![]() |
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim, kelepçede, Tütünsüz uykusuz kaldım, Terketmedi sevdan beni... Ahmed Arif |
Aydınlık Neyin Oluyor ? Aydınlık neyin oluyor senin Gökyüzü akraban filan mı Beni bulur bulmaz gözlerin Şimşek çakıyorum yalan mı Yüzünde yalazını gezdirdiğin Saçlarından tutuşmuş orman mı Akla ziyan bir şey elektriğin Ayışığı mavisi dudaklarından mı O ışık zenginliği mi giyindiğin Uzay tozları mı yıldızlardan mı Elime dokunduğu an elin Güneşler açıyorum sahi ondan mı Aydınlık neyin oluyor senin Attila İlhan |
Farzet.. Farzet hiç ayrılmadık Gözümde tütüyor Gözümü tütsülüyorsun hala Hep birlikteyiz sanki Seninle ben ve DÜNYA Can Yücel |
Yine Ölüme Dair.. Zevcem, ruhu revanım Hatice Pîrâyende, ölümü düşünüyorum, demek ki arteryo skleroz başlıyor bende... Bir gün kar yağarken, yahut bir gece, yahut bir öğle sıcağında, hangimiz ilkönce, nasıl ve nerde öleceğiz? Nasıl ve ne olacak ölenin son duyduğu ses, son gördüğü renk, kalanın ilk hareketi ilk sözü ilk yediği yemek? Belki de birbirimizden uzakta öleceğiz. Haber çığlıklarla gelecek, yahut da ima edecekler, ve kalanı yalnız bırakıp gidecekler... Ve kalan karışacak kalabalığa. Yani efendim, hayat... Ve bütün bu ihtimâlât 1900 kaç senesinin kaçıncı ayı kaçıncı günü kaçıncı saatinde? Zevcem, ruhu revanım Hatice Pîrâyende, ölümü düşünüyorum, geçen ömrümüzü düşünüyorum. Kederli rahat ve hodbinim. Hangimiz ilkönce nasıl ve nerde ölürsek ölelim, seninle biz birbirimizi ve insanların en büyük dâvasını sevebildik - dövüştük onun uğruna -, «yaşadık» diyebiliriz. Nazım Hikmet Ran |
Rabbim.. Rabbim, Rabbim, bu işin bildim neymiş Türkçesi; Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi... Necip Fazıl Kısakürek |
Mezarlık.. Ve şehrin şenliğine karşılık Susar servileriyle mezarlık. Susar ve hatırlar: Bu kırık Aynadaki hazin perişanlık Sizindir, siz gafil, siz bihaber İnsanlar bilseydiniz ne bekler Bir gün açmak için bu çiçekler; Ölülerin sükûnu çiçekler Cahit Sıtkı Tarancı |
EĞLEN HOCAM EĞLEN, BİR SUALİM VAR Eğlen hocam eğlen, bir sualim var Edep nedir erkân nedir yol nedir Benim Karac'oğlan olduğum belli Dede nedir abdal nedir kul nedir Yıkılmaz Mevlâ'nın yaptığı yapı Hak Muhammed dini, taptığım tapı On iki bahçede kırk şekiz kapı Eşiğin bekleyen iki kul nedir Gayet ince derler Sırat'ın yolu Yarın ana varanın nic'olur halı Üç yüz altmış altı selvinin dalı Arasında açılan iki gül nedir İkimiz de bir göğnekte dururuz Göğnek perde, başka başka yürürüz Biz de anamız, evde od ururuz Ataş nedir tütün nedir kül nedir |
ÇILDIRMIŞ BATAKLIK ŞİİRİ çıldırmak üzereyim. selam diye dua ile çağırdığım nurlar, yerlerini değiştirdiğim gök pınarların, yıkılmaz sandığım dünya,ayan. gecelerinin her biri öyle zehir ki, fışkırıyor ellerimden sevgilimin dokunuşları kanıyor yaraları,hemde iftarı açmamış. bir ses.. bir nefesin ardındamıydı hayat? ölümle konuştuğum, diriyi anlamadığım o kabuslar. uh- diye inliyordu uykudan uyanırken beni önce korkutuyor,sonra ağlatıyor ama sonunda sevindiriyordu. nihayetinde bilinci kapanmıştı yatalak bir şiir yazmıştı ortasında üç buçuğun, dinliyordu müziklerinizi batar gemiler, dümenleri kırılır hayatının, ayaklarımı bir uzattım, ayaklarımı kırdın kadın. ne soğukmuşsun ve ne boğuk. -hadi bir çığlık daha fırlat. ben bir anlamsız. sen beni anlamamak için yaratılmış. ve ben artık değişmeyeceğinden habersiz. içim kıkırdıyor ulan,içim kıkırdıyor. organlarımın iflası gelmek üzere, gözlerime ani bir timsah tepmesi gözyaşı imgeleri,sevişmemizin bir sayfadan sallanan şiir gibi. seni doğurduğum geceler şahit. öldürdüğüm akşam üstleri. duşlar, sevişmememizin üzerine aldığım kuşlar, pencere önüme artık uğramayan ve duruşlar yapa yalnız. aslında o kada bizsiziz ki yaşayamadığımız herşeyi, hayalle örtüştürüp fırlatıyoruz kara kulaklı, kara bataklıklara. Umut,Nerdesin? Çık artık ortaya ,Allah Aşkına. Alıntı. |
SÖZ BİTTİ Söz bitti..... Herkes için Söylenmesi gereken hiçbir şey söylenemese de Yazılması gereken her şey ziyadesiyle iletildi. Yaşananlar tek kişilik bir pantomim gösterisiydi Adam çıktı sahneye ve kustu gözyaşını Seyirci kalanlar gülümsediler Perde kapandı. Tek bir alkış sesi duyulmadı Sadece yüreğinin sesi yankılandı kulislerde Söz bitti..... Hepimiz için Artık seyirci almıyor düşlerine Duyamadığı seslere aldırmıyor Yalnızca makyajı bozuluyor gözyaşlarıyla Sahnenin orta yerinde. Alıntı |
Yazılan mı Önemliydi Çizilen mi Sevdalara.. Oysa Ben Ne Yazdım Ne Çizdim sevdamı.. İçimde Büyüttüğüm Ufaklıktın Sen.. Ben Ne kadar Büyüttüysem Seni; o kadar Ufaltmışsın Kendini.. Sen Giderken "gitme Kal Yanımda Sana ihtiyacım Var!" Diyemedim ki..Diyemezdim de.. Çünkü Sen Kararlıydın Gitmeye..Ki Kalma Meraklısıda hiç mi hiç Olmamışsın.. Ben Ne Savaşlar Vermiştim Yüreğimde.. Ne Volkanlar Patlatmıştım Hep sen ol diye.. Sensiz Olmak Benim sonum Olurdu Biliyordum.. Bildiklerimin de Başıma Gelmesinden Öyle Çok Korkuyordum ki.. korkularıma Rağmen Savaşlarımı hiç ertelemedim.. ertelenmiş bir sevda bana göre değildi.. Ya Sen? Savaştın mı Benim gibi? Korktun mu Kaybetmekten Deli Sevdalanı? Kaç Kere Yemin ettin Bozacağını;dayanamayacağını Bile Bile? |
| Saat: 23:04 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık