![]() |
vardığım son noktasın dibe vurduğum o ansın çizgimin sonundasın orada bil sem yokluğun mu var sen mi varsın? terkedilişliğimin zirvesindesin yalnızlığımın en geniş çemberisin bildiğim en edilgen karaktersin eninde sonunda bilsem yokluğun mu var sen mi varsın? bende sonsuz savurgansın yüreğimde gamsız kavurgansın yalandan kırılgansın asıl dimdik ayaktasın kıyısında köşesinde bilsem yokluğun mu var sen mi varsın? en içten dışa firardasın anlamsızca kaçmaktasın bana kayıtsız bize riyakarsın gaybta kaybolucusun silinmekte baskın ısrarcısın yollar yıllar ardınca açılsın bensizliğe varıp kavuşacaksın bensizlikte bilsen yokluğun mu var sen mi varsın? alıntı. |
El ayak çekilince İstinye’deki iskeleden, son vapur üç defa sesleniyor ‘son kalkış’ diye.. Sonra, gün doğana dek, martıların bile o çirkin seslerine hasret bu sahilde hiç ses çıkmıyor.. Ben, bu sessizliği bozdum! Üç gün .. üç gece piyano çaldım senin için.. Gidişine!.. Copellia’dan Mavituna’ya, Hicazdan Sabâ’ya kadar, sabahlara kadar.. Duydun mu? İstinye körfezinde el ayak çekilince, adını haykırdım gözümle yarışan gökyüzüne.. Yankılar, yarıp sicime dönüşen görüntüleri, tokat gibi çarptılar yüzüme adını!.. Duydun mu? alıntı. |
Bilmezler!.. bilmezler nasıl yıkılır adam acı ile dolar yüreği feci bir ayrılık sonrası nasıl da alevlenir yalnızlıklar bilmezler nasıl da güneşsiz kalır insan gün ortasında karanlığa boğulur gözler ne yana yürüdüğünü bilmez ayaklar nefessiz kalışın tutsaklığını bilmezler yaşarken neden ölür insan umudunu yitirmiş bir zavallının kahra boğulmuş pişmanlıklarını ve terkedilmişliğini aptal aşığın bilmezler gülüp geçerler sadece hadi onlar anlamaz beni sen nasıl görmezsin hicran yaşlarımı hiç dokunmaz mısın kalbine hissetmez misin varlığımı hadi git kendini mutlu ettiğin yere tutun anlık gülücüklerin kanatlarına yüksel sahte zamanların yıldızlarına umarım çakılmazsın yerlere... İsa Yılmaz |
Git, bir hoşçakal demeden, Kapat gözlerini, görme aşık olduğun gözleri, Git, bir yüzünü göstermeden Dön sırtını, görme sana aşık gözleri Git bakalım git, aldırmadan aşk olur mu hiç, yürek acımadan,kanamadan pişer mi aş, emek harcamadan, yorulmadan kaçma,seven yüreği, dinlemeden anlamadan 'Kısmet' değil işte değil, deme bana bu sözü, değil ayrılmak kısmet, değil kavuşmamak kısmet, Gelirsen, koşarsan seversen, 'kısmet', budur herşeyin özü yanarsan, taparsan,ölürsen, 'kısmet', budur kısmet, susma söyle seviyorum de gözlerin yüreğin dilin konuşsun durma koş sarıl seviyorum de ellerimiz,gözlerimiz,yüreğimiz buluşsun Satılmış Turgay Karabacak |
DİLE KOLAYDIR Akılsız diyerek dost beni taşlar, Artık adam olmak dile kolaydır. Ne bilsin belayı belasız başlar? El davulu çalmak dile kolaydır. Kim istemez nazlı yari sarmayı? Kim istemez her gün bayram görmeyi? Çocuk bile bilir akıl vermeyi, Hak'ka secde kılmak dile kolaydır. Evim yok, barkım yok, sermaye sıfır, Vücudum müslüman, kaderim kafir, Sağımdan, solumdan yağıyor küfür, Gayri rahat bulmak dile kolaydır. Ömrüm oruç geçti, bayram görmedim, Mevla'm ayak vermiş, bir gün gitmedim, Çok ham yetiştirdim, kendim yetmedim, Kayadan su almak dile kolaydır. Mahzuni Şerif'im zordur bu dünya, Düşünce görülür Hanyayla Konya, Ne İngiliz koydum, ne de Almanya, Gayri insan kalmak dile kolaydır... Aşık Mahzuni ŞERİF |
İSTERSEN HİÇ BAŞLAMASIN İstersen hiç başlamasın Bu hikaye eksik kalsın Onca yaraların ardından Yeni bir aşk yaratamazsın Örselenmiş bir çocukluk İşte benim bütün hikayem Kaç sevda geçse de yüreğimden Bu yıkıntıları onaramazsın İstersen hiç başlamasın Geç kalmışız birbirimize Yanlış kapılarda geçmiş bunca yıl Dönemeyiz artık ilk gençliğimize İstersen hiç başlamasın Söz verelim kendimize Murathan MUNGAN |
Gözlerin, Vahşi bir şimşek gibi Ruhuma Derin yaralar açan… Ellerin Kurşundan ağır, Sineme vurduğun, Silinmez izleri Bırakan… Kırgınım … Oysa, Sevgi, Dürüstlüktü, İstediğim… Yakışmadı… O lugat… Asaletine Boyuna Posuna… Suskunum sana….. Gülayşe Ulusoy |
Söz vermiştin Hani bana bir söz vermeni istemiştim gözüne göz değdiğinde içindeki sıcak duyguların kanını ateşlediğinde ilk bana söyleyecektin söz vermiştim... ama söyleyecek kadar yürekli olamadın ya beni aptal yerine koydun yada kendinin aptal olduğunu fark edemedin... nuran bektaş |
Ağır Şiir En ağır işçi benim.. Gün 24 saat seni düşünüyorum.. Ümit Yaşar Oğuzcan |
ANDIKÇA Ne zaman seni düşünsem içim ürperir, Seninle geçen her saat, her gün gelir aklıma. Bir akşam vakti gelir, bir deniz kıyısı gelir, O eşsiz hatıralar bütün gelir aklıma.. Ne yapsam unutamam yaşadığımızı, Sevgindi sevgilerin en yalansızı, Şimdi nerde bir gül görsem kırmızı, Dudaklarımı uzun uzun öptüğün gelir aklıma. Bir çıban büyürcesine ortasında gecenin, Dolar yüreğime hüznü seni sevmenin, Dünyada ne benim yerim var artık, ne senin Ağlarım başucunda, ölümün gelir aklıma... Ümit Yaşar Oğuzcan |
| Saat: 08:11 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık