![]() |
Yine Hayalin Düştü Sancılıydım, Bir yer arıyordum, Sen yoktun, sevgilim… Dağlara çıkmıştım, Dağlar ne güzeldi. Gözlerin gibi kocamandı Sensizdim,hasretin,kokun Sarmıştı bedenimi, Sarhoştum… Sizin hiç erik ağacınız Oldumu GÜLÜM, Sevdinmi dallarını Dolandınmı gövdesine usulca Yoldaş, arkadaş oldunmu hiç. Hasretim..Bebeğim.. Hava karardı yine Akşam oldu yine Çok özledim seni. Sanki yanımdaydın. Ama biliyorum sen yoktun. Kokun,dolandığım boynun, Öptüğüm dudağın, Öldüğüm yanağın, Biliyorum SEN yoktun. Biliyorum, Bana YİNE Senin HAYALİN DÜŞTÜ Resminde, Yine bana sana bakmak düştü… --------Ferudun Ergan |
O her konuşmanda benim oluşum Başka sesi duymak istemiyorum Çünkü senin sesin var içinde Başka bir şey görmek istemiyorum Çünkü o esmer duruşun ve Kaybolmasını istemediğim gülüşlerin var içinde Böyle yaşamak istemiyorum Çünkü sen varsın kalbimde O her gülüşünde deniz oluşun O her ağladığında yağmur oluşun O her konuşmanda benim oluşum Anlayacağın yaşayamıyorum Çünkü duygularım yaşam anahtarım Beni hayatta tutan o şey yok şuan da bende Kalbim evet kalbim sende sende sende |
YILLAR SONRA Anımsadım sizi Bin dokuz yüz kırk dört Berlin caddeleri … Geçtiniz mahallemizden Bıraktınız aynı izleri … |
Ben ne çabuk sen oldum, Sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm. Bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine dayanamaz oldu, Şiirlerimin sana her okunuşu. Şehrim suskun, odalarım seni özlercesine İsyan edercesine zamana. Sen ne çabuk geldin, Ne çabuk kendi içimdeki aynalarda kendimdin. Ah kırlangıçların döndüğü vakitlerde Yollarına düştüğüm yârim, Bastığım yerlerde şimdi sensizlik, Uzaklığında içimdeki kimsesizlik Ve çocukluğumda Ruhumu çalan çaresizliktir seni yaşayabilmek. Unutma sen beni, Ne ihtimallerden çıkarım ben sevdalarına, Nede, dönüşü olmayan iklimler eskitir içimdeki aşk'ı sana, Sen benimsin, benimle kalmalısın yaşanmamış her yarına. |
Sende Tükensin Yine akşama baktım Korkarak göz ucuyla Ahh ay bakışlım Sen baktın yine bana Ateşin düştü avuçlarıma Gaybana kıvılcımlar sarıldı dört yanıma. Gece iner birazdan göz kapaklarıma Haram uykular çanak tutar yastığıma Seni artık arpa boyu rüyalarda ararım Islatırım düşlerimi Boğulurum,denizin boyumca dalgasında. Lütfen düş meleğin kanadından Yar gecemi Karanfiller düşür penceremden Perdelerime sinsin nefesin Canım hançerli, hasretin acı Gel düşüme Sil dudaklarınla kan damlalarını. Çal beni bu gecenin sızısından Teninde titresin yarınım Avuçlarında silinsin hüznümün tozları Korkuyorum bu gece can vermekten Gel artık sarıl sahipsizliğime Sende tükensin sensizliğim. Tarık Tan |
Yine bir gece ve yine baş başayım kendimle, işte yine seni bulup kaybettiğim yerdeyim.İnsanın bir şeylere karar vermesi ne kadar zor; ya seni içime gömmeli ya da artık içimden söküp atmalıyım. Ama her ne olursa olsun susmalıyım. Hangisi daha zor, hangisi daha acı? Gerçekten gitmeli miydin, yoksa kalıp yanımda savaşmalı mı?… Bir yol arıyorum kendime, bulduğum tüm yollarsa sana çıkıyor…Kapanmalı artık gözlerim. Sonsuz bir karanlıkta tek başıma yürümeye devam etmeliyim… Yürümeliyim ardıma bile bakmadan, yürümeliyim parçalayarak değerleri ve sevgileri, yok ederek yaşadığım tüm zamanları…Nasılda acımasız zaman. Nasıl da yüceltmiştim seni gözümde. Tutup kendi ellerimle koymuştum en yükseğe, sonra keyifle izlemiştim yüceliğini. Ama yine ben bitirmeliyim. Tutup kollarından indirmeliyim olduğun yerden. Ya da seni ölene kadar yaşatmalıyım içimde….. Ne kadar zor bir karar..Bir yanım: “Bir daha kimse, hiç kimse onun kadar çok sevilmeyecek”, derken, bir yanım sakin, sessiz…Zaman geçiyor, acım dinmiyor. Kapanmıyor yaralarım.. Tükenirken ben, aklımda bir tek sen… Görüyor musun, yine konuşuyorum ama sessizce. Susmayı öğreniyor yüreğim..Ama ben kararımı verdim…Seninle olduğum zamanları düşünmek bile bana mutlulukların en büyüğünü yaşatıyor... Seni Seviyorum ve Ölene Kadar Seveceğim |
Ne İstediğine Bağlı Hayat bir bulutsa Ben rüzgâr ile Savrulmak istemem… Hayat bir yağmursa Ben o buluta Minnet etmem… Hayat bir gülse Ben mevsimlik Yaşamak istemem… Hayat bir çamursa Ben insanları Kirletmek istemem… Hayat bir aşk ise Seninle sonsuza kadar Yaşamak isterim… Hayat bir mutluluksa Onu doyasıya yüreğimde Taşımak isterim… Hayat ben isem Her aynaya baktığımda Yüreğimin içini görerek Ben olduğumu bilmek İsterim… Hayat ben isem Ben beni Yaşamak isterim… ibrahim Mutlu |
BeLKi De aSLa SeVMeYeCeĞiM KiMSeYi...!! Aşk'ı sende yaşamayı istemiştim... Sense,aşk'tan çok sensizliği yaşattın bana... Alıştım artık onada.... Zaman geliyor mutluluk veriyor bana... Senli senzilikler.... AMA YARİMM... Sende beni bensiz yaşa dilerim..... Beni ellerde bulma isterimm.... Hani zaman gelecek,,, Ellerin olacaksın yaaa... Onada bana baktığın gibi bakma isterim.... Onuda benim gibi sevme.... Çünkü;; Ben sevmeyeceğim kimseyi... Seni sevdiğim gibi... Kimselerde acıtmayacak yüreğimi... SENİN ACITTIĞIN GİBİ... |
YALAN Hadi gidiyorsun Yürekten kan gidiyor,sen gidiyorsun Herşey gidiyor Gökte bulut, dağda kar, düzde kervan gidiyor Solgun bir gül oluyor insan Bir demet kar çiçeği ölüyor, sen gidiyorsun Ne ucuz yaşıyorsun, ne kolay Bir kristal gibi ellerimden düşüyorsun Bakma öyle Ben kanıyorum sen üşüyorsun Kolay değil bir yalan bu Yaralayan koca bir yalan Yalan işte Sevdiğim yalan Şarkılardan arta kalan ve sabah buğusu Ve tarla faresi ve ekmek derdindeki işçi kalbi gibi Yumuşacık sıcak bir yalan Islak gözlerimle geçiyorum Yaralı bir ceylanın kalbinden Ceplerimde kül var Bir yangından arta kalan Sorduğum adreslerde kimse oturmuyor Ve kimse olmuyor ben sorduğum zaman Herşey bir yalan gibi yandığı zaman Yalnız olduğunu anlıyor insan Anladım ve geçtim Yaralı bir ceylanın kalbinden Aynamı kırdım, fotoğraflarımı yaktım Nasıl da acımasızdım hatıralarıma karşı Nasıl da umarsız Su gördüm düşümde Karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu Ceplerimde kül vardı ve yanıyordu Sonra sabah oluyor Ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu Hayır,diyordu bir dağ köylüsü Hiç bir şey için geç değil Ve geç değil Birşey için hiçbirşey Birşey vardı öyleyse,birşey Beni çeken Güneşin dağdasından uzağa Kocaman çayırlara çeken birşey Gümrah ırmaklara Sonra sıcağa sonra acıya Sonra yaralarıma merhem olmaya kapıma dayanan birşey Tutsana beni bırakmasana Olsun, yaralasana Olsun, ağrısada Yalan da olsa kalsana Dağ köylüsü aşkın olduğu yerde ben varım SEN OLMASAN DA ben varım Yağmur yağar, saçlarım filizlenir Bir yıldız düşer omuzlarıma Islık çalar, ıslanır, şarkılarımı söyler geçerim kapımdan Camların buğusundan ve yağmurun kokusundan Tanırlar beni En iyi YALANLARINI alırım onların Adresler sorarım kimseler oturmaz orada Ve kimseler olmaz ben sordukça Dağ köylüsü Şimdi gidersen Şimdi git Kalırsan şimdi.. İbrahim Sadri |
Varsın olsun kimse anlamasın beni, Kimse derdim nedir bilmesin Çarelerimin çaresizliğini görmesin Varsın olsun sende anlama beni Derdimin sen oldugunu bilme Tek çaremin sende oldugunu görme Varsın olsun geceler yoldaşım yıldızlar bana uzak kalan ışığım olsun. Geceler yerine seni yoldaşım Yıldızlar yerine seni ışığım bilirim. Gecemde gündüzümde sen olursun Yeterki bir başıma bırakma beni... Mehmet Pektaş Eşber |
| Saat: 02:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık