![]() |
SEN !.. Bırak ellerimi Üç satır yazacağım Üç satırda sen! ... Bırak gözlerimi Dört yana bakacağım Dört yanda sen! ... Bırak yüreğimi Bin kere seveceğim Bin kerede sen! Ahmet Selçuk İlkan |
Bana Kendini Anlat Aklımdan çıkmıyorsun Sensiz bomboş bu hayat Susma öyle ne olur Bana kendini anlat Hasretim gülyüzüne Susamışım sevgine Başkasından bana ne Bana kendini anlat Boşver esen rüzgara Boşver yağan yağmura Hadi gel kollarıma Bana kendini anlat Geceleri üşür müsün Hemen örtünür müsün Beni düşünür müsün Bana kendini anlat Ah benim nar çiçeğim Canım ipek böceğim Meraktan öleceğim Bana kendini anlat Aşkımızdan kime ne Sevdamızdan kime ne Başkasından bana ne Bana kendini anlat AHMET SELÇUK İLKAN |
Ona Sevdiğimi Söyleyiverin Ecelim zamansız gelirse bir gün Ona bu şarkımı dinletiverin Bu en son dileğim, en son sözümdür Ona sevdiğimi söyleyiverin Benden başkasına gitmiş olsa da O güzel aşkımız bitmiş olsa da Üstünden mevsimler geçmiş olsa da Ona sevdiğimi söyleyiverin Sonu hiç gelmeyen bir roman gibi İçimde sönmeyen bir volkan gibi Yazılsın bu sevdam bir destan gibi Ona sevdiğimi söyleyiverin. Ahmet Selçuk İlkan |
Mavi Gece Bir mavi gecede başlamıştı sevdamız Ve maviye çalmıştı bütün umutlarım o gece Unutturmuştun bana karanlığın siyah olduğunu Ve gözlerinde farkettim ilk kez Bütün gecelerin mavi olduğunu Bir mavi geceydi o Bütün gecelerden güzel Bir mavi geceydi o Benim için ömre bedel Ve sonra... Bir gidişin vardı ki Mutluluğuma inat Bir gidişin vardı ki Kırıldı içimde kol kanat Umutlarımın mavisini alıp gittin Denizlerimin mavisini çalıp gittin Masmavi dünyama Simsiyah bir çivi çakıp gittin... Gittin Ve sen de her yalan gibi Bittin.. Ahmet Selçuk İlkan |
Ahmet Abi Biz böyle olacak adam değildik Ahmet abi Bu değildi hayattan beklediğimiz Ne hayallerimiz vardı seninle Gel gör ki beş para etmedi ümitlerimiz Yıldırımlar düştü güvendiğimiz dağlara Hep boş çıktı sarıldığımız eller Hep taş çıktı inandığımız kalpler Kaç kez sırtından vuruldu hayallerimiz Kaç kez yıkılıp kaldık köşe başlarında Kaç kez delik deşik oldu yüreğimiz Görüyorsun ya Ahmet Abi Görüyorsun ya Bozuk para gibi harcandı gençliğimiz. Kimbilir nerede senin o liseli Kimbilir nerede benim o üniversiteli Birimiz doktor olacaktık birimiz mühendis Gel gör ki beş para etmedi ümitlerimiz Oku adam ol derdin bana hatırlar mısn? Oysa daha okumadan elimden aldılar kitaplarımı Sayfa sayfa yırttılar umutlarımı... İşte bu yüzden hala ıpıslak bakışlarım İşte bu yüzden hala yumruk yumruk ellerim İşte bu yüzden hep böyle çatıktır kaşlarım Adam olamadımsa Kendini adam sananlar utansın be Ahmet Abi! Kendini adam sananlar utansın... Bak bir türlü bitmedi hayat kavgamız Hep başka bahara kaldı sevdamız Kim vurduya gitti yarınlarımız Yalan mı be Ahmet Abi? .. Yalan mı be? .. Sınırı olmayan bir dünya yok mu? Kavgasız savaşsız bir hayat yok mu? insanca yaşamak bu bize çok mu? Konuşsana be Ahmet Abi.. Konuşsana be... Elveda aşklara Elveda yıllara Bu nankör hayata Yenildik be Ahmet Abi Yenildik be... İnsanın insanı ezdiği bu yerde Bak bir ömür harcadık Ve harcandık be Ahmet Abi Harcandık be! .. Ah Ahmet Abi ahh.. Ahmet Selçuk İlkan |
Aşkımız Bir Roman Kalbimde arama eski yerini Sen gözümden akan sele karıştın İstesem de artık sevemem seni Hasret rüzgarına yele karıştın Seninle aşkımız eski bir roman Yandı sayfaları külüdür kalan Sevgilim herşeyim sendin bir zaman Ne yazık sonunda ele karıştın Kırılan kalbim var dinmez bir kini Ömrümce sürecek aşka yemini Kavuşmak imkansız artık sevgilim Dönüşü olmayan yola karıştın Ahmet Selçuk İlkan |
Aşkın Temizliği yüzün halisina dökülen zeytinyagi askin dikis izleri ya tamamiyle degistirmek lazim deriyi ya da temizlemeye calismak, çullardan çaputlarla gün gün biraz allik biraz agri biraz suyla bilerek gitmeyecegini ve daha beter kusacagini aslinda uzak bir 'sonra'da Alıntı. |
Bak Bir Erkek Ağlıyor Son mektubun elimde Bana veda etmişsin Ayrılırken herkese Her şey bitti demişsin Duydum da inanmadım Aşka gülüp geçmişsin Benimkisi aşk değil Bir oyundu demişsin Zafer senin zaferin Eser senin eserin Sevin ey zalim sevin Bak bir erkek ağlıyor Geceden ta sabaha Resmine baka baka Hayatında ilk defa Bak bir erkek ağlıyor Ahmet Selçuk İlkan |
Sonsuz Şiirsin Sen fırtınalı havalarda açılırdın denizlere yüreğin yorulurdu aşk dönüşleri pamuk pamuk beyaz güller ruhunda tek yaprağı yanar döner ebruli ne mümkün anlatabilmek seni bir kelebeği anlayabilmek ne mümkün bilirim incinirsin avuç içlerinde yağmurlar kanatlarına hüzün ruhunu donatan o beyaz güllerin yanar döner ebruli yaprağından dizelerime siner kokun sonsuz şiirsin sen çoğalır çoğaltırsın bir gün her şeyi alacaklar üstümden aklım düşlerinde kalacak şeftali çiçeğim kimse benden alamayacak bir şeyi boynunun kuşatan sıcaklığıyla gideceğim İhsan TOPÇU |
Aşk Kitabı Ne olur söyleyin sevenler bana Ayrılmak kanun mu aşk kitabında Elele tutuşup gülmeden daha Terketmek kanun mu aşk kitabında Ümitlerim kırıldı bitti Hayallerim yıkıldı gitti Bu dert beni benden etti Sevdim sevdim bak ne hale geldim Her seven sonunda düşüyor derde Bu aşk kitabının yazanı nerde Bir aşık inandı çok sevdi diye Terketmek kanun mu aşk kitabında Ahmet Selçuk İlkan |
| Saat: 05:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık