![]() |
Kırmızı Akşamlar Yüreğimden ayrılık şarkıları geçiyorsa , Gene adımlarım sana doğrudur. Kırmızı olur akşamlarım, Odam mum ışığı, Denizin kokusunu özlüyorsam, Gene dümeni sana kırmışımdır Hüzün olur mısralarım, Yüreğim bir kar soğuğu, Ve gözlerim yağmur kadar ıslaksa, Odam seni özlemiş demektir. |
Hayatta tek umdugun gülmek olsun, Bir gün aglarsan oda mutluluktan olsun, Yasayan bir kez ölür, Bir kez gömülür ama benim sana olan sevgim ne ölür nede gömülür!!!!! ------------------------ 2 Yasamak özlemsiz, Özlem sevgisiz, Sevgi sensiz olmaz! Unutma´ki sevmek daima beraber olmak degil, sensizken bile seninle olabilmektir... ------------------------ 2 Nasihat: Düsmanin bile olsa öldür ama asla ve asla duygulariyla oynama, cünki o adami ölümden beter eder..... |
Yitirdiğim bir şey var sende arıyorum Yüreğim bir madenci feneri, yol uçurum Yaklaşma diyorsa umudum Bir daha kimseden sormayacağım seni... SÖZ OLSUN Akrep tutmuş gibi kirpiklerinin ucundan Beni görünce üşüyorsan Uğramam bir daha kamçılasa da kanım Sana kör bakacağım, görmeyeceğim seni... SÖZ OLSUN Dağlardan uçan kuşlarla Tüm sırrı soyulmuş nemli düşlerle Öfke çiçekleri getiren kışlarla Korkma yokuşlarda yormayacağım seni... SÖZ OLSUN Kurtlar gibi ulusa da gönlüm ardından Sormayacağım izini, yüzünü yollardan Tüfeğimin namlusunun ucuna konan Keklik olsan da vurmayacağım seni... SÖZ OLSUN Elinde dönüştür bu ağıtı serenatlara Düş atları uçursa da bizi bulutlara İki kılıç gibi dövüşürken akla-kara Adak olsan kurban vermeyeceğim seni SÖZ OLSUN |
http://img129.imageshack.us/img129/8858/ylnzyu3.jpg ** Aç Kapıyı Yalnızlık ** Aç kapıyı yalnızlık, ben geldim Hayır, ağlamadım, gözlerim yaşlı değil. Cephedeydim, kurtaramadım yenilmekliği. Gece yarısı, uyumuştur sokaklar çoktan Bir sen varsın işte, bir de benim hayaletim. . . Bakma öyle, al elimden valizlerimi Bir şey yok içlerinde; balık kokusu sinmiş üç beş kazak, Kırık bir ayna, bir kaç tel siyah saç. . . Soğuk burası, yağmur kokuyor Geceleri uyku tutmaz insanı burda Bak, yıldızları görmem lazım benim dolunayda; çıldırırım Yıkarım üstüne bu mahzeni, kaçamazsın. . . Morarmış, çatlamış ellerim soğuktan görmüyor musun ?! Varsa sıcak bir çorba getir bana, tuzlu Yoksa uğraşma, aç değilim ! Saat yok duvarlarda, o kadar yalın yaşamak Günışığı da yok, karanlık ruhun gibi yakın sana. . . Yalnızlık kapat kapıyı ! Şuraya, şu soğuk taşların üzerine bir yatak ser bana. Uyumak istiyorum, Unutmak istiyorum, Unutulmak istiyorum. . . |
Büyük İnsanlık Büyük insanlık gemide güverte yolcusu tirende üçüncü mevki şosede yayan büyük insanlık. Büyük insanlık sekizinde işe gider yirmisinde evlenir kırkında ölür büyük insanlık. Ekmek büyük insanlıktan başka herkese yeter pirinç de öyle şeker de öyle kumaş da öyle kitap da öyle büyük insanlıktan başka herkese yeter. Büyük insanlığın toprağında gölge yok sokağında fener penceresinde cam ama umudu var büyük insanlığın umutsuz yaşanmıyor. |
YİNEDE SEVİYORUM Sen yıldızlardan da uzaksın biliyorum. Sonsuz uçurumlardasın belkide Ama neden uzansam, dokunacak gibi oluyorum bazen bazen gerçekten dokunduğum zamanlar oluyor söylesam inanmazsın sen imkansızında ötesindesin biliyorum istesemde yaklaşamam sana olmayacak birşey bu görüyorum ama sevmasende seviyorum sevmek için sevilmek gerekmiyormuş artık anlıyorum ne olursa olsun seviyorum sevilmediğime üzülsemde sevdiğime mutluyum |
Ben en çok seni özledim Sana sarılmayı, Sımsıcak kalp atışını Ve ellerimin arasından Akıp giden saçının titrek Tellerini özledim. Ben en çok seni özledim Derinliğinde kaybolduğum Gözlerine ne demeli bilmem. Beni sonsuzluğa sürükleyen Ve ansızın hüzünlerin en çıkmazına iten O derin ve Güzel gözlerini özledim. Ben en çok seni özledim Sesindeki çocuksuluğu, Varlığındaki coşku ile Kederin o muhteşem yoğruluşunu, Olmadık zamanlarda Olmadık benzetmelerini, Mesela ile başlayan Ve insanın ruhunu okşayan Hecelerinin kelime olmaya Koşuşunu özledim. Ben en çok seni özledim Yorgun bir akşamda Yürürken kaldırımlarda Sensizliği solumayı Ve sensizlikle yürümeyi özledim Ben en çok seni özledim Seni seviyorum Deyişin içindeki seni Ve şiirlerdeki her bir satırın, Sana dönüşünü özledim. Ben en çok seni özledim Yağmur yağarken üzerime Gözyaşlarımı bırakıp gökyüzüne Başka bir yağmurla sana yağsın diye Umut etmeyi özledim Ben en çok seni özledim Kalbindeki insanlara rağmen Orada sıkışacak bir yer bulmak Ve dışarda kalmamak için yaptığım Çırpınışları özledim. Ben en çok seni özledim Sen, Kimi özledin? |
DÜŞÜN Yağmur damlaları düşerken üzerine ...ve o damlalarla ıslandığında, Her damlada, “Seni Seviyorum ” dediğimi düşün. Kan ter içinde sıçrarsan uykundan. Uyandığında seni ne çok özlediğimi düşün, Sebepsiz bir mutluluk kaplarsa içini birden Sana, hayalimde sarıldığımı düşün ...ve bir gün nedensiz sıkıntı kaplarsa içini, Sensizliğe isyan ettiğimi düşün, Kalabalık ortasında yalnızlık hissedersen eğer, ...ve beni düşünmeye başlarsan birden, Senin de beni sevdiğini düşün.. |
Bilmez Miyim Hiç... Bilmez Miyim Hiç... Bilmez miyim hiç bütün bu sözler ne der ona Bu sözler ve bu sözlerin içinde çırpınan uzaklıklar Dolaşıyorum bir başıma, ortalıkta kimsecikler yok Kıyılar da bomboş, kır yolları da Soluğumu duyuyorum ara sıra, bir onu duyuyorum Duymuyorum belki de, biliyorum yalnızca Ayaklarımın altında yaban naneleri, kekikler Yol kenarında bir kapı, tahta Peki, kim yitirmiş evini, ya da Hangi yitikle yok olmuş o yapı Kimbilir Vuruyorum yokuş aşağı, kıyıya Bir taşın üstüne oturuyorum Ben oturur oturmaz Çıkıyor kuytularından bütün görünümler Ve ufak bir oyun oynuyor bana doğa Alıp alıp götürüyor gözlerimi bıkmadan Kısalıp uzayan bir çift yılan balığını andıran gözlerimi Güneşin şavkından yuvarlanan çakıllara Tam o sıra bir vapur yanaşıyor iskeleye uzun sürecek bir sonbahar taslağı gibi Denize yeni sürülmüs bir tarlaya benziyor, uyanık, diri Ve işin tuhafı bense Alışıyorum gittikçe Her gün bir parça daha alışıyorum yalnızlığıma Ürperiyorum bir ara arkamdaki ayak sesinden Ve bu yüzden mi bilmem Durup bir süre çevreme bakar gibi yapıyorum Sürüyle kus havalanıyor defnelerin içinden Sürüyle, evet, hatırlıyorum birden Nicedir unutmuşum saymayı bile günleri Dağılıp gitmişler herbiri bir yana Kuşlar gibi, onlar da Benimse ne gidecegim bir yer Ne de özlediğim bir şey var Öyleyse neden yazıyorum bu sözleri ona Bu biraz sevdaya benzeyen, biraz da sevdasızlığa Böyle gelişigüzel, böyle kırık dökük Sanki hiç kimselerin kullanmadığı bir gün kalmış bana. Uzun bir cumartesiyi hatırlıyorum, saat on iki Dalıp gidiyorum, düsünüyorum da, saat on iki Bir sigara yakıyorum, bir kağıda bir iki dize yazıyorum Yerini iyi bilen, onurlu bir iki sözcük daha Ama hiç kımıldamıyor, akrep de, yelkovan da Yani tam böyle birşeye benziyor zaman Yılgın ve çarpıcı renkler içinde pek kımıldamayan Çıkageliyor sonra, saat on iki. Anlıyorum Yaşam elbette uzun biz duyabildikçe sevgiyi Yalnızca bunun için uzun Yani sevgiyle de sevebilir insan, sevdayla da Örneğin Bir sevgiyi yontup onarmak için Döğüşmek de sevgidir Ve benim bildiğim kadarıyla Her şeydir bir insan, her şeydir Yalandır kısalığı yaşamın Ve özellikle insan dediğimiz şey İnançli bir insan soyunun parçasıysa. Sonunda başbasa kalıyoruz gene Başbaşa kalıyoruz doğayla ben İşte az önce yağmur da başladı, cumartesi günlerden On temmuz cumartesi Bir vapur daha kalkıyor iskeleden Ve yağmur hızlanıyor biraz Uzanıp yatsam diyorum otların üstünde çırılçıplak Tam öyle yapıyorum Şimdi yağmuru seviyorum, şimdi yağmuru seviyorum, yağmuru seviyorum. |
HayaT Seni Benden Uzağa Savurdu! ZamanLa aLı$ırım yokLuguna Diyordum Sevgim artar özLemim yüceLir ama aLı$ırım Diyordum.. Hayat Seni Benden Uzağa Savurdu! aLı$amadım... yüreGim Her Sen Dedikçe Sabret Bugünü de AtLattık bugünde O'nSuz Geçti Ama Bugünüde AtLattık Dedim Ona.. aLı$amadım... yüreGimi Ne Kadar Sustursamda .. Beynimi Senden Ne Kadar uzakLaştırmaya çaLışsamda oLmadı, oLmadı Canım.. aLı$amadım... o günden Bu yana attıgım her adımda aLdıgım her nefeSte Sen Sadece Sen Varsın Bitanem! Ne EyLüL'Ler geçirdim Sensiz Ne Soguk GeceLer. Seni Çok Sevdim ya Soğuk Donuk Dayandım i$te ama; aLı$amadım... Hayat Seni Benden Uzağa Savurdu! eLLerini Bırakmamak Üzere Tutucagım o günLere.. Seni Seviyorum.. |
| Saat: 12:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık