![]() |
Ey deli gönlüm,nedir bu halin? Neden sevemezsin hiç kimseyi? Nedir bu çileli ahvalin? Ne beklersin bu çıkmaz yol kenarında? Sevdin de sevme mi dedim sana? Neden kaldırıp atarsın beni yaslara? Ya vazgeç yelkenler açmayı yalnızlıklara Yada boş ver tüm acımasız sevdalara Doğar diye beklersen sevda güneşini Kışlardan çıkmayı dene donmadan Bilirsin artık bakışlardaki perdenin arkasını Hatırla güneşli günde taş gibi yağan doluları Ya sev,ya terk et bu sahte sevdaları, Dayanmaz oldu ne akıl ne de beden. Gerçek sevda hiç olmadı,bırak sanmaları Yok ki seni anlayan yar,ne de anlar o yar. |
Suskunum Sana Hangi şiire başlasam suskunum sana Dağ göğsünde bir kaya diliyle suskun Güneşte kavrulan bir kum tanesi Çatlayan dudaklarım oluyor her gece Yağmura suskun yaşamaya suskun Haykırabilsem Belki bir nehir köpürebilir sesimde Silinebilir kuraklığın bütün izleri Upuzun çöller vadileşebilir içimde Hangi güzelliği özlesem suskunum sana Yürek boşluğunda bir of kadar suskun Özlüyorum seni masmavi Koşuyorum sana bembeyaz Ve kahroluyorum bir anda kapkara Ah oluyorum Of oluyorum Ve susuyorum Oysa haykırabilsem Işık yumağı bir pınar olur soluğum Hangi türküye uzansam suskunum sana Ağıt ağıt, özlem özlem suskun Tut ki vurulmuşum Aşktan ve kandan bir damla olmuşum Bir saçlarının rüzgarına Bir de ağzının kıyılarına konmuşum Hangi dalga silebilir beni senden Hangi kasırga koparabilir |
Nasıl Unuturum Unutulmuş şarkılar dinliyorum,bu gizemli gecede Gözlerim resmimizi koyamadığımız boş çerçevede Ağlamaklı sesimin hüznü dolaşırken yüreğimde Söyle şimdi nasıl unuturum seni, Hep hayal etmedik mi isteklerimizi Yaşama dair ümitlerimizi Kararlıydık olacaktı herşey, Ama... Sen terkedip gitmedin mi? Söyle şimdi nasıl unuturum seni, Hani gülerdi ya gözlerinin içi, O an çırpınır yüreğim durmazdı yerinde Herşey bu kadar güzelken gülüm Söyle şimdi nasıl unuturum seni!... |
Ümit Yaşantıları Bir gün yollarım sana ulaşacak biliyorum Senin için yazılmış hüzünlü şiirleri Sana adanmış herşeyi dudaklarımla Dudaklarından okuyacağim Dizlerim kapanmayacak Ellerim iki yana düşmeyecek artık Seni içimde büyüttüğüm gibi Yalnız seni yaşatacağım Gözlerinden belki iki damla yaş düşücek Ağliyorsun gözlerini dudaklarımla kurutacağım Yaşamak kadar tatlı şey seni sevmek Ölüm kadar acı şey gözlerinde ölmek Şimdi neredesin bilmiyorum Ellerin hangi varlığı hissediyor Ve dudaklarından düşürmediğin şarkı hangisidir Ne söylesem neyazsam seni anlatamıyorum En güzel kelimeler bile sana erişmiyor Hiçbir renk gözlerini tutmuyor evrende birgün Dudakları birbirine değmeyen sevgililer için Yazılmış bir şiir okursan eğer Belki bu benim şiirimdir o zaman Dudaklarını şiirimin üzerinde gezdir ve beni hatırla… |
Özlem Özlem aslında beş harf, Yazması da söylemesi kadar kısa, Oysa Özlemek zor, Yaşaması da, anlatması da, Söylemesinden uzun. Özlem aslında özlemenin, Acısız anlatımı, Acıdan kaçanın, korkanın, Kolay anlatımı özlem. Ben onu o kadar kolay yaşamıyorum, Ben özlem çekmiyorum, Ben seni özlüyorum. Ben seni en az özlediğim kadar seviyorum, Sevdiğim kadar özlüyorum. Seni sevmek değil belki ama seni özlemek, Bana acı veriyor, Ve ben acıyı, Özleminle göğüslüyorum. |
Karanlığa DoğruYürüyorum yine bir gece vakti Yalnız başıma... Kimseler yok etrafımda Her yer sessiz,karanlık, Yıldızların kaydığı bu gecede Yine seni düşünüyorum Gökyüzüne bakıp... Kimbilir belki sende beni düşünüyorsundur Uyku girmemiştir gözlerine Hatta sende hatırlıyorsundur Geçen güzel günleri... Özlüyorsundur belki sende beni İnsan hayal ettikçe yaşar Bende seni hayalliyorum Belki bana dönersin diye Sende seviyorsan eğer beni Hiç düşünmeden gel sevgilim, Çünkü karanlığa doğru giden umutlarıma Bir güneş gibi doğacaksın... Geç olmadan gel SEVGİLİM Bekliyorum!... |
-Özlem… Uzaklığın değil, yüreğimden... Ya da gözlerinin ufkumdan batışı… Özlem yüreğe elin erişmemesi Özlem ruhun sende kalışı Kim yüz verir gama Kim kederle yoldaş olur Gamzene söz geçirip Hadi gül desen Hasret gülümseyişinin Aynalarda kalışı… Kalkar hükmü dünyadan Aleykümselamın Her nefeste aşk ile Selam demesen Toprağa düşmemesi cemrenin Özlem Kokunla bezenmemesi rüzgârın |
Gene bir hata yaptım Affet beni Sevgilim Dün yanlış yola saptım Güzel bir kadındı Gözleri parlak İnan istemeden oldu Elimde bir bardak Biraz içtim aşkın şarabından Zaten bıkmıştım ızdırabından Doğrusu hoş bir bayandı Belki sarışındı belki de esmer Ne önemi var Boşver Bir sahte gülüşe kandım Biraz istedim Biraz ağladım Sen masumca uyurken Ben aşkımızı salladım Gözyaşlarım akarken seni aldattım Gene bir hata yaptım Çekemedim dertlerini Ağır geldi acılar Hasretin ağır geldi Ne kadar güçsüzmüşüm Yeni anladım Gene bir hata yaptım Affet beni Sevgilim Öğrendiğim bir şey var Seni hiç haketmedim. bu şiiri dün gece sabaha karşı yazıdmm |
Canım Ankaram Eskiden dolmuşlar muavinler vardı Medeniyet geldi mazide kaldı Avrupa birliği kapıyı çaldı Aman dostlar ANKARA ne harika Ulusta Hisarı Kalesi ne hoş Anafartalardan adliyeye koş Atpazarı bakırcılar carşısı Aman dostlar ANKARA ne harika Hacıbayrama git yarı hacı ol Ahrete gideni bu camide gör Ölüm aklında mı bir kendine sor Aman dostlar ANKARA ne harika Gençlik parkı genç kalanlar gezmiyor Hergele meydanı neler gizliyor Ulus ta ATATÜRK bizi izliyor Aman dostlar ANKARA ne harika Dışkapı sırayla pavyonlar barlar Yıba çarşısında kaybolan canlar Meşhur benderesi ne sırlar saklar Aman dostlar ANKARA ne harika Dışkapıda Gülhanesi Gatası Etlik kavşağında S.S.K hastanesi Nerde yıkılmışmı halk pastanesi Aman dostlar ANKARA ne harika Etlik ayvalıdan çıkarsın yola Keçiören şelalede verirsin mola Aydınlıkevlerde Altınpark rüya Aman dostlar ANKARA ne harika Altındağı gelin gibi süzülür Ankaranın her yöresi gezilir Ankarayı görmeyen dostlar üzülür Aman dostlar ANKARA ne harika Aydınlık siteler 60 evleri Saime kadında Şehitliği görmeli Çinçin bağlarında mezarlığı gezmeli Aman dostlar ANKARA ne harika Mamak Muhabere nöbette bekler Mamak yokuşunda motorun tekler Türk Askeri heran yasak bölge der Aman dostlar ANKARA ne harika Akdere deyince şaşırıp kalma İmrohol yolunda aşıklar turna Cebeci dört yolda tarih sorgula Aman dostlar ANKARA ne harika Demetevler karşıyaka mezarlık Ankara'ya göktaşından nazarlık Hayat ile etmeyin ha pazarlık Aman dostlar ANKARA ne harika Yenimahalle Demet Çiftlik kavşagı Hayvanat bahcesi ANKARA çayı Batıkent ostimi Sincan fatihi Aman dostlar ANKARA ne harika ATATÜRK ormana kurmuş çitfliği Orada avlarmış yaban kekliği Hele birde verir isen tekliği Aman dostlar ANKARA ne harika Etimesgut aşti of aklım şaştı Emekten Bahçeli ANIT kabiri ATATÜRK'ü her fırsatta görmeli Aman dostlar ANKARA ne harika Akköprüsü Optimomu Armada Beş boyutlu sinemalar orada Fatihtedir harikalar diyarı Aman dostlar ANKARA ne harika Devletin sahipsiz insanlarından Hava kuvvetleri Genel Kurmayı Meclisin önünde soluk almayı Aman dostlar ANKARA ne harika Kızılaya indim şaşırdım kaldım Şapkamı kafamdan düşürdüm kaldım Kotlu,mini etekli kızlara daldım Aman dostlar ANKARA ne harika Sıhıyeye indim sekerek gittim Zafer carşısını ziyaret ettim Kültür,Sanat,Kitap,Kaset zebildi Aman dostlar ANKARA ne harika Gima'nın önünde randevu bana Sakarya başını sallatır sana Barlarda ozanlar dinletir bana Aman allah ANKARA ne harika Gimayı sollayıp Karanfile gir Her adım başında seyyarları gör Bilmesen adresi büfelere sor Aman dostlar ANKARA ne harika Konur sokak koçlar gibi bekliyor Bütün gençlik orda horan tepiyor Canlı müzik ruha neşe katıyor Aman dostlar ANKARA ne harika Harika camiyi görmek istersen Ruhuna cenneti sermek istersen Kocatepeye de hele bir gel sen Aman dostlar ANKARA ne harika Tunalının kibarlığı hoşluğu İçinizde dolduruyor boşluğu Dinlenmek için Kuğulu parkın hoşluğu Aman dostlar ANKARA ne harika Çankaya yıldızda uydu siteler Botanik bahcesi sizleri bekler Ataküleye çık Ankaraya bak Aman dostlar ANKARA ne harika Döner'im Dönüp de şaşırdım kaldım Ankaranın güzelliğine daldım Kendimi ankaranın bağrına saldım Aman dostlar ANKARA ne harika DÖNER ÖZEKE 07.02.2005 Anneler Gününü Kutlarım Annem 08 Mayıs 2005 annem ben geldim sana Kalkıpda yerinden bakmadın bana Çiçekler ekmiştim mezar taşına Bak yine ben geldim annem başına Anneler gününde ilk sensizliğim Yine dillerimde bak densizliğim Seninde benimle ilk dilsizliğin Anneler gününü kutlarım annem İsyan ettim sensiz gecen günüme Deryaları serseler benim önüme Sensizlik çok koydu benim gönlüme Anneler gününü kutlarım annem Taşını yıkayıp toprağın sevdim Diktiğim menekşeleri hep açmış gördüm Yanındaki çama ben seni sordum Anneler gününü kutlarım annem Babamın abimin kabrine gittim Onlarla dertleşip senden bahsettim Artık bu dünyadan bende pes ettim Anneler gününü kutlarım annem Babamı abimi gördün mü annem Bu dünyadan haber verdinmi annem Evlatlarım iyidir dedinmi annem Anneler gününü kutlarım annem DÖNER ÖZEKE 06.05.2005 Döner Özeke Şu konularda daha fazla şiir: Bayram, Çiçek (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. İşte Babam Koçlar Gibi Askerim Emret Komutanım ben ÇAĞLAR İZMİR Tek Bayrak tek Vatan sözümüz birdir Komandoyuz korku nedir bilmeyiz Gözümüz karadır Vatanı böldürmeyiz Bizler Komandoyuz dağlar sağolsun Bizler var oldukca Vatan sağolsun Nice şehitler verdik artık son bulsun Hadi tertip Tüfekleri çatalım Komandoyum İzmir Foçadan geldim Siz korkun hainler Dağları deldim Kardım borandım yağmurdum seldim Hadi tertip dağbaşına çıkalım Komandoyum ben dağlarda yaşarım Seller gibi bayrağımla coşarım Hangi hain dil uzatır şaşarım Hadi tertip dağlar bizi bekliyor Dağ tepe demeden talim yaparım Vatan Bayrak Milletimle ben varım Hainlere fırsat vermem canlarını yakarım Hadi tertip nöbet saati geldi Elimde tüfeğim nöbet tutarım Parola bilmeyenin hayatını yıkarım Sol gösterir sağ yumruğumu çakarım Hadi tertip iştimaya duralım Aman tertip canım tertip horlama Rüya görüp aşkım diye ağlama Vatan borcu çabuk biter can tertip Hadi tertip yat borusu calıyor Sabah olmaz güneş doğmaz bilirim Şafak 400 diye diye ölürüm İnşallah tertibim teskereyi alırım Hadi tertip yemek borusu çaldı Telim geldi babam beni özlemiş Mektup varmı diye posta gözlemiş Sevgilim nette her gün beni gözlermiş Hadi tertip Mardinde görüşürüz İşte babam koçlar gibi askerim Elimde tüfeğim VATAN beklerim Bende senin gibi hasret çekerim Hadi tertip çarşı izni gidelim DÖNER ÖZEKE 14.08.2006 Canım Yiğenim Ceylan Gözlü Komandoma Hitaben |
Fahisenin Günlüğü I ( Şairi bilinmiyor ) Adımı duymayan sokaklara adımlıyorum Sırtımda ceketim, Dudağımda tiryakiliğim yürüyorum Kaldırımlarında boğuyorum şehri Beni bulamazsan; bil ki ölüyorum Yamalı gözlerimden su sızıyor. Fahisenin günlüğüne takılıyor gözlerim, kirli gecelerin ertesi sabahlarında Kimsenin malı olmayan ahmağım ben. Sırtıma yüklediklerini taşıyorum hala Ellerini okşanası yanaklarıma götür Tiryakiliğimi attım işte Dudaklarını bağışla bana Ayakta kalma, şöyle otur, adımı duymayan sokakların, cüretkâr kaldırımına Sıkıyorum sen gibi şehrin boğazını Bak sis. Bak gece. İşte karanlık Sen gitmeden kayboluyorum Beni bulamazsan; bil ki ölüyorum Bir sinema heyecanı bende ki; Gözüm köşelere takılıyor, Sanki birazdan dönecekmişsin gibi Sırtımda ceketim, Dudağımda tiryakiliğim bekliyorum İki sana, bir bana bakıyor kaldırım çiçeği, Ara sıra tekliyorum. Nefesim daralıyor sigaradan. Yok bu Fahisenin geleceği Yürüyorum. Beni bulamazsan; bil ki ölüyorum Az kaldı biliyorum. Az kaldı biliyorum çıkacaksın karşıma.. Yapamazsın bensiz Yine eskisi gibi sarılacaksın boynuma; ben de yine eskisi gibi affedeceğim seni Gelirken; onurunu da getirmeyi unutma, eksik kalıyorsun. Hangi erkeğin cüzdanına teslim ettiysen Hangi Otel odalarında yitirdiysen Her ne haltsa işte Geleceğin yok senin. Gidiyorum. Beni bulamazsan; bil ki ölüyorum Dikişi tutmadı bu aşkın Ben yamadım sen söktün; sen düğümledin ben çözdüm Nerede öksüz kaldık, orada bulamadım seni. Aptal şaşkın Aşkını çekmecede sahipsiz, aklını, bir Fahisenin kollarında gördüm Günlüğüne takıldı gözlerim. Ruhuna bırakılan lekelere Gidiyorum son kere. Adımı duymayan sokaklara adımlıyorum. Sırtımda ceketim Dudağımda tiryakiliğim yürüyorum. Kaldırımlarında boğuyorum şehri. Beni bulamazsan; bil ki ölüyorum |
| Saat: 10:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık