![]() |
Hayallerim |
Mutluluk |
Seni Sevdiğim İçin Şimşeği , Beynimde çaktığında ; Ateşi , Yüreğimi yaktığında anladım . Bakışlarında seçtim , Gökkuşağının renklerini Ve Seni sevdiğimde çözdüm , İpek böceğinin kozasındaki gizemi . Tut ki Evrende bir çekirdeğim . Toprağım sensin , Dalım , yaprağım sen . Suyum , havam , güneşimsin . Sensin , bana can veren . Böyle gelmiş , böyle gidecekken ; Seni sevdiğim için , Artık , ölsem de gam yemem . Abidin Tatar |
Bilememişmiydim Şarkıları dağlar için söyledim, Yankılanıp bana dönsünler diye. Yankılarda sevgi yoktu, Yankılarda dostluk yoktu. Oysaki benim şarkım, Hani dağlara söylediğim, Sevgi doluydu, Dostluk doluydu, Dağlar mı nankördü ? Yoksa, Ha yoksa, Ben mi söylemeyi becerememiştim ? Ya da yankıların dilimi başkaydı, Anlıyamamışmıydım ? Ya da, Sevmeyi mi bilememiştim ? M.Yaşar Kopuz |
Beni Unutamazsın Beni unutamazsın bilirim, beni unutamazsın Denizin durgunluğu, gözlerimi Coşkunluğu, saçlarımı hatırlatır Kulaklarını tırmalar sesim, hayatından silemezsin Beni unutamazsın bilirim. Parkın tozlu yollarında yalnız dolaşacaksın Mutsuz gökyüzünde bir iki yıldız, ışık tutacak karanlığına Delikanlının biri uzanacak ellerine ansızın Çaresizliğine, yalnızlığına irkileceksin Ve daha sonra tarakta kalan saçlardan anlayacaksın ihtiyarladığını Dudaklarının pembeliği solacak Cilâsı çıkmış bir mobilya gibi eskiyecek güzelliğin Kahrolacaksın! Ve bir gün gelip, beni anlayacaksın. Oysa; vakit çoktan geçmiş olacak Ama sen yine de sözlerime aldırma. Gözlerin zamansız ıslanmasın. Çünkü, artık çocuk değilsin Güneşin nereden doğduğunu bilirsin Başka bir İstanbul olmadığını bilirsin Ve seni nasıl sevdiğimi bilirsin Ama gitmek istiyorsan, yine de sen bilirsin. Ahmet Selçuk İlkan |
VEDA Elimde, sükûtun nabzını dinle Dinle de gönlümü alıver gitsin. Saçlarımdan tutup, kor gözlerinle, Yaşlı gözlerime dalıver gitsin. Yürü, gölgen seni uğurlamakta Küçülüp küçülüp kaybol ırakta. Yolu tam dönerken arkana bak da, Köşede bir lahza kalıver gitsin. Ümidim yılların seline düştü, Saçının en titrek teline düştü, Kuru bir yaprak gibi eline düştü, İstersen rüzgâra salıver gitsin... Necip Fazıl Kısakürek ( 1905 - 1983 ) |
Her şey aklıma gelirdi de, Senin bu yaptıkların gelmezdi. Herkesten beklerdi de bu kalbim, İnan senden beklemezdi. Gittin yalanlar söyleyerek, Arkanda yaralı bir kalp bıraktın. Hani yalan yoktu sende be biriciğim, Giderken, beni yaktın, yıktın, dağıttın. Öyle inanmıştım ki sana, Bir ömür mutlu olurum sandım. Senin o güzel bakışlarına, Ne kadar çabuk aldandım. O kadar hata yaptın ki bana, Af bile dilemedin. Ben soru sordukça sana, Bir doğru cevap bile veremedin. Sana sebepsiz yere kızıyorsam, Kinimden değil yıkılışımdandır. Seni bir daha görmek istemiyorsam, Gururumdan değil aldatılışımdandır. Bunları hak edecek kadar sana ne yaptım, Seni değerli bir varlık saydım. Söylesene be biriciğim, Benden ayrılmaman için ne yapmalıydım? Ama bir gün dönmek istersen, Sakın geri gelme derim. Kapılarım açık olsa da hala sana, Kapalı kapılarım sevgi ve aşktan yana.. Sana olan sevgim, artık bir kine dönüştü, Bu yürek seninle hayatını bölüştü. Sen gittin ellere, eller seninleyken, Acıyla ayrılıkta, benim payıma düştü. Sana hayatın başarılar getirmesini isterim. Bende bulamadın madem, onunla sana mutluluklar dilerim. Sana son sözüm olsun buda, Yüreğin dilenci, sende yalancısın be BİRİCİGİM... Şeref Ayazgün |
YALNIZLIĞA ÖVGÜ Mutluluğun gözü kördür , Yalnızlık sağır . Ondandır biri tökezleyerek yürür , Öbürü uykusunda bile bağırır . Mutluluk yalnız kendisini görür ; Unutur bu yüzden ilkin kendisini . Yalnızlık kendi tutukluğunda özgür , Boyuna bekler dönsün diye sesini . Mutluluk alışır kendisine , ölümden beter ; Borçsuzluğuyla övünür ama kedisi doğurmaz . Yalnızlığın gidecek bir yeri yoktur ; Boyuna kapısına döner , açan olmaz . Mutluluğun mezarları , yalnızlığın heykeli var ... Her ikisinin de saksılarında çiçek . Biri hep başka bir renkle solar , Öbürüyse ha açtı , ha açmayacak ... Özdemir Asaf |
Rüzgar olup dağıtsam saçlarının her telini Yağmur olup süzülsem yanaklarından Bulut olup sarsam sevdanın doruklarını Severmiydin severmiydin beni. Deniz olup uğrasam koylarına limanlarına Tohum olup fışkırsam toprağından başak başak Işık olup aydınlatsam karanlıklarını Severmiydin severmiydin beni. Semih Batman |
GÖZLERİN KAL DİYOR Buna nasıl ayrılık bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar gözlerin kilit Ellerin aç diyor dudakların git Ayrılık dönüşü olmayan nehir Yalnızlık yıkılmış bomboş bir şehir Kaç sevda kül oldu böyle kimbilir Gözyaşın kal diyor dudakların git. Gidersem bir daha dönmeyeceğim Kalırsam kalbime yenileceğim Çözemedim seni delireceğim Gözlerin kal diyor dudakların git Duvardan insin mi resimlerimiz Yabancı olsun mu isimlerimiz Ya o deli dolu gecelerimiz Anılar kal diyor dudakların git Bu romanda biter belki birazdan Ne aşklar yıkıldı gururdan nazdan Ağlıyor besteler yine hicazdan Şarkılar kal diyor dudakların git AHMET SELÇUK İLKAN |
| Saat: 23:14 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık