![]() |
Öyle Çok Özlüyorum ki Seni öyle çok özlüyorum ki seni koklamayı,saçlarını okşamayı, gözlerinin içine bakmayı derinden, öyle çok özlüyorum ki seni, neden kimseye bakmadığımı , içimde seni yaşattığımı bilemezler, öyle çok özlüyorum ki seni, benden çok uzaklarda olduğunu bilsemde, gelsemde seni bulamayacağımı bile bile, öyle çok özlüyorum ki seni, her gece rüyalarımı süslesende, sabahları uyansamda ter içinde, öyle çok özlüyorum ki seni, gözlerimde ki her damla olduğunu bilsemde, silmeye kıyamıyorum istesemde, öyle çok özlüyorum ki seni, hasretin,özlemin sel olmuş yüreğimde, izlerini silemiyorum içimden, öyle çok özlüyorum ki seni, adını yazsamda sayfalara satır satır,şarkı olsanda dilime, aşkımı,acımı unutamıyorum yüreğimde, öyle çok özlüyorum ki seni. NazIm Uzun |
Unutmam Seni Toprağa düştü yağmur ben ıslandım Bir neşenin ıslığıyla anılara yaslandım Sen aklıma düştün dağlar gibi puslandım Ben urganda asılı kalsam unutmam seni Aşka hasret vurdu dalları kırıldı güller Cıvıl cıvıl öterken kafeste sustu bülbüller Denizler taştı gözlerimden kurudu çöller Mahşer gibi son olsam unutmam seni Gece çarmığa gerdi alevden yokluğunu Düşler tarihimde unuttum yolculuğunu Celladım duysa sensiz zamanın donduğunu Hiç yoktan diri diri ölsem unutmam seni Bir eylül sabahı karşındayım işte Islak gülüşlerimi kuruttum güneşte Sana yüreğini getirdim bu gelişte Karda gül gibi solsam unutmam seni |
SİZİN HİÇ ANNENİZ ÖLDÜ MÜ...? Sizin Hiç Anneniz Öldü mü? Sizin Hiç Anneniz Öldü mü? Benim Öldü Kalk anam kalk, Allah aşkına kalk Bak mevsim umut mevsimi papatya mevsimi, gül mevsimi mevsim bahar dağlar kar suların coşup taştığı zamandır kalk yarasına merhem olduğum kalk ben geldim uyan da bir bak yatma öyle sessiz, öyle nefessiz nolur yatma öyle çaresiz aç gözlerini yaşadığını bileyim gülersen güleyim ağlarsan gözyaşını sileyim oynat kirpiklerini bulutlar uçsun gözlerinde bahar yağmurları yıkasın saçlarını ölmek gerekiyorsa ben öleyim... kalk anam allah aşkına kalk ben geldim bak kime bu nazın, kime bu küsün bu inat niye konuş benimle, allah aşkına konuş yatma öyle sessiz, öyle nefessiz kurban olduğum bir ses ver, bir nefes yaşadığını bileyim kalk anam kalk allah aşkına kalk ben geldim uyanda bir bak saklandığımız kovuklarda şidetli yağmurlar yağsın yine rüzgarlar essin, fırtınalar kopsun, şimşekler çaksın koynuna al beni, sarıl sımsıkı başımı göğsüne yaslayayım yeneyim bütün korkularımı ve sen beni hiç bırakma, bıkma n'olur koynuna al yine, sarıl sımsıkı, üşüyorum korkuyorum yıldızlar uykuya yattığında tut elimden güneşe götür beni saçları sümbül anam, yanağı gül anam sayki, küçük bir çocuğum daha hiç büyümedim şimdi ben ne yaparım, nereye giderim kime gösteririm kanayan dizlerimi uyan anam bak sümbül vakti, gül vakti bin hayat tomurcuğu umuda kızarır dallarda usul, ağır, yorgun uyuyor bedenin ah ne kadarda güzelsin anam uyan kurban olduğum uyan bak rüzgar vakti dağlarda tut elimden kırlara gidelim beyaz papatyalar toplayayım sana düşersen yalnız kalırım gidersen öksüz taşıyamaz yüreğimin ağrısını hiç bir beden kalk allah aşkına kalk böyle yapayalnız boynu bükük koma beni senin sıcaklığından ayrı, sevginden uzak kime koşarım, nasıl yaşarım böyle bir başıma teninin kokusunu özledim anne, sımsıcak nefesini yavrum diyen o nazlı yumuşacık sesini hadi uyan canyoldaşım, gözbebeğim sarı gülüm, altın kalplim, iyilik meleğim gözlerime acılar yağdıran kalk ki, yine sana türküler söyleyeyim Ey dağlar taşlı dağlar başı telaşlı dağlar ben anamı yitirdim gözlerim yaşlı dağlar bağların gülü kaldı gamlı bülbülü kaldı ah komşular komşular ben annemi yitirdim boynum bükülü kaldı kalk anam kalk allah aşkına kalk bu yürek nasıl dayanır derdini kalem olup yazmaya, dil olup söylemeye sana sarılmayı özledim, nazlanıp darılmayı kanayan gözlerimde sızılar akıyor bak kırmızı yağmurlar yağıyor üzerime ıslanıyor sensíz kalan yanım hadi uyan yüreğini öptüğüm koma beni buralarda yalnız bırakıp gitme yıkılırım bir kez değil, her gün bin kez ölürüm Sarılki kokun sinsin tenime anne sevgin işlesin yüreğime bu yalancı dünyada kimim varki senden başka gözlerimden öpecek, üstümü örtecek karanlık soğuk gecelerde kalk anam allah aşkına kalk karanlık çöküyor bak goncagül sevinçler üstüne boynunu büküyor yaşam yaralı ceylanlar meliyor uzak dağbaşlarında turnalar da geçmiyor artık kalk allah aşkına kalk sen bir maral ol, ben ceylan dağlar gökkuşağı olsun, ovalar seyran Sarıl sımsıkı tenim ol, beni bırakma tut ellerimi benimle ağla, benimle yan benimle uyu, benimle uyan birlikte çıkalım dağlara bak yayla zamanı ben munzur suyu olayım, sen teyran sen nisan ol, ben haziran... ben küçük bir pınar, sen çağlayan akıp gidelim koyun koyuna Sen yoksan kurur kurnalar dereler susuz, koyunlar kuzusuz kalır melemez bir daha ardından koyunlar kan süzülür kirpiklerden yüreklere keklikler de ötmez bir daha, turnalar da geçmez buralardan bir daha koşamam çayır kuşlarıyla, yarışamam deli sularla bastırıp göğsüme acılarımı küserim yaşama kalk anam kalk allah aşkına kalk bulutlarda ağlıyor bak kalk şiirler dizilsin yollara, türküler dizilsin eğilsin önünde kavak ağaçları akakasyalar çiçekler dursun selama yaşamın adı sensin, senin adın yaşam düşersen omuzuma üşürsen yüreğime yaslan tut ellerimi sevinçlere yürüyellim ana nasıl taşıdıysan beni dokuz ay karnında ben sırtımda taşıyayım seni bir ömür ....... ah nazlı anam uzansam dokunabilir miyim? yüreğindeki incinmişliklere durdurabilir miyim? zamanı gözlerinin içindeki yaşları öpebilir miyim? anlayabilir miyim? yaşamı ve ölümü anlatabilir miyim? acının dayanılmazlığını yaşamın umursamazlığını kim dinler beni ey benim dağ dağ kalbime gömdüğüm nazlım benki, düşleri ıssız nehirlere akan o küçük çocuğum daha kar yağıyor, rüzgar uğultuları dışarda al sıcaklığına sar beni, üşüyorum ya gece, gecede üşür mü anne kimsesiz kalınca bırakıp gitme nolur ......... ben başımı nasıl taşlara çalmazım dağlar oy gözyaşımı nasıl çaylara salmazım dağlar oy ah komşular komşular hele deyin ya ben nasıl, ya ben nasıl ağlamazım dağlar oy... Sizin hiç anneniz öldü mü? Benim öldü |
Duyuş ve Düşünüş Sevdiklerim göçüp gidiyorlar birer birer Ay geçmiyor ki almayayım gamlı bir haber. Kalbim zaman zaman bu haberlerle burkulu; Zihnim düşünceden dağınık, gözlerim dolu. Kaybetti asrımızda ölüm eski hüznünü, Lakayd olan muhimsemiyor gamlı bir günü. Çok şey bilen diyor:'Gidecek her gelen nesil Ey sade-dil Bu bahsi hayatında böyle bil Hiç durmadan, hayat öğütür devreden bu çark, Ölmek sırayladır, sıralanmakta varsa fark. İlmin derin görüşleri, aklın hükümleri Doldurmuyor boşalmış olan hisli bir yeri. Yahya Kemal Beyatlı |
S ensiz geçen günlerin E siriyim gecelerin N e yapayım bilemedim İ nan ki seni sevdim S evilmek güzel midir E mret kalbim senindir V akti gelmedi mi acaba İ steğim yanlız sevgidir Y etmez mi seni sevdim O lmaz mı sana geldim R azı ol seninim U ğrunda öleceğim M ani olma sevceğim... |
http://www.siirkolik.com/images/siir.gif Aç KapıyıAç kapıyı, haber var, Ötenin ötesinden! Dudaklarda şarkılar, Kurtuluş bestesinden. Biz geldik, bilen bilsin! Gönül gönül girilsin, İnsanlar devşirilsin, Sonsuzluk destesinden... --------------------------------------------------------------------------------------------- http://www.siirkolik.com/images/siir.gif Acele AşkDaha dün gördüm seni düşümde, aşık oldum. Uyandım, yoktun. Uyumak istedim tekrar, Olmadı. Hepsi bu kadarmış demek. Eh, mutluluklar dilerim sana, düşümde gördüğüm, gördüğümü sandığım, seni sandığım sana… --------------------------------------------------------------------------------------------- http://www.siirkolik.com/images/siir.gif Açsam RüzgaraNe hoş, ey güzel Tanrım, ne hoş Mavilerde sefer etmek! Bir sahilden çözülüp gitmek Düşünceler gibi başıboş. Açsam rüzgara yelkenimi; Dolaşsam ben de deniz deniz Ve bir sabah vakti, kimsesiz Bir limanda bulsam kendimi. Bir limanda, büyük ve beyaz... Mercan adalarda bir liman.. Beyaz bulutların ardından Gelse altın ışıklı bir yaz. Doldursa içimi orada Baygın kokusu iğdelerin. Bilmese tadını kederin Bu her alemden uzak ada. Konsa rüya dolu köşkümün Çiçekli dalına serçeler. Renklerle çözülse geceler, Nar bahçelerinde geçse gün. Her gün aheste mavnaların Görsem açıktan geçişini Ve her akşam dizilişini Ufukta mermer adaların. Ne hoş. ey Tanrım, ne hoş, İller, göller, kıtalar aşmak. Ne hoş deniz deniz dolaşmak Düşünceler gibi başıboş. Versem kendimi bütün bütün Bir yelkenli olup engine; Kansam bir an güzelliğine Kuşlar gibi serseri ömrün. --------------------------------------------------------------------------------------------- http://www.siirkolik.com/images/siir.gif Madem ki Sen YoksunMadem ki sen yoksun yanımda Madem ki senden başkasına varmıyor ellerim Madem ki sensiz çarpmıyor kalbim Yaşamak haram bana Şu öksüz yüreğimin sahibi sen Şu yaralı kalbimin ilacı sen Şu sevgimin sahibi sen Sen yoksan yaşamak haram bana Sensiz bir günüm geçiyor Kelimelere sensiz başlayıp Sensiz bitiriyorsam Sensiz nefes alıyorsam Dudaklarımda senin ismin yoksa İşte o zaman o hayat haramdır bana |
SEN ve BEN Ben, aşkı tanımayan sen Ben, deli dolu seven ben Sen, bana güzel gözlerinle bakan sen Ben, o gözlere dalan ben Sen, başkasını seven sen Ben, seni hala çok seven ben Sen, acı cektiren sen Ben, o acılara rağmen gene ben Hala sana aşık olan gene ben Sen, beni anlamayan Bense hep üzülen ben... |
Kan kırmızısı Hayal bile edemediğim Yıllar hayalimdi Anlamını yitirmiştim gerçekliğin Kanımın kırmızı olduğunu bile anımsamıyorum Ama şimdi daha iyi Anlıyorum hayatı Nefessiz kalıp boğulduğum an Sınırsız duyguları Peşine düştüğümde Yitirmiştim gerçekliği Hayellerle dost olmuştum rüyalarımda Sonsuzluğa giden yolu ararken Öldüğümü nasıl anlayabilirimki |
Mavi Gün Merhaba mavi gün Merhaba yaşam Yükselirken dağların ardında güneş Yürür tarlalara emek Uyanır bereketli topraklar yavaş yavaş Merhaba mavi gün Merhaba eriyen kar Yürüsün dağlardan denizlere Irmakların gür sesi Yürüsün aç topraklarda bahar Merhaba mavi gün Merhaba yaşam denen savaş Daha nice tutkular tutuşacak Nice zaferler göreceğiz Geçerek ortasından aydınlık ufukların Kıracağız zincirini karanlıkların |
Yüreğimi bıraktım Bugün belkide sana sonkez baktım Ama sana yüreğimi bıraktım Bugün belkide ilkkez Ayrılık acısını tattım Ama geride sana yüreğimi bıraktım Ateş yanmazken kül oldum Savurdular beni deniz akıntılarına Bir kuş gibiydi yüreğim Uçup senin kalbine kondum Yandım ,yandım ve son kez sana baktım Ama geride sana yüreğimi bıraktım… |
| Saat: 04:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık