![]() |
Düşünülmüyor Sensiz Savrulmuş bir sonbahar yaprağı gibiydin İçimde tarifsiz kıpırdaşan duygu mabedindeydin Ürpermiş ceylan yavrusu gibi tedirgindin Masum tertemiz hayatın yamaçlarındaydın Geceyle gündüzün sana bakınca düşünülmüyor sensiz Çıkmaz yolların hayatın sillesinden habersiz Kötülüğün henüz girmediği küçük yüreğinin aşksız Can almak için hayatın acısı sana bakınca düşünülmüyor sensiz Bir ince sızımdın gülen gözlerinin her bakışında Ne bir ölüm ne başka bir acı hissediyordum kanatlarında Sende bilirsin belki kuşlar gibi cırpınışımda Düşünülmüyor hayat sana her bakışımda Geceyle gündüzün sana bakınca düşünülmüyor sensiz Çıkmaz yolların hayatın sillesinden habersiz Kötülüğün henüz girmediği küçük yüreğinin aşksız Can almak için hayatın acısı sana bakınca düşünülmüyor sensiz Hüseyin Akçam |
http://www.sairlerbirligi.com/dostluk10023co0.jpg Masallar ve Rüya Gibi….. Sevmek, sevmek nedir ki; Yüreğim hiç kilitli değildi ki; Giren batırdı gitti dikenini, Yaşanmışlıklar masallar ve rüya gibi, Baharın ilk heyecanı cemre gibi, Adını ne yazacağım kerem misali, Ne zaman vuracağım, kalbini kaşesini, Geleceksin biliyorum masal ve rüya gibi, Beyaz bir güvercin gibiydin apak, Sonsuzluğu sereceğim sana saltanat, Yaşantımız boyunca ikimiz içinse hayat Masallar rüyalar gibi olacak kâinat.. Para pul vaat edemem yüreğim zengin, Gönül soframı kurdum katığım sendin, Yaratan sağlık vermiş, kulum kıymet bilsin, Her canlıya bir eş,sen ben gibi birbirini sevsin… Hüseyin AKÇAM |
Olmasaydın Da... Tanmasaydım ya seni, Gecelerce ağlamasaydım ya sana. Akan yaşlara değermiydin ki ! seviyorum dediğinde, sevdinmi ki... Kuru bir hazan sarılığında ellerim, Gözlerine bakamamışken ben, Teninde bir is kokusu, Aşk'ın tüm gözenekleri tıkalı... Böyle sızlarmıydı içim, Sen yakmasaydın. Uykularımı bölermiydim gece yarılarında ! Sen diye sıçrarmıydım yataktan, Hayal olduğunu anladığımda Kovalarmıydım uykularımı, Gözlerim şarap kızllığındayken... Olmasaydın tınımda, Kapı açılışlarında, telefon çalışlarında. Cama her serçe vuruluşlarında, Olmasaydın keşke... Ben hep sana hasret kalsaydım, Hasret kalsaydım da, Böyle gece yarılarında irkilmeseydim. Her selada senmisin diye, Senmiş gibi ağlamasaydım gidenlere... Hasret bıraksaydın da gözlerine, Ben hep onlara hasret kalsaydım. Teninde el izi olmasaydı da Ömrümce darılmasaydım sana... Hiç olmasaydın da, Satırlarıma akmasaydı hüzünler, Ve darılmasaydı dostlarım bana, Olmasaydında içmeseydim şu zıkkımı... Cennetim dedim ya sana, Şimdi bin pişmanım cehenemi tatmadığıma, Sen cennetimsen, Ben yanıyorum kor alevlerde hala, Köz oldum, sönmedi ateşlerim, Mahşere kadar yanıyorum hala... Yürek yanıda da, değermiydin Ağlıyorum ağlamasına da, Söyle şu tuzlu sulara, Değermiydin... Olmasaydın da, Ben şimdi gülüyor olsaydım, Olmasaydın da... Olmasaydın da... ah... Uğur Zengin |
Giderim O Zaman gideceksen... git ezberimden amenna ben de giderim, o zaman gözüm açık giderim uyumam son geceni saçını okşamam atmam elimi omuzuna adını içimden söylerim ağızda tütün tadı dibe çöker acıları yüreğin adını alır giderim giderim o zaman, üstesinden gelemem maviye düşer kızılın en yosması batarım daldan ayrılır çiçek yedi renk siyah olur denizler çekilir,su kurur giderim o zaman tenimde çiy çok erken gün doğarken kalamam sabaha yasımı alır giderim siyahı saklı dönmem bir daha Demir Mutlugil |
Ya Gel Sar Beni Ya da Kara Toprağı Saracam Senin Yerine Bu gece oyle canim aciyor`ki, sana oyle cok ihtiyacim var`ki, bilemezsin ,duyamazsin ki sesimi ? Icimdeki yanginin beni yakip yiktigini, kule dondugumu,ruzgarin beni savurdugunu, sana oyle cok ihtiyacim var`ki, uzaklardasin gelemezsin ki? Dunya dertleri bitmiyo be sevdam, biri biter,digeri baslar, ben yoruldum askim, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,yoruldum.............. Seni oyle cok seviyorum ki, seni oyle cok ozluyorum ki, sevdam ya gel sar beni , yada kara topraga saracam senin yerine...... Gel beni birakma yalnizliga, gel birakma ecel kapimda, gel sevdam hayatim ol............ Kalbimin sahibi, ben yoklugunda anladim ki, ben seni olumune seviyorum, seni seviyorummmmmmmmm.... Ozledim kokunu,ozledim gulusunu, ozledim sicakligini,guclu kollarinda kaybolmayi, senle nefes almayi ozledim, seni ozledim ,ozledimmmmmmmmmmmm,,, Gozlerin gozlerim, yuregin yuregim, nefesin nefesim, ellerin ellerim, bedenin bedenim, sen aslinda diger yarimsin, sen aslinda hayatimsin............................... gel askim ,gel, cunku sana doyamadim ki ben, sen gel canima can kat,gel............ Hilal Çınar |
YANINDA OLMAK ISTEDIM Küllerinden doğmak istedim sönmüş bir alev topunun Önce içinde yanmak acısını tatmak Sonra ferahlığını hissetmek rüzgarın Tatmak mutluluğunu o güzel anın Ben her daim seninle sensiz olmayı isterdim Önce sensizliğin acısını çekip Sonra seninle ferahlatmak sensizliğimden yanan yüreğimi Gözlerin olmak isterdim Hayata seninle bakmak için Her daim yanında bulunmak Baktığın her yerde olmak için… Bir beyaz sayfa olmak isterdim Yazmanı isterdim beni en anlamsız hallerimi Üşümekten titreyen ellerini Hissetmek isterdim Tutarken sen beni… Soluduğun hava olmak isterdim Her an içinde bitmek Hiç gitmemek için senden Nefesin olmak isterdim ben Vazgeçmemen için benden… Ve ben senin kalbin olmak isterdim Her attığında beni düşünmen için Her sızladığında yaralarını sarmak isterdim Kalbin olmak isterdim Öldüğün de bile seninle olmak için |
Gel Artık Yar ... Bir lokma ekmeğin tadını bildin mi yar, Bu seven yüreğin gönül sofrasını gördün mü yar, Beni ben de, seni kendinde ektin mi yar, Filiz olup yüreğin de açtım mı yar, Bu kadar aç olduğunu bilmezdim yar, Seni ölümsüz sevecektim görmedin yar, Hep hayale ektim sevdayı, bilemedin yar, Susuz topraklara döndüm, gel artık yar, Seher yeli umuda meltem olmuş esiyor yar, Ben esemedim gel estir, savur beni yar, Gözlerimde yaşlar birikti, bulutum ol yar, Bulutlar bana küskün ben yağamıyorum yar, Özlemi özlemekteyim, mesken bulamadım yar, Yeter artık gir gönlüme, sarayım ol yar, Kır gönlümün zincirini kilidim ol yar, Han olsun yüreğim, gel otur yar... Hüseyin Akçam |
gecelere mahkum bıraktığın dört duvar arasında mahpus yüreğim yüreğine inat allah şahit başkasını hiç sevmedim bir ömrü seniniçin tükettim sen hiç bilmedin ırmaklara döndü iki gözüm yağmursuz bahara inat ölüm getirdi bana hayat sana inat aşkına inat Nihat Görmez |
Nefesim Bitene Kadar!.. Dün gece rüyama misafir oldun; Nasılda mutluyum nasıl bahtiyar... Ölsem de gam yemem mavi boncuğum; Seninim nefesim bitene kadar.... Kıskanma Leylayı, Aslıya kızma; Ayrılık üstüne şiirler yazma; Bir ömür sürecek büyüyü bozma; Seninim nefesim bitene kadar.... Yalansa sözlerim kurşuna dizdir; Yanakta gezinen senden bir izdir; Haydi gel yanıma kolunda gezdir; Seninim nefesim bitene kadar... Dilerim sevenler murada ersin; Yaradan ömrüne ömürler versin; Gül gonca üstünde damlayan tersin; Seninim nefesim bitene kadar... Seninle sensizim benimle bensiz; Hiç yürek atar mı böyle nedensiz; Bir ömür boyunca kalsam de sensiz; Seninim nefesim bitene kadar... Ali Altınlı |
Alışamıyorum Işte Ne Yapayım? zaman alıştırır sandım olmuyor yine eskisi gibi ağçların gölgesine sığınıyorum hayallere dalıyorum yastığa başımı koyduğumda bazen ağlıyorum bazen durmadan yazıyorum, yine ağlıyorum... bazende korkuyorum gecenin karanlığından karanlığından korkuyorum ; çünkü o karanlık yakıyor beni yeni bir güne uyanmak için durmadan saate bakıyorum zaman geçmek bilmiyor sensiz yorluyorum hergün seni beklemekten gelmeyeceksin geri diye çok korkuyorum uyuyamıyorum bir türlü uyusam biter mi? gelir misin yine yanıma? girer misin rüyalarıma? tutar mısın yine ellerimi ? gelir misin söyle !? hayalinle avunmaktan sıkıldım ben artık yanında olmak istiyorum çok zor gelmen biliyorum ama alışamıyorum işte hatta İMKANSIZ sensizliğe alışmak... bende gelemiyorum yanına, korkuyorum ben de bu girdapa katılmak istemiyorum! ama sen varsın orda, ne yapayım dayanamıyorum... bekle beni sevgilim cennete , yanına geliyorum... Merve Çoban |
| Saat: 16:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık