![]() |
Aşk Senin Bin kere pişman olup yine vazgeçilmezsin sen aşk Hasret denizinin içinde boğulsada insan Vursa deli dalgalar sevdanın kıyılarına Kayaları un ufak etse yine de sever deli yürek Yıllanmış bir şarap gibi olmalı ki aşk Tadına varasın aşkın Yıllandıkça güzelleşen bir şarap tadındaysa Hala başını döndüryorsa aşk İşte ozaman vazgeçilmez olursun İşte o zaman vazgeçemez olursun Bir ömür geçer hala tadındaysa aşk İçin titrer deli gibi çarparsa yüreğin Yıllar yok edememişse kalır hep sevgin Aşk vazgeçilmezinse senin Tut artık bırakma,o eller senin sar sarmala,o yürek senin sakın bırakma! yıllanmışsa artık sevgin yudum yudum, tadına vara vara, içmelisin o aşkı sen yoksa, ben yoksa, artık... biz diyorsan, işte o zaman bırakma aşk senin… [alıntıdır] |
http://img407.imageshack.us/img407/4818/12182016981zz7.gif Yüzümden taşarcasına kahkahalarım Çiçeklere sarıyorum Bulutlara serpiyorum Akan sulara ekiyorum Gamzelerimden artan seni... http://img407.imageshack.us/img407/1290/439857hze1vgnqazoc0.gif Şahlanıyorum yüreğimde Bilindik bir neşeden farklı bu Umurumda değil ki Aşka yapılan asırlık haksızlıklar İnadına gülüyorum... http://img407.imageshack.us/img407/1290/439857hze1vgnqazoc0.gif İçimden fışkıran sevinçler Bitmiyor inadına Asık suratlara yapıştırdığım Her gülüş Aşktan birer hediye sanki bana... Üzülmüyorum kanayan yanaklarıma İnadına gülüyorum İnadına aşka... (alıntıdır)http://img407.imageshack.us/img407/1290/439857hze1vgnqazoc0.gif |
BANA KARA DİYEN DİLBER Bana kara diyen dilber Gözlerin kara değil mi Yüzünü sevdiren gelin Kaşların kara değil mi Güzel, ben seni isterim Seni koynumda beslerim Yüzünü, güzel, göreyim Zülüfün kara değil mi Boyun uzun, belin ince Yanakların olmuş gonca Salıverirsin kolunca Beliğin kara değil mi Utanırım akar terim Güzellikte yok benzerin En sevgili makbul yerin Saçların kara değil mi Beni kara diye yerme Mevlâ'm yaratmış, hor görme Ala göze siyah sürme Çekilir, kara değil mi Hind'den, Yemen'den çekilir İner Bağdad'a dökülür Türlü taama ekilir Biber de kara değil mi Göllerde kuğular olur Göğüs ak, kara benlidir Mısır'da çok zengin vardır Kölesi kara değil mi Pınara konan kuğunun Kanadı beyaz çoğunun Çöldeki Arab beyinin Çadırı kara değil mi İller de konup göçerler Lâle sünbülü biçerler Ağalar, beyler içerler Kahve de kara değil mi Evlerinde sular akar Güzelleri göze bakar Hublar yanağına sokar Sünbül de kara değil mi Karac'oğlan der, inşallah Görenler desin maşallah Kara donlu Beytullah Örtüsü kara değil mi |
Tek çare bu diyorsan Hadi Bir daha öldürelim beni Merak etme Sensizlikten zor değil bu Biliyormusun Beni en çok neyin acıttığını Bilemezsin de zaten Sen hiç sevmedin ki Benim sevdiğim gibi Karşılıksız , çaresiz İmkansızlıklarla sarmadın ki yüreğini Umutsuzca Sen hiç birşey tatmadın ki aşka dair Kendi gözyaşlarınla boğulmadın ki Nerden bileceksin Beni en cok neyin acıttıgını Nerden bileceksin sensizliği Nerden anlayacaksın beni ...!!! |
Uykudan uyanmış şahin bakışlım Dedim sarhoş musun söyledi yok yok Ak elleri elvan elvan kınalı Dedim bayram mıdır söyledi yok yok Dedim ne gülersin dedi nazımdır Dedim kaşın mıdır dedi gözümdür Dedim ay mı doğdu dedi yüzümdür Dedim ver öpeyim söyledi yok yok Dedim aydınlık var dedi aynımda Dedim günahım çok dedi gönlümde Dedim mehtap nedir dedi koynumda Dedim ki göreyim söyledi yok yok Dedim vatanım mı dedi ilimdir Dedim bülbül müdür dedi gülümdür Dedim Nesimî Şah dedi kulumdur Dedim satar mısın söyledi yok yok Kul Nesimi |
Bittin... Gidiyorum... Beni Unutma... ▼▼▼ Nasıl yanıyor içim... Şimdi gelsen; "Geldim" desen, Sevinecek halim yok... Yorgunum... Yoruldum... "Bir umut" desen, veremem... Aşkına yenik düştüm, Bu yüzden bütün üzüntüm... Kan damladı gözlerimden... Seni Çok Sevdim ben... Bunu inkâr edemem... |
DOSTLAR BENİ HATIRLASIN Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın. Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın Can kafeste durmaz uçar Dünya bir han, konan göçer Ay dolanır yıllar geçer Dostlar beni hatırlasın Can bedenden ayrılacak Tütmez baca yanmaz ocak Selam olsun kucak kucak Dostlar beni hatırlasın Ne gelsemdi, ne giderdim Günden güne arttı derdim Garip kalır yerim yurdum Dostlar beni hatırlasın Açar solar türlü çiçek Kimler gülmüş kim gülecek Murat yalan ölüm gerçek Dostlar beni hatırlasın Gün ikindi akşam olur Gör ki başa neler gelir Veysel gider adı kalır Dostlar beni hatırlasın
|
Hatırlanmayacak Hatıralar Bir hatıradan ibaret artık geçen yıllar, Bir an hatırlayacak ve unutacağım. Zaman geçtikçe silineceksin beynimden, Sonra güleceğim sebepsiz biten aşkımıza. Her aşk yeni bir bitiş olacak benim için, Çünkü hiçbir aşk başlangıç değildir güzel günler için, Her sevgi sözcüğünde yalanlar gelecek aklıma, Umut kelimesi hiçbir zaman kullanılmayacak benim için. Zaman bazı insanların lehine geçsede, Benim aleyhime geçecek. Her fırsatta bir acı yüklenecek sırtıma, Ölümün o kokuşmuş gölgesinde yürüyeceğim her an. Hayaller dünyasında kaybolup gideceğim, Gerçekleşmeyen hayaller dünyasında... Uykularımda sürgünü yaşayacağım, Ordan oraya savrulup gideceğim... Her yitik aşkın sonunda olduğu gibi, Yine çekileceğim sessiz ve karanlık köşeme, Bir iki hatıra canlanacak geçmişe ait gözlerimde, Sonra düşecek iki damla, kuruyup gidecek, Tıpkı biten aşkın ardından silinen hatıralar gibi... Hasan Can |
iyi değilim aşkım; umutsuzca uyanıyorum sabahları.. güneş yüzüme vurdukça daha bir karanlık oluyor günlerim. kahvaltı saatlerimi hep kaçırıyorum.bilirsin sigara iştahımı kesiyor.. öyle pek özenmiyorum üstüme başıma..ne geçerse elime giyiyorum. sen yoksun ya ??güzel görünüyorsun?? demesinler istiyorum.. yine en arka koltuğunda oturuyorum minibüsün yine camda oluyor gözlerim.. sen tutmuyorsun ya elimi cebimden hiç çıkartmıyorum.. iyi değilim aşkım; herkes sana benziyor sanki..??saçı az daha kısa olsa biraz daha içten gülse..?? daha çok benzeyecek olanları ayırıyorum.yoksun ya yokluğun da yepyeni senler arıyorum.. en zor geceler oluyor. izlediğimizi izlemiyorum, senin uyuduğun saatlerde uyumuyorum. olur ya bir rüyada karşılaşma ihtimali? iyi değilim aşkım; unutuyor gibi yapıyorum. biriken yaralarımı acıtmasınlar diye hiç kanatmıyorum.seni de kan tutardı hani..bak görüyorsun bunu bile hatırlamıyorum.. iyi değilim aşkım; atık şiirlerimde yok süslü kelimelerle sana seslenecek. adının geçmediği cümlede O GİTTİ diyerek, sevgiyi anlatmak çok zor oluyor çünkü. kağıda kaleme dokununca kömür değil, gözyaşım dökülüyor ya, ziyan oluyor sayfalarım? bir de pazar günleri var tabi.hiç buluşmadığımız bir yerde hiç bilmediğin bir saatte seni bekliyorum. gelmen pekte anlam ifade etmiyor. ben seni beklemeyi hala çok seviyorum? iyi değilim aşkım.. daha bencil oldu duygularım daha çok ben demeyi, daha çok sabretmeyi öğrendim. sayısız yalanlarla ??çok özledim?? seni demeyecek kadar.. yokluğunla aramda inanılmaz bir dostluk başladı. kimseyi almıyoruz aramıza..bak benden başka sen, senden başkada düşüncem yok satırlarımda.. iyi değilim aşkım.. hiç iyi değilim.. |
Dun Gece... Dun gece sana selam saldim beyaz guvercinlerle, notlar ilistirdim minik bileklerine, sana varsinlar diye...ben varamam, isterim,beklerim,ulasamam, bir sercenin göz yasinda umutlarim, aglasa ölum. aglamasa bicareyim, olmadigin yerde yanginlrin var, ama uzulme,gözun ardinda kalmasin, kim benim gibi sever seni,böylesi tutkun, yaninda kölen,uzaginda tutuklun.. Gamze Aktan |
| Saat: 20:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık