![]() |
Can Gülüm can gülüm, gülüm benim ben güllere vurgunum ben güllerden yorgunum kokunla dolsun odam yüzün aynamda kalsın varsın yokluğun beni vursun can gülüm, gülüm benim ben sana vurgunum ben seninle dolmuşum ben sende kendimi bulmuşum Muammer Ertem KARAKAYA |
Sana Ait tek tek sorguladım ne varsa ne varsa sana dair attım hayatımdan, sokaklardan gelen hüznü ne sen kaldın, ne de ben. bir yırtık ceket kaldı eski gülüşlerden, cebinde eski bir fotoğraf, geçen hüzünlere ait. resminde vizyonunun kızıl sokağında masum çocuk kaldı. kan içinde elleri kan toprakta, kan yürekte, kan paramparça. can dışarda, can sevinçte, can hasrette. Birkan Demirci |
http://img228.imageshack.us/img228/5749/ghzv7nm0.gif SENİ YAZDIM AMA SİLEMEDİM Kİ... Oyle sevmistim ki seni, Anlatmaya sozcukler yetmiyor, Her yazdigim yerde sen varsin, Sana olan ozlemlerim var, Bak simdi yine yaziyorum, Harf,harf sen, Sozcuk,sozcuk sen, Her cumlede yine sen, Derken sonra okuyorum, Okudukca kahroluyorum, Yuregim sizliyor, Gozlerimden kanlar bosaniyor, Caliyorum kafami duvarlara, Ama fayda etmiyor son pismanlik, Beynim duruyor, Dusunemez, Konusamaz, Hissedemez hallere giriyorum, Olmekten beter oluyorum, Artik dayanamaz hal aliyorum, Yazdiklarimi silmek, Seni bir nebzede olsun unutmak, Sensizlikle yasamasini bilmek, Yarim biraktigim yerden yasama, Yeniden baslamak istiyorum, Ama ne mumkun ki, Olmuyor iste olmuyor bir turlu, Basaramiyorum, Bak seni yazdim, Ama silemedim ki... (Alıntı) |
Kendimden Utanıyorum... Kendimden Utanıyorum... Aslında kimseye kızmak gelmiyor içimden, Bu sessiz feryadın döngüsünde, Kendimle birlikte yakıyorum tüm hayatı, Sevda kırıntılarıyla idare ediyorum. Ne dostları arıyorum yanımda, Ne de geleceğe ümit dolu Gülücükler atabiliyorum. Aslında ben kendi kendime kızıyorum içimden, Zira hayat ne kadar alev topuysa, Bizde o kadar közüz onun yanında, Suçlu aramanın bir anlamı yok, Her aynaya baktığımda kendimden utanıyorum. Şimdi sessizliğe gömüyorum yüreğimi, Sadece dünya haykırıyor buradayım diye, Ve biz kimmişiz ki onun yanında, Biz onunla oynuyoruz dedikçe, Meğerki soytarısı olmuşuz tam ortada, Gerip bir dönence içinde, Koşturup duruyoruz anlamsızca, Oysa ne hayata ayak uydurabiliyoruz, Ne de tam zevkine varabiliyoruz. Dün bugün için ne kadar yalansa, Bu günde yarın için yalan olacak, Pişmanlıklar içinde yaşayıp dururken, Bir adım bile ilerleyemediğimizi fark edeceğiz. Ne kadar özgürüz bu dünyada, Ne kadar yaşamayı hak ediyoruz acaba, Hep başkalarının adına yaşadığımız dünyada, Onların ismini bir kalemde silebiliyoruz. Oysa aldığımız her nefeste bile, Başkalarının hakkından çaldığımızı bilmiyoruz. Doğmak, yaşamak ve ölmek, Başlangıcıyla sonu belli olan bu hayatta, Ne kadar yaşayabiliyor, Ve ne kadar değerlendirebiliyoruz. Bu gün hakkını veremiyorsak soyadımızın, Yarın çocuklarımız ne kadara taşıtabiliriz Şanımızı, şöhretimizi, eğer varsa tabii. Şimdi karar verelim kim suçlu diye, Yarınları hiç düşünmeden, Har vurup harman savuran bizler mi? Her sıkıntıda Yaradana isyan ederken, O sıkıntıyı kendimizin yarattığını Kabul etmeyen bizler mi? İnsanlara verilmiş en büyük meziyet olan, Aklımızı yerli yerinde kullanmayıp, Nefsani duygular içinde yaşayan bizler mi? Yoksa sınırsız nimetleri önümüze seren, Bütün güzellikleri emrimize amade edip, Yaratılanların en yücesisin diyen Yaradan mı? Evet, fazla uzağa gitmeye gerek yok, Her aynaya baktığımızda karşımızda olan, Tefekkürden kaçıp, şeytana uyan Bizleriz suçlu olan. Bu gün ben yakıp yıkıyorum tüm tabularımı. Elime alıp kalemi geçmişi siliyor, Geleceğime yön çiziyorum. Bu gün ben kendimden utanıyorum. Şimdi tövbe zamanı, Her anını anlamsızca yaşadığım, Hiç yarın olmayacakmış gibi, O anın zevkine daldığım geçmişten Kaçma zamanı, Ben bu gün kendimden utanıyor Ve pişmanlıktan hıçkırıklara boğuluyorum.:*( |
Ben sadece yalnız bırakıldım... Ben sadece yalnız bırakıldı... İnsan bazı şeyleri yalnız kalmadan anlayamaz Yalnız kaldığında tadar sevgisizliği Yalnız kaldığında anlar sessizliği Mutluyum,huzurluyum ben böyle der ya insanlara Ama gece oldu mu işte o hain geceler İşte o zaman ne derse desin Anlar yalnız olduğunu Ve hiç de söylediği gibi mutlu olmadığını Yalnızlık benim isteğim değildi ki Yalnız kalmak istemedim ben hiçbir zaman Ben sadece yalnız bırakıldım Sadece... Sanki sana gelsem,yalnız bırakma beni sevdiğim desem Anlar mısın ki beni,hiç anlar mısın? Yalnız kaldığıma inanır mısın? Sen gidince yalnız kaldığıma... İnanmazsın asla inanmazsın Peki seni hala deli gibi sevdiğimi söylesem Susarsın,sadece susarsın O iki kelime çıkmaz senin ağzından Seni seviyorum diyemez senin o gözlerin Gözlerin... Beni kendine aşık eden gidince de beni bitiren o gözlerin Peki ya şimdi gözlerin,beni bitiren o gözlerin Neden düşmancasına bakıyor bir zamanlar sevdiği o kıza? Peki sevgin o da mı yalandı yoksa,gözlerin gibi? Yalandı sevdiğim,galiba herşey yalandı Sen hayatını yaşarken Yanan sadece benim canımdı!!! |
Yalnız Gecelerim seni düşünürüm yalnız gecelerim de seni düşünürüm sensiz geçen gecelerim de seni düşünürüm ilerleyen her dakikam da yalnızca seni ararım be gülüm seni düşünürüm ayın ışığın da seni düşünürüm çaresiz bekleyişlerm de ama sen birgün dahi beni düşen mezken be gülüm Orhan Veli Kanık |
Gözlerim gözlerimde yaşlar sensiz geçen anlar sen varsın şimdi kalbimde sen varsın şimdi ömrümde sensiz yaşanmaz sensiz geçmez anlar sensiz sevdiğim sensiz geçmez dakikalar bir sen varsın kalbimde bir sen bir sen ne kadar döksemde gözyaşı sen yoksun yanımda ama unutma sevgilim sen kalbimdesin ve orda kalacaksın... |
Maziden Gözyaşları ayın şarkı yüzündeydi sevdiğim dans ederdi yeşil gözlerinde gül kokardı saçların bir yudum suydu çölde içtiğim sözlerin kim bilecek seni sevdiğimi kim anlayacak aşkınla yanığımı kim sevecek beni sevdiğim senden başka kim sevecek hergün yollarında olacağım hergün aklında olacağım unutamayacaksın beni sevdiğim unutamayacaksın beni söz güzelim |
Sakın üzülme birtanem Sil gözlerinden,sessizce damlayan yaşı. Çünkü ağlanmaz boş yere. Nezamanki ben yokum Acıma göz yaşlarına Çünkü! ... Onlardır sevgimizi perçimleyen Onlardır bizi zincir gibi ekleyen Yollarıma bakarken, Gözlerin dalgın dalgın; Gözyaşların süzülürken yanaklarından, Beni hatırla. Çünkü! ... Gözyaşlarına arkadaş olacak gözyaşlarım. Çünkü! ... Dalgın bakan gözlerinle çarpışacak gözlerim; Sonra! ... Herzamanki gibi, Hasret dolu yüreğimle Gecenin karanlığında, Elimde kalem; Yazacağım sana sessizce. Gözümde yalnız senin hayalin, burnumda yalnız senin kokun, Buram buram, Hasretin çökecek içime Erdinç Sert |
AŞK VE GURUR Nereden bilecektin seni sevdiğimi Hiç fısıldamadım ki kulaklarına aşkımı Senin için Günlerce gecelerce ağladım Nereden bilecektin Hiç silmedim ki yanında gözyaşlarımı.. Ahmet Selçuk İlkan |
| Saat: 23:14 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık