![]() |
Simsiyah Yankılar Keşke tanımasaydım seni Omuzlarıma bu kadar yük binmezdi o zaman Gözlerim ağlamayı bilmezdi bu kadar sık Kalbim hep seni atmazdı delicesine Benim de ellerim sıcak olurdu belki böyle Geceleri hep gelmeni beklemezdim sabahlara kadar Rüyalarımda tatlı hülyalarım olurdu Duygusuzca düşünmezdim yokluğunda yılları Hem üşümezdim de hiç böylesine ölüm karanlığında Sen ne kadar karanlığım üşütür seni desen de Kalbim kan çanağına dönmezdi sensizce Kayan yıldızlara farklı dilekler tutardım Adımlarım bu kadar küçülmezdi Ben de gülerdim zaman zaman Deniz ve mehtap benim için de önemli olurdu belki Güneşsiz dimamda kavrulmazdı ciğerlerim Ruhum daralmaz benliğim sıkışmazdı Tüm zerrelerim acı çektirmezdi bedenime Öksüz bir garip gibi hissetmezdim kendimi Sürekli uzaklara dalıp kalmazdım oralarda Bütün geceler tütünü çekmezdim içime her an Keşke tanımasaydım seni Keşke yağmur olsam yağsam taşlara Keşke taş bağırlılar yumaşasa Keşke merhamet olsa Merhamet olsa gelip geçen zamana Keşke keşkeler hiç olmasa Keşke seninle başka bir yerde yeni bir başlangıç olsa Keşke Keşke seni tanımasaydım Yıllarımı düşlemezdim Dönüp duran mevsimleri Yaprakların sarı hüznünü düşünmezdim Ayaklarımın altındaki solan çiçekleri Hatıralarımda kaybolan kalbimi düşünmezdim Tezatlar kalbimde yer bulur olmazdı Çığlıklarla kesmezdim bileklerimi Kanımla yazmazdım son veda şiirimi Duvarlara kutup gibi soğuk o adını Avuçlarımın içine bende kalan seni yazmazdım Sımsıcak fışkıran kanımla Şiirim de bitmezdi benim bittiğim gibi Beyaz kalırdı gerisi Son bir beyazlık gibi Bembeyaz aşk Kartanem gibi Keşke seni tanımasaydım Simsiyah yankılar oluşmazdı ufkumda Açlığı susuzluğu bu hasreti bilmezdi bu can Beynim bu kadar hırçın uğuldamazdı Nefesim ürkek ve soluksuz olmazdı Yokluğun buz gibi dondurmazdı belki Elemsiz bir hayat olurdu benim için Ağlamalarım bile daha acısız olurdu İnim inim inlemezdim sabahları Herşey bensiz ve benliksiz olurdu Ve... Umutla verirdim... Son nefesimi... Keşke tanımasaydım seni Keşke yağmur olsam yağsam taşlara Keşke taş bağırlılar yumaşasa Keşke merhamet olsa Merhamet olsa gelip geçen zamana Keşke keşkeler hiç olmasa Keşke seninle başka bir yerde yeni bir başlangıç olsa Keşke olsa Keşke.. |
Gülümse... Gülümse Belki beşinci mevsim olur Kırmızı karlar yağar kim bilir Sen hep gülümse Ve sen gülünce tomurcuk çiçek gül olur Ve Sen gülünce dil bilmez serçe bülbül olur Gülümse Sureti alemde beden ne ki Yıkılmadık daha Biz düştüğümüz yerden kalkmasını biliriz Senin tek korktuğun ölümse Dik tut başını, ecele gülümse Ve gülüşlerin fon müziği olsun hayatın Ve saçlarının kokusu habercisi baharın Gülümse Belki şehirler köy olur yeniden Yine keyif alırız kağnı sesinden Yeniden çocuk olur yeniden büyürüz Sen hayali yitirme özümse Kaldır başını göğe; gülümse Ve olsun gözüm bahar olsun Ve tebessümün hep muhteşem olsun Gülümse Değiştiremessin ya yazgıyı kaderi Bakarsın akıllanır mahallenin delisi Olur da anlar yüreği alemin efendisi Hep yek gelecek değil ya kader oyunu Eğilmeden yaşamak gerek...Yaşamak gerek Ve yine neşe dolacak alemin hayat salonu Ve yine sana söz karanlıkta bulacak yürek yolunu Gülümse... Gülümse... Vedat Ali Kızıltepe |
Sen Vurdunda Ben Ölmedim mi? Felek zorun ne ki benim ile, Ödenmemiş hesabımmı var sana, Hadi aç defterini,gün hesap günü. Felek canıma kastınmı var senin? Ne verdinki ne istersin? Sözüm yalan ise,biri bana göstersin. Ne yönün belli, nede tersin. Felek canıma kastınmı var senin? Ömrün yarısını çoktan geçtim. Elinden herdem zehir içtim, Ne verdinse sana,geri verdim, Felek canıma kastınmı var senin? Her daim,baharımı kışa çevirdin Dağ gibiydim bir vuruşta devirdin, Söyle bana,nedir senin emelin, Felek canıma kastınmı var senin? Ne malında,ne müklünde, Olmadıki zaten gözüm. Her daim doğruluktur benim özüm. Felek canıma kastınmı var senin? Hazandan gayrı ne verdin bana Savurdun durdun, sağdan sola Hele sevdadan yana,hesapmı sordum sana Felek canıma kastınmı var senin? Bu can bana emanettir bilesin. Başka hesabın kaldı ise göresin Bırakmayasın sakın mahşere Felek canıma kastınmı var senin? Her çilene göğüs germedimmi,? Hesap dedin,bedelini ödemedimmi? Eğer kastın canıma ise,al gardını Titrersem namerdim ! Sen vurdunda ben ölmedimmi? Safiye Samyeli |
Üzülmem Sanırsın Ayrılığın Yamacında Durup Boğulan Sevgileri Seyrederken Üzülürüm.. Bir Bozgunun Başrolünde Ağlamam Değil mi Yitip Gitmelere Melekler Ağlamaz Dersin Ağladım.. Söylemiştim; Ben Melek Değilim.. Alıntı |
ben küçüktüm. minik ellerim vardı. ince sarı saçlarım. gülüşlerim vardı. oyuncaklarım,bilyelerim, çamurlu ayakkabılarım vardı. ellerim; hep annemin ellerinde, sımsıcaktı. annem istedi; dedi: uyusunda büyüsün,ninni. uyudum. büyüdüm. annemin hatırına. ellerim büyüdü, saçlarım döküldü. asıldı yüzüm. kırıldı oyuncaklarım. boyalı ayakkabılarım. aklımda bir sürü soru:cevapsız. ve ağrılı biryanlarım. ellerim hep böyle soğuk. ceplerimde. büyüdüm. büyümesemiydim yoksa.? ama annem üzülürdü sonra. katlanmazdım ben bunlara, annemin hatırı olmasa mustafa karaosman |
Ayrılık kapıyı çalıyor açma Biraz daha düşün zamanımız var.. Ne günler yaşadık bak sayfa sayfa Seninle yazılmış romanımız var.. Gönül kapısından hemen uçma dur! Selamsız vedasız böyle kaçma dur! Bilinmez yerlere yelken açma dur! Seninle mutluluk limanımız var! ... A.S.İlkan Ayrılık Kapıyı Çalıyor Bir anda yokuşa çevirme düzü Dargınlık bir aşkın tadı ve tuzu Hatırla Tanrıya verdiğin sözü Ayrılmak yok diye yeminimiz var... |
*Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. Ve zaten genellikle o daha az sever seni, Senin o'nu sevdiğinden. Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem. Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini... Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın. Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın. Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür yürüyebileceksin. İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin. Gökyüzünü sahipleneceksin, Güneşi, ayı, yıldızları... Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak. "O benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir Şeylerin... Mesela gökkuşağı senin olacak. İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın. Mesela turuncuya, yada pembeye. Ya da cennete ait olacaksın. Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın. Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak can yücel |
|
Vurgun yemiş misali gönlüm Tutuldu aşka Ciğerimden yanıyorum ben bu defa başka Bu yangın benle ölünceye dek Yaşasın varsın Dünyanın o son günü Sen beni arayacaksın Doymadım doyamadım sevmelere seni ben Saymadı sayamadım sensiz geçen yılları Ne inkar ne itiraf Bu yalnızca sitem Zannetme birgün geri dönmek değil niyetim Hasrete teslim oldum gelmeyeceğim Doymadım doyamadım sevmelere seni ben Saymadım sayamadım sensiz geçen yılları Ne inkar ne itiraf Bu yalnızca sitem Sezen Aksu Sitem |
Hakedermiş sevilen onun için dökülen her damla gözyaşını, Gözyaşlarıyla birlikte sevinçler terkettiğinde anladım.. Yalan söylememek değil, gerçeği gizlememekmiş marifet, Yüreğini elime koyduğunda anladım.. ... Can Yücel.. ` |
| Saat: 08:11 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık