![]() |
Adım Aşk Denizleri, bir katre görürsün, Adım aşk Hazanımı bahar bilirsin Adım aşk Kanatların varmış gibi uçarsın Adım aşk Zerkedip varlığını zayii edersin, Adım aşk Endamı cüsseyi zail edersin, Adım aşk En acı sözlerimi tatlı duyarsın Adım aşk Bir damlaya deryaları sığdırırsın Adım aşk Dağları uğruma dümdüz edersin Adım aşk Bir değil bin kere candan geçersin. Adım Aşk. Alıntı. |
Suskun bir sözün eriminde kırıldı konuşkanlığın kanadı kırık bir kuştu belki de gündönümlerinde uçmaya meyilli sen sustukça sözgelimi konuşkan bir şehir şimdi odam kapı önleri tutulmuş radyoda çürümüş bir general salona çıkma yasağını okuyor dilim hep sevişmeye meyilli bir devrimci küfre dönüşü bundan mı sevginin bilmiyorum ve ne varsa iyi bilinen unutulmamak için kuşluk vakitleri okul sıralarına kazınan biraz da eksik büyümüş bir çocuğundur suskunluğun bir ihtilal sessizliği sözgelimi yerli yersiz imgeler onlar kırık dökük kelimeler bir şiirden artakalan ne varsa iyi bilinen unutulmalı bir sözün eriminde kırılan 10.5.2008 Turgut Yaşar |
Gitme Tenimde. Ellerimde. Kalbimde. Hissetmek istiyorum o sıcaklığını. Gitme. Gitme. Solmasın içimde açan aşk gülleri. Batmasın ellerime gülün dikenleri. Aşkıma gülmesini istemem elleri. Gitme. Bu kalbim sana muhtaç. Sevgine doyamadım hala gönlüm aç. Şaka şaka gitmiyorum de. Bana budur ilaç. Gitme. Nihat İlikcioğlu |
Mavi Boyalı Ev sevda yanlış adres verdi galiba arıyorum seni bulamıyorum köşe başında dedi evi mavi boyalı yokuşundan bir türlü çıkamıyorum hasretin kilitlendi yüreğime bu gece karanlık sokaklarda yalpalıyorum gözlerim gözlerinde mavi boyalı evini bir türlü bulamıyorum ümit atayman |
Eskimedi Sevdam eskimedi sevdam gözlerin için bir acıdan bir acıya koştum yalnızdım yorgundum kızgındım ama eskimedi sevdam gözlerin için salarken gözyaşını rüzgarlara kafa tuttu kararan o asi bulutlara türkümüzü öğretirken kıyıda dalgalara eskimedi sevdam gözlerin için acının kelepçesi vuruldu ellerine mil çekildi sana bakan o güzel gözlerine kapanırken senin için yaşamın dizlerine eskimedi sevdam gözlerin için vurdular da vurdular dik tuttu hep başını akıttı yüreğine yokluğunun yaşını taşıyorken sırtında mezarının taşını eskimedi sevdam gözlerin için ümit atayman |
Sokak Lambalari Koskoca şehrin bütün kaldırımlarına sinmiş yalnızlığım Tamda sensizliğin köşe başındayım. Dilimde dua, yürekte feryat, Sisli sokak lambalarına haykırıyorum, Yokluğuna inat,sen olmadığını bile bile.... Yitip giden gençliğin anıları silinmiyor, Yer etmiş beynimin en üçra köşesinde. Avuçlarımda kırık dökük umutlar, Avuntusuz çıkmazlara yürüyorum, Zifiri karanlıkta,ışığım olmayacağını bile bile..... Bak gök yüzü bile ağlıyor benimle, Yokluğuna isyan edercesine. Saçlarım sırıl sıklam,tarumar oldu, Sokak lambasının altına sığındım topluyorum, Narin ellerinle dokunup,okşamıyacağını bile bile... Bir gün yolun düşerse hisli köşe başına, Hatırımı sor,ama kaldırım taşlarına, Ama isli sokak lambalarına, kim bilir belkide anlatırlar beni sana, Vicdanının bir nebze titremiyeceğini bile bile... Safiye Samyeli |
G ü l Neyleyim yapayını, sanalını ; Gül dediğin gerçek olmalı . Kokusu bayıltmalı, dikeni batmalı . Yanağından kan damlamalı . Okşanıp, dokusu duyulmalı . Sayfalar arasında kuruduğunda bile , Anıları canlı kalmalı . Gül dediğin gülmeli, ağlamalı . Tomurcuklar aşka gelip açmalı . Kelebeklerden, arılardan kıskanılmalı . Gül dediğin , Göğüste madalya gibi taşınmalı . Abidin Tatar |
Ayrılık Ayracı Bütün ayraçları kaldırdın ama unuttuğun Bir şey vardı yine de, çiçekleri sulamadın Gökyüzü sarardı o zaman bulutlar kirlendi Ve ne kadar az konuşur olduk günboyu Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da susuşların birbirine eklendiği yerde Ezberlenecek hiçbir şey yok bu dünyada Kirletilmemiş bir bulut bile yok artık Böyle diyorsun her yolculuğa çıkışımda Yaşadığın kent de sana benziyor gitgide Ne zaman dönmeyi düşünsem yangın çıkıyor Ya da erteletiyorum biletimi son anda Uzun bir sessizlik oluyorsun dağlara baksam Karşılıksız mektuplar kadar burkuluyor kalbin Yazdığım şiirler de canımı sıkıyor artık Fotoğraflarımı yırtıp atıyorum tek tek Ve ben bütün yapraklarımı döküyorken şimdi Eylül diyorsun, tam da orda başlıyor ayrılık Üşüyünce ağlıyorsun yalnızım dememek için Uçaklar gemiler trenler çiziyorsun duvarlara Kendine bir deniz bul artık bir de rüzgâr Parçalanacağın bir uçurum bul bu dünyada Tek tutkun o kenti bırakıp gelmek olmalı Ve gelirken havaya uçurmak bindiğin otobüsü Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da çiçeklerin sulanmadığı yerde Konuşacak bir şeyler bulamıyorsak günboyu Derim ki ayrılık gündemdedir ne yapılsa Ve sen bütün ayraçları kaldırdığını sanmıştın Ama unutmuşsun yine de ayrılık ayracını Ahmet TELLİ |
Haklıydık... Bıkmalarımdın sen benim,ümitsiz dualarımın başrolcusuydun, Bir sususunda kaybettim senli hayallerimi, Söyleyemedim anlatamadım, Hep cesaretsizliğimi yasadım bir köşede, Güçlü değildim biliyordum ama seni sevmekten bıkmıyordum... Korkuyorum...olmayacaksın artık yanımda, Sensizlik beni bekliyor şimdi sinsi gülümsemesiyle, Cok uzaklarda... Cok sey okudum gözlerinde,cok sey tattım senli günlerimde, Şimdi hersey sadece o günlerde... Haykırıslarımın yankısını duyuyorum, Gözlerimin isyankar tavırlarını, Ümitsiz sevgiler,sensiz sevmeler görüyorum, Boguluyorum ama hiç birsey yapamıyorum, En az yara almayı planlıyorum,ama uygulayamıyorum... Bitiyorum... Alışmalarımı,sancılarımı,emeklerimi, Senli olanlarımı senle bırakıyorum, Bu sefer sadece benlileri alıyorum, Gidiyorum... Acıları yasadım sende en güzel acıları, Ama bu acı cok farklı, İnan ki cok farklı... Bütün sucları kadere attık, Sevmeleri zamana bıraktık, Ama biz zaman asımını kader sayesinde yasadık, Haklıydık sevgilim, Kadere ayak uyduramadık... Merve Ceylan |
Sen beni sen beni,kaybettin Sahte yüzlere,sen beni terk ettin, Derin derede,bırakıp gittin.. Hayal hayallerimi,alıp gittin... Benim için içtiğim şerbet gibiydin, Sen beni,sen beni, terk ettin... Yıllarımı yıkıp,savurup alıp,gittin Pişman pişman olacaksın.... Derin derede,bırakıp gittin, Sen benim, hayallerimi alıp,gittin Kendi kendini,viranede bulacıksın.. İçinde koru söndüremezsin.... Sil gözyaşlarını,içindeki, Koru söndüremezsin.... Benim için,bundan sonra, Siyah gülsün.... Neyle neyleyim ,sim Simsiyah gülü... Sen beni,derin derede, Bırakıp gittin... Sen beni,sen beni,kayıp ettin Yıllarımı yıllarımı,alıp gittin... İçindeki koru söndüremezsin... Neyle neyleyim, simsiyah gülü.... alıntı. |
| Saat: 07:56 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık