![]() |
Aşka ve Sevgiye Dair Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Sevgi gizli,aşk aşikardır. Yüz vermeyince unutursun Sen aşığım diye daha kendini kandır. Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır. Dahası da var: Aşkın gözü kördür, Fazla naz aşık usandırır; Aşk oyun,aşık oyuncaktır. Sevgi ise yaşamdır,hakikattir. Aşk aceledir, Sevgi usul usul sabırlıdır. Acele işe hem şeytan karışır. Aşk ateşlidir Çünkü hastalıklıdır. Sevgi ılıktır Çünkü sağlıklıdır. Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir Aşka ve sevgiye dair… |
Deniz Sairinin Günlügü Hiç bitmese deniz, Hiç görünmese kara. Firtinalar kalbimde uyuyunca, Ben hep yüzmek isterim, Sevincin kiyisinda, Umudun sakinliginde. Daldigim hülyayla yasarken, Benimle olsan da uyanmam, Ne dalgali derinlerden, Ne de deniz hayalinden. Seni hiç görmesem de, Bir sey bana yeter. Ayni gökyüzünü paylastiginda bakislarimiz; Varligini hissetmek, Belki bugündür diye, Geceleri beklemek. |
Kâbusumda Bile Senin kara gözlerin sanki bir derya, Bense o deryada zavalli bir kaptanim. Azginca gelen dalgalarinla bogusuyorum, Sevsem mi sevmesem mi diye düsünüyorum. Artik yeter firtinalardan azgin dalgalardan yoruldum, Agliyorum gülüyorum ama kurtulamiyorum. Bak sonunda gemim su almaya basladi, Bu sefer asamadim seni ve gözlerini. Batmaya basladim kara gözlerinin güzelliginde, Bogulacak gibi oluyorum nefes alamiyorum. Yardim için nereye baksam seni görüyorum. Sense uzatiyorsun elini bana yardima, Daha elim eline degmeden,onu hissedemeden; Kan ter içinde kalkiyorum yatagimdan. Yüzümü yikarken aynada bana gülümsüyorsun, Sanki elini tutacagimi müjdeliyorsun. Ama her sey bosuna karagözlüm , Ben oyunu baslamadan kaybetmisim. |
Sensin karanlık gecelerimi aydınlatan. güzel gözlerindir hayatıma renk katan. bir aşk masalıdır bu , "yazılamayan" dillerden dillere anlatılan... aslında ne sen beni tanırsın , nede ben seni... şiirlerime gizlerim , caresiz sevgimi... bir sen varsın dünyamda. birde benimle dolaşan hayalin... ne zaman gezinecek saçlarımda , müşfik ellerin... gündüzleri seninle, geceleri sensiz... sarıl bana sımsıkı , ellerin kenetlensin ellerime... bedenin kenetlensin bedenime... sarıl bana sımsıkı, duvarlara sarılan , sarmaşıklar misali... hiç üzülme sen , " Karşılık veremiyorum "diye sen benim , İffetimsin ,Namusumsun , Kadınımsın. üzerimde kanat çırpan meleğimsin... seveceğim seni , yüzünde sararsa... seveceğim seni , saçlarında ağarsa. gecemde sen , gündüzümde sen , sen sevme beni istersen... |
Sonbahar Yollari Sonbahar yollari, Bahardan kisa dogru. Biraz mevsimlerin yasami, Biraz da son yasadigim bahari anlatirlar. Sonbahar yollarinda, Ulasan ve ulastiran gölgeler. Baska yasamlari da tasir, Senin ve benim kentimin yollarina. Gecenin yollariysa, Biryerlere varis degil, Uyuyan dünyadan bir kaçis. Bilmedigim ama sevecegim o kentin yollarina. Ve sonbahar yollari, Beni de tasir. Yasadigim kentin baharina. Belki de hep bahari yasayan, Baska bir kentin yollarina. |
Ölüme Teslim Aski tattigimda daha altisindaydim Ne olurdu ki onaltisinda olsaydim Seni sevmekten korkan biri vardi karsinda Inan yok artik o buralarda Ben kaçarken bu sehirden Senide almak isterdim Ama senin beni sevmedigini Nerden bilebilirdim Ölüm çagiriyordu beni ne kadar kaçabilirdim ki Istermiydim saniyorsun birakmayi seni ve bu sehri Beni ne kadar sevmesende Ölümün soluk kestigi yerde beni bekle sevdigim Sen oraya gidince arkandan ben gelecegim |
Acılar Denizi Ben acılar denizinde boğulmuşum İşitmem vapur düdüklerini, martı çığlıklarını Dalgalar her gün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını Ölüyüm çoktan, bir baksana gözlerime Gör, içindeki o kanlı cam kırıklarını bu ne karanlık, bu ne zindan gece böyle Bütün gemiller söndürmüş ışıklarını Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma Sularım tuzlu, sularım zehir zemberek Baksana; herkes içime dökmüş artıklarınıbu karanlık bitse artık, bir ay doğsa Bir deli rüzgar çıksa; alıp götürse Yılların içimde bıraktıklarını... Ümit Yaşar Oğuzcan |
Sev Beni Yüreğinden Selam sana, gözlerimdeki menekşe buğusu Sev beni yüreğinden…. Bir serin akarsu gibi derinden.. Hecele hücrelerimden akan sevda iklimini Dokun yüzüme inceden, Bir bebeğe şefkat gibi elinden……….. Selam sana içimdeki deliliğin süngülenmiş tek tuğrası Sev beni gözbebeğinden…. İliklerim aşk koksun nefesinden, Bedenimde sevdalansın sevda devrimi Beni sakla yüreğinde, Üşümesin gözlerim… Selam sana yüreğimdeki yaranın en belirgin suçlusu Sev beni içten…. Umutlarıma güneş vursun yeniden Ve gözlerimde, Bahar tomurcukları yeşersin elinden İstiyorum ki artık,… Ben sen olayım dünyanın her yerinde Beni sev, ne olur…. Çünkü ben, seni seviyorum… |
Bir dağ başı yalnızlığı yaşıyorum yeniden... Dağ başı yalnızlığı ölümden beter. Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter... Huzur ellerinin güzelliğidir. Gözlerin karşımda mutluluk denizi. Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter... Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumanı gibi gözlerime her akşam Sen dolsan yeter... Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm. Bende sabır, sende naz... Gündüzünden vazgeçtim, düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter... Duymasa da hiç kimse Şâir gönlümün, sende karar kıldığını. Ve içimin şerha, şerha yarıldığını Sen bilsen yeter... Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi. Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek. Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek, Eğilsen yeter... |
Ey sevgili!.. Her seher vakti, Kanadı yaralı bir serçe Özler semalarında kanat çırpmayı Delice... Umut gülüm boyun büker Ağlar sabır çiçeğim İçini çeke çeke... Her seher vakti, Özlem çiğ tanesi olup düşer Bir damla suya muhtaç Sevgi fidelerime... Hasret kardeleni açar Sessiz sedasız. Sensiz ayaz yemiş yüreğimde... Her seher vakti, Bir hançer kımıldar düşlerimde Kanatır umutlarımı... Ama herşeye rağmen Kahır değil, Sitem değil, Ah değil, Mutluluğuna dair dualar düşer dilime... (Seynur İnal) |
| Saat: 13:42 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık