![]() |
Adam Gibi Ben seni hiç sevmedim ki Durgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim Bir çiçeğe gülmeni, bir güle benzemeni sevdim Birde yıldızları sevdim Eylül akşamlarında gelip, Gözlerinde tutulan. Ben seni hiç sevmedim ki Beni yola koyduğunda ayrılmayı sevdim Kurşunları sevdim beni vurduğunda Ağlamayı sevdim unuttuğunda Yalnız olduğumu anladığımda Ayakta kalmamı sevdim Yıkılmamı sevdim seni hatırladığımda Ekmeği sever gibi sevdim sensizliği Su gibi özledim Temmuz güneşinde sesini İkindide yağmur gibi Geceleyin yağan yağmur gibi sevdim seni sevdiğimi Ben seni hiç sevmedim ki Kuşlara şarkılar öğretmeni sevdim Menekşeyle konuşmanı Nisan'a hatırlatmanı Baharın bir adının da yalnızlık olmadığını Düştüğün zaman kanayan yaralarını Ve tuhaflığını üşüdüğün zaman Sakız satan çocukları Yeni çıkan şarkıları Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe Ben yangını sevdim yandığım zaman böyle işte Ben seni hiç sevmedim ki Bir gece bir ceylan indi dağdan kalbine Bir gece bir şiir gibi kibrit alevinde Alemin ortasında, kimsesizliğin sesinde Buğusunda sabahın, acımasızlığında ahın Ağlayan yüzünde İsa'nın Ferahlatan gücüyle duanın Korkutan yanıyla nar'ın İncenin, zeytinin ve kalbin üstüne Gülün üstüne Tutunduğum umudun üstüne Korkunun üstüne Hep senin üstüne, hep senin üstüne Ben seni hiç sevmedim ki Gittiğin zaman gitmeni sevdim Evreni sevdim geldiğin zaman Kalmanı sevdim Korkuyordum sana alışmaktan Yine de sevdim gülümsemeyi Mendilimi sallarken, seni götüren trenin arkasından Kırlara ilk kar düştüğü zaman Ölümünün ne güzel olduğunu sevdim Seni içimde öldürdüğüm zaman Ben seni hiç sevmedim ki Durgun akşamlarda söylenen şarkı neyse Bir çiçeğe gülmeni, bir güle benzemeni sevdim Birde yıldızları sevdim Eylül akşamlarında gelip, Gözlerinde tutulan. Düştüğün zaman kanayan yaralarını Ve tuhaflığını üşüdüğün zaman Sakız satan çocukları Yeni çıkan şarkıları Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe Ben yangını sevdim yandığım zaman böyle işte Ben sevdimmi adam gibi severim... İ.Sadri |
SENİ SEVMEK şiir yazmak gibi birşey seni sevmek kalem tutmak gibi resim yapmak gibi bir şey seni sevmek bir tual'i dünyaya savurmak gibi geceleyin gökyüzüne bakmak gibi birşey seni sevmek karanlık soğuk yıldızlı bulutların üstünden atlayarak kendini boşluğa bırakmak gibi uçurumun kıyısından yalınayak yürümek gibi birşey seni sevmek taşa toprağa dikene direnmek gibi siyaha beyaz diyip kızılı sevmek gibi uçmak gibi birşey seni sevmek ve zalim bir avcıya vurulmak gibi telaşlı yaralı ürkek bir sedyenin üstünde taşınmak gibi ölmek gibi birşey seni sevmek efsun dolu sonsuz gizemli ve yeniden dirilmek gibi ölürcesine sevmek |
Akdeniz Sevdası Torosların karlı doruklarından, Çağlayarak iner. Bir çınar dibinden geçerken, Başı dumanlı dağlar, Çamsakızı kokusuyla uğurlar. Yosun tutmuş kayalıklardan, Bırakır kendini kanyona, Ala geyiklerle vedalaşır, İner, Bayramlığını giymiş Çukurova'ya. Salkım söğüte selam verir, Akar nazlı nazlı. Hiç acelesi yok, Kavuşmuştur sarı sıcağına, Portakal çiçeği kokusuna, Pamuk tarlasına. Yolunu uzatır artık. Dolanır durur ovada. Yüreği kaldı Toroslarda. Gecikmiş de olsa, Bir öpücük kondurur, Akdeniz'in tuzlu dudağına. 30.05.2006 / Adana Murat Akcan |
Henüz aksam saatleri Birazdan görünecek katran karası acı gece Nedir bu itirimsi hüzün kokusu Acıtacak canımı yine, yokluğunla gelen bayramlar Saracak dört bir yanımı dalga dalga sensizlik saatleri Sevdâ türküleri söylenecek dakilar boyu Vuslata dair şiirler okunacak gözler nemli Ne zaman gelebileceksin Deyiversen. Bir geliversen... Ne zaman sen kokacak odası, kahve gözlü kadının Ne zaman açacak hüznünün çiçeği, kokusu vuslat Gelişin hangi mevsim olacak? Sancılarımı dindiren ilacım Dizlerimin dermanı dediğim Sonbaharım bildiğim Bekleyişlerimin umudu Sen Ahh sen... Kara gece doğmadan Bir geliversen. |
Gül yüzlerde solmuş güller açmaz oldu söyle Niçin garip aşıklar düşmüş sefil yüreklerde Sevda bağlarında bülbül feryat eder güle Aşık şem a yanar sevmeyi bilmeyene Kaç aşık bir maşuk uğruna düştü çöllere Umut besledi benim gibi kuru bir gülde Aşık olanın derdi vuslat bulmaktır sevgiliye Naz eder sevmeyi bilmeyen merhametsiz zalimce Kim var benim gibi derde düş olup aşka yanan Bir hayale uğrunda koşan varmı benim gibi yorulmadan Aşk ehlinden olup ölümü bekleyen aşkı tatmadan Varmıdır benim gibi Firavun yürekliye aşk ilan eden Zaman nedir sevmeyi bilmeyene aşk hikayedir Çile dost olur şem a yanan aşığa şerbettir Zehir aşık olan için bir tebessüm ilk bahardır Sevmeyi bilmeyen ne anlasın aşk sevgi nedir Alıntı |
Unuttuğum /madığım.. Vardın ya Hani , Bir zaman .. Gelirdin Geceme ve Alırdım Hayalini Koynuma .. Sarılırdın Sımsıkı .. Siyaha Bürünmüş Gecemi Çalardın Benden ve Boyardı Gözlerin Gecemi , Kendi Rengine .. Bazen Mavi Bazen Yeşil ... İkimizide Attığım Olurdu arada bir , Siyahın İçine .. Rüzgar Eserdi .. Saçlarını Estirirdim Fırtınaya Özenip .. Hani O Saçların ... Kıpkırmızı .. Bir de Ellerin vardı .. Kınalı Kınalı .. keserdim Ağlamayı .. Unuturdum Dünyayı , Acıları .. Gitmek vardı .. Gözlerinde uzaklara Gitmek .. Yatmak Vardı .. Kendime Zindan Yaptığım Gözlerinde .. Mesele gitmekmiydi , ya da kaçmak .. Anlaşılmayan anlamamakmıydı kaçınılmazı .. Engel olunamayan yokoluşları .. İçmek Vardı Bir de .. Gözlerinde Zamanı içmek , Sarhoş olmak sızarcasına .. Gitmekten Öte Ulaşmak Vardı .. Gözlerinde Hayatın Anlamına ulaşmak .. Ah o Gözlerin .. Canımın gizlisinde , yüreğimin bir köşesinde öyle bir can idin ki .. Kan değil , sevdam akardı geceye ... Sıktıça Yüreğimi göstermezdim kanı , sevdaydı benimkisi ... Duymaktı Sevda , Seni Seviyorum diyişini .. Susmaktı .. Gözlerinde susmak .. Ustura gibi... Hani O Gözlerin .. |
Kaybettiğimiz Düşünce Ey bütün ihtişamıyla Bize yokluğunu hissettiren! Yeniden doğ ruhumuza. Bulutlar sana … Yağmurlar sana… Ve… Gökyüzü bütün ihtişamıyla, Anlatır sana sonsuzluğu. Bahar yüklüsün düşüncelerde, Yağmur düşer toprağına. Kaybettiğimiz düşünce ellerde. Gül kokusu yayılır her tarafa. Dirilten ahengiyle her sabah, Ufukları andıran düşünceler. …Ötelerde. Ve… Ötelerde bulur o sevdayı. Andırır canlara susamışlığı. Hakka muştak engin gönüller, Arar mutluluğu taa ötelerde… YÜCEL DEMİRTAŞ |
Hayattan Sadece Iki Kare Hayatı hep siyah bir kareden seyrettim Giremedim pembe hayatın içine. Sevinemedim hayatta yalan gülümsemelerle Öteki plandaydım hep itilmişcesine. Kimsenin kölesi olmadım ölmüşcesine Sana öldüm dirilmemek üzere. Hayat bir objektifse hadi bak ve gülümse Bende gamzeler kayboldu seni sevince. Bensiz bir hayatında başarılar Ve gidiyorum sonunda önümü görmeden ölüme. İsmet İnanç Şahin |
Yıldızlar tutuşmuş, Gökyüzü yanıyor… Sonsuz akşamların, Gülümsüyor çehresi… Yeniden solukluyor, Mahküm bakışları… Ay gülümsüyor, Buruk kalbi ile… Ve… El sallıyor, Yukardan yıldızlar… Bulutlar inat, Güneşler doğuyor… Yıldızlar tutuşmuş, Gökyüzü yanıyor… YÜCEL DEMİRTAŞ |
Dost Dediğin Dost dediğin Dostun yüreğinden geçeni bilmeli Dost dediğin Dostunu karşılıksız sevmeli Dost dediğin Verecekse almadan vermeli Dost dediğin Yüreği kan ağlarken, dost için gülmeli Dost dediğin Kara toprak gibi sadık kalabilmeli Dost dediğin Sığınacak yerin yoksa kucağını açabilmeli Dost dediğin Güne sıcak bir güneş olup doğabilmeli Dost dediğin Geceye parlayan yıldız olabilmeli Dost dediğin Sırtını yasladığın asırlık bir çınar Dost dediğin Gerektiğinde bir kalkan olabilmeli Dost dediğin ***** kurşuna göğsünü siper yapabilmeli Dost dediğin Velhasıl dost olduğunu bilmeli Dost dediğin İki yüreği bir beden sayabilmeli Ben herkese dost demem Benim dostum Yüreğimin sesini uzaklardan duyabilmeli Dost o zaman dosttur Dost dediğin Bir batında doğan kardeş bile olabilmeli Salih ÖZALAŞAN |
| Saat: 07:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık