![]() |
AŞK YAŞAYANLAR İÇİNDİR Ağladığını istemem ben ölürsem. Beni en sevdiğin halimle hatırla. Uzak bir yerde çalıştığımı düşün. Hayatta olduğuma inan Bir gün gelir kendiliğinden Geçer bütün üzüntün Her yeni gelen günü Yeni bir ümitle beklemeli Her yeni gün yeni havalarla gelir Gece, yağan yağmurla uyursun Sabah, bir de bakarsın odan güneşli. Her gelen vapur, tren Yeni insanlarla gelir... Ben esmerdim güzelim Bu sefer bir sarışını seversin Aşk yaşayanlar içindir... Necati CUMALI |
Sol Anahtarı Sevgilim Meyhane girdabında içerken hayatı ! Oturturum sohbetin terkisine çıplak bir süet kelime... Biraz pamuksu biraz sert... Yormaz gönlü, sadece telkin eder ! Sen yalanı sevdasından çok sevdiysen, Gönlünü muhabbetine şarap eylediysen, Nerde lebs etse gönlüm, Sen orda meks ettin... Gecemin gönlünde seher var,ah bir bilsen ! Sen ne kadar erken geldin be yârim, Bilmeden aktın gönlüme bir sarhoş akşamımda ! Sen danışmadan konuşmadan bir kimseye, İpotekli kiralık dudaklarınla söyle ismimi ! Bir sevap işle de al resmimi gözlerinin aynasına... Unutmasan bile hatırla ara ara ! Cilvesaz eyle gönlünü iki kelime raks ettir gönlüme ! Sarhoş eyleyip beni oynat yalan sözlerle! Olsun yarim sen varsan, yalanda olsa sevdası yalan aşktan... Bahsedelim bari bu gece, Verelim davulu sazı vursun köçekler bam telimize, Biz bu geceyi unutalım, Birbirimizi saatlerce görsek bile ! Ben içime çektiğim her dumanı derman görsem de, Keşkeler çıkar boğazımdan ince ince, Kilitlenip kalır sarhoş mazlum yüreğimde ! Sol anahtarım olup kalsaydın keşke ! Kalbimin kapılarını açıp sonuna kadar,bir aralıktan kaçıp gitseydin! Serkan Şapoğlu |
sensizlik Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağlayarak.... |
Adı Belli Değil Masalımın her aşk kendi masalını yazar kimini mavi suların derinliğine, kiminiyse sonsuzluğa atar benim masalımınsa ne başı ne de sonu var hepsi birbirine girmiş çözülmeyi bekleyen bir bulmaca gibi karşımda duruyorlar çeviriyorum kitabımın sayfalarını kelimeler yanlış yazılmış,cümleler yanlış virgüller yanlış yerde , noktalar yanlış kitabın sonundaysa masalım yarım kalmış kapatıyorum kitabımı koyuyorum öncekilerin yanına uzanıp yatağıma , düşünüyorum olanları belki ,son defa üzülmeye değmez diyor kalbim, sen değilsin ki terk eden , o terk etti seni o düşünsün, o koysun elini vicdanına üzülme Meryem değmez artık sen de ağlama bir gün gelir yaralar kabuk bağlar nasılsa aldırma, kaldığın yerden devam et yolunki umut Yolunki ışık dolu yürü ardına bakmadan aydınlık yarınlara Meryem Gülseven |
Ne yangınlar bitti Ne yüreğim söndü Borç verdim şiirlerimi Hançer gönlüme girdi Akıl neye derman Acı sildi süpürdü ruhu Bir aşk kaldı elimde Onu da yel aldı Sele kapıldı varlığım Bir kuru başım kaldı Tek ve bir Tanrı Sıfırım ben Kırık kuşun kanadı Kırık benim dizlerim Celal Aksu |
Mutlu Olma Şansı Hayat bize mutlu olma şansı vermedi sevgili, biz kendimizden başka herkesin üzüntüsünü üzüntümüz acısını acımız yaptık çünkü. Dünyanın öbür ucunda hiç tanımadığımız bir insanın göz yaşı bile içimizi parçaladı. Kedilere ağladık, kuşların yasını tuttuk... Yüreğimizin zayıflığı kimi zaman hayat karşısında bizi zayıf yaptı. Aslında ne güzel şeydir insanın insana yanması sevgili... Ne güzeldir bilmediğin birinin derdine üzülebilmek ve çare aramak. Ben bütün hayatımda hep üzüldüm, hep yandım. Yaşamak ne güzeldir be sevgili... Sevinerek, severek, sevilerek, düşünerek... Ve o vaz geçilmez sancılarını duyarak hayatın... Yılmaz Güney |
Şairler en güzel mısralarını Gecenin sessizliğinde yazarlar Dosttur onlar için şiir Onlar dertlerini dostlarıyla paylaşırlar Onlar için Gözyaşı;yağmur Ayrılık;ölüm Ömür ise bitmeyen bir yoldur Onlar şiirlerini yağmura yazarlar Ölümden değil ayrılıktan korkarlar Bir annenin yavrusuna söylediği ninni edasıyla Yazarak aydınlatmaya çalışırlar Gecenin karanlığını.. Bilirler ki onlar yazmadıkça gündüz olmayacak.....! |
Arzular buz tutmuş harman yerinde sevdalar asılı kalmış hazan yaprakları ucunda umutlar seyire çıkmış dünyayı bulutlar üstünde erişmek ne mümkün, aşk gönüllerde ateş olup düşmüş yanar içten içe gözler puslanmış,ayrılık bir yara yüreklerde merhemi olmuyor yar,yara kanıyor can özlem duyuyor canına hasret dağlıyor bağrı gül solgun boynunu bükmüş bülbül suskun söylemiyor sevda türküleri... gönül perişan yarınlar uzak,tükendi umutlar elde kalan bir havuç hüzünden başka, kalan bir şey yok... hava puslu,hava ayaz mı ayaz bağırlar açık titriyor yürekler sevginin sıcağından yoksun diller lal olmuş konuşmuyor suskun karanlığa mahkum olmuş ruhlar fırtınalar koparıyor,yar umarsız yar hoyrat ayrı telden çalıyor aşıklar gam yüklü,çıkmışlar meçhul bir yola 13.09.2008 İzmir... Mustafa Ata |
. Desem ki . Desem ki vakitlerden bir Nisan aksamidir, Rüzgarlarin en ferahlaticisi senden esiyor, Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini, Ormanlarin en kuytusunu sende gezmekteyim, Senden kopardim çiçeklerin en solmazini, Topraklarin en bereketlisini sende sürdüm, Senden tattim yemislerin cümlesini. Desem ki sen benim için, Hava kadar lazim, Ekmek kadar mübarek, Su gibi aziz bir seysin; Nimettensin, nimettensin! Desem ki... Inan bana sevgilim inan, Evimde senliksin, bahçemde bahar; Ve soframda en eski sarap. Ben sende yasiyorum, Sen bende hüküm sürmektesin. Birak ben söyleyeyim güzelligini, Rüzgarlarla, nehirlerle, kuslarla beraber. Günlerden sonra bir gün, Sayet sesimi farkedemezsen, Rüzgarlarin, nehirlerin, kuslarin sesinden, Bil ki ölmüsüm. Fakat yine üzülme, müsterih ol; Kabirde böceklere ezberletirim güzelligini, Ve neden sonra Tekrar duydugun gün sesimi gökkubbede, Hatirla ki mahser günüdür Ortaliga düsmüsüm seni ariyorum. . Cahit Sitki Taranci . |
. Solgun Bir Gül Dokununca . Coklarindan dusuyor da bunca Gormuyor gelip gecenler Egilip aliyorum Solgun bir gul oluyor dokununca. Ya buyuk sehirlerin birinde Geziniyor kalabalik duraklarda Ya yurdun uzak bir yerinde Kahve, otel kosesinde Nereye gitse bu aksam vakti Ellerini ceplerine sokuyor Sigaralar, kagitlar Arasindan kayiyor usulca Egilip aliyorum, kimse olmuyor Solgun bir gul oluyor dokununca. Ya da yalniz bir kizin Sildigi dudak boyasinda Esiginde yine yorgun gecenin Basini yastiklara koyunca. Kimi de gun ortasi yanima sokuluyor En cok guz aylari ve yagmur yaginca Alcalir ya bir bulut, o huzun bulutunda. Uzanip aliyorum, kimse olmuyor Solgun bir gul oluyor dokununca. Ellerde, dudaklarda, issiz yazilarda Aksamlara gerili aglarla takiliyor Yarali hayvanlar gibi soluyor Bunaliyor, kacip gitmek istiyor Yollar, ya da anilar boyunca. Alip alip geliyorum, uyumuyor butun gece Kimildiyor karanlikta ne zaman dokunsam Solgun bir gul oluyor dokununca. . Behçet Necatigil |
| Saat: 20:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık