![]() |
Bilemedin Sen Değerini... Acı söyletir zalim gurbet Ömrüm bitiyor gönlüm hüzünlü Diline ders verdi beline kemer Sana derim sana dost bildiğim Yaktı dost kül etti beni gurbet Doğduğuma beni pişman etti Bana bu dünyayı zehir etti Sana derim sana dost bildiğim Sevdiğime bin pişman etti Beni gece gündüz hep ağlattı Seni yıkılasın zalim gurbet Sana derim sana dost bildiğim Taşına toprağına mahrum etti Gençliğimi benden alıp götürdü Dost bildiğim beni arkadan vurdu Sana derim sana dost bildiğim Ne fırtınalar kopuyor içimde Güneş açmıyor nedense yüreğimde Hep seni düşündüğümde Sana derim sana dost bildiğim Her yüzüne güleni dost sanma Selam verene dost bilip kanma Sende ah edip de derinden yanma Sana derim sana dost bildiğim Aç gözlerini bir etrafına bak Bu garip hüseyin yanmaza iyi bak Var mı benden başka candan bir dost Sana derim sana dost bildiğim Dostunu düşmanını iyi tanı dost Arkanı kimseye dönüp yolda yürüme Buda benden sana nasihat olsun dost Sana derim sana dost bildiğim Seni dost bildim elimi verdim Verdiğim elin kıymetini sen bilemedin Kabahat sende değil eli verende Sana derim sana dost bildiğim... Hüseyin Yanmaz |
Git Ayrılığın nağmesi bu duyduğumuz, Bakışların gönlümü caydırmadan git. Ne bir hatıran kalsın ne de bir umut, Duruşların gönlümü yandırmadan git. Bütün resimlerini sök at duvardan, Sana ait ne varsa çıkart odamdan. Kitabın arasında şöyle canından, Bir gül bırakmıştın ya soldurmadan git. Hani bir şarkı vardı mazide kalan, Öyle içten acıklı, öylesi nalan. Göğsüme yaslanıp da sevince boğan, Yeşermiş tüm aşkları kurutmadan git. Nasıl güzeldi herşey hatırlasana, Nasıl gülüşürdük biz dert ortasında. Ekmek paramız yokmuş ne gam, ne tasa, Güzel hatıraları zehretmeden git. Hani mevsimlerden, hep biri bahardı, Hani gökten her cemre bize yağardı, Hani kış ortasında mevsim bahardı, Şu inanmış gönlümü, kandırmadan git. Allah aşkına bırak, öldürmeden git... Bedirhan Gökçe |
BENİ SUSARKEN BÖLME !!! Yüzünün hangi oylumuna takılsam Uçsuz uçurumlara düşüyorum Ağlayınca şişen göz kapaklarında Hangi tankerleri yüzdürdün bu akşam? Sığınağımıza kaçan birkaç damla yağmur Gözyaşına mı karıştı yoksa? Fazla değil mi bu sessizlik ikimize; Beni susarken bölme! Satır aralarındaki sızıntıdan kendimi ele veriyorum Ben sana, seni gösteren bir aynaydım Dökülseydi sırlarım sen de göremeyecektin Ben ki kendimi yine sırlardım Sen kendine yeni aynalar bakmasaydın Buldun mu yüzüne en uygun olanını? Ve ağrılarını saklayabildin mi, sırsız aynaların sırrına? Kulaklarıma sağır sesler peydahladım Beni susarken bölme! Az daha doğduğumuz öykü de ayaküstü ölüverecektik; Anamızdan emdiğimiz acılar burnumuzdan gelecekti az daha… Dipsizliğinde dibi tutarmış sandık, sanma oyunlarımızda Meğer suskunluğumun dibi karaymış Ben kuyu sanmışım Ben susarken bölme! Merhemine biraz Ağrı sür biraz Toros Yol ortasında adresim yutuluyor bırakma ellerimi Duru durdurmaya duramıyor, durak sandığımda köprüleri Oysa her şeyi birleştiren köprüler yine ayırdı bizi Saçlarını sakladığın rüzgarı biraz savursan Açılmayacaktı bu kıyı şeridinden Zulamdaki sardunya suskuları Beni susarken bölme! Ellerin büyükken ellerimden Hangi coğrafyama sakladın, mendilleşen parmaklarındaki yaşları? Bana do minör bağırma Uslu bir su kuşuyken bünyemde Verdiğin geçici rahatsızlık için, ömür dilerim senden sadece! Ben sana ne yaptımların kaldı bak Bu ucube caddelerde Susmanın onaylamak olduğunu hatırlattığın bir gecede Beni susarken bölme!!! Kahraman Tezoğlu |
Bır Adım Kalmalı bır adım kalmalı uzaklarda, kimsenın ugramadıgı bır yerde, bır adım kalmalısessızlıgın tam orta yamacında bir adım kalmalı karanlıgın tam en batagında allah aşkına bırakın kalsın bır adım, geceler artk haram oluyor bana, benım gıttıgım yerde bır adım kalmalı çünku gerıye dönemem belkı silahı çekipte durduramam belkı Allah aşkına bırakın kalsın bır adım..... RESUL ÇETİN Alıntıdır |
Bir Söz Söyle hani kuşlar kaldıracak yangınlar üfürecekti yel uykusuzluklar büyüyecekti hani nerde büyük ağartı nerde yel bir söz söyle içinden durma! bir gül daha düşür karanlığa Adnan AZAR |
Hiç Değişmesin Gözlerininin Büyüsü ne olur hiç değişme... hiç değişmesin gözlerinin büyüsü... hep böyle uzak hep hatırladığım gibi kal.. ********* sadece sev beni.. uzaklardan öylesine sev ki beni... ne yakınıma gel ne de nefesin değsin nefesime... hep böyle uzak... hep böyle güzel kal ********* sadece sev beni benim seni sevdiğim gibi... uzaktan kokla yüreğimin güllerini... uzaktan okşa yüreğimin ellerini... uzaktan gecelerime dokun uzaktan okşa geceleri saçlarımı... ********* gülüşlerin ve alayların, sevmelerin... hep hatırladığım gibi kalsın yüzünde... ve ne olur hiç değişme.. hiç değişmesin gözlerinin büyüsü... Vildan Uyar |
Tatlı Bir Düşmüş Seviyorum Seni kolum kelepçeli say ayağımda pranga yüreğimde acı hüzün geçtikten sonrası sabahta geçti alo günaydın diyemeden bulutlara çarpıyor başım dıt dııt kesikleşerek sonunda günaydın diyebiliyorsun suskunluğuma şaşırdım ayaklarının ucuna basarak ulaşıyor sana özlemim uzağım burnumun ucunda ayaklarım tuzlu suya değiyor acısını ağrısını dağlıyor bir şeyciklerim kalmıyor sırılsıklamım telefon düşmüş mü yere telefon dinleyen de yok tatlı bir düşmüş seviyorum seni Ozan Efe |
YALAN Hadi gidiyorsun Yürekten kan gidiyor,sen gidiyorsun Herşey gidiyor Gökte bulut, dağda kar, düzde kervan gidiyor Solgun bir gül oluyor insan Bir demet kar çiçeği ölüyor, sen gidiyorsun Ne ucuz yaşıyorsun, ne kolay Bir kristal gibi ellerimden düşüyorsun Bakma öyle Ben kanıyorum sen üşüyorsun Kolay değil bir yalan bu Yaralayan koca bir yalan Yalan işte Sevdiğim yalan Şarkılardan arta kalan ve sabah buğusu Ve tarla faresi ve ekmek derdindeki işçi kalbi gibi Yumuşacık sıcak bir yalan Islak gözlerimle geçiyorum Yaralı bir ceylanın kalbinden Ceplerimde kül var Bir yangından arta kalan Sorduğum adreslerde kimse oturmuyor Ve kimse olmuyor ben sorduğum zaman Herşey bir yalan gibi yandığı zaman Yalnız olduğunu anlıyor insan Anladım ve geçtim Yaralı bir ceylanın kalbinden Aynamı kırdım, fotoğraflarımı yaktım Nasıl da acımasızdım hatıralarıma karşı Nasıl da umarsız Su gördüm düşümde Karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu Ceplerimde kül vardı ve yanıyordu Sonra sabah oluyor Ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu Hayır,diyordu bir dağ köylüsü Hiç bir şey için geç değil Ve geç değil Birşey için hiçbirşey Birşey vardı öyleyse,birşey Beni çeken Güneşin dağdasından uzağa Kocaman çayırlara çeken birşey Gümrah ırmaklara Sonra sıcağa sonra acıya Sonra yaralarıma merhem olmaya kapıma dayanan birşey Tutsana beni bırakmasana Olsun, yaralasana Olsun, ağrısada Yalan da olsa kalsana Dağ köylüsü aşkın olduğu yerde ben varım SEN OLMASAN DA ben varım Yağmur yağar, saçlarım filizlenir Bir yıldız düşer omuzlarıma Islık çalar, ıslanır, şarkılarımı söyler geçerim kapımdan Camların buğusundan ve yağmurun kokusundan Tanırlar beni En iyi YALANLARINI alırım onların Adresler sorarım kimseler oturmaz orada Ve kimseler olmaz ben sordukça Dağ köylüsü Şimdi gidersen Şimdi git Kalırsan şimdi.. İbrahim Sadri |
Bakma Gözlerime Severmişgibi Bakma gözlerime öyle severmiş gibi sana yer yok kalbimde sevgiden yana kanatma kabuk bağlamışken yaramı dokunma kalbime tedavi edermiş gibi sende biliyorsun insan bir kere sever oda sonsuza kadar gitmez bir türlü ruh ikizi desende buna ikisi bir arada olmaz bir türlü Sebebi bilinmez ayrılıkların dayanılmaz olur hasretliklerin çıldırtsada seni onsuzlukların teselli araman bitmez bir zaman bir başkasında ararsın onu ayrılınca nefret edersin hani gece rüyalarda gündüz hayelde ruhunla birlikte gezer her yerde Soner Temur |
Eprimiş Zaman Kırıntıları Bir ayağı çukurdaydı gençliğimin Hayatın keşmekeşinde El yordamıyla bulmuştum aşkı Ve denize bakan pencerelerden dalardım hep Yakası açılmadık efsunlu hülyalara Yaşanmış kırık dökük senli anılardan Ve uzun kervanlar kadar uzun gecelerden Gümüş çiğ taneleri yağardı arka bahçeme Üşürdüm en az hatmi çiçekleri kadar Ürperirdim. Titrerdi adın dudaklarımda Aşıktım mecnun kadar. Cüzdanımda bir resmin, Buruşmuş bir mektup Göğsümde taşıdığım, Ve sol yanımda o ince sızıyla Neresinden bakarsan bak Aşıktım mecnun kadar Tepeden tırnağa Sen dolaşırdın damarlarımda Sancılı zamanlardı Zaman hasret doğurmuştu. Çıplak ağaçların, Cılız gölgelerinde Şiirler yazardım bitmeyen hasrete dair Umursamazdı ne yosunlu taşlar, Ne köpük köpük deniz, Nede uzaklardan geçen balıkçı tekneleri Hüznümün sadık refakatçisi gözyaşlarımı... Bazen bir film olur bazen bir şarkı Ve için yanarak yaşanır ancak Hasret anlatılmaz gülüm Abdullah Melik Mısırlı |
| Saat: 12:57 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık