![]() |
http://www.yazgulu.com/karisik/remains_bar2.jpg http://www.yazgulu.com/karisik/remains_bullet5.jpg Sensizliğin Ertesi Şimdi saat sensizliğin ertesi Alışmaya çalışıyorum yokluğuna; Yokluğun içimde büyük bir ürperti. İki damla yaş gözümde Sanki, sanki seni çağırırcasına Alışmışım bir tanem Olmuyor, olmuyor sensiz! Yapamıyorum Bir görsen şu halimi Aşkın aldı götürdü bütün benliğimi. Karşımda duran ayna bile, Bana, bana yalnız sensizliği yansıtıyor. Anla bir tanem seviyorum Söyle var mı daha ötesi? Sensizlik ölüm bana! http://www.yazgulu.com/karisik/remains_bullet.jpg Şimdi saat yokluğun ertesi Kahrediyor bu ayrılık içimi. Nefeslerin kesik kesik olmuş; İçimi çekercesine, Sanki, sanki her nefes alışımda sensizliği soluyorum. Olmuyor, olmuyor! Yapamıyorum sensiz. Göz yaşlarımla boğmaya çalışıyorum kendimi Ya sen, ya hiç dercesine. Anla bir tanem seviyorum, Ölesiye, ölesiye seviyorum, Söyle, var mı daha ötesi? http://www.yazgulu.com/karisik/remains_bullet4.jpg Şimdi saat, ayrılığın ertesi Sensizlik büyük bir alev oldu içimde Ya sen söndürürsün bu alevi, Ya ölüm! Şimdi içimde kalan korku Bir Allah, birde sensizliğin korkusu! Anla bir tanem her şeyden vazgeçerim, Ama senden asla! Artık tek bir şey diyeceğim: Ya sen, ya sensizlik, Sensizlik ölüm bana! |
SeN uNuTuLMaYaNSıN!!! Yaşamdı bir bakıma beraberliğimiz; İnişleri çıkışları olan; Bittikçe yeniden canlanan... Seviyorsun demiştin de gülmüştüm sana, Beni benden iyi tanırsın bilirsin... Savruluyor yaprakları hatıralarımızın, Tutamıyorum! Tutamıyorum, çünkü gücüm yok, İnan, ağlamak bile anlamsız geliyor artık Birşeyler yapamıyorum sana ulaşmak için... Giderken "Hayatımı değiştirdin" demiştin, Gülmüştüm sana... Değiştiren bendim ya çarkın yönünü Ayrılığa dönmeye başladı tüm saatler Ayrılık ki dert! Ayrılık ki hata! Ayrılık ki pişmanlık! Gelemezsin artık, gelemem Koca koca acılar kapladı aramızı , Devrilmez silinmez... Unutamazsın demiştin ya; Haklısın! Seviyorsun demiştin ya; Haklısın! Ne unuttum, ne de sevmekten vazgeçebildim... Biliyorum ki bir yerlerde, Düşünüp düşünüp gülüyorsundur bana; Vah koca ahmak! Vah kendini bilmez! Sen benden ayrılabilirmiydin ki diye! Gül, anlat bakalım halimi herkese Beni böylesine benden çalabildiğin için; Beni sen yaptığın için; Sevdiğimi bile bile; Gitmeme izin verdiğin için; Asıl ahmak sensin bilesin......... |
İnfilak Ben gidince hüzünler bırakırım Bu senin yaşadığındır Bir ev sıkılır kadınlardaki Bir adam sıkılır kadınlardaki Seni sevmek bu kadar mı O benim yaşadığımdır. Bazan da bir yerde kuşlar vardır Ne uçmak, ne görünmek için Bir karanfil pencereyi deler Bir kapı kendiliğinden kapanır İstesek sevişirdik, ama olmadı Biz değil yaşayan acılardır. Gitsem de her yerde biraz vardır Hatırda zamansız bir plak Bir otel kapısı, biraz istasyon Vardır o seninle birlikte olmak Buluşur çok uzaktan ellerimiz Ve nasıl göz güzeyiz ansızın bir infilak. |
YAŞAMAK BİR BAŞKA GÜZEL OLUYOR SENİN KOLARINDA SENİN YANINDA GÖNLÜME SIMSICAK HUZUR DOLUYOR SENİN KOLLARINDA SENİN YANINDA... |
BENİ UNUTMA Bir gün gelir de unuturmuş insan En sevdiği hatıraları bile Bari sen her gece yorgun sesiyle Saat on ikiyi vurduğu zaman BENİ UNUTMA Çünkü ben her gece o saatlerde Seni yaşar ve seni düşünürüm Hayal içinde perişan yürürüm Sen de karanlığın sustuğu yerde BENİ UNUTMA O saatlerde serpilir gülüşün Bir avuç su gibi içime, ey yar Senin de başında o çılgın rüzgar Deli deli esiverirse bir gün BENİ UNUTMA Ben ayağımda çarık, elimde asa Senin için şu yollara düşmüşüm Senelerce sonra sana dönüşüm Bir mahşer gününe de rastlasa BENİ UNUTMA Hala duruyorsa yeşil elbisen Onu bir gün benim için giy Saksıdaki pembe karanfildeki çiğ Ve bahçende yorgun bir kuş görürsen BENİ UNUTMA Büyük acılara tutuştuğum gün Çok uzaklarda da olsan yine gel Bu ölürcesine sevdiğine gel Ne olur Tanrıya kavuştuğum gün BENİ UNUTMA ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN |
https://www.msxlabs.org/forum/images/siir.gif YÜREĞİMİZ DURULUR Yine de toprak suyu dışına salar Kan boşaltır güneş beyinlerimize İki özgür ruhun kucaklaşmasıdır Birbirimize çektiğimiz hançerle Yine de tıpkı bana benzer Senin açtığın ilk kişiliğimin döngüsü Yine zevk içinde güzel bedeninden Doğanın en soylu sessizliği Mıhlanır yıldızların gücüne. Tanrısal bir şölendir Umutlara bağlıdır görüntümüz Birbirimize inancımız ya da Sudan geçer gibi ellerimiz Birbirine değmeden dokunur Ve konaklamadan hiçbir yerde Sadece sonsuzda, o bomboş ıssızlkta Yüreğimiz durulur |
Alışamadım senden uzaklarda sensiz yaşadım ömrüm bitti olmadı bir tek muradım hayalin gözümde dilimde adın senden uzak yaşamaya alışamadım alışmak zor geldi uzun yıllarda ağladım inledim kaldım darlarda hala derin izleri var hatıralarda senden uzak yaşamaya alışamadım |
Avunmasızlığım Böyle kaldım gözlerinde, Multivitamin kaçağı, Sakallarım battı güneşle, Getirdiğin geceye.. Acıttım kendimi, Kahvaltı öncesi, İki dilim portakal, Bir dilim kızarmış ekmek, Porselen fincanda çay, Sabahlığım.. Neyi anlattı bize pencereler, Bilirsin, Yağmuru daha saydamsı, Bir elinde umudu, Bir adam sessizce, Gözleri, Nasılda heyecanlı.. Neyi anlattı bize uzaklar, Bilirsin, Gitmeyi daha çok, Zamansız, Ayrılıkları, Bir adam suskunca, Zaman kıskacı, Nasılda bitirdi yolları, Kavuşmayı.. Şimdi ben, Böyle kaldım gözlerinde, Böyle yorgun, Böyle istekli, Bir yürek tutsağı, Avunmasızlığım... |
Donmuş Dallarda Çiçek İyidir beraber olmamız Yaklaşmış, değişik. Duyulur çevrenin gürültüsünde Issız Bizde bir şey eksik. Belki de bir şey fazla, yıllarca bilmedik Çökmüş birdenbire ağır: Bir kırık gülüşte Yitik Ümitsiz hatırlanır. Bulmak gibi tıpkı Karlar altında kayıp uzanırken ova Yolu kendiliğinden, Donmuş dallar esen ılık rüzgâra Çiçek açar çekingen. Aldanarak, unutulmuş Senin yolun ayrı, benimki ayrı Az sonra ikimiz de yalnız Kısa bir zaman için, saat beş suları İyidir beraber olmamız. Behçet Necatigil |
Seni Seviyorum Demek İsterdim seni seviyorum demek isterdim ölesiye bir duyguyla, taparcasına dil dökmek ve saçlarım ağarmadan söylemek isterdim seni sarmak isterdim sonsuzlukla delicesine sevmek bir sarhoş gibi adını sayıklamak ve bağırarak kollarında ölmek isterdim gülüm ... Ahmet Kutsi TECER |
| Saat: 01:21 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık