![]() |
Ağlamak İçin... Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı? Sevmek için güzele mi bakmalı? Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır? Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı? Hırsızlık; para, malmı çalmaktır? Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı? Solması için gülü dalından mı koparmalı? Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı? Öldürmek için silah, hançer mı olmalı? Saçlar bağ, gözler silah, gülüş, kurşun olamaz mı? Victor Hugo |
Aşk Sen ateşsin, hiçliğin inşa ettiği Arzu, acı dolu ve parlak, çölde kaybolan Gün iskelesi Ağacın yelesindeki akşam Geyik boynuzundan aya tırmanan Eğrelti otu, kırılgan Ve uçucu alev, tülsün sen Ömürsüz hazzı yanılmaların Tatlı ormanda telaşsız duman Yalan yemişi adil ve bilge toprağın Altın eşikli dağda Yankısın sen, ıssız koruda rüzgâr Efsaneler yazan fısıltısı zamanın Yer altı cennetisin, Hades’in vaveylası Buz tutmuş çayırsın ateşin köklerinde Sen isteksin, narda kanayan bıçak Tere sinen kırmızıdaki koku Kösnül çiçek canın tene sunduğu Karanlıksın, kaf dağında evsiz kuş Kadar yalnız, düşleriyle Dans ederek yanan tek kanatlı gecede Kor ve külsün Aynı gülün geçmişinde büyüyen Tinin gizli tarihi Ak tarihi, yok tarihi, korun ipek eliyle Külü eşeleyen derin tarihi Ölümün tuzusun sen Şafakta uyanan bir çığlık gibi Troya’da Helen’sin, Antartika’da çimen Tozda dünya arayan Kentauros sürüsü Hayatsın sen Nymphe’sin, tohumda bekleyen meyve Mürver gölgesinde yeşeren rûya İhanetsin, Kirke’nin güzel sesi Bir gülüşün içine saklanmış ejder Sevinçsin sen Sevinç perilerinin gözlerindeki keder Unutulmuş yalanlardan dökülmüş Unutulmuş anlardan sökülmüş hançer Gibi çıplak, gibi kirli ve safsın Gömülü çalgıların çıngır telinde Hep yarıda kalan kırık şarkısın Ayten Mutlu |
Ne söylesem boş Ne yapsam ne etsem Sen yolunu çizmişsin Seni terk edeceğim. Yine yapayalnızım Ağlamasam olmazmı İnsan bir kere sever O aşk unutulmazki Paramparça sızım sızım Küle döndü can yerim Sen yoksan yanımda Buna yaşamakmı derim. Daima sonsuz seveceğim Sen olacaksın maviler arasında Martılara attığım her lokmada Ömrüm ekmekçi kızda son bulsada. Selçuk Sen |
Bundan Sonra önceyi karıştırma şimdilik işe gelecek günleri an bundan sonra zamansız ayrılık bindi boynuma halımız yamandır vay bundan sonra bahası biçilmez bir sevda bende izleri silinmez yare bedende dert firak bende dermanı sende derdimin dermanı ol bundan sonra daha an gibi aklımda günler dalınca derine gönlümü eğler kurumuş yaprağı solmuştur güller bahçemde bağıban ol bundan sonra bizi kavuşturan günler olsada gene ayıracak günler değilmi gittiğim yerlerdekavuşmak için saydığım gün değil ay bundan sonra zalım felek bana kurmuş tuzağı gözümde fer yok görmez ırağı gönlümde yanıyor aşkın çerağı yarla geçen günüm kar bundan sonra gülmek haram olacak belkide bana nolur halimden gelde sen anla işte senin sevginle bu akılsız başla bir değil her anım zar bundan sonra Cihan Yiğit |
Yokluğundaki Sen Yine yalnız değilim her zamanki gibi Bu Uzakdoğu gecesinde yokluğunlayım Aramızda yirmibeşbin kilometre Sen kıştasın ben yazdayım Sen bir yarısında dünyanın Ben öte yarısındayım Yine de bırakmıyor ellerimi yokluğun Daha da bir gönlümcesin Varlığından bin kat güzel O yalımsal çıplaklığın yalaz yalaz Ve en gizlerden konuşurken ellerin İçimden gelmiyor mektup yazmak demeden Sevişiyoruz yirmibeşbin kilometreden AZİZ NESİN |
Sevgilim haziranın sıcağında tanımıştım seni ağutosun ılık havasında nefesindeyim kimbilir ocağın o kara kışında yanından hiç ayrılmayan meleğin olurum.. hep dersin ya sen bana ''meleğim'' belki gerçekten meleğin olurum geceleri karanlıkta korkarım uyuyamam bana ışık olursun... doğruyu belki bulamam güvenilir yolum olursun... hani ben senin meleğinim ya sen de her doğan günüme 2. canım olursun... neden bu kadar seviyorsun diyorsun ya bende bilmiyorum sevgilim neden nasıl ne zaman...? hiçbirine cevap veremiyorum sevgilim.. ama bildiğim tek şey çokluğun tarifini bilmeden sevdiğim.. meleğine güven sevgilim.. ben sana canımmm gibi güveniyorum ya sen de bana güven sevgilim... yarına yeni doğan umutlara baktığın gibi bak bana. ayırma yanından gitme başka diyarlara.. nefesime nefes.. fikrime huzur.. kararsızlığıma ışık ol sevgilim... hayatıma yön.. canıma can ol sevgilim... Meltem Aydın |
Bağışla Ya zamanından çok erken gelirim... Dünya'ya geldiğim gibi, Ya zamanından çok geç, Seni bu yaşta sevdiğim gibi..... Mutluluğa hep geç kalırım. Hep erken giderim mutsuzluğa... Ya herşey bitmiştir çoktan, Ya hiç birşey başlamamış..... Öyle bir zamanında geldim ki yaşamın, Ölüme erken, sevgiye geç... Yine gecikmişim, bağışla sevgilim. Sevgiye on kala, ölüme beş..... Aziz NESİN... |
Düsündüm de…… Her derdin bir duygusu, Her duygunun bir hali, Her derdin de bir caresi vardir……. Hani derler ya….. Seversin dünya senin zannedersin…. Ayrilirsin üzüntülerle savasirsin… Yanar yüregin care ararsin….. Dermanini sonunda zamana birakirsin… Keske her derdin bir caresi olsa… Anlayamassin hissettigimi,Söylemek istedigimi Caresizligimi,yasamiyorsan…. Caresizlik nedir diye soruyorsan, Anlatayim……. Ne kadar duygu,his,düsünce,hal ve laflar Bir araya gelip,seni ta en derinden, Bilmedigin bir yerinden vurursa…. Elinden bir sey gelmiyorsa…. Gözlerin aglamakdan kancanagi olduysa…. Sesin solugun kesilip, Nefes bile almak sana zor geliyorsa… Iste o zaman… Caresizlik nedir anlarsin…. Her derdin bir caresi vardir…. Ya caresizligin?????? |
Bir Mevsime Dair Aşklar her günüm yeni bir dünü kucaklıyor sabahları demli bir çay içmek gibi... hayat ve hayatı anlamaya çalışmak her yeşilliğe kendimi atmak istiyorum.. yuvarlanmak koşarak sana... hangi mevsimde yaşanır aşk ve hangi aşk bir mevsimi anlatır sana... artık gözlerimi kapatmak gibi uyumak... önsözler için mi acaba kitap yazmak... gözler artık görmemek için gözlere dair ne varsa defterler bile hasret o deniz maviliğine... biraz tuzuna birazda tatlılığına... hiç kimse istiyorum kalabalık gecelerde ne zaman oturmuş olsam... felaket fm saatleriydi radyodaki program cümleler hasret sana... seni anlatan kelimelere.. devrik cümlelerine ve bilhassa noktalama işaretlerine... seni sevmeye hasret bu kalp... hangi deniz ister ki deniz fenerini kaybolmak ister gemilerle kendi derinliğinde sabaha kadar kendisiyle tutmaya ellerini... gitme... bir mevsime dair aşklar her mevsim başka bir aşka sarılmak ister... Yavuz Kurt |
Volta atıyorum içimdeki virajlarında Sadece bir an körkütük sarhoş olsam kederinle Kontrolden çıkar gözyaşlarım sende paramparça olurum Tutuyorum tüm yolları Gelmiyorsun.. Gitmiyorum.. Varlığına deliyken Yokluğuna delir(e)memek Susuzluktan dudakları çatlamış bir ağıt gibi yakıyor beynimi. Tut ki alev alsa senli bildiklerim Sen mi kül olursun ben mi? Özlem sadece bir kelime Adının yanında devrik bir cümleye dönüşen! De ki özleme özlemek haram Aslı yok gördüğü rüyanın hükmü yok Hadi boşa tek celsede senimi benden! (alıntı) |
| Saat: 11:42 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık