![]() |
Güzeldir... Bir Yerden Sonra Birbiri ardına geliyorsa mutsuzluklar Keskin bir bıçak gibi saplanıyorsa acılar Köşe başlarını tutmuşsa umutsuzluklar Ve uçurumlarda yankılanıyorsa aşkın son çığlıkları Ayrılık güzeldir... En kalabalık yerlerde büyüyorsa kimsesizliğin Binlerce kahkaya karışıyorsa gözyaşların Son çiviyi çakıyorsan yorgun sabrına Daha kirpiklerinde can veriyorsa hayallerin Ve dilinin ucundaysa en çılgın küfürler Yalnızlık güzeldir... Güvendiğin yüreklere karlar yağmışsa Buz tutmuşsa o sımsıcak bakışlar Sen yangınlar içinde üşüyorsan Ve bir zavallılıksa artık o çok sevmek Böyle bir dünyaya tükürmek Ve ölmek güzeldir... Ahmet Selçuk İlkan |
Sevmek aşka düşen benmiyim bir tek birgün aramıza ayrılık girecek elbet ayrılık ölümden daha beter kurtarır ancak birbirimiz çok sevmek yanlız yetmez beraber olamak tek olup bu acılara katlanmak ölmek değil beni asıl korkutan öldürür beni gün gelince unutmak kendimden geçtikçe sana gelirim sevginle alçalıp yücelmeyide bilirim varlığının verdiği neyşeyle ayık olsamda biraz sarhoş gibiyim kolaydır dünyayı bir bahçeye çevirmek en zoru ise bir güzeli delice sevmek sevmek haramdır kalbinde ateş olmayana haramdır sevene yar yokken gülmek Hakan Aydın |
Seviyorum Gözlerim yaşlı kalbim buruk olsa da Aşkınla tüm bedenim tutuşup kül olsa da Bütün kırmızı güller teker teker solsa da Bırakamam seni ben, seni çok seviyorum Gözlerim yaşla dolu kalbim sevginle Bugün de baş başayım senin derdinle Bekliyorum seni ben acımla kederimle Bunca dertle kederle seni çok seviyorum Uzatsan elini tutarım, uzatmazsın biliyorum Seslensen sesini duyarım, seslenmezsin biliyorum Kollarını açsan koşarım, açmazsın biliyorum Ama bunlara rağmen seni çok seviyorum Eğer sevmeseydim acı çekmezdim Eğer sevmeseydim sevdim demezdim Seni sevdiğimi söyleyemezdim Ama bak söylüyorum; seni çok seviyorum Emre Aktürk |
Bilirim Her Seven Yaşamiştir Bu Duyguyu.... Sessizce Uyurken seni izleme ayrıcalığını da yaşadım dün. Ve gene düşündüm ... Senle yaşanabilecek her şeyi, Yaşamadan gitmemek dileğimdi. Galiba buydu sana kıyamamaklar... Boşver tadını çıkar dedim- Aklına getirme onsuzluğu... Nasıl olsa yaşanacak zamanı gelince. Acıyacak derinden- Bugünü ayırıp düşüncelerinden- Acıyan yerine saracaksın. Tıpkı biriktirdiğin kötü gün parası gibi... Yokluğunda gözlerini kapatıp- Hatırlayacaksın bu izlemeleri. Gözlerinin takıldığı, ellerinin dokunduğu- Bu eşsiz resim kareleri, Günü geldiğinde imdadına yetişir mi ??? Yerini doldurur mu ??? Anlamını yitirmiş her şeye ... Anlam kazandırır mı??? Ya da şiddetli baş ağrılarına- Sadece dayanılabilirlik kazandıran- Ağrı kesici gibi- Geçici bir bağışıklık olabilir mi??? Senli zamanlar sensizliklerime- Çare diye mi yaşanır??? Peki ya sen canımın içi??? Benli günleri sarıp bensizliklere- Soda ve çikolata niyetine- Avunur musun??? Çok zor görünüyor be canım çok zor!!! Düşünmemek lazım bu ihtimalleri. Sensizliklerin ŞEREFİNEE.......... İpek Saygın |
Vatan Vatan namustur, Vatan şereftir, Vatan korunacak tek hedeftir. Vatan sevdadır, Vatan aşktır, Vatan için fedakârlık bir başkadır. Vatan candır, Vatan kandır, Vatana sahip çıkmak imandandır. Ankara 10.08.2005 Alaaddin Taşkın |
Sen bakmaya gör Gül kokulu şiirler okudum Gözlerinin değdiği yerlere Şiir kokulu güller koydum Gözlerinin değdiği yerlere. Koştum bir oraya bir buraya Gölgene arkadaş olmak istedim Her şeye, her yere bir daha baktım Belki gözlerin değmiştir diye Alıntı |
BİR BİLSEN..! Sensiz geçen gecelerde bir bilsen neler çektiğimi, Şimdi benim yerime koy kendini, Her gece gözümün önüne gelen hayalini, Her gece yatmadan önce aynı dileği dilemeyi, Ne kadar zor olduğunu bir bilsen. Ah birde bilsen kıymetini, Seni ne kadar çok sevdiğimi, Senden kolay kolay vazgeçemiceğimi, Sana anlattım bütün gerçeklerimi, Bilmek bile istemiyorum bu aşkın bittiğini. BERKAN ÇELİK |
Kurşun Yarası İstediğin zaman, rasladığın yerde Kıyasıya olmalı beni vuruşun Kanım günlerce akmalı caddelerde Tam kalbime değmeli attığın kurşun. Ya kalbime, ya alnımın ortasına En can alacak yerime nişan al. Çare bulunmaz her kurşun yarasına Beni öldür ve açık gözlerime dal Bir eser olmasın içinde korkudan. Tetiği kininle, garezinle çek Kurşun değil ölüm çıkmalı namludan. Bırak benim kanım olsun dökülecek En son kurşunun da olsa namluya sür Nasıl olsa ölüm var, bari sen öldür. |
Güzeldir... Bir Yerden Sonra Birbiri ardına geliyorsa mutsuzluklar Keskin bir bıçak gibi saplanıyorsa acılar Köşe başlarını tutmuşsa umutsuzluklar Ve uçurumlarda yankılanıyorsa aşkın son çığlıkları Ayrılık güzeldir... En kalabalık yerlerde büyüyorsa kimsesizliğin Binlerce kahkaya karışıyorsa gözyaşların Son çiviyi çakıyorsan yorgun sabrına Daha kirpiklerinde can veriyorsa hayallerin Ve dilinin ucundaysa en çılgın küfürler Yalnızlık güzeldir... Güvendiğin yüreklere karlar yağmışsa Buz tutmuşsa o sımsıcak bakışlar Sen yangınlar içinde üşüyorsan Ve bir zavallılıksa artık o çok sevmek Böyle bir dünyaya tükürmek Ve ölmek güzeldir... Ahmet Selçuk İlkan |
ESKİCİ Önceleri sen uyandırırdın uykulardan beni Şimdi eskiciler uyandırıyor Ne yazık seni de bu şiirim gibi Yaban şarkılara meze yaptılar. Al götür eskici kalbimi benim Neyim var neyim yok sorma bir daha Gözümde yaşlardır birtek servetim Acıyıp yüzüme bakma bir daha! O aldı götürdü ümitlerimi O aldı götürdü hayallerimi Kalmadı hiç bir şey sana eskici Ne olur kapımı çalma çalma bir daha! Bir boş çerçeve var tam sana göre Bu da benden olsun sana hediye Ne olur eskici git başka yere Bizim sokaktan geçme bir daha!.. AHMET SELÇUK İLKAN |
| Saat: 23:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık