![]() |
Seni Düşünmek Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey... Fakat artık ümit yetmiyor bana, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum... Nazım Hikmet Ran |
Üşüyorum Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum... Muhsin YAZICIOĞLU |
Yakamozlarındayım Gör Uzaklardasın biliyorum Ve hatta yok gibisin, Sanma ardımı döndüm sana, Kalbimde ebedisin. Göklerdeki yıldızları topladım sana, Şimal yıldızında oturmuş Seni izliyorum burada, Kaldır, Bak başını kuzeyden yana; Işıt gecelerimi, Doğ şafak yıldızım, Yalnızım. Yalnızlığında titriyorum Soğuk kış gecelerinin, Baharım ol gel, Gel ve ısıt aşk ateşinle, Dinsin sızım. Bak sahilinden denize, Yakamozlarındayım gör, Tut Ve al beni, kurtar, Sensiz boğuluyorum. Kayboldum ruhuna karışıp, Zorla mı, seviyorum, İşte haykırıyorum, Daha ne dersin? Yıldızları serdim ayaklarının altına, Daha ne istersin? Ahmet İdrisoğlu |
Bu Benim Hayatim Elde var hüzün Bakmaya yok yüzün Bendimi çiğneyip geçmeden Adam akılllı yok mu sözün Acıların en büyüğünü yaşattın Şimdi gelip hayatımı kararttın Belki zamanla alışırım diye kalbimi avutup bıraktın Senelerce yıprattın Şimdi bakmaya yok mu yüzün Cesaret edip sevemiyorsan Emanetimi taşıyamıyorsan Unut gitsin de Boşver bitsin de Hayat, bu senin hayatın Kaderini yaşıyacaksın Kalbinin içini sevgiyle dolduracaksın! Berna Şen |
Bende Gideceğim Kente alacakaranlık çöktüğünde gideceğim, Kurda kuşa duyulmadan, Rüzgarlara saklayarak ayak seslerimi, Ve sana duyurmadan. Öyle sessiz, derinden ve haberin olmadan gideceğim. Kapanmaz yaralar açmadan, Kabuk bağlamış yaralarını acıtmadan, Zararsız, sessiz ve öylesine haberin olmadan. Uyandığında bir sabah ben gitmiş olacağım, Ama gidişlerim yokluğum değildir, Beni unuttuğunu söylediğin bir gün değil, Gerçekten unutulduğum bir gün olursa, Hem gitmiş, hem de bitmiş olacağım, Öyle suskun ve yine öyle haberim olmadan. Gökhan Taflan |
Mutluluk Mutluluk sevilmek,sevmesini bilebilmektir. Mutluluk seni çok,seviyorum diyebilmektir. Mutluluk hep elele,gözgöze gelebilmektir. Mutluluk benim için,seninle olabilmektir. Mutluluk yıldızlarda değil,gülüm dünyamızda. Mutluluk yarınlarda değil, gülüm günümüzde. Mutluluk sevmek,içten gelerek gülebilmektir. Mutluluk her nefeste, bu hissi tadabilmektir. Yaşar Ertaç |
Bir Gönül Sayfası En güzel yerinde bitti aşkımız Bir gönül sayfası daha kapandı Ansızın terketti umutlar bizi Bir gönül sayfası daha kapandı İkimiz sevmiştik delicesine Ayırdılar bizi ölürcesine Ölmeden toprağa gömercesine Bir gönül sayfası daha kapandı Ayrılıkmış meğer aşkın bedeli Kalbim paramparça gönlüm bir deli Nasıl diner sensiz gözümün seli Bir gönül sayfası daha kapandı. Ahmet Selçuk İlkan https://www.msxlabs.org/forum/images/sair.gif |
Içimde Erir Sevdan kar da yağıyor ankara'ya sevdaya dair hiç bir bahanemiz kalmadı sevişelim sabaha kadar ellerini ellerime bırak yüzüme saçlarının dalgası vursun tenin benim sahilim denizlere de artık hiç bir bahanemiz kalmasın her gün dönümüne yarım kalmışlık yok dansa dair bir bahanede kirpiklerinden içeri sızan her kartanesi içimde eriyen sevdan olsun Mustafa Dilekcan |
Acıyla her karşılaştığımızda Bilemediğim bir nedenle Birbirimizi mıknatıs gibi Çeker çarpışırdık Tepe taklak gelip Bir de kapışırdık Bana göre sanki hayat Hep acıyla doluydu Acaba diyordum Dünyada herkes için aynı acıyla mı dönüyordu Yoksa tek bana mı piyango vuruyordu Doğmamla mı başlamıştı acı yolu Yoksa hamurum mu acıyla yoğrulmuştu Anlayamadım… Bumuydu hayatın yolu bilemiyordum Hani bir ara Bir birimize de iyice alışmıştık Resmen kanka olmuştuk Ben nerede Acı peşimdeydi Bir gün her şey tak etti Aldım acıyı karşıma Uzun uzadıya konuştuk Ve bir karar aldık Hayatımda olmayacağına dair söz verdi Bir güzel anlaştık Vedalaştık.. Epeyce uzun süredir de karşılaşmadık Uzaktan da olsa görünmeye kalksa Birbirimizi görmemezlikten gelip Uzaklaşıyoruz … Yaklaştığımızı hissettiğimiz an Yolumuzu değiştiriyoruz Bu sıralar acının yerini Mutluluğa sevgiye bıraktı Sevgi buseleriyle Artık yolumuza son gaz devam ediyoruz Nalan Arslan |
Seni Seviyorum kalbimin bir köşesinde gizlide olsa aşkın, aklımı başımdan almaya yetiyordu gavşın... yeni uykudan uyanan bir bebek saflığında, gözlerimi açtım yeni yaşayış tarzıma, duvar köşesinde gösterişli duran savk bir hayli kamaştırıyordu gözlerimi galiba... düşününce işin aslını, caziben cevap veriyordu gerçek işin aslına... ben aşkı bilmezken, bir yalan sanardım bilip bilmeden... ben susmuştum, bülbüller dertleşiyordu, yağmur toprağa olan, hasretini dindiriyordu... hadra yağmurları yağarken, sırıl sıklam, baş aşağı işte aşkın tek gerçek anlamı... elhasır yoktur bu işin sonu, işte utanıyorum söyletme bana, seni ÇoK Seviyorum'u...! Merve Altuntaş |
| Saat: 06:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık