![]() |
Vazgeçmedim... Tek kişilik aşkımızın pastasına Bir mum daha diktim bugün Bekledim sabaha kadar gelmeni Eridim mumlarla birlikte Güneş görünüyor doğuda Zaman geçiyor sen gelmiyorsun Vazgeçmedim... Çıktım sokağa aradım her yerde Caddeleri köşeleri gezdim Sordum seni sokak lambalarına Kör olmuş kaldırımlar bile Kimse görmemiş seni Vazgeçmedim... Yürüdüm sahillerde İzledim güneşin batışını Denizin kızıllığını görünce Hatırladım saçlarını Sordum seni teknelere Onlarda görmemiş Vazgeçmedim... Son bir umutla Çıktım yola Uykusuzluktan sallanıyorum bir sağa bir sola Bir ses duydum baktım arkama Sevinçliyim... İşte karşımdasın Aydınlatıyorsun beni Parlıyor bedenin Tam sarılacakken sana Geriliyor adamların Korkuyorum sensizlikten Şu sözler çıkıyor ağzından ‘Gidiyorum dönmeyeceğim bir daha' Akıyor gözlerimizden yaşlar Damla damla Elveda Ağlıyorum... Yaralarım kanıyor Yangın çıkıyor yüreğimde Yanıyorum alevler içinde Yıpranmış bedenim Bırakmaz yakamı Ayrılık hep benimle Günler takvimden düşüyor Saatler ağlıyor Zaman geçiyor Aşk bitiyor Sen yoksun... Hüseyin Kaplan |
Sevenler gece ağlar Sende ağlıyor musun Ağlayan şiirlerde olur Sende şiirlerde misin Yanan ateşlerde olur Sende ateşlerde misin O zaman bende senle ağlarım Sen başkası için ağlarken Bende senle senin için ağlayayım Senle şiirlerde olurum Sen yanarken Bende eririm Eyyüp Sönmez |
A Senin aydınlığın yetişir bana Güneşi istemiyorum Yıldızları istemiyorum Açma perdeleri Ben bu karanlığı seviyorum Bu yalnızlığı bu geceleri Karanlıklar benim için yaratıldı A Aydınlıklar senin için Sen olmasan B'ler C'ler D'ler olmazdı Ben olmazdım Bu mavi gökyüzü Bu yeşil denizler olmazdı Z'ye kadar yürüdüm bir akşam Allı morlu ağaçlar gördüm Akça pakça kadınlar gördüm Yine seni unutamadım A Senin aydınlığın yetişir bana Yum gözlerini üç kadar say Bütün B'leri C'leri A Bütün akları kara yapacağım Ümit Yaşar Oğuzcan |
Sen Anlamadıktan Sonra Hangi satırlar anlatacak aşkımı Sen anlamadıktan sonra Hangi dil söyleyecek sevgimi Sen anlamadıktan sonra Yada bir aşığım sözü yetecek mi Bu kalbimdeki yanan ateşe Yada bu satırlara dökülenler Yetecek mi Söyle Ferhat dağları deldi aşkı için Dağlar mı anladı Mecnun çöllerde dolaştı aşkı için Çöller mi analdı Biliyorum aşığın halinden Aşık anlar ... Harun Karagöz |
Gittin Fırsat vermeden Gözlerini Bende bırakarak Yüreğim ardına takıldı Her nefesde kan kustum Hiç sevmedin biliyorum Bir insan firar etti bu gece Göğsümden emanetini alarak Sarı bir dünya Kayıp şehir gibi kaldı Ardında yüreğim 15 Ocak 09 Nilüfer Halime Aktaş |
Aşıklarız Aşıklarız,toplanırız,biz günlerde , Ötüşürüz gonca gonca güllerde , Dolaşırız nice nice illerde , Gelin,sazımız var niyaz içinde .. Aşıklarız hep programlar yaparız . Çok pazarda meta alır, satarız . Gönüllere neşe,ümit saçarız . Gelin,sözümüz var avaz içinde .. Aşıklarız hep dostları överiz . Cümle cihanı yermez severiz . Bilene nice ozanlar,hüneriz . Gelin,nazımız var niyaz içinde .. Aşıklarız,birliktelik yolunda , Fikirlerimiz,Pir Mevlana yanında , Bizler,kültür sanat, asrı çağında , Gelin, yazımız var avaz içinde .. Aşık Mevlevi'm hep kültürün över , Girdiği pazara,varanı sever , Bilseniz,o canlar,canana döner , Gelin ,sevip sevilelim niyaz içinde. Nuri Uzun (Aşık Mevlevi) |
AŞK İşidin ey yârenler Kıymetli nesnedir aşk Değmelere bitinmez Hürmetli nesnedir aşk Dağa düşer kül eyler Gönüllere yol eyler Sultanları kul eyler Hikmetli nesnedir aşk Kime kim vurdu ok Gussa ile kaygu yok Feryad ile âhı çok Firkatli nesnedir aşk Denizleri kaynatır Mevce gelir oynatır Kayaları söyletir Kuvvetli nesnedir aşk Miskin Yunus neylesin Derdin kime söylesin Varsın dostu toylasın Lezzetli nesnedir aşk Yunus Emre |
Bu Ayrılık Şiiri Kusuruma bakmayın benim, dostlar, bağışlayın beni. Ben davullara, bayraklara aldırmayan bir padişahın yoluna düşmüşüm, deli divane olmuşum. Çok uzaklardan yürüyen bir adam gibiyim ben, çok uzaklardan geçen bir hayal gibi. Ama yok da sayılmam hani, var olan bir şeyim ben. Haydi ben bensiz geleyim, sen sensiz gel. Ne varsa şu ırmağın içinde var, soyunalım iki can, dalalım şu ırmağa, hadi. Bu kupkuru yerde yakınmadan gayri ne gördük, bu kupkuru yerde ne gördük zulümden gayri. Bu ırmakta ne ölmek var bize, bu ırmakta ne gam var, ne keder var, ne dert. Bu ırmak alabildiğine yaşamaktan, bu ırmak iyilikten, cömertlikten ibaret. Durma, çabuk gel, gelmem deme. Ne evet demek yaraşır sana, ne hayır, dostum, senin şânına sadece gelmek yaraşır. Mevlana Celaleddin Rumi |
SANA BAKMAK her şey yapılabilir bir beyaz kağıtla uçak örneğin uçurtma mesela altına konulabilir bir ayağı ötekinden kısa olduğu için sallanan bir masanın veya şiir yazılabilir süresi ötekilerden kısa bir ömür üzerine. bir beyaz kağıda her şey yazılabilir senin dışında güzelliğine benzetme bulmak zor sen iyisi mi sana benzemeye çalışan her şeyden bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor belki tabiattadır çaresi senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin ve benim bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim anlarım bitkiden filan ama anlatamam toprağın güneşle konuşmasını sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla sen bana ışık ver yeter bende filiz çok köklerim içimde gizlidir gelen giden açan soran bere budak yok bir şiir istersin “içinde benzetmeler olan” kusura bakma sevgilim heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok uzun bir yoldan gelen tedariksiz katıksız bir yolcuyum yaralı yarasız sevdalardan geçtim koynumda bir beyaz kağıt boşluğu her şeyi anlattım olan olmayan acıtan sancıtan bilsem ki sana varmak içindi bütün mola sancıları bütün stabilize arkadaşlıklar daha hızlı koşardım severadım gelirdim gözlerinin mercan maviliğine sana bakmak suya bakmaktır sana bakmak bir mucizeyi anlamaktır sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır aşk sorgusunda şahanem yalnız kelepçeler sanıktır ne yazsam olmuyor çünkü bilenler hatırlar hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar bahçıvanlar değil tüccarlardır sen öyle göz sen öyle toprak ve güneş ortaklığı sen teninde cennet kayganlığı iken sana şiir yazmak ahmaklıktır bir tek söz kalır dişlerimin arasından ben sana gülüm derim gülün ömrü uzamaya başlar verdiğim bütün sözler sende kalsın isterim ben sana gülüm derim gül sana benzediği için ölümsüz yazdığım bütün şiirler sana başlayan bir kitap için önsöz sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır her şey olmaya hazır sana bakmak suya bakmaktır gördüğün suretten utanmak sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır sana bakmak allah’a inanmaktır Yılmaz ERDOĞAN |
Herseyi ögrendimde,bir sensiz olmayi ögrenemedim Sadece katlanmasini bildim,hic alisamadim.. Buna alismak mümkünmü,öyle büyük ki yoklugun, Öyle cok aci veriyorki,uzaktan sevmek, Sanki,sanki her an bin kez daha ölüyorum... Yüregim kaniyor belalim,icim aciyor.. Gözyaslarimi hic sorma,durmaz oldular... Her dakikami gözyaslarimla imzaliyorum,her anim senle dolu.. Kelimeler bulamiyorum bu acilari anlatmaya, Ne tuhaf acilarim cok büyük olmasina ragmen yinede güzel sey.. Sensiz yasamak öyle zorki Deli Firtinam,dayanamaz oldum artik hicbirseye.. Heleki,istemeden gitmek dahada zor.. Sensizlikten yoruldum,sana dokunamamaktan,sesini duyamamaktan yoruldum.. Ben seni karsiliksiz sevdim,seni sen oldugun icin sevdim,son sahibim oldugun icin sevdim... Bana aci verende sendin,acimi dindirecek olanda sensin bitanem... Kusura bakma,sana sonsuz sevgimden baska hicbirsey veremedim, Sevgimi bile güzel sözcüklerle anlatamiyorum, Anla Deli firtinam,ne olur anla! Sana Olan bu sevdam bu askim o kadar büyük ki yüregim tasiyamaz oldu, Kalbim dayanmaz oldu bu sevdaya,ama yinede seni sevmeyi sevdim ne kadar aci olsada... Kusura bakma birtanem.... Hic aklima gelmezdi gidenlerden olacagim,bir gün bende caresiz yok olmak zorunda oldugum... Ama mecburum,benimde gitme vaktim geldi artik.. Seni unutacagim sanma,sevmekten vazgececegimi düsünme.. Aklinin ucundan gecirme!... Hani derdim ya son sahibim olacaksin... Evet,hala o sözümün arkasindayim,Son Sahibim kalcaksin... Ama inanki birtanem,nerde olursan ol,kimle olursan ol, Ben herzaman seni sevecegim,herzaman seni izliyor olacagim nerde olursam olayim... Simdi gidiyorum..belki birgün yine cikarim karsina,egerki gelirsen yanima.. Bilki Gökyüzünden seni izliyor olacagim,biryerlerde seni bekliyor olacagim.. Son sahibimsin Deli Firtinam... Kusura bakma birtanem,askina doyamadan gitmek zorundayim.... Seni yalniz biraktigim icin kendimi asla affetmeyecegim... ...Söylemeyin Bilmesin Askima,Dayanamaz Böylesi Aciya, Uzakta Deyin,Dönecek Deyin,Öldügümü Söylemeyin... Uzakta Deyin,Dönecek Deyin,Yüregimi Titretmeyin |
| Saat: 07:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık