![]() |
YİNE SANA DAİR Sende; ben, kutba giden bir geminin sergüzeştini, Sende; ben, kumarbaz macerasını keşiflerin, Sende uzaklığı, Sende; ben, imkansızlığı seviyorum. Güneşli bir ormana dalar gibi dalmak gözlerine Ve kan ter içinde, aç ve öfkeli, Ve bir avcı iştahıyla etini dişlemek senin. Sende, ben, imkansızlığı seviyorum, Fakat asla ümitsizliği değil... |
Al Ve Git ...!!! madem ki bu kadar kararlısın iz bırakma ardında ne desem boş biliyorum o halde konuşturma beni karanlık odama sinen nefesini Al ve Git... dönüp te bakma ardına baksan da görebileceğin sadece gözyaşlarım daha fazla ağlatma gözlerini Al ve Git.... gemilerimi yaktım her dokunuşu sen sanmayayım hiç birsey söylemeden ellerini Al ve Git.... bir nefescik kalmıştı aşkın geride soluğu sende,acısı bende kalsın varsın kefensiz olsun tüm umutlarım içinde sakladığın hayallerini Al ve Git.... bütün kapılar kapansın bir bir ardından bende artık aşkına yer yok yeter ki çık hayatımdan yollar açtım sana sert kayalardan kan çekilir gibi damardan yaşananları Al ve Git..... suçlu kim diye yargılama üzülme, sorgu suale gerek yok gelmelerini yanına Al ve Git..... bütün yükü ben taşıyabilirim üşüyen ellerimle sevdamın kırıkları acıtmaz benim yüreğimi bakma öyle yüzüme nefessiz hissediyorum kendimi tıkanıyorum, durma daha fazla yanımda belki de gitmektir aşk sadece gitmek vakit geldi bırak ellerimi ..................yada dur !! .................................bekle lütfen ..............................................öyle demek istemedim ben herşeyi bırak olduğu gibi kalsın burda şimdi ayrılığın zamanı değil sensizlik zor bana ........................sensizliktense al canımı götür yanında....!!! Ebru Yılmaz |
Yine sen dedim işte...Kaç zamandır çabalıyorum sen dememeye ve gördüğün gibi başaramıyorum....Sende kaldım;baharda tellere takılan uçurtmalar gibi...Parçalandım ama kopamadım o tellerden bir türlü....Rüzgara yalvardım ,yağmura ağladım ama kopamadım... Koparamadım ruhumu senden...Ne cezalar verdim kendime bir bilsen !!Ne savaşlar verdim kendime karşı...Ne yaptıysam adını anmaktan alıkoyamadım dilimi....Ben yüreğimi sevdandan hiç ayıramadım... Kahretsin!!Yine gitti!!Son zamanlarda kırılır oldu kalemim adını yazarken nedense?Çürük yapıyorlar bu kalemleri herhalde...Yoksa ben mi çok yükleniyorum kaleme acaba!!!!Kalemtıraşım nerde kim bilir,aramaya mecalim de yok....Neyse yazacak mektubum da kalmadı zaten....Aslında mektubu gönderecek adresim yok.... Yani; gidişin içine yüreğimi yazdığım, adressiz mektuplar bıraktı bana....ve mayınlarla dolu bir yürek...Kim dokunsa patlar sevdalarım içimde...İncitirim aşk diye yaklaşan yürekleri...Oysa bilirsin ben hep incitmeye tercih ederdim incinmeleri...Baştan ayağa yalnızlık tütsüleri sinsin isterim üstüme....Korkarım yaralarım kanarsa tekrar diye..Ya kanım karışırsa sevdanın devr-i daimine yeniden... Korkarım uğrunda ölmelerden;sen başkaları uğruna ölümleri göze alırken.... Canım çekilir iğne deliklerinden uçsuz bucaksızlığa seni düşünürken....Korkum tekrar bulamamak kendimi karanlıklarda!! Kısacası şah damarımı kesti ayrılık...Aklım hala gidişinde .....Canım hala can çekişmede... |
Ağustos Dediğin.. Ağustos dediğin yaktı yüreği Bir acıyla sardı bak bu çehreyi Yakar kavurur ya ağustos teni Bende eritiyor bak bu sineyi.. Ağustos dediğin bir gidiş bende Öyle gidiştir ki bir sancı ile Geliyor bak işte ağustos yine Yürek savunmasız korkuyor işte.. Sardım sakladım bu defa canı Ağustos dediğin yakmasın onu Sana bir duayla sığındım Ya Rab İzin verme n'olur yakmasın beni.. Gönül sustu, ağustos geldi vaktine Dedi getirdim sana bir güzel müjde Bu defa yanmasın küçük yüreğin Benden sana vardır büyük bir müjde.. Gönül açtı kuçak minik meleğe Ağustosa baktı bir gülüş ile Bana getirdiğin öyle bir can ki Bana verilmedi böyle bir müjde! Ağustos dedi: bak gördün işte Bende de vardır hem dert hem müjde Ömürde vardır her dem bir acı Dünya dediğin üç günlük sancı.. Şeyda Aydın |
Sensizlik öyle acı veriyor ki bana Dalıp dalıp gidiyorum bak uzaklara Kalbim derinden sızlıyor ağrıyor işte Küsüyorum işte ben bu yalnızlığıma Perişan olsam da yaşadığım bu hayatta Mutlu olacağım belki öbür dünyada Senden önce yaşamadım ki ben sevdayı Sen öğrettin bana sevmeyi ve de aşkı Bense kıymetini bilemedim belki de Bilmelisin sen varsın sadece hayatımda Sensizlikten ötesi nedir ki zaten bana Ben bir kere sevdim bunu anlasana Başkasına nasıl veririm kalbimi bir daha. Onun sadece sende olduğunu anlasana Beni sevecek bir başkası olamaz hayatımda Sensizlik çok acı veriyor inan ki bana. Bir kez daha benim yanımda olsana... |
Sen Gidince Anladıklarım Meğer seher yelleri de kırarmış başakları, Umutlarda hep hanımeli açmazmış. Düşünceler,sarıp sarmalarmış solmuş baharları.. Anılara küskün görüntülerde yaşarmış meğer düşler, Ve geceler,hep yıldızları gizlemezmiş koynunda, Hasretlere tutsak olurmuş karanlığın kolları.. Meltem değilmiş tüm rüzgarların ismi meğer, İsmi martı değilmiş, Beyaz olan tüm kuşların.. Sırlar taşımazmış gündönümleri uzaklara her zaman, Kolay değilmiş her bilmece, İri sorular varmış yüreklere saplanan.. Nankör diye haykırırmış, Saatler her geçen an'a, Meğer arkadaş değilmiş akreple yelkovan.. Ağacın dalında filizlenirmiş meğer sevda, Yalnızlıkmış kökleri, Ayrılıkmış derinlere uzanan.. Şimdi sanma yalnız senin gözlerinde geziyor nemli bulutlar, Yalnızlık doruklarından çığ gibi yıkıldığında, Erkekler de ağlarmış inan. Olsa da göz pınarları ıslanmadan.. Alıntı |
Gerektiği kadar sevilmeli sevgili ve gerektiği kadar verilmeli değer.. Aşk bilmecesinin en kısa sözcüğüdür "acı".. Ya çekersin uzun uzadıya sancısını... Ya da acı vererek sevgiliye,çıkartırsın acısını.. Kıyamadım...! Sözcükler dizildi boğazıma bir bir.. Söylemek istedim,söyleyemedim.. Kıyamadım kıymetlim...! Yutkundum... Yutamadım... Nefesimi zorlayan yerde,tam orda işte,kala kaldı sana dair söyleyeceğim tüm sözler.. "Ya haykırmalıyım tüm gücümle kulağına,ya boğulmalıyım sessizce.." Artık saat ayrılığı vururken.. Bu kadar mı hızlı kovalardı akrebi yelkovan.. Bu kadar mı sona hızlı yaklaşacaktık.. Bir "elveda" sözcüğü can çekişiyor dilimde... Bir çıksa ağzımdan,kendime gelecek tüm yaşamım.. "Sen" den ibaretti her şey.. "Sen" den sonrası bir adım sessizlik.. "Sen" den öncesi koca bir çığlık.. Kıymetlim...! "Hoşçakal" ımı bırakıyorum yüreğine usulca.. Kıymetini bil..! |
Sözden Öteye Geçmez Gecelerin karanlık ihanetindesin Usanmış gönlün yorgun düşünce yüreğin Kaybolmuş gündüzün terk edince güneşin Söylenen avutur, sözden öteye geçmez Bir rüya mı içinde dolanır durursun Gizli sevda mı gönlünde ki kavrulursun Yürekten sevince de böyle vurulursun Hasretin sitemdir, sözden öteye geçmez Kim bilir hangi meçhul yürektedir yangın Saklı sevda yüreğin etmiş darmadağın Ağlayan gözler güler mi hayata dargın Ne söylesem laftır, sözden öteye geçmez Daha dün soruyordun vuslat zamanını Bugün hicrana salmışsın gözyaşlarını Kabuk sarınca onulmaz yaralarını Hekim de çaresi sözden öteye geçmez Dinçer Demirel |
birdenbire oluyor bu: derin bir üzüntüye yaslanıp aramaya başlıyoruz kayboluyor bütün yüzler, bütün resimler, her şey her şey bir atımlık barutlarla o yalın gençliğimiz nereye gitti söyleyin aramıza bunca yalanı, buncasını kim soktu, insan ne de çabuk yeniliyor kendimden geçiyorum, bir eski sarhoşluk hali oluyor ve bitiyor salıncak, söylediğim ilk yalan, ahlat ağacı, köy düğünü, her şey her şey bu sarhoşluğa denk düşüyor şairlerin bomba gibi aramıza bıraktığı mısralar üşüyorum, üşüyorum, beni örtün, beni örtün, belki geçer üzüntüm ( Arkadaştan ) |
Saramadıktan sonra Sarılamadıktan Sımsıcak Eline Yüzüne Beline Ve Öpemedikten sonra O Bal kızın Baldan tatlı Dudaklarını Ne değerin var Ve... Öyle bir şeyki Öyle çok şeyler Söylemek ister ki Gözlerim Dudaklarım O Taş kalbine Ve hiç bir şey Ve Yokmuş gibi sanki kimse Dört duvar arasında boşken Bomboşken Ve Yaşanmamışken sanki Olmamışken sanki bir şey Çıplak Çırılçıplak Bir ruh gibi Yalnız Yapayalnız İşte öyle bir şey Enis Özel |
| Saat: 13:49 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık