![]() |
Sana sevdam Sonu olmayan bir yol Sensizlikse Kaçınılmaz bir sondu Ne kadar yürüsem Gözlerine varamaz Ellerine dokunamazdım Biliyorum Yüreğine asla ulaşamazdım Bana bu kadar uzakken Kendimle daha fazla savaşamazdım /...Karşılıksız aşk bir güzelin gözlerinde dumansız yanmakmış.../ Bir sözünle Kolumu kanadımı kıra kıra Bıraktın içimde Karşılıksız aşk denilen Acı bir hatıra Oysa Sen benim Sevgi pınarımdın Ellerine susar Gözlerine kanardım sevseydin Sevseydin de keşke Bir damla aşk'ınla Bir ömür yansaydım /...Sevmek yüreği olan herkes içinse neden? yasaktın bana.../ |
Ölümü Ektim Randevu Yerinde Beklemekten Ağaç Olsun Zembereği boşalmış sözcüklerin Akreple yelkovan öpüşüyor onikide Bütün ziller vaktinde vuruyor, tembellik edip gitmeyeceğim Kusura bakma ölüm Bugün de gecikeceğim Sessizlik çökmüş kentin sokaklarına Martılar uykuya dalmış Kar bütün izlerini örtmeye hazır Randevularımıza sadığımdır sektirmem saatini ama bu sefer tembelliğim tuttu, ölüm daha çok beklersin beni… Şimdi kış ölümün vaktidir derler ve tecrübelerimden bilirim kışın ölene söverler. Kusura bakma ölüm ben ardımdan sövdürmem. Bu randevuya asla gelmem. Bu şiirin içinden tren de geçebilir Uçak da Vapur da Bütün teknolojik ölüm aletleri de ama hiç birine binmeyeceğim Kusura bakma ölüm gelmeyeceğim *** Gelecek öyle uçsuz bucaksız duruyor ki Ve ben ne olacağını merak ederken hani filmin en güzel sahnesinde sinemadan çıkar gibi hayattan çıkıp gidemem Kusura bakma ölüm Adın çok soğuk gelemem Bunca mazeretim varken yaşama dair, ölümü aklımdan bile geçirmem Seviyorum seni hayat tüm kötü sürprizlerini de..
|
Sol yanımda hissetmek sevgisini Tatmak ayrılığın acısını Gözyaşı dökmek yok oluşuna Aramak gizli bakışlarını Beni bende değilde onda bulmak Yakıştırmak gülüşünü Teselli etmek için dil dökmek Aldığı yaraları unutmasını dilemek Onunla ağlamak Ağladığı zaman başını yasladığını Bir omuz olmak,üzülmek dertleriyle Değildi ki zor gelen Sadece söylememek "SENİ SEVİYORUM" Diyememek bu kadar kahreder.. |
Senin Harflerin İçin 1. Mırıldandığın her şeysin, sesinden öpüyorum sessizliğine de eğiliyorum fakat neredesin kapanınca harflerinin kapısı: Adın şiirim! Heceler gibi öpüyorum işte iki hecesin adından başlıyorum öpmeye kırlara çıkmış harflerinin arasından öpüyorum: Ağzın cennetim! Dilin hâlâ çocukluğun suyuyla terli ve haylaz suyundan öpsem küskün bir çeşmenin harflerin susuz. Dilin cehennemim 2. Mırıldan dur bana, senin üstüne harf getirmem daha, ağız ağıza duruyor harflerin: Sevmenin birinci hâli gibi telaşlı duruyor da ben utanıyorum üçü bakarken birini öpmeye senin! 3. Harflerin aralanmış sesliler sevişiyor sessizlere bu cümlede sıra gelmeyecek gibi Harflerin yatışınca belki duyarsın içinde sessizlerin uykusuz kaldığı o cümleyi Aşkı seslendirirken unuttuğun mırıltı bizi sessizliğimizden doğru bağışlar belki 4. Bir ses sesini öpse harflerin uykusuz kalır 5. Dün sabah önünden geçtim kağıt gibiydi harflerinin yüzü araları açılmış olmalı bütün gece sevişmekten 6. Mırıldandığımız şeyler kalmayınca aramızda ağızda söz, gövdede ter, bir aşk bunlarla biter 7. Harflerin gülüştüğünü senin adında gördüm! .. Alıntı |
İRŞAD Sevgilim güvenme güzelliğine, Senin de saçların tarumar olur; Aldanma talihin pembe rengine, Hayatın uzun bir intizar olur. Sevgilim her insan doğarken ağlar, Çiçeklerle açar, sularla çağlar, Rehgüzârı olur bahçeler, bağlar, Nihayet isimsiz bir mezar olur. Sevgilim baksana bir yanda gülen, Bir yanda gözünün yaşını silen, Kimi benim gibi erir derdinden, Kimi senin gibi bahtiyar olur! Sevgilim senin de geçer zamanın, Ne şöhretin kalır, ne hüsn-ü ânın, Böyledir kanunu ***** dünyanın, Dört mevsim içinde bir bahar olur! Kemalettin Kamu |
Seviyordum Beklide Hoşlantıydı Sadece Ama Birşeyler Uçuşuyordu İşte İçimde .. Birşeyler Vardı Adını Koyamadığım .. Bir Ses git Haykır Derken Aklım Karşı Çıkıyordu.. Alışkanlıkdı Beklide .. Hergun görmek Onu Konuşmak .. Aklıma Düşer Bir qece Vakti qözLeri Hoş Bir Şarkıda .. İşte O An “ Yanımda Olmalı “ Diyorum Buralarda Biyerlerde Olmalı O qözLere ßakarak DinLemeLiyim O Şarkıyı .. Ama Olmuyor AkLıma Her Düştüqü Vakit Dilim LaL oLuyor .. SöyLeyemiyorum İçimdekiLeri .. ! |
UnutamamaK Ne kadar sacmadir unutmak lafi! Nedense kimse yürekten söyleyemez... "Ben onu unuttum" demek bile hatirlamaktir "unuttugunu" cogu kez... Ask ne kadar aciysa, unutmak da o kadar yalan.. kim unutmak icin sever ki? Bazen; unutmaktan daha acidir hatirlamak, acidir anilari kafanda canlandirmak Damarlarinda bir zehir gibi olur.. Atmak istersin icinden, birde bakarsin ki gözlerinden akar |
acının kaçınılmaz olduğunu bilmek yenen arkadaşına bakarak yanı başında otlamaya devam eden antilop bir tür yazılım (refleks) lokmaların engellemekte boğazına takılmasını hata veren satır yaratılış algoritmasında bilmemize rağmen öleceğimizi hiç ölmeyecek gibi benliğimizin kaprislerine tahammül edebilmemiz kendisinden bile daha korkunçtur acının Dolunay Odabasi |
Hala içimde saklı sensizlik acıyor içim kan ağlıyor yüreğim herdaim yokluğunla karşılaşıyor geleceksin biliyorum desemde sevginin varlığı bile teselli etmiyor omzuna dökülmesi gereken gözyaşlarım resimlerinde saklı ifade edemem sevdiğim sensizliği sen gitmeyi bilsende gerçek hep içimde en derinde kabul görmeyen yerde olucak herşeyi göze aldım seninle hayalimi kurdum geride bırakacağım yaşlar olsabile sen gelmedin sevmedin benim sevdiğim gibi canım acıyor inan bana hala sensizliğin verdiği acıyı yaşıyorum bilmedin bilmiyeceksin belki görmedin görmeyeceksin belki yaşamadın benim gibi bi sevgi ve anlamayacaksın beni ben hep bekliyeceğim sensizlik ömrüm olsada acım herseferinde büyüsede içimde sen benim hep ilk sevdiğim ilk umudum ilk hayalim ilk gözyaşım ve kopamayacak tek sevgim olucaksın |
Unuttum beyaz bir masaldı anlattığında hüzunlendiğim, guzel bir aşkı anlatıyordu sonu mutlu biten girişini unuttum bizim şarkımız vardı bana sarılıp oturduğun bittiğinde dudaklarıma kocaman bir öpucuk kondurduğun bestekarını unuttum uzak bir şehir vardı yollarında elele dolaştığımız sokak ortasında cılgınca ö****uğumuz ismini unuttum bir evimiz vardı beraber paylaştığımız her akşam eve dönerken kapısında gulen yuzunle karşıladığın ve içinde en guzel anılarımızı paylaştığımız yolunu unuttum bir sabah cekip gidişin vardı sessizce haber vermeden uykudan kabusla uyandığım zamanını unuttum Ercan Tunç |
| Saat: 07:29 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık