![]() |
Değmez Aşklara Kesitler Kuma yazdın adımı Hiçe saydığın aşkımı Yitirince hayat anlamını Anladım değmezmiş sana Hayallerimi süsleyen anlardaydın,, Damarımdan sızan kanlardaydın,, Sabahıma doğan tanlardaydın,, Değmezmişsin be güzelim... Kurda kuşa anlattım seni Ruhumdan ayırmadım sevgini Durdurdum sen yokken saatleri Anladım değmezmiş sana Bir kibrit alevi yanışımıydın,, Doyumsuz aşklara kanışımıydın,, Ölümsüz sevdalara acep danışımıydın... Değmezmişsin be güzelim... Zehir doldurduğun kadehi Kana kana içtim aşkın şerbetini İhanetin hikmetini Anladım değmezmiş sana Gecemin ay ışığı, sen..., Günümün karmaşığı,sen...., Gönlümün sarmaşığı sen... Değmezmişsin be güzelim.. Yere eğdin yüzümü Yabana attın sözümü Ben bilirim özümü Anladım değmezmiş sana Gül bezedim diken çıktın... Bileğimi büken çıktın... Kara çalı eken çıktın... Değmezmişsin be güzelim... Sana yazılan yazıyı Sensizliği anlatan şarkıyı Duymasan da ahımı Anladım değmezmiş sana Bahar geldim, hazan ettin, Düzenimi bozan ettin, Şu beynimi kazan ettin.... Değmezmişsin be güzelim... Sana ne ettim de gittin Suçum sevmek miydi benim Şimdi tüm şarkılar senin Doya doya dinle gülüm. Aşkım resim sanki eser... Ilgıt ılgıt sevda eser, Hatıralar ölüm keser, Değmezmişsin be güzelim... Baki Evkaralı |
ZEYL Soluğu rüzgârlardan derlendi Yollar o çingeneden bulaştı bana Tek gerçek düşlerimdi belki de Bir masaldan aldım rengimi Tutku yaşından büyük gösteriyorsa Sağır ve dilsiz geceler sorumludur Gözlerin Ve şer iklimi Hicri İZGÖREN |
Herşey Körkütük sarhoş şiirler Resmini çiziyor eski yanlarımın Sakallarım ak kâğıdın teni Düşlerimi sorma Söyleyemediğim her şeydir. Yorgunum, solgunum, düşkünüm Bitmez kendime yaptığım zulmüm Her yanımda bir parça gözlerin Her yanımda bir parça yüreğin Gör bak, paramparçayım. Düşlerim yastığımın kalbinde Karanlık, yedi iklim yağmurları gibi ince Düşlerim toslamış, ezberimdeki isminde Yorgunum, solgunum, düşkünüm Sevda mı? Hiç sorma Söyleyemediğim her şeysin. Nedim Kardaş |
Oturupta sana anlatsam Beni sana anlatsam Desem ki Bir çimenim. Gülüşler güneşim yeşerir Hüzünler rüzgarım solarım Anlar mısın? Bir dünyam var ki Bir de baharım Veririm o zaman yeşilime alı, moru, sarıyı Veririm o zaman gözlere doymamazlığı Veririm o zaman gönüllere o gizemli havayı Aldıkça, veririm. Mutluluklar; ezgidir, şiirdir gelmesi beklenendir. Hüzünler; yalandır, öldürendir gitmesi beklenendir. Bir dünyam var ki Bir de hazanım Yitiririm o zaman en sevdiğimi bile Yitiririm o zaman en güvendiğimi bile Yitiririm o zaman en inandığımı bile. Yittikçe yiterim Seni sever olduğum için Alıpta karşıma desem ki Ben bir çimenim Anlar mısın? Rüzgarın dalgalandırdığı Güneşin okşadığı Bazı ayakların acımadığı Bazı ayaklarınsa kıyamadığı Hiç bir düşünceden doğmamış Toprağın, yağmurun, rüzgarın, güneşin Artığı bir çimenim desem. Anlar mısın? Emel Deniz Oskay |
BıR KÜÇÜK DÜNYAM VAR ıÇıMDE BENıM Bir küçük dünyam var içimde benim |
Güneşin sıcaklığına sakla Ve her gece bir yıldız koy yastığının altına. Benim için. Olur ya, Zemheri gününde buz tutarsa bedenim Ve karanlığa gömülürse gülüşlerim Bir parça güneş, bir de yıldız gönderirsin Isınsın içim Işıldasın gözlerim. Güller de güzeldir bilirim Ama ben en çok papatyayı severim Kucak dolusu topla Benim için. Hepsi beyaz olsun Her yaprağı 'seviyor' desin Olur ya, umutlarım solmaya yüz tuttuğunda Demet demet gönderirsin. Sevgi büyüt yüreğinde Sabırla besle Benim için. Olur ya Yıkarım duvarları Kırarım zincirleri Ve bir gün GELİRİM... Ayşe Şentürk |
Sevmişim Sen benim dağlarda kır çiçeğimsin Baharım, goncamsın sevmişim seni Bir ömür geçmişim, geleceğimsin Hayatım, canımsın sevmişim seni Bülbülün nazları güle saklıdır Aşkların özünde çile saklıdır Yaşanır söylenmez, dile saklıdır Aşikar vefamsın sevmişim seni Hasretin çökünce gönül katına, Başlıyor içimde deli fırtına Ne gerek binmeye sevda atına Kalbimde atansın sevmişim seni alıntı |
Gel Seninle Resim Yapalım Gel seninle resim yapalım. Bir yüz çizelim ince, Küçük nezleli bir burun Ve gözler zeytin iriliğinde. Sonra bir gelincik, ince bir boyun, Soyulmuş bademden daha ak bir ten, Öyle bir yüz ki seher vakti Mutluluk estirsin güneş doğarken Ve saçlar çizelim, bulutlar, Türküler, masallar gibi, Hepsinin üstüne sonra Kocaman bir insan yüreği. Öyle bir yürek ki sevgiyle Arkadaşlıkla, mutlulukla dolsun, İsterse ondan sonra Bütün şairler ölsün. Cahit Külebi |
Ben bir garip hamsiyim da Düştüm dalgalarına da Düştüm dalgalarına Karadeniz zalim olma Ayırma beni yardan da Beni yardan ayırma Ben bir garip uşağımda Düştüm karasevdaya Ayırdılar sevdiğimden Kızıyorum dünyaya da Kızıyorum dünyaya Gözlerime bakanlar da Garip diyor halime Ateş düştü yüreğime Aktım karadenize Ben bir garip hamsiyim da Dütüm dalgalarına da Düştüm dalgalarına Karadeniz zalim olma Ayırma beni yardan da Beni yardan ayırma Fırtına bora deniz Dalgası deli deniz Gözleri karadeniz Yol verdöneyim |
Sєndєn Bαnα Kαlαn Tєк Hαтıяα Yüяєğiмdєкi Yαяα .. Bir tek adın kaldı dudaklarımda Bir de gözlerimde hatıraların... Tabutum olacak Gözbebeklerinden düşen küflü çığlıkların. Kefenim olacak ömür boyu susmaların… Ve bir gün Sensiz ölmenin acısını bırakacağım satırlara.. Neden diye sorma.. Sadece yoksun. Yokluğun ile varlığın arasında Sadece ölüyorum; ötesi yok inan. Varlığının kepenklerini indirip Sensizliğinde yaşamaya gidiyorum yine. Ve uyandığımda Değişen hiçbir şey olmayacak.. Sen hep bana uzak Ben hep sana yasak…. Hani dik duracaktık kanlı pusulara ? Yağmurları bana emanet edip Gittin sadece… Şimdi yalnızlığın ipi geçti boynuma. Yokluğun yükledi sırtıma... Bir tek acıların kaldı senden bana.. Oysa ben yemin etmiştim Acıların icin sırtımı semer bileceğim diye. Söz vermiştim Sensiz ölmeyeceğim diye... Şimdi sensizlik duruyor başucumda.. Şimdi ayazlar yüreğimi sorguluyor Ayrılığınla yüzüme vurduğun kapımda.. Söyle ne olur... Beni unuttuğunu söyle... Hiç sevmediğini haykır.. Yeminlerinin yalan olduğunu Sevginin sahte olduğunu vur yüzüme... Yemin olsun ki; Bir damla gözyaşı düşmez artık.. Çünkü gittiğin gün Ayak uçlarında " Sana " ölmüştüm sevgili.. Unutma ki; ÖLenLer Hiçbi Zaman YasayanLar İçin Gözyası DökmezLer Nur dan alıntıdır |
| Saat: 03:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık