![]() |
Anladım Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını,kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım.. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım.. Yüreğinde aşk olmadan geçen hergün kayıpmış, Aşk peşinden neden yalınayak koştuğunu anladım.. Acı doruğa ulaştığında gözyaşı gelmezmiş gözlerden, Neden hiç ağlamadığını anladım.. Ağlayanı güldürebilmek,ağlayanla ağlamaktan daha değerliymiş, Gözyaşımı kahkaya çevirdiğinde anladım.. Bir insanı herhangi biri kırabilir, ama bir tek en çok sevdiği acıtabilirmiş, Çok acıttığında anladım.. Fakat,hakedermiş sevilen onun için dökülen her damla gözyaşını, Gözyaşlarıyla birlikte sevinçler terkettiğinde anladım.. Yalan söylememek değil, gerçeği gizlememekmiş marifet, Yüreğini elime koyduğunda anladım.. ''Sana ihtiyacım var, gel ! '' diyebilmekmiş güçlü olmak, Sana ''git'' dediğimde anladım.. Biri sana ''git'' dediğinde, ''kalmak istiyorum'' diyebilmekmiş sevmek, Git dediklerinde gittiğimde anladım.. Sana sevgim şımarık bir çocukmuş,her düştüğünde zırıl zırıl ağlayan, Büyüyüp bana sımsıkı sarıldığında anladım.. Özür dilemek değil, ''affet beni'' diye haykırmak istemekmiş pişman olmak, Gerçekten pişman olduğumda anladım.. Ve gurur, kaybedenlerin,acizlerin maskesiymiş, Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış, Yüreğimde sevgi bulduğumda anladım.. Ölürcesine isteyen,beklemez,sadece umut edermiş bir gün affedilmeyi, Beni afetmeni ölürcesine istediğimde anladım.. Sevgi emekmiş, Emek ise vazgeçmeyecek kadar, ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş Can Yücel |
Öncesinin ve sonrasının arasına alıp değil,alışılmış bir tören gibi değil.Hiç dokunmadan,belki de gözlerine bakmadan,konuşmadan belki belki de her zaman yaptığımız gibi değil.. Canım yalnızca sevmek istiyor seni.Unutup,tekrar hatırladığım çok sevdiğim bir şarkıyı hiç bıkmadan defalarca ara vermeden içten içe mırıldanıp zamandan koparıp alır gibi.. Canım yalnızca sevmek istiyor seni.Saçlarını yüzünden ayırıp,gözlerini kirpiklerinden, ellerini bileklerinden,ismini bedeninden ayırıp,ayrı ayrı bir evin odalarını gezer gibi,keşfeder gibi, ilk kez ve merakla ve hayranlıkla,bir kırmızının detayında dakikalarca takılıp bakar gibi canım yalnızca sevmek istiyor seni.. Canım yalnızca sevmek istiyor seni,nereye varacağını bilmediğim bir kaçamak yolculuğa,sırf aklıma esti diye,sevdiğim hiçbir eşyayı almadan yanıma çıkar gibi..Süregelen bir sevgiyle değil,öğretilmemiş,bilmediğimiz biçimlerde,kuşların kanatlarını açıp,özgürlüğe süzülmesine yarayan içgüdüleriyle,içimden geldiği gibi canım yalnızca sevmek istiyor seni.Tarifsiz bir hisle sevmek istiyorum seni. Tatlı,ekşi ya da tuzlu değil,bilmediğim bir tatla,bir duyguyla.Öyle,bir meyvenin tadını alır,bir kitabın adını okur gibi değil; bir yaz günü tenine vuran sıcaklığı gibi güneşin,serin bir akşamın denizden esen rüzgarıyla içine işlediği yosun kokuları gibi,anlatamadığın ama bırakmak istemediğin,bitmesini istemedigin bir hisle.. CANIM YALNIZCA SEVMEK İSTİYOR SENİ.. NE UMUT ETMEK,NE DE BEKLEMEK..BASKA HİÇBİR ŞEY.... |
BEYAZ GECE Bir akşam mehtabı getiren bana Bahçe kapısını açan bir eldi Gözlerim sevinçle baktı o yana, Yıldızlar içinde kadınım geldi. Göğsüme dayadı güzel başını, Sandım vücuduma doldu o mehtap. Gözlerimden akan sevinç yaşını Eritti ağzından içtiğim şarap. |
Seni seviyorum, İki kısacık kelime, Sadece bir cümle. Ne çok şey ifade ediyor, Söyleyene ve söyletene. Seni seviyorum. Kim bilir kaç kez döküldü Bu cümle kulaklarıma. Kim bilir kaçını duyduğumda, Yüreğim attı böyle heyecanla. Seni seviyorum, Belki de hiç söylemedim bu cümleyi. Bir utanç saydım belli ki söylemeyi Ya da bir yenilgi. Oysa, göğsümü gere gere Bakarak gözlerinin içine. Söylemek isterdim seni sevdiğimi. Ve defalarca duymak, Senin beni sevdiğini. Seni seviyorum, Kendimi düşteymiş gibi hissederek. Varlığını diğer yarım zannederek. Bu sevginin sonunun olmadığını bilerek. Aklımı mantığımı kenarda bırakarak. Sadece yüreğimle yaşayarak. Seni seviyorum, seni seviyorum. Fatma İlan |
Yok olmak istiyorum Derinliklerde kaybolmak Sevilmek istemiyorum Sevmekte tabi Yalnız kalmak istiyorum bir başıma Mutlu olmak istemiyorum Nasılsa sonunda yine mutsuzluk var Ağlamak istiyorum saatlerce Hiçbir şey düşünmeden kendimden geçmek Bir yanardağ gibiyim son günlerde Patlamaya hazır bir haldeyim Biri dokunursa en yakınımdakileri Yakacağım ilk önce lavlarımla Ama ne yakınımdakilere Ne de uzağımdakilere dokumak bile istemiyorum Kimsenin zarar görmesini istemiyorum Benim derdim kendimle Yok olmak istiyorum ben Derinliklerde kaybolmak Hiç ortaya çıkmamak Ebediyen yok olmak belki de Kimsenin olmadığı bir daha saklanmak Kimsenin olmadığı yerlerde yaşamak istiyorum Yeterince zarar verdim çevreme Yeterince üzdüm insanları Yok olmam herkes için bir kurtuluş Benim içinde bir kaçış yolu Ağlayarak düzene sokamam hiçbir şeyi Kaybetmek benim kaderim Belki de alın yazım Sevilmiyorum nasılsa Sevmekte istemiyorum artık kimseyi Aşık olmak istemiyorum İhanet var nasılsa sonunda Ben yok olmak istiyorum Yalnız kalmak bir başıma Ebediyen unutulmak istiyorum. |
Bu Şiir Kendime Bu ne yüzsüzlük Bu ne utanmazlık Hiç mi gurun kalmadı? Bu sen değilsin Bu ben değilim Ben böyle değildim OLMAMALIYIM.... Kadın dediğin biraz gururlu olur Başı dik olur Gözyaşlarını içine akıtır bazen YALVARMAZ BIKTIRMAZ Bu kadarmı esiri oldun zalimin? Oysa keyfinde görmüyormusun Kaybedecek birşeyi yok Seni görmek istemiyorum derken ne kadar rahat Çıldırtan gözleri seni görmek istemiyormuş SENİ GÖRMEK İSTEMİYORMUŞ..... Sümeyye Can |
BENDİM Sonsuz okyanusta kaybolan, sandal olmuşum, Gövdesi çatlamış, boyası yıpranan, Yüreğimde koca yaralar açılan, Yokluğunda seni anan bendim, Okyanusun dalgalalarında savruldum, Parçalandım kayalarında ben, Büyük rüzgarlar la savaştım, Fırtınalarında kaybolan bendim, Karanlık gecelerde kaybolduğum, Derinliklerinde boğulduğum, Kendimi sana esir bulduğum gecelerimde, Bendim seni yokluğunda anan. Ramazan Ok |
MAVİ MAVİ SEVDİM SENİ Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben kalbim şimdi bir sokak çocuğu kelebekleri göç etti gönlümün ıssızlaştı hayat sanki sanki sabahı eksik şiirlerimin sanki gecesi hep kanayan bir yara ve sanki artık hep kanayacak ağlanacak bir aşkın kıyısına vurduysa gözlerim çare yok ağlayacak Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben kapıları kendime ben açamadım ya da yanlış saatlerde bekledim gelmeni ter içinde takvimler istasyon öksüzlüğünde gözyaşım düşünüyorum da sen gideli ne çok yalnızım sarmaşık aşkın sarısında kaldım, sarılamadım savunamadım seni kimselere anlatamadım seni kimselere kimsesiz kaldım en çok da sensin Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben sana uyumak sana uyanmaktı hayat sıratını geçtim yaşarken,korkmadan korkumu geçtim cesarete ihanetle berduş bir,yalan masumiyeti öptüm bile bile tek sen gitme diye sonbahar oldum ,yaprak yaprak ağaç oldum köklerimi unutarak tesellisiz bir geceye fırlatıldım kalbimi dar bir kafese kapatarak içimde bir kanarya hiç susmadan ağlayacak Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben yakamozlarında yıkadım sevdamı çırılçıplak seni sevdiğimi bağırdım mehtabına beyazında aklandım bulutunun mavi mavi sevdim seni içim kan ağlayarak Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben anlattıkça kış vuruyor satırlarıma anlattıkça üşüyor,anlattıkça ısınıyor yüreğim bu gün sardunyalarım da açmadı belki de küskün renklere ellerimde ibadet gibi yaşadıklarım ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım sensiz soluyorum anlayacağın mavi mavi ölüyorum duyuyor musun orda mısın varmısın yok musun? Bir tek şeyi unutma seni sevdim ben yanarak yıkılarak aklıma her geldiğinde AĞLAYARAK ( Alıntı ) |
hazırım sana belki de bilmiyorsun seni ne kadar çok sevdiğimi belki de bunu sana anlatmayı başaramadım ve sevgimi ifade edemedim ne olur kızma sevgilim bakma bana öyle üzgün,üzgün çünkü korkuyordum… bir daha aynı acıları yaşamaktan giden sevgilinin arkasından yıllar boyu umutsuzca gözpınarları kuruyuncaya değin göz yaşları dökmekten bedenim o kadar yorgun ki zamanın dan önce yaşlandı yüreğim hayat o kadar acımasız davrandı ki bana sevgilim… tüm sevdiklerimi birer,birer aldı götürdü benden ne olur affet beni anlatmayı bir türlü başaramadım sana olan aşkımın yüreğimin derinliklerin den kopup geldiğini… biliyor musun mavi gözlüm seni… Umutlarımdan,yarınlarım dan Vazgeçecek kadar çok Seviyorum…. Mustafa ATA |
Bak sana yakamozları getirdim avuçlarımda En az gözlerin kadar parlak Ve sana güneşi doğurdum Anaç gülüşlerimle Yüreğin kadar sıcak Avuçlarına al avuçlarımı Avuçlarımdaki yakamozları Gülüşlerimi yüreğine al Yüreğimi gülüşlerine Yakamozlar ve güneş Sana dair Senin için Yüreğimden yüreğine bir hediye ( Alıntı ) |
| Saat: 19:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık