![]() |
Aşkın Boyası 'Gri' Ben renklerini kaybetmiş ressam Koymuşum duygularımı paletime Tek umudum kalmış Mutluluğun resmini yapmak Asil, asi olmuş Beyazı kir tutmuş Ruhum gride hapis Tüm sevinçlerimi Hırsız dumanlar yutmuş Korkunun hayali Tuvale düşen sis Sürdüm tuvale Tutkuya batırılmış fırçamı İstemezsen sevdiğini tutkuyla Mutlu olamazsın diye Sonsuzluk üstüne sonsuzluk ardından Ölümsüzlük iksiri damladı İhanetin masmavi dudağından Karıştırdıkça karıştırıyorum duygularımı Bir güvercinle bulutlara varmak için Günahsızlığı bulmak için Eksik kalıyor bir şeyler Çiçekler soluyor yeniden Bir gökkuşağı geçiyor içimden Ve gri esir alıyor yaşanmışları Anladım Aşkın boyası çıkıyor hayalden… Ali Atlamaz |
Gözlerin Hayâli bir başka aslı bir başka Verem etti vurdu gitti gözlerin Haramî bakışın düşürdü aşka Beni öldürmeye yetti gözlerin Bitirdi ömrümü bitti gözlerin... Hayatımı yuttu gönlümü tuttu Bir zaman gözlerin bana umuttu Korkarım ki şimdi beni unuttu Dalan gözlerimde tüttü gözlerin Bitirdi ömrümü bitti gözlerin... Getir gözlerini bırakma darda Sevindir garibi koyma efkârda Mecnun'a döndürdü gözüm yollarda Şu sahra gönlümde yitti gözlerin Bitirdi ömrümü bitti gözlerin... Turan Şakalar |
BEN HEP SENINLE OLACAGİM geçtimi bizden dersın yitirdikmi sevgimizi bitti mi herşey bakmayacak mısın gözlerimin içine artık senı herseyden cok seviyorum demeyecek misin gülmeyecek misin ben san abakınca sana bakınca kalp atıslarımı duymayacak mıyım artık seni görünce heyecanlanmayacak mıyım arkadaslarıma anlatmayacak mıyım artık seni onu çok seviyoru dıyemeyecak mıyım seni uzaktan mı sevecegım artık saclarını hep dikerdi mi diyecegım ona yakısırdı bu sc sitili kızlar hayrandımı diyeceğim ona bakan birdaha bakmak isterdi herkes onu mu isterdı diyeceğim senin için seni sevdiğimi rahatca söleyemeyecekmiyim artık birbirimize söz verdık mi diyecegim ne o bensiz ne ben onsuz ölümü bile düsünürdük mü diyeceğim birlikte beraber ölmek o da olmazsa baska hiç kimseyi sevmeyecektim mi diyeceğim bu sözler gerıde kaldı dıyemı anlatacagım arkadaslarıma onunla yasadığımız günler güzeldi biz ayrıkdık mı diyeceğim onlara onlarda mutlu olurlar kesin seni seven çoktu çünkü bilirsin ama ben unutamam seni sen istersen unut beni ama benden isteme yeni bir baslangıç yapmıssın senin için hayırlı olsun benım için çoktan geçti sen ii ol mutlu ol ben hep seni düsünüyor olacagım belkıde arkandan yasını tutacağım ama merak etme BEN HEP SENINLE OLACAGIM:) |
Dost musun? Öyleyse canın canımdır... Aynan olmalıyım... Yüzüne söyleyebilmeliyim her şeyi... Hem sakınmadan, mertçe... Hani bilirsin, esirgemem lâfımı, Ne şekil gelirse, öylece... Hazırım tüm içtenliğimle konuşmaya, ama, Seni de dupduru isterim karşımda... Dostsan, Gözlerimin içine baka baka yaka silk benden! Arkamdan şikayetlenme! Yiğit ol! Gerekirse yiğitçe azarla, çekinme! Lâf değil, icraat beklerim senden! Öyle bak ki, hislerini görebileyim... Öyle hisset ki, güvenle bakabileyim... Sevmem, ölenin ardından ağıt yakmayı! Dil dönerken söylenmeli her şey... Kulak duyarken anlatılmalı... Göz bakarken bakmalıyım sana... Can sağ iken sarılmalı... Keşkelere meydan vermemeli hayatım, Pişmanlıklarla yoğrulmamalı.... Dostsan, rahatça eleştir, fikrini rahatça söyle, sıkılma! Yadırgayabilirsin beni, Ve ben de seni tuhaf bulursam şaşırma... Kandırmanı aslâ kabul edemem! Her dediğini, her yaptığını hoş görürüm, ama, Beni, bana sormadan yargılama! Her yediğimiz aynı olmaz belki, Her dakikamız birlikte geçmez... Her güldüğünde gülmeyi garanti edemesem de, Ağladığında seninle birlikte oturup ağlarım... Belki her çağırdığında gelemem fakat, Derdine ortak ararsan, koşarım... Ben de herkes gibi insanım elbet, Ne göklere çıkar beni, ne de yerin dibine sok! Senin işin bu değil! Benim zaten bir yerim var herkes gibi yer ile gök arasında... Dostsan, Küçümsemeden, küfretmeden, Sevgiyle, saygıyla ve huzurla gel sokağıma... Dinlenmek istediğinde, hiç düşünme, sana özel bir limanım, ama... Yorulduğum zamanlarda, Dilediğimce sığınabilmeliyim koylarına... Seni bir çocuk kadar saf sevebilirim Ve bir deli kadar art niyetsiz... Uğruna seve seve hesabı şaşırırım... Görmezden gelebilirim yanlışlarını... Başkaları enayilik sayabilir, Başkaları akılsızlığıma yorabilir, Bunları dert bile etmem, ama, Sen, aslında aptal olmadığımı, Her an, tekrar tekrar hatırla! Ve sakın beni aptal yerine koymaya kalkışma! Seviyorsan, cimrilik etme, söyle! Muhabbeti varken, yokmuş gibi yapanla, Hiç sevmediği halde, yılışıp durana sinir olurum! Neyse, o olmalı insan... Kendisi olmaktan korkmamalı! Kendisi olmaktan kaçmamalı! Bil ki, sensin diye seni bırakmam, ama, Ben olduğum için bırakırsan beni, Yas da tutmam arkandan! Bedel mi? Ödemeyeceksen çıkma yola! İçten pazarlık edersen, ancak kendine edersin... Kendince küser barışır, kendi kendini yersin! Dostsan, mevsimince yağ... Kışsan kar ol, güzsen yağmur... Soğuğuna, sıcağına, esip savurmana itiraz etmem, Senden, ille de bahar olmanı beklemem, ama, Dayanmalısın en şiddetli fırtınalarıma... Belki de çok geldi bunca talep... Bana karşı hiçbir mecburiyetin yok, korkma... Sana fazla geldiğim ilk anda, Arkana hiç bakmadan, dönüp gidebilirsin... Geçip gidebilirsin,borçluluk hissetmeden... Mutlaka bir açıklama da beklemem senden, ama, Gitmeye davranırsam bir gün, Sen de karşımda set olma! Dost musun? Öyleyse, canın canımdır, Yoluna baş koymaya hazırım ya, Başını da yollarımda isterim, unutma! alıntı. |
Seninle Sensiz İsyan mı etmeliyim yokluğunun kalabalığına Gitmelimiyim yoksa bilinmeyenlere Taşıyamıyorum sensizlik yükünü Eziliyorum ağırlığında kaybetmişliğimin Yuva yapmışım geleceğimi acıların ortasına Sağım hasret, solum hasret, sensizlik Kavuştu arzularım en ulaşılmaza da Bir sen uzak, bir de sevdan Söndürülemez yangınım alev alev hala Sen söndüremedin, bir türlü gelemedin Gelirim demiştin giderken, hatırlarmısın Ne bedenin ufukta, ne sesin kulakta Gözlerim kör kaldı yollarını gözlemekten Tozu toprağa kattı yokluğun Ben ne yaşayabildim, ne ölebildim Iki arada, bir derede Bin öldüm, bir dirildim Sadece yalnızlığım var Ben, seninle bile sensizdim Bilseydim severmiydim Saadet Güldürsün |
Etrafımız sevginin gücünü göremeyen gözlerle dolu. Bekliyorlar sevgi dolu hareketlerimizi, yapsak parçalayacaklar. Peki ya biz? Buna rağmen çok uzağız hem de çok! Yaklaşsak da engelleniyoruz. Kör gözler tarafından çekilen hayali perdelere takılıyor temaslarımız. Azimle hiç durmadan anlatsak, Desek ki “Bakın bu ise mavi” Cevap hazır: “Konuşmaya devam etmek için iki jeton daha atınız” Ne yapalım? Ben senin için, sen benim için, Atarız jetonları... Peki ya mavi? Çok uzağız, Hem de çok! Barış Böke |
Karanlık Bir çocuk korkusuydu kaçtım İçinde birşeyler var sandım Aydınlıkla güldüm karanlıkla yattım Bilirmiydim dizelerin karanlıkta gizli olduğunu Büyüdükçe anladım hayatın anlamsızlığını Bana tattırdığı acı tatsızlığını Olsada kederim bana miras kalan kalbin anahtarının Bilirmiydim karanlıkta saklı olduğunu Tutkudur bu başka birşey değil Sendekini sevemiyorsan silmesini bil Kaybedecek birşeyin yoksa aydınlığı sil Güneşi bekle yeni bir hayat gibi.. Anıl Bekmezci |
Sana Öyle Gelmeliyim Ki Sana öyle tutku dolu gelmeliyim ki.. Yılların üzerine yapıştırdığı Üzerinden bir türlü atamadığın yalnızlığın.. Arkasına bakmadan kaçıp, gitmeli senden. Sarılınca kollarına, Dokununca dudaklarım dudaklarına-sıcacık.... Yanardağlar kıskanmalı bu ateşi.. Sana öyle özlem dolu gelmeliyim ki... Yüreğinin bütün kapıları açılmalı.. Bana küskünlüğün bitmeli.. Bütün pencerelerin açılmalı.. Evine sevgi rüzgarları saçılmalı.. Mahallede konu komşun, eşin dostun Seni ne çok sevdiğimi bilmeli.... Sana öyle yürekli gelmeliyim ki... SEN, Bana öyle sarılmalısın ki.. Beni öyle yangın dolu öpmelisin ki.. Öyle şefkat dolu bakışmalıyız ki.. Kendimizden geçmeliyiz, Gözlerimizde kaybolmalıyız. Hasretimizin bittiğine değmeli Yalnızlıklarımızı bitiren bu kavuşma... Necdet Göknil |
AcılAra DaiR kaybedilir tüm umutlar gecenin kuytusunda oysa şimdi gündüz neden umutsuzum ben enginlere açılan bir gemi gibi sonsuz maviliklerde yalnız ve yolcusuzum karaları arayarak mı geçecek bütün ömür daha ne kadar alabora edecek insafsız dalgalar beni dünhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif bugünhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif yarın mechul bir hayatın rotası ızdırap fırtınası içinde yontulmuş umutlar peşinde kaybolmakmış meĝer küf kokulu bir baharda yüreĝim aĝlamazsa solmazsa daha da soluk yüzüm bir gariplik sezerim içimde sarkısı hüzün olan çıkarsa karşıma birgün mutluluk bilmiyorum direnirmiyim istemezmiyim gülmeyi özlermiyim kan aĝladıĝım günleri çölleşmiş bir dünya ve biter topraktan koca dikenler afaroz edildim bahardan çorak topraklarım solmuş yapraklarım kaldı elimde dilek tutmayı bile unuttum unuttum kırmızı gülleri çoktan ve tükettim kendimi hiç yoktan birgün aşabilirsem kafdaĝını canlanırsa yarı ölü cesedim oturamam öyle sessiz sedasız yıllardır mataramda biriken çok maske görmüş gözlerin yaşlarından maskeler üretirim asırlardır raĝbet gören bu malın reklamını beşiklerde yaparlar satarlar ergenleşmiş yürege hem de yüzleri hiç kızarmadan yıllanmış bir hatanın katmerleşmiş bedelini evetledim müflis biri oluncaya kadar insanların bazısında israf edilmiş sevgiyi bulamadım hiçbir zaman betonlaşmış varoşlarda şimdi en az ölüm kadar soĝuk olan bu lahza da bilmediĝim bir garip yerin sessiz ve tenha sokaklarında elimde kalan son sevgimi de hak edene vermek için murdarlara diş bileyen aslanları bekliyorum yoruldum iki yüzlü çok pürüzlü bu zevattan ve derinden of çektiren uzay çaĝı dostluĝundan dilim yanmışhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif içmem artık üflesemde ızdırabı elimdeki tek sermayem nefesimi saklıyorum mirasımı vermek için azraili bekliyorum.. (alıntı) |
Şimdi Sen Gidiyorsun İçimde yaralı bir aşk kaldı senden sonra. Kaybetmek zormuş. Oysa ne kadar da kolaydı sevdalanmaya çalışmak. Aslında yoktun ya başta. Niye o yokluk şimdi anlamsız bir boşluk yaratıyor. Beni hayata bağlayan şeyler dönüp arkalarını gittiler. Hayat dedim de, üç beş kırık dökük kelimeyle anlatmaya çalıştığım herhangi bir şey. Hayat sana yakın, benden uzak şimdilerde. Nefes almak güç müydü eskiden. Yokluk, sensizlikle eş anlamlı değildi. Öncesi ve sonrası kayıp bir duygu bu. Unutmaktan bahsediyor şimdi içimde hareket halindeki yalnızlık. Öfke var birde ara sıra çıkıp gösteriyor kendini. Baktığım yerler boşluk. İçimden ağlamak gelmiyor. Gözyaşı yok. Düğümlenmiş boğazım. Sevdaya yakındı adın önceleri. Şimdi perişan halim seni sıradanlaştırıyor. Her şey koca bir yokluk. Peki var olan ne? Nedir şimdi yaşamak dediğin. Ya sevmek gerçekten eskiden kalma bir yalan mı. Düşlemeye bile korkuyorum seni. Şimdi sen gidiyorsun. Git. Kal diyemem. Tükettiklerim acıya yakın. Özlemlerim maskeli. Gözlerimde sisli bir şehir. İçimde yıkılıyor mabetler. Yüreğim enkaz. Şimdi sen gidiyorsun ya Boşlukta dağılıyorum ben. Yılmaz Erdoğan |
| Saat: 11:42 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık