![]() |
Bu Gece Son Defa Ağlıyorum Senin İçin Bu gece son defa ağlıyorum senin için, Uzun zamandır ilk kez ama bu defa farklı, Seni silmek için kalbimden, Son kırıntıları son senleri atmak için kalbimden. Yalnız kalmak istiyorum kalbimle, Ona tekrar bakarken seni hissetmek, Seni görüp, sana dokunmak yani Acı çekmek istemiyorum artık. Birgün karşıma yine çıkacaksın biliyorum Birgün yine üzmek isteyeceksin beni, Ama bu sefer farklı olacak, Çünkü içimde SEN OLMAYACAKSIN. Bu gece son defa ağlıyorum senin için Gözlerimden akan şey yaş değil aslında,SENSİN! Tek tek dökülüyorsun gözlerimden Parça parça çıkıyorsun bu gece. Kalbimi tekrar istiyorum çünkü Ona yeni bir sahip buldum. Belki üzüleceksin bilmiyorum Çünkü sen herşeye rağmen düşünüyorsun beni gizlice. Karşıma çıkmaktan nasıl korkuyorsun, Benim sesimi duymaktan. Benimle konuşurken neden titriyor sesin ? Neden uzak duruyorsun benden ? Sen bilmesen de ben biliyorum güzelim Çünkü sevinmemden korkuyorsun kendince, Ama yanılıyorsun bunu bil Artık sevinç yok senin adına Çünkü senin adında yok kalbimde. Senin için son defa ağlıyorum bu gece İlk defa içimde açan bir güneşle. Uzun bir kıştı zorlandım ama, Gördüğüm bir bahar biliyorum, Dokunuyorum ona ısınıyorum artık. Bunun zamanı gelmişti biliyorum Bu defa yanılmıyorum, yanılmıyorum çünkü Görüyorum uzak tepelerdeki çiçekleri İnceden kokuları çalınıyor burnuma, kokluyorum Ve bunu herşeyden çok seviyorum. Senin için son defa ağlıyorum bu gece İçimde kalbime gözlerini açan çok güzel bir bebekle. Artik ölmüş senin küllerini atmanın vakti gelmiş Bak işte son damla da düştü gözümden Artık SENİ SEVMİYORUM... ALINTI |
Ben seni severken Sen yanımda yoktun ki! Ben seni özlerken Sen bilmiyordun ki! Ben seni sensiz sevdim... Sen yokken bakışların vardı Beynime kazınmış Nereye baksam oradaydılar, Ben seni sensiz sevdim.. Göremesem de, rüyamdaydın, Sevmesen de, kalbimin derinliklerindeydin Ve kimse seni oradan çıkaramayacak. Sen bile! Ben seni sensiz sevdim... Sen olmasan da, hayalin vardı, Sen olmasan da, şarkılar vardı; Seni hatırlatan... Sen olmasan da, her dakika aklımdaydın. Ben seni sensiz sevdim... Sen olmasan da,yıldızlar vardı, Sen olmasan da,bulutlar vardı, Sen olmasan da,günbatımları vardı, Sen olmasan da,denizler vardı... Ben seni sensiz sevdim... Aslında sen hep vardın, Aynı şehirde,aynı sokakta, “Ben sevdanın oturduğu sokakta oturuyorum”ama; Ben seni sensiz sevdim... Ne olurdu sende beni sevseydin? Ne olurdu bu kadar gözyaşı dökmeseydim? Ama inanıyorum ki sen uyandıracaksın beni, Hani kıyamet koptuğunda... Ben seni sensiz sevdim... Neden sevdim bilmiyorum ama çok sevdim!!! |
O gül kokunu,işle tüm tenime, Aydınlat,ay gibi doğ geceme, Soğuk kalmasın,gel hücreme, Sen düşümde ki sevdiğim. Ne yaralar aldı sevda yolun da, Düşe kalka hep gönul okulun da, İyi ki varsın gecemin tek sahibi, Sen düşümde ki sevgilim... Gökhan Karakaya |
Acilara Tutunmak Kavusmak özgürlükse Özgürdük Ikimizde Elleri çiglik çiglik Yanyana ikidünya Ikimiz iki dagdan Iki hirçin su gibi Akip gelmistik Bulusmustuk bir kavsakta Unutmustuk ayriligi Yok saymistik özlemeyi Sarkimiza dalmistik Mutluluk mavi çocuk Oynardi bahçemizde Aci çekmek özgürlükse Özgürüz ikimizde O yuvasiz çalikusu Bense kafeste kanarya O dolasmis daldan dala Savurmus yüregini Ben bölmüsüm yüregimi Baskaldiran dizelere Aramakmis oysa sevmek Özlemekmis oysa sevmek Bulup bulup yitirmekmis Düssel bir oyuncagi Yalanmis hepsi yalan Yalanmis hepsi yalan Sevmek diye birsey vardi Sevmek diye birsey yokmus Aci çektim günlerce Aci çektim susarak Su kisacik konutlukta Deprem kargasasinda Yasadim birkaç bin yil Acilara tutunarak Aci çekmek özgürlükse Özgürüz ikimizde Acilardan arta kalan iste bu bakislarimis Kugu diye gözlerimde Gün batimi bulutlarmis Yalanmis hepsi yalan Yalanmis hepsi yalan Savrulup gitmek varmis Ayri yörüngelerde Hasan Hüseyin Korkmazgil |
Kapattığım tüm kapılar yine Kendime açılıyor Kadınlarım kaçışım yalnızca Benden sana birgün ancak Sararmış resmim hayallerim kalacak Sen siyah kadın Gitmelisin artık Biliyorsun çünkü sen Maskemin ardını görüyorsun |
Yitik düşler tapınağında gördüm onu. Aramadığım aşkın sözyaşları ellerindeydi. Dokunmadığım çiçeklerin kokuları, sessizlikleri üzerindeydi. Yine aynı gözlerle baktı bana, savrulmuş, toprağa karışmış yeşil yapraklar gibi. O an zaman yoktu olup biten herşey ondan bana benden ona aitti. Tapınağın her yeri onunla doluydu sanki. Yerler ve gökler bizi izliyor gibiydi. Ansızın karanlık belirdi, ışığı bir de onu içine çekiyordu. Elimdeki gül kalbimdeki rüzgara kapılıp karanlığın içine savruldu, o da... Sonra o karanlık beni de aldı. Gözlerimi açtığımda bir göl kıyısındaydım. O da ordaydı. Karanlık yoktu. Yine gözlerime baktı. Korktum karanlığın dönüp bizi ayırmasına. Oturduğum yerden kalkıp ona doğru koştum. Yanına vardığımda o yoktu. Toprağın üzerinde karanlığın çaldığı gül ve sonbahar yaprakları vardı |
Ve işte yine; Yepyeni bir gün doğuyor uzaklardan biyerlerden Doğan her yeni gün yepyeni umutlara gebe derler Öyleyse; "Yepyeni bir güne,ve bundan sonra hayatıma doğacak her yeni güne seninle uyanmak dileğimle..." Pencereden uzanıp baktığında gördüğün şimşek artık korkutmuyorsa, Gürültüsü yerine ışığı çekiyorsa dikkatini, Rüzgârın uğultusu duymak değil de,hissettiğin ruhunun okşanmasıysa Ve bitmek bilmiyorsa iş çıkışı yürüdüğün yollar, İple çekiyorsan eve gelişini, Kulağın gelen vapur seslerindeyse şayet; Gökkuşağı misalidir yüreğin... "Gökkuşağı misali yüreğim..." Bu sabah; Güneş yükselirken ufuklardan,seninle dans ediyor olacağım rüyamda... Bu sabah; Uyanıp işe giderken sen,ben çoktan geriye sayıyor olacağım akşama kaç saat kaldığını heyecanla... Ve her sabah; Seninle olduğum için şükrediyor olacağım Allah'a... |
Sonu Sizli Cümleler hadi kalk vuslatı yarım gitme vakti... yüzü düşsün yokluğunun yevmiyeli gecelerime hadi kalk iyice içine kapanmadan gün, anasına sövülmüş İstanbul'da saklansın hal ve gidiş yekvücut elinin körü olsun arzuhalimde iki suret sen hadi kalk çık düşüncemden hadi kalk belki de o yüzden hanendenin telaşı sevdaya dair sana dair cana dair belki de o yüzden tarifi imkansız vesair ve birbirimiz diye bir şey arsız için baş köşesinde belki de o yüzden yalnızlığın kuytusunda yangın ten ve sonu sizli cümleler irili,ufaklı bütün rağmenlerime rağmen hadi kalk adını koymuşuz bir kez mühim meselenin hal değil halimiz her saçma iki şiir vurmuş dip sularımızda gecenin dili pabuç çuvaldız ipliğin ucunda çığlık vaktindeyiz ortalık söz revan delik deşiğiz hadi kalk ayrılık alışsın artık bize eskisin çatal dilin satıraralarında duvarlar resmimize Demir Mutlugil |
Eylul İsminle gözlerinle aynı nitelikteki bir eylül akşamı düşünceler sadece senden ibaret düşünceler sadece sana tutkun düşünceler sadece gözlerine vurgun bir eylül akşamından ibaret değil ama sana olan aşkım bir bebeğin tek bir damla göz yaşı gibi bir sevdalının dağları yıkması gibi bir bulutun yaz boyu hapsettiği yağmuru ilk olarak eylül akşamında salıvermesi gibi bende seni gönderiyorum bir eylül akşamı düşünceler git demese de senin gidememe ihtimalin kadar git diyorum sana seni düşüncelerime hapsettim bir eylül akşamı bir eylülün benim için anlam değeri sadece kalbimde gizli eylül müdür bizi kendine aşık eden yoksa sen misin beni eylüle hapseden yoksa eylüle değilde gözlerine mi hapseden ama sunu biliyorum kalbimi kalbime düşüncelerini düşüncelerime gözlerini gözlerime sevdanı sevdama hapseden hep eylül bakışlarındı seni çok seviyorum eylül bakışlım Özgür Çağlayan Balbay |
Aynı kaderleri farklı karelerde yaşamak... Belki de... Kelimelerde ne kadar bölünürsek bölünelim Hep aynı şarkının notasında kalırız... Söylesekte Söylemesekte... Bazen öyle biri girerki hayatına bıraktıgı izi sen bile anlayamazsın... Titreyen bedeninle donuk gözlerle bakarsın sadece... Bazen konuşmaya bile gücün yetmez, yaşadıgını unutturur sana, ama o nefes aldırır... Dokunmak istersin ama elin gitmez yapamazsın, korkarsın... En kötüsüde hiç olmayacağını bilmektir, gidenin gelmeyeceğini bilmek... Savaşmaya çalışırsın yokluğuyla, kazandığınsa sadece yokluğuyla yaşamaya alışmak olur... Gider de -bırakabilirsin onu sen de: yaşamının anlamını... Zaten yitik .... Onu bırakırsan ; o da dönmezse sana; yitirirsen onu, kapkara bir duman kaplar yaşamını: artık, gerçekten isteyebilirsin sonu, sonucu, sonunu -yokluğu.. |
| Saat: 14:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık