![]() |
Her Gidiş Bir Hüsrana Mecburi Sebeb dur bekle belki bu sefer bu sefer belki gidilmemek üzeredir ebediyete kadar kalıcı olmak zamana inat ve aslında uysal bir haykırıştır bu sefer dur gitme dinle bu sefer söylenecek her söz bir hayat kurtarabilir yaşlanmaktan korkan bir yalnızlık hastası ve aslında yaşlanmamış kırışık bir tendir dur sabret, sabret bu sefer her gidiş bir hüsrana mecburi sebeb kalanlara huzur uğramaz olur kalınmışlarla gidenlere verilen değer sevgidendir,gitmeseler gitmeseler olmazdı aslında gitsin gidenler... Emre Akkıran |
Başım gözüm üstüne senden başka yar bilmem ömür boyu gözüme bak desen bakarım başım gözüm üstüne ister aşk denizine ister hicran gölüne ak de yeter akarım başım gözüm üstüne yılda bir olsa bile seviyorum de hele senden gelmişse eğer sefadır bana çile yalnız kalbimi değil koca dünyayı yak de yeter yakarım başım gözüm üstüne yeterki sen bekle de hiç kalır sabır taşı küçük bir umut bile olur gönül yoldaşı razıyım ömür boyu gözyaşı dök de yeter dökerim başım gözüm üstüne seni bu kadar sevmek yalnız benim günahım hiç şikayet ettim mi bir gün çıktımı ahım bir elimde yüreğim bir elimde silahım sık de yeter sıkarım başım gözüm üstüne biliyorum biliyorum bu aşkın yalnız sensin galibi her derdine razıyım çıkmasın tek talibi varsın yağmur yağmasın sen iste şimşek gibi çak de yeter çakarım başım gözüm üstüne tek söz etmem bu sevda vursa beni her yandan tanrım beni korusun benden bıktığın andan ne kadar sevsem bile bir gün olsun dünyamdan çık desen çıkarım başım gözüm üstüne biliyorum sevgilim gönlümde yerin gurbet ister sılaya çağır ister hergün sürgün et sen mutlu ol birtanem ben ömür boyu hasret çek de yeter çekerim başım gözüm üstüne... BEDİRHAN GÖKÇE |
Hiç Değişmesin Gözlerininin Büyüsü ne olur hiç değişme... hiç değişmesin gözlerinin büyüsü... hep böyle uzak hep hatırladığım gibi kal.. ********* sadece sev beni.. uzaklardan öylesine sev ki beni... ne yakınıma gel ne de nefesin değsin nefesime... hep böyle uzak... hep böyle güzel kal ********* sadece sev beni benim seni sevdiğim gibi... uzaktan kokla yüreğimin güllerini... uzaktan okşa yüreğimin ellerini... uzaktan gecelerime dokun uzaktan okşa geceleri saçlarımı... ********* gülüşlerin ve alayların, sevmelerin... hep hatırladığım gibi kalsın yüzünde... ve ne olur hiç değişme.. hiç değişmesin gözlerinin büyüsü... Vildan Uyar |
BEN BU KÖYÜN DELİSİYİM Beni bilen böyle bilsin Ben dostluğun delisiyim Akıl irfan sizde kalsın Ben bu köyün delisiyim Bu acılar bitene dek Ağlayanlar gülene dek Bu can bende ölene dek Ben bu köyün delisiyim Sesi çıkmaz kırık sazın Tadı olmaz susuz yazın Mezarıma öyle yazın Ben bu köyün delisiyim Ne köleyim ne de bir kul Vicdan bir borç hayat okul Alın sizin olsun akıl Ben bu köyün delisiyim Benim yolum aşkın yolu Benim yolum hakkın yolu Bir tek derdim Anadolu Ben bu köyün delisiyim Sizde para sizde banka Sizde silah sizde bomba Bende dostluk bende sevda Ben bu köyün delisiyim Haydi koşun savaşmaya Bu dünyayı paylaşmaya Ben bakarım çocuklara Ben bu köyün delisiyin Aşk okurum aşk yazarım Aşktır benim tek pınarım Size değmesin nazarım Ben bu köyün delisiyim Yaşayın siz aklı selim Boşverin siz benim halim Siz bir dahi siz bir alim Ben bu köyün delisiyim Benim yolum gönül yolu Benim yolum sevda yolu Bir tek derdim Anadolu Ben bu köyün delisiyim Ben bu yurdun delisiyim... AHMET SELÇUK İLKAN |
SENİ NASIL SEVDİM BİLİYOR MUSUN? Bütün mevsimlerde yüzüm kırağı tutuyor sende benim gibi üşüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Milyonluk nüfusun içinde yapayalnızım, bir gölgelik ışık bile parlamıyor. Sende benim gibi korkuyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bıraktığın hatıralar kanıyor, yaralara gözyaşımı basıyorum. Sende benim gibi sızım sızım sızlıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun Seni senden, seni benden, seni onlardan, seni ağrıyan yanımdan bile çok sevdim. Yoksa sen gülüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Üstüne serpilecek topraktan da daha çok Sevgimden kefen biçip, aşkımdan tabut çaktım seni kalbime gömüyorum. Yoksa sen kaçıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bana on dakikanı ayır gözlerinle gözlerim buluşsun sana fısıldayacakları var diyorum bakarız kısmet, zaman diyorsun, beni zamana mı bırakıyorsun, bana saniyeleri heba mı görüyorsun, ben sana ömrümü veriyorum alıyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Sana bir şey olmasın diye kalbime dokunamıyorum içinde sen yaşarsın, sana bir şey olmasın diye tenime dokunamıyorum tenimde teninin izi var. Sense benden aldığın beni cömertçe har vurup harman savuruyorsun seni nasıl sevdim biliyor musun? Seni nasıl sevdim diyorum, beni duyuyor musun? Beni duyman lazım, beni duymalısın çünkü ; sen padişahların, perilerin kızısın sen Aslı’sın, Şirin’sin, Leyla’sın Ferhat´a dağları deldiren aşkı bana yaşatan kadınsın beni duymalısın. Sen yeni doğmuş, saf, sabi, zerre kadar günahı olmayan taze bebek canısın, otuzunda bile süt kokarsın, sen zalim olamazsın beni duyarsın. Sen duru bir susun, Peygamberin torunusun beni duyuyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Sensiz gelen her sabahın doğan güneşine uyanmak ne kadar zifiri karanlıkta kalmakmış sen biliyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Bütün saatlerde seni dolu dolu yaşarken, yüreğimin penceresinden sana koskoca Ankara´yı santim santim gezdirirken, ALLAH aşkına sen beni kaç saniye düşünüyorsun. Seni nasıl sevdim biliyor musun? Seni senden, seni benden, seni onlardan, seni ağrıyan yanımdan bile çok sevdim. Yoksa sen gülüyor musun? Seni nasıl sevdim biliyor musun? Alıntı |
ÇAY KÖKÜNDEN YAPILMIŞ BİR ÇİN ASLANI ÜSTÜNE kötüleri korkutur pençen iyileri sevindirir inceliğin, benzer şeyler duymak isterdim dizelerim için. BERTOLT BRECHT |
BERCESTE hiç kimseye söylemedim ihtiyar taşa aşık olduğumu. kimin dudağı değse kenarına, kıskançlığımın zincir boyu, ayaklarıma takıldığını. nihayetinde bir takunyaydım, sesimden başka neyim ola... hiç kimseye söylemedim; çirkin bir yaprağa aşık olduğumu. bulutları beklerken göğün mahrem yerinde sevgilimin tenine rüzgarların dokunduğunu. nihayetinde bir damlaydım, pıtırtımdan başka neyim ola... hiç kimseye söylemedim; eski bir kapıya aşık olduğumu. kuş kanadında sakallı adamların gelip, bir ekmeği bölerek pirleri gömdüğünü. ağzımı açıp "ah mine'l aşk" desem, aralıkları kapatıp, kalbime saklandığımı. nihayetinde bir kilittim, yasaklarımdan başka neyim ola... hiç kimseye söylemedim; bir adım ötedeki denize aşık olduğumu. uçanların gagasından ağıtlarımın döküldüğünü. bir yudum içmek için gönlünden uzayan köklerime, ömrümü verdiğimi. nihayetinde çıplak bir ağaçtım, yalnızığımdan başka neyim ola... hiç kimseye söylemedim; yarattığım çukura aşık olduğumu. yükseldikçe derinleşen benliğime, basamaklar ördüğümü kendimden. nihayetinde bir boşluktum, düşüşümden başka neyim ola... hiç kimseye söylemedim; duvarıma nakşedilen "vav"a aşık olduğumu kuyruğunda sabır çekerken alnımı nazif duygulara koyduğumu nihayetinde bir insandım, tanrımdan başka neyim ola... hiç kimseye söylemedim; ırak yalnızlıklarda kaybolurken gece gündüz. bir şehre nasıl sokak sokak benzediğimi. sokaklarımda târumar kalabalık, insanların bir telaş içinde koşturduğunu. nihayetinde bir şehirdim, insan'larımdan başka neyim ola... hiç kimseye söylemedim; derin bir arzu'yla bağlandığımı hayata. aşk'ın kuyusunda kaybolurken, nasıl da hayat bulduğumu ölüp-dirilirken... nihayetinde bir şairdim; kelimelerimden başka neyim ola... hiç kimseye söylemedim; nasıl da ağladığımı geceler boyu. arzu hâl'in nasıl da bu kadar vurduğunu. bir kaç resim birkaç sözdü oysa, âh keşke hepsi sadece bu olsa; cân'ımdan başka neyim ola... adının yanına adımı yazıyorum; bitmemiş bir şarkı gibi öylesine sonsuz. kaç mevsim beklenirken sen, beşinci mevsimi yaşamaktadır gönül. kalbimi, kalbinin yanına koyuyorum. senden başka neyim ola... MUSTAFA NAZİF |
İKİZ KARDEŞİM En iyi dostumdur yabancım değil Bu yalnızlık benim ikiz kardeşim En acı gerçeğim yalancım değil Bu ayrılık benim ikiz kardeşim... Siz bir bir sorun da konuşturayım En zalim dertlerle yarıştırayım Uzakta durmayın tanıştırayım Bu acılar benim ikiz kardeşim Belki de sebebi sevdiklerimde Düşmanımı canım bildiklerimde Nereye gitsem de kirpiklerimde Bu gözyaşı benim ikiz kardeşim... AHMET SELÇUK İLKAN |
Gözyaşında Islanmış Gülüşlerim... Zannetme bir nefes kadar uzaktasın.. Acıya inat hala yüreğimde yaşamaktasın.. Belki de gözyaşıyla adımı anmaktasın.. Belki de yıldızların koynunda karanlıktasın.. Sen ağlama ne olur.. Hatırlar mısın bir zamanlar.. Gözyaşında ıslanmış gülüşlerimi.. Ölümsüz sevdanla yeniden yeşertmiştin.. Şimdi sıkıca sarıl bana.. Usulca zifiri karanlıkları giydir tenime.. Yaşadığın şehrin günahlarını ser yüreğime.. Ve uyanmadan hasretinden bu sabah.. Tüm umutlarımı al gizlice.. Bundan sonra karanlıkların benim.. Yıldızlar ise hep senin olsun... Zannetme ki bir nefes kadar uzaktasın.. Sensizliğe inat hala yüreğimde yaşamaktasın.. Belki de baharın koynunda karakışlardasın.. Belki de Temmuz ortasında gözyaşında ıslanmaktasın.. Sen ağlama ne olur.. Hatırlar mısın bir zamanlar.. Tükenmekte olan nefesimi.. Gülen gözlerinle mutluluklara sermiştin.. Şimdi sıkıca sarıl bana.. Usulca acılarının gömleğini giydir bedenime.. Asırlık gözyaşlarını değdir yüreğime.. Ve uyanmadan özleminden bu sabah.. Tüm mutluluklarımı al gizlice.. Bundan sonra acıların benim.. Mutluluklarım ise hep senin olsun.. İsmaiL Sarıgene |
Adı Kader! .... Adına kader mi diyorlar? Tüm yaşananların, Kader mi hayatın, Sana sundukları? Kader mi yaşananlar? Kader mi hayatın, Senden çaldıkları, Fırtınalar boranlar, Kader mi,keder mi? Senden çalınan hayat! ... Hani kader diyorlar ya, Bende kader diyorum, Adına çaresiz, Kaderim kederim oldu, Ben kederimde, Kaderimde kaybedişin, Hüznünü yaşıyorum! . Adına kader dersen eğer, Kör topal umutlara Sığınıyorum kaderimde, Kader benim kederimde! ... Kader im dert içinde! .... Kader im dert küpünde! .... |
| Saat: 17:56 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık