![]() |
SENİN İÇİN Kalbimin içinde bir yer var Senin için yalnız senin için Boşluğunu hiç kimsenin dolduramadığı Ve de dolduramayacağı Senin için yalnız senin için Gizlediğim bir yer var Kalbimin enderin köşesinde Seni bekliyor Belki de ölene dek bekleyecek Seni yalnız seni bekleyecek Hasretini çekecek belki de Yıllarca yanacak yıllarca kavrulacak Ama sonunda o da muradına erecek Bunun için belki de bunun için bekleyecek |
Bülbülün Gözyaşları Rüyalarında yalnızdı bülbül, Bir sabah bahçesinde doğuverdi taze bir gül, Beklentilerini unuttuğu bir anda Yıllarca beklerken yanı başında Sevda yanı başındaydı, hasret yanı başında Umutlar karışık, umutlar canlı, yanı başında Yılların yorgunluğuyla uyandı bülbül Yılların hasretiyle kondu dalına Oysa zamansız bir güldü o Gecikmiş mevsimler boyu, Sevdası birse de, hayalleri başkaydı, Umutları başka ve hülyaları başka Ağırdı bülbül, yılların yorgunluğuyla Çağlayanlar gibiydi kalbi, sevdası ağırdı Taşıyamazdı gül, taşıyamadı O taze aşklara hazırdı. Bülbül anladığında gerçeği tüm yalınlığıyla Uyandı rüyadan, kaçtı gülünden sonsuza Ardına bakamadı bir daha Ve göremedi gül, düşünemedi bile Bülbülünde ağladığını Hiçbir şey kalıcı değildir Dünyada Yıllar geçer yollar ayrılır Ve sonunda bize geçmiş günlerden Biraz ümit biraz hasret Ölesiye sevgiler ve dostluklar kalır |
Sokak Lambası Düşlerin avutulmamış yalnızlığında uçurtmalarımı kaybettim Soğuk akşamlar koymaz bana, üşürse bedenim üşüsün Benim yungımlarım yeter bedenlere Garip bir öykünün kahramanı oldu hep yüreğim Yenilmez sandığım kaygılarım sürgüne gitmiş Kızarmış bulutların apartman diplerine bıraktığı, emanetleri bulamadım bir türlü Yaprakları dökülmüş ağaç dallarındaydı evim,denizlerin ortasında bir yakamoz gibi Dağıldı hep gönlüm. Her metre karesi bir dünya habercisiydi Şeytan kılıklı çöpçüler süpürdü caddelere dökülen hayallerime Bir yanım aydınlık bir yanım karanlık Tükenmez bir sabırla yürüyorum,ikisinin birleştiği çizgilerde Hani bir tarafa kaysam bulamayacaklar bir daha beni biliyorum. Her yanımı saran bu hüzün,eserlerin ödül almış yanı Ufak bir sokak lambası yanıyor uzakta İnsafsızlıkları aydınlatmamak için parçalıyor kendini Hele bana bakıp utanması yokmu.. Güldürüyor beni ben o sokak lambasının içinde Bütün bu hayatın boşluğunu görüyorum |
Kendime Saklarım Ne olur gel, üzmem seni bir tanem, Acıları, ben kendime saklarım Dertlerimi, hiçbir zaman söylemem. Elemleri, ben kendime saklarım Bende yaşa, baharını, yazını Soğuk kışı, ben kendime saklarım. Bende ara, gerçek aşkın hazzını, Günahları, ben kendime saklarım. İstiyorsan, gonca gülü, kopar al, Dikenleri, ben kendime saklarım. Diliyorsan, benden ayrı yaşamak, Ölümleri, ben kendime saklarım |
Yalnızlık Akşamları Yalnızlığın canına yettiği akşamlarda Sıcak sımsıcak birisi Bir soluk, Uzklarda çok uzaklarda Senin zannettiğin herşey Neyin ile susturduğunda kabusların isyanını Gözlerinde damlalarla Ağlamak zamanı geldiğinde Ve ağlamaya zaman bulamadığında Ağlamanın zamanı olmadığında Bir sevda türküsü dudaklarında Gözlerinde sevgi damlaları Güller kıskansın güzelliğini Mutululuk çağlasın kulaklarında Seni bulsun aşkların en güzeli En güzel anlar senin olsun Ellerinde hep sevdiğin eller Gözlerinde umutlar olsun Güneş seninle doğsun sabahlara Günlerin hep anlamlı olsun Geceler boyu rüyaların şen Saçlarında yıldızlar ışık olsun Bozulmasın hiç güzelliğin Yıllar seninle arkadaş olsun BU dünyan mutlu ve mesut Ahiretinde hep sevdiklerin yanında olsun |
BU GÖNÜL AFFETMEZ ONU Söyleyin bana neden bu hüzün bu gözyaşı Sevene zulüm olmaz hak etmedim bunları Yoksa çok mu sevdim ben bana yasak bir gülü Bırakıp gitti birden bu mu onun ödülü Bu gönül affetmez onu çok acı verdi Gönlüme huzur yerine çile getirdi |
NASILMIŞ Geçti o güzel günler Ardında gözyaşı bırakıp Bitti bitmez sandığımız Uğruna yandığımız tüm şeyler Nasıl olurmuş özlemek Nasıl olurmuş beklemek Söz verip sözünden dönmek Nasılmış Sana ömrümü verdim Sana gönlümü verdim Sevdiğim canım dedim Yetinmedin yetinmedin |
Bir Serin Rüzgarsın Sen Bir serin rüzgarsın sen İçimi ferahlatan Cehennnemlerin içinde kavrulurken bedenimi çırılçıplak bedenimi Bir ateş bir top ateşsin sen Yüreğimi ısıtan Buz tutmuş yüreğimi buzulların arasında kaskatı yüreğimi Bir kar tanesisin sen Tenimi ürperten Çırılçıplak kimsesiz bedenimi Hissetmeyi unutmuş bedenimi Bir çiçeksin sen Kokusuna hasret kaldığım Sen sevdiğimsin Çok sevdiğim |
Gece Sakladıklarını ayan eder gecenin karanlık yüzü En iyi o zaman anlarşılır insanın gün ortasında kaybolduğu Duyguların kilitlenir, düşünceler mühürlü Yakar ciğerlerini şeytanın azgın soluğu Varılacak hangi menzil, gidilecek yol neresi, Tek rehberin, gözlerindeki cılız bir ışık huzmesi Ardı ardına kapılar açar gönlünde gürültülerle Yol gösterir her biri, kimbilir hangi bilinmeze Korkular kaplar içini, karışırken doğrular yanlışlara Küçülür, sıkışırsın bir mengenenin ortasına Kurtulabilsen kabuslardan, kırabilsen zircirleri Tutunabilsen bir vefalı dost, bir sağlam dala Karışırken birbirine ölümle hayatın ince çizgisi Yıkar yeniden ruhları dört bir yandan ezan sesi Dört rekat namazla huzur bulur ruh Ve ardından Yasini Şerif ile İbrahim Suresi. |
Kendine Benim İçin Bir Gül Ver sensizlikle flört etmeyi sen değil sensizlik bilir sesi ses/sensizliği sensizlik bilir korkma, sana aşkı öğretmeyen kendinin ellerinden tut! çok ağrımış kendinin, siyah ve ayaz kendinin hep avuttuğum düşler için bana bir gül ver... bak, palandöken dağlarında karlar erimiş teknelerde kol kola bahar sulara inmiş dağlar için, sular için bana bir gül ver bir gül ver söküldüğüm günler için - ve önce kendinin ellerinden tut! - kendimin ellerinden tutunca içimden nehirler gibi akmak geliyor yollara çıkmak, yolculuklara bakmak geliyor geberesiye içip salaş meyhanelerde buralardan böyle ceketsiz kaçmak geliyor tutunca kendimin ellerinden pusulasız gemilerde yatmak yaşlı ve şefkatli bir azizenin koynunda sabaha dek kıpırtısız susmak geliyor sevgilim, iyi insan, tutunca ellerimden ömrümün içinden akmak geliyor... sessizlik sensizliği ezbere bilir sensizlik her şeyi bilir... |
| Saat: 15:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık