gözlerin ağlamış Gözlerin gülüm Beni görebilmek için Hep arkaya bakarmış Arkanda ne ben Ne gölgeler varmış Bu hasreti duyunca Çiçekler bile ağlarmış Birden kapılar açılmış Sevdalılar yol almış Göremeyince gözlerimi Senin gözlerin ağlamış Gözlerin gülüm Bir çiçek gibi Bahçelerde açarmış Ah edermiş aşıklar Bülbüllerin feryadı Yürekleri dağlarmış Yusuf'unu göremeyince Züleyha Gizli gizli ağlarmış Göremeyince gözlerimi Senin gözlerin ağlamış Gözlerin gülüm Bulutlara bakarmış Göremeyince gözlerimi Gözyaşların akarmış Gözbebeklerinde belirmiş hüzün Senin gözlerin ağlamış Sizin diyarda gülüm Her gözün bir adı varmış Kimisi mavi, kimisi yeşil Kimisi elâ, kimi de karaymış Senin gözlerinin adı yokmuş Yalnız gözlerin varmış Hep umutlara uzanırmış ellerin Senin gözlerin ağlamış Alıntı |
| Saat: 04:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık