![]() |
İstanbul Haliç köprüsüne Güneş kızılıyla Elveda derken gökten Hurda bir otobüsle Geçiyorum Halicin körüsünde Duygularım öyle perişan Öyle yalnızım ki Tıka basa dolu Otobüsteki insanlar içerisinde Soğuk mart gününde Camda terlemiş damlalar gibi Ara sıra küçük umutlar Geliyor aklıma Ben yorulan kollarımı değiştiriyorum Tavan demirlerinde Mutsuzluğa düşüyorum Karşımda mutlu çiftin Gamsız gülüşlerinde Geldiğim gün sabredip Şükretmişim Düzelir demişim Hep böyle olmaz ya ileride Aslında benimkisi Bir kadına duyulan özlem Ya da saltanata duyulan İlgi alâka değil Benim derdim bir başka şey Nasıl derler bilmem ki Hani bir gencin Tezkere alacağı günün bir öncesi Yahut gelinlik bir kızın Gerdeğe gireceği gecesi Yahut idam mahkûmunun Edeceği son hecesi İşte böyle bir şeyler gibi Duygularım aklımda Açıkçası Ben senin kadar karışık Van gölü kadar durgun Asi fırat kadar Coşkunum şu anda Ben beni anlatamıyorum İstanbul Sen beni anla. |
Kalbimin Gündemi Aynı yüzümdeki keder çizgileri çok azdı saçımda aklar bu aşk için çok azdı düştüm yollara gördüğüm kardan adamlara anlattım kaç yıl oldu bendeki yas saymadım anlamsız geldi gün saymak ve sana ayıp ne kadar mıh varsa yüreğimde atmadım sen dediğimde yollarımın seyiri değişir yüzünden başkasını görmeyen nehirler akar içimde saygımdandır başımı eğerek yürümem dünyadan haberdarım,senden bi habersiz yinede isyan etmedim, ateşler yakmadım sigara külü gibi dağınık bakışım son sigaramızın dumanı kaçmıştı ondandır... Rıza Baldede |
Nereden gördüm ki seni? Oysa söz vermiştim kalbime, Bir daha sevmeyeceğim diye… Bak söz geçiremedim şu kalbe, Söküp atasım geliyor içimden, Ama olmuyor işte… Kader oyununu oynadı yine… Aşık etti beni sana. Birgünde gelip ayıracak bizi, Ne yapacağım o zaman? Alışabilecek miyim sensizliğe? ‘Gitme,dur’diyeceğim belki sana, Ama nafile! Ne olursa olsun gideceksin. Artık göremeyecek bu gözler seni, Adım attığın her yere bakacak, ‘Sevdiğim nerede?’diye. Ama olmayacaksın işte… Belki yağmurlu gecelerde, Ağlayacağım sessizce. Kalbim paramparça olacak, SEN YOKSUN DİYE |
**Geldiğinde Gidişinde** Senin geldiğinde Bahar gelince gelincikler kırmızı kırmızı Etrafına güzellikleri saçarken İçimize neşeyi salıyor Yüzümüzdeki güller bile Gonca gonca açıyor Kimse görmesin Duymasın Gönlüme doğan güneş İçimi ısıtıyor Senin gidişine Nasıl öfke duyabilirim Sana nasıl kızabilirim ve Seni nasıl gömebilirim Yagmur Kelebek |
Gözlerim seni arıyor Ellerim,Yüregim seni arıyor... Ama bir türlü göremiyorum seni bulamıyorum nerdesin kiminlesin şimdi..Ben karanlıklarda korkuyorum hani aydınlıgım ışıgım olacaktın bırakmayacaktın beni bu karanlıklara bak yoksun ..İçimde bir sızı var beni yiyip tükeden gittin sanki bir daha dönmemişcesine bıraktın beni bu karanlık kuytu köşelere. Oysa sendin içimi ısıtan gülüşlerime anlam katan şimdi yoksun ne gülüşlerimin anlamı var nede sözlerimin gitmişsin ben uyurken sessizce gitmişsin ve bana mavilikleri degil karanlıkları bırakıp gitmişsin.neden gittin böylesine beni dipsiz kuyunun içine atıp umutlarımı savurup neden gittin söyle şimdi seni mi merak edeyim yoksa aklımdaki binbir soruyla mı boguşayım söyle...Seni yüregimi merak ediyorum gidişinin sorgulamasını yapıyorum kendime beni böylesine karanlıga bırakıp gidişinin sorgusunu gözlerime,ellerime,yüregime soruyorum naptınızda gitti o maviliklerimi alıp neden gitti diyorum,yanıtı yok hiçbir sorunun,aslında yanıtı varda sen yoksun ki sen olmayınca ne sorunların yanıtlarının önemi kalıyor nede başka bir sorgu sualinin nerdesin nerde.. |
Dön Yüzünü öylesine hoyratça vuruyor ki dallarına fırtına canı çok acıyor besbelli ama yine de sımsıkı sarıyor toprağı bedeni ölümü yenmek yaşamak için direniyor kendi gecenin eteğine saklanan sen git gide azalıyor zaman ömür uykuya daldı dalacak aklını sars yanlızca biraz cesaret dön yüzünü güneşe ver gözlerini o çizince sana yaşamın tüm güzelliklerini eriyip gidecek kardan elbisen içindeki zemheriden çoğalıp duran gizli ağrın geçecek yeter ki biraz cesaret işte o zaman her şey, dündeki uzak yol seslerinde kalıp duyulmayacak dön yüzünü, dön yüzünü yanlızca biraz cesaret göster Hadiye Kaptan |
ÖzLeDiM... Sesini o güzel kokunu özledim..Haklısın ayrılalı çok uzun bi süre olmadı ama özledim işte..Seninle konuşmayı bana kızmanı sana naz yapmayı özledim. ÖzLeDiM... Ben hiç düşünmemiştim seni bu kadar özliyebilecegimi sana bu kadar kalpten vurulacagımı Hani derler ya rüyamda görsem inanmam bende inanmazdım... ÖzLeDiM... Beni bırakmadıgını söyle bana kızacagını söyle ama sessizlige gömülme sseni özledigimden bile habersizsin ..Sana ihtiyaçım var bırakma beni sakın!! ÖzLeDiM.... Beni sevdigini söylemeni,beni herşeyden herkesden kıskanmanı özledim.O büyük sabrını özledim,Kızdıgın an kimseyi görmeden ortalıgı ayaga kaldırmanı,sonrada seni sakinleştirme çabalarımı....Yaptıgın tüm delilikleri özledim ben. ÖzLeDiM.... En önemlisi ne biliyomusun?seninle saatlerce konuşmayı beni sevdigini söylemeni ve bana sıkıca bırakmayakcasına sarılmanı özledim... ÖzLeDiM..... |
herşey birdenbire oldu birdenbire vurdu gün ışığı yere gökyüzü birdenbire oldu mavi birdenbire herşey birdenbire oldu birdenbire tütmeye başladı duman topraktan filiz birdenbire oldu tomurcuk birdenbire yeiş birdenbire oldu birdenbire birdenbire herşey birdenbire oldu kız birdenbire,oğlan birdenbire yollar,kırlar,kediler,insanlar... aşk birden bire oldu sevinç birdenbire Orhan Veli |
Beni bırakma ne olur sensizliğin içinde Sana tutsak olmuş kalbime, acı Önemi yok yaşamanın sensizliğin hiç'inde Yeter oldu gönlüme çektiği onca acı Beni bırakma Beni bırakma ne olur Gözlerimde yaş misali toplanan Beni bırakma ne olur Benliğimde özlemleri kaplanan Beni bırakma ne olur, Bakışları yüreğime saplanan Sen olmazsan ben olamam ey yar Beni bırakma Beni bırakma ne olur Sende bensiz kalırım, Bende sensiz kalamam biliyorsun. Beni bırakma Vurulup düşsem,bile Yine senden cayamam biliyorsun. Beni bırakma ne olur Vuslatların yarışırken benimle Beni bırakma ey yar Şu aklımın rekabeti teninle Hasretimsin,özlemimsin sevgili Umutlarım, kalp atışım seninle Sen olmazsan,ben olamam ey yar Beni bırakma Beni bırakma ey yar Kadınımsın yüreğimde,bende saklı bana özel Ömrümün baharı,yaz'ı yada ondan daha güzel Ne olur beni bırakma Beni bırakma Umut gemileri her batışında Beni bırakma Arıyorken seni, benim dışımda Şu yaralı kalbimin her atışında Beni bırakma ne olur, Beni bırakma Bilirsin ki,can toprağa devrilir, Sen yanımda olmazsan. Beni bırakma Bahar yaz'a Yaz'ım kışa çevrilir, Gül bahçende solmazsam, Beni bırakma. Yaşamak dediğin nedir ki ey yar Bir bakışındır bana, Her nabız atışama. İsterim ki,bakışların bende kalsın, Benim olsun alma geri İsterim ki şu yüreğim sende kalsın Senin olsun verme geri Beni bırakma Seni senle yaşamaya talibim Ey yar, beni bırakma Sevdan ile yenik değil galibim Ey yar, beni bırakma Sen olmazsan,ben olamam Ey yar, beni bırakma Beni bırakma Atakan Korkmaz |
ellerim üşürdü ,üşürdüm. şehrin vitrinlerinden kayardı düşlerim seni düşünürdüm. sense, bir başka mevsimde sağanak halinde yağardın başka ülkelere sımsıcak. ellerim üşürdü. nikotin kokan ellerim üşürdü ve... bir sigara daha yakardım. şehir ıslanırdı duman duman. çocuklar uyanmış olurdu düşlerini kaybetmeden uykularından benimse kabuslarım kese kağıdı buruşukluğunda asılı kalırdı gündoğumlarına. ellerim üşürdü ellerim üşürdü, donardı. donardım teninin yokluğuna değince ve bıçak ağzı bir yalnızlık ikiye bölerdi her şeyi. bir yarısı sen olurdun her şeyin, bir yarısı ben olurdum hiçbir şeyin. ellerim üşürdü, üşürdüm. bir bardak çay ve taze bir simit gibi kokardı rutubetli geçmişim. küçük bir saçak altı kahvesinde güneşi soğuturdum. sonra denize karşı kimsesiz bir adam gibi dalgalar hıçkırıklarımı boğardı. Varlığına açken, muhtaçken bir lahza görmeye seni. ellerim üşürdü, üşürdüm ve doyardım yokluğuna. donardım. martılar göç ederdi, demirlerdi tüm gemiler limana boşalırdı deniz yürüyüp çıkardı balıklar tuzlu bir yaşamın soluk aralarından. seni düşünürdüm. su olurdum, toprak olurdum, kuş olurdum ama yaşam olmayı beceremezdim. sensizliğinde acemi bir ölümü karşılardım. beceremezdim ölmeyi. ellerim üşürdü,üşürdüm. tanıdık bir adam sesine karışırdı hüzünlerim. kapanan bir kapı sesine kilitlenirdim. duvar duvar karanlık büyürdü içimde yollar, ne bir köşe başı, ne bir viraj ne dur ne durak adımlarım soluklarını arardı kayıp yollarda sonra, bir kadın çığlığı kayardı yıldız yıldız. önce ilk bahar defnedilirdi karınca ayazında sonra bir pervane yanardı. gözlerimin sırılsıklam aydınlığında kanatlarına işlerdi yaşanmamış bir yaz kelebeklerin. sonbahar geçerdi, kar yağardı. ellerim üşürdü üşürdüm ve şubatla biterdi bir masalın son cümlesi seni düşünürdüm.. ALİ ULURASPA |
| Saat: 17:00 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık