![]() |
Sen,sensizliği bilmezsin. Bende bilmem sensizliği. Sen sensiz kalmadığından. Ben senle olmadığımdan. Sen beklemeyi de bilmezsin, Ben seni hiç bekletmedim ki. Sevmeyi de bilmezsin sen, Sen beni hiç sevmedin ki. oya özpoyraz |
Susarak Güneş altında söylenmedik söz yokmuş... Bu yüzden geceleri söylüyorum sevdiğimi... Ne gece, ne gündüz yokmuş söylenmemiş söz... Ben de söylenmişleri söylüyorum yeni biçimde... Hiç bir biçim kalmamış dünyada denenmedik... Ben de susuyorum sevgimi saklayıp içimde... Duyuyorsun değil mi suskunluğumu nasıl haykırıyor... Susarak sevgisini ilan eden çok var sevgilim... Ama bir başka seven yok benim sustuğum biçimde... Aziz Nesin |
mat gözlerin..çok yorgunsun ellerimde ip döküyor bugün belki kırgındır dedim sesime oturup türkü söyledim susuz luğa..geçtim cümleleri kestim konuşmayı..şiire daldım alaba lık aldım tuzladım..artık deniz kızı kokmuyor gözlerim..eğil miyor tavana bakan boynum izliyorum kaburgası kırılmış ka dınları, şimdi seni istemek..bayramı iste mektir..yırtık pantolon cebi dolu şeker..noel babada ölmüş ayakla rım nereye gidecekler..şimdi seni istemek ihanettir..seni istemek ib adet..çelişkidir kırık yolları arşın lamak..şimdi seni istemek ölüme koşmaktır..doğmadan suya karış maktır..seni istemek aşktır..özletip içi ezen varlıktır, beni büyüt yeşil saksında..artık şiirlerde mi öpeceğim..imgelerin iç ine mi saklayacağım..kızdıklarıma parçalar mı atacağım..sorularımın ortasında..kıskanç bayraklar mı sal lanacak bolcalığıma..artık kesmeli yim..ekilmemiş bahçelerde ağaçları tek tek istiflemeyim yaprakları..bili yorum pis dumanlar çıkıyor.. önce yakıp kurutmak..sonra dağıtmak la zım yaprak döken dalları, bak..seni düşünüyorum..günlerden pazar..eksiliyorum azar azar..şimdi yolum tutsa..tanrıdan uzakta gelsem sana çayımdan yudumlasam..uyku beklentinin içindeki..öteki dünya ağır ağır batsa yalnızlığıma, temizlemeye kalmasın izlerimiz sen git..ben süpürürüm leylim saat leri..mor yastıkların üstüne giyin de gel..işlemeli elbiselerini nazarım değsin..döküleyim yağı az yemek gibi..elini istiyorum temizle beni kimse gelmesin bahar üstü üşütme lerimin yanına..ne sigarası var..ne de geçen seneden kalan anılarım zafer zengin etnika |
Şehrin ışıklarına dalıyorum tranvaylardayken, Her ağaç bir sene gibi kayıyor gözümün önünden. Beni sensiz değil, bensiz bıraktın. Her ışıkta kendimi arıyorum. İçimdeki çığlıkları duyuyormusun! Her baca dumanı habercisi oluyor gençliğimin. Ben hep öyle tütüyorum. emsal türkü |
Bilgisayar Olarak Bilgisayar olarak kullanmış bir gölü Selçukluya pragmalar taşıyan Gazali Bir ilk aptallığı düğüm sayarak Yadsımış dört yanı hep yukarı bakmış. Bu yüzden önündeki ayna kırılır kırılmaz İntihar etti sayılmış tasavvuf ehli, Yine bu yüzden doğduğu an Kaymaya başlamış Osmanlı yıldızı, Baktım yeri toparlıyor ayak izleri Keşke yalnız bunun için sevseydim seni. Cemal Süreya | |
BİNLERCE binlerce pazartesi geçti ömrümde hangisiydi o çıkaramıyorum bir kiraz yediğimi hatırlıyorum kurtluydu demek oldukça eski bir de saçma sapan şeyler bir kızın diz altını örneğin bir adamın çirkin sigara içişini nasıl yaşanıyor bu vesayetli dünyada hangi çılgınlar nasıl dayanıyor buna kimsenin soyunu sopunu bulmak görevim değil kendi öykümü düzenlemek yetiyor bana güzel bir öğle vakti eski güzel bir aksamı hatırlayarak sonra dopdolu şeyler damacanalar gibi içim kabarıyor sonu olsun diyorum neyin sonu ama hiç değilse bu taş basamakların Turgut Uyar |
Ne Kaçarsın Ela Gözlüm Ne kaçarsın ela gözlüm Aşüfte gönlüm sendedir Firakından benim yarim Sanma ki canım tendedir Güzel gamzen aman vermez Dilin aşık halin bilmez Be hey ikrarında durmaz Ahd ü amanın kandedir Mansûr'a kim zülfündür dar Zerrece yoktur bende ar Benim ağladığıma yar Rakipler daim handedir Dil ayrılmaz aşk-ı paktan Refeyle bendeni haktan Senin hayırın yok çoktan Katibî sana bendedir Katibi |
Şiirler yazmak istiyorum sana, Yüceltebildiğimce yüceltmek istiyorum seni mısralarımda, Ve ölümsüz kılmak varlığını her satırımda... Ama içimde öyle büyük bir korku var ki! Ya sen de gidersen? Ya sen de O'nun gibi beni terkedersen? Ya sen de en zor günümde bana sırtını dönersen? Ya sen de senin için yazdığım şiirlerime ihanet edersen? Ya sen de bir gün gelir değişirsen? Ne yaparım o zaman ya sen de sevgimi ezip geçersen? .... şaziye öztinen |
Hassas Terazi Ben nerde a dediysem orda a önümde ibresi sağa sola kımıldayan terazi. Az uzağınıza gittiysem böyle daha iyi göresiz bir hafif yankı denizler ötede ses eder siz. Hep kendim için mi bazı şeyleri gizlediysem bilmeseniz başka dünyalarda a vardı görülür hesabı ben/de a dediysem. Behçet Necatigil |
Kız Çocuğu Kapıları çalan benim kapıları birer birer. Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler. Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım, büyümez ölü çocuklar. Saçlarım tutuştu önce, gözlerim yandı kavruldu. Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu. Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok. Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı, teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler. 1956 Nazım Hikmet Ran |
| Saat: 23:14 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık