![]() |
Sevmemiştim kimseyi seni sevdiğim kadar Yüreğimde seninle açtı tüm dallar Şimdi senle mutluyum sevgin ile yaşarım Işıklara boğuldu o simsiyah akşamlar Tut ki sen ellerimden bana sonsuz sevgi ver Kışları yok et artık gelsin bana baharlar Şimdi senle mutluyum sevgin ile yaşarım Işıklara boğuldu sevmediğim akşamlar doğan ümit aksel |
Kibritçi Kız Kendine çıkar bu sokak ağır bir taş gibidir ağzında yalnızlık çarpar ve düşer zaman kanadı kırılarak Kuytusuna eski bir evin küçük bir kız düşer masallardan yüreği titrek kibrit yalımlarında annesiyle buluşan Yüksek ökçesiyle salınan sarışın bir şiirdir şimdi gökyüzü saçları akasyalı akşamın sularında Beni saymazsan kimse bilmez burada temmuz saatlerini karlı akşamların gelinlik badem ağaçlarını arsız duruşlarını kozalakların Beni saymazsan kimse tanımaz beni gözleri hep yıldızlara dönük bu kimsesiz sokakta.... Yüreğim Mahşer/1999 |
Her an sensiz yollarda yürürüm adım adım Yüreğimde sevgiler seni arar sorarım Hayatımda bir tatsın senle olmak maksadım Şu an uzaklardasın sana aşka susadım Senden uzak sanma ki mutlulukla yaşadım Çiçekleri sevmedim hayattan zevk almadım Tütüyorsun burnumda kadehimde şarabım Dilden düşmez duamsın sığındığım mihrabım doğan ümit aksel |
Bekleme sakın beni sana dönmeyeceğim Yoruldu aşktan gönül artık sevmeyeceğim Sevginle yıllar yılı ağlasam da kahrolsam da Senden uzak bir sevgi bir aşk bekleyeceğim doğan ümit aksel |
Unutma ki Sen uykusuzluk nedir bilir misin Tırnaklarınla yastığını parçaladın mı Gözlerini tavana dikip Düşündüğün oldu mu bütün gece Ve bütün bir gün Belki gelir ümidiyle bekledin mi hiç? Gelmeyince Seni aramayınca Ölesiye ağladın mı? Sonra çekilip en koyusuna yalnızlıkların Ona ait ne varsa Bir bir hatırladın mı Sen günden güne erimeyi bilir misin Dev bir ağacın vakarı içinde ölmeyi Bir teselli aramayı Issız parklarda, tenha sokaklarda Ve bütün şehir uyurken uzaklarda Deli divane yollara düşüp Yaşlanmış bir köpek gibi Eskimiş bir gömlek gibi Atılmışlığını hissettiğin oldu mu Sevmekten Günler geceler boyunca yürümekten Elin, ayağın, kalbin yoruldu mu Sen yalnızlığın acısını bilir misin Unutulmak bir hançer gibi saplandı mı sırtına İçinde kıskançlığın zehirli çiçekleri açtı mı Bütün gururunu çiğneyip Sevdiğinin geçtiği yollarda Bastığı toprakları eğilip öptün mü Sen çaresizlik nedir bilir misin Sen yokluk nedir gördün mü Yanan başını Duvarlara vurup parçalamak geldi mi içinden Sen her gün bin defa öldün mü Böyleyim diye ayıplama beni Bir gün kendimi Sonsuzluğun koynuna bırakırsam Yaralı ve yenik bir asker gibi Darılma Unutma ki Her seven adsız bir kahramandır Unutma ki İnsan; sevebildiği kadar insandır. Ümit Yaşar Oğuzcan |
Bütün beddualarım isyanlarım seninle Bunun için hayatı aşkı sevemediğim Bana sevgi verseydin ellerimden tutsaydın Senle mutsuzluklardan kaçmaz karşı gelirdim Şimdi sana ağıtlar yakmaktayım yıllardır Suç olduğunu aşkın daha önce bilseydim Kalbimi zincirleyip sevgiye kapatırdım Yeminler ederim ki seni bir an sevmezdim doğan ümit aksel |
Sevda yüklü bulutlara bir martının kanadında sana geliyorum Nefes almakta bir gün zor gelecek miydi bana Şimdi tek hayalim bir an önce yanına gelmek Sevgili hiç sevmedim kimseyi senin kadar Biliyorum giden geri gelmiyor SOL YANIM ………. Sende gelmeyeceksin kara toprak aldı seni benden Ama ben seni bekliyorum bir yürek çarpıntısı ile Acılar , ölümler unutulmuyor sevgili Yıllar hızlı bir kurşun sanki yüreğime vuran Sensiz her gün sonu olmayan bir uçurum .. Yanımdaydın canımdaydın şiirler ,şarkılar okuyorduk, Bana SENİ SEVİYORUM SENİ ASLA BIRAKMIYCAĞIM Diyordun oysa bende seni seviyordum ama hiç söylememiştim sana hiç fısıldamamıştım kulağına, şimdi içimde acı bir pişmanlık var Şimdi her gece yıldızlara bakarken SENİ SEVİYORUM diyorum Duyuyor musun ? SOL YANIM Bir ses bir nefes ver sevgili.. Büyük Aşklar hep böylemi biterdi ?susma susma ne olur? Ağlayınca gözlerimden silinmiyor acın Gecelere ,yollarla düşman oldum Seni benden aldılar diye Hayat çare olmuyor sensizliğe sevgili Sanki apansızın kapı çalacak ve sen koşup sarılacaksın bana Olmuyor olmuyor inan bana Odamda bir ölüm sessizliği var birde sesinin açtığı yara var Kulağımda çınlayan bir daha asla duyamayacağım sesinin Ellerimde ellerinin sıcaklığı var bir daha hissedemeyeceğim Sıcaklığının SOL YANIM DİĞER YANIM Hangi ırmağın suyu seni bana getirirr Hangi toprak seni bana kavuşturur Hangi yollar birleştirir bizi Rüzgarla yarışıyorum sevgili Sevda yüklü bulutlara sana kavuşmaya geliyorum Ölümü hiç yakıştıramazdım sana bensiz İşte geliyorum ; hayallerim gerçek oluyor Bir martının kanadında aç kollarını Geliyorum SOL YANIM.. Zeynep Zuhal SAYGIN |
Sevmek ağlamaksa, Akmasın gözümden tek damla. Zira kalmadı bu gözlerde, Akacak tek bir damla. Sevmek acı çekmekse, Çekmesin bu yürek çile. Acı mayam oldu benim, Görmedim tek bir gün bile. Sevmek sensizlikse, Geçmesin sensiz tek bir gün bile. Ama mahkum oldum ben, Çaresizce sensizliğe. Sevmek özlemekse, Özledim seni tüm benliğimle. Bana hasret rüzgarlarını, Koklamak kaldı yine. Sevmek paylaşmaksa, Paylaşırım bu kaderi seninle, Yeterki ayrılmasın kalbimiz, Yaşatalım bu aşkı sevgimizle. vildan bayraktar |
Nehir Nehirin bir ucunda bekliyordu Kimsesi ve kimseseye bir kisvesi yoktu. Usanmış bir halde uzandı kuma doğru Hayellerinin uzağında... Yorulmuş olsada hayattan Kimseye belli edemezdi Omuzlarında olan o yük O nun vazgeçemediği Anlatamadığı bir yüktü... Ayaklarını suya dokundursanda Benliğini anlatsan da büyük bir sabırla Kum tanelerini sayabilecek kadar sabırlı olabilir misin? Ya da damlatarak sayabilir misin nehir'i? Damlatarak sayabiliyordu oysa hayatını gözyaşlarını eteğine dökerek. Yalnızdı tabi ve umutsuzdu da! Umutlarını da sayıyordu usulca içerek zaman dedikleri zehiri damlatarak dudaklarına... Yenilmişti bir kere mağlup olmalara! Hayata, sana ve sevdiklerine! Ağlamak istiyordu ama korkuyordu Ya karıştırırsa gözyaşlarını eteğine döktüğü nehir damlalarına!!!!!!! Yazan: YıLDıRıM |
Artık dinlenmeliyim Yapamıyorum bir durumun analizini Ve göremiyorum gün doğumunu doğudan Kuru otlara basıp seslerini duymak her günün güneşiyle uyumak Yetmiyor artık sesimi titretemeyen ciğerlerim oldu İlkbaharım, sonbahar gibi soldu Ve uykularım onları yitirmek evlat acısı gibi koydu Yazmıyorum artık hakan iyihuylu |
| Saat: 23:14 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık