![]() |
BU ŞEHR-İ İSTANBUL Kİ Bu şehrin geceleri ıslak sokakları dar bu şehrin rüzgarları ağır kurşun kadar uzaktan şarkı sesleri geliyor bilmediğim al atlar geçiyor yaşamın ortasından oysa beyaz atlı şehzadeydi beklediğim boynunu bir yerlerde vurdular Bu şehirde gökyüzü mavi değil (yeterince değil) yalvarıyor balık gözleriyle umutlar gerçek süreleri oltadaki balık kada Bulutlar beyaz değil bu şehirde güneş sıcak değil (yeterince değil) sesler gördüm turuncudan sarıya bir telaşa düşmüş bütün insanlar şaşkınlık kol geziyor dolu dizgin duygular soluksuz kalmış düşünceler tutsak olmuş /tedirgin su yüzüne çıkmış bütün kusurlar yine de sevgileri yıkamaya çalışıyor yağmurlar |
SON VEDA Kaç kez vedalaştık hatırlamıyorum Hatırladıklarım acılarım, sancılarım ve yanlız çırpınışları kalbimin! Her seferinde sığınarak bişeylere dönerdik birbirimize, Dayanılmaz ağırlığı altında ezilmektense sevgisizliğin, Biz birbirimize acı çektirmeyi tercih ederdik Her seferinde yeniden yeşerirdi umutlarımız, Tamam derdik bu son, Herşey bambaşka olacak artık Ama hiç bir zaman son olmadı Her seferinde yeni acılara gebe kaldık.. Bu şekilde yaşanmaz aşk dedik yeminler ettik ama başaramadık yine aynı son aynı acı son.. Bugün yine ayrıyız ama sanki bu sefer değişen bişeyler var Üzerimizde daha değişik bir hava var Uzağız sevdadan yıldık mı bu aşktan Yoksa bu gerçekten mi son veda. |
SENİ ANLATMAK Seni anlatmak mısralarda Seni sana anlatabilmek O kadar zor ki İnce dudaklarını Kumral saçlarını Rengini bilemediğim Mahzun bakışlarını Seni anlatmak mısralarda Seni sana anlatabilmek O kadar zor ki bir bilsen |
YALNIZLIK Şemsiye yapımcıları ıslanmaktan tek kişiyi koruyacak genişlikte kesince kumaşları yağmur değil yalnızlıktır yağan Daha da hüzünlendirir her gece kentin sokaklarını bekçinin nefesiyle düdüğün içinde dönen nohut taneciğinin yalnızlığı Ne çok sevinirim bilseniz bir yılan mezarıma girerde göğüs kafesimin kemikleri içinde kış uykusuna yatarsa |
BENDEKİ SEN Anlatamiyorum yureyimdekileri... Dile getiremiyorum neler cektiklerimi... Ne onemi var nefes almanin... Sen yoksan yanimda be gulum... Her caddede seni gormek... Butun insanlari sana benzetmek... Baska tenlerde konunu hissetmek... Acimi dindirmiyor dindirmiyor be gulum... Aklimdasin her an, kalbimdesin her an.... Seni sevecegim bir omur, buna inan inan be gulum.. |
Ne kadınlar sevdim zaten yoktular Yağmur giyerlerdi sonbaharla bir Azıcık okşasam sanki çocuktular Bıraksam korkudan gözleri sislenir Ne kadınlar sevdim zaten yoktular... Atilla İlhan |
Sessiz Gemi Artok demir almak günü gelmişse zamandan Mechule giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol. Rıhtımda kalanlar bu seyahetten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli, Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu. Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler; Bilinmez ki giden sevgililer dönmeyecekler. Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden, Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden |
Aşk Her Yerde aşkı bir durum ve bir yer sanıyorsun ... oysa aşk her durumda ve her yerdedir ... aşkı biri ve bir an sayıyorsun ... oysa asıl aşk her zaman ve hep sendedir. |
Bilmiyorum Dudakların nasıldır. Sıcak mı ateş topu kadar, Yoksa soğuk mu Buza kesmiş bir bardak su gibi? Kıvrımlarına, Kırmızı karanfiller mi tutunmuş, Küle gizlenmiş kor mu var? Tenime değdiğinde dudakların Cemre mi düşer bedenime, Mızrap değen bir saz teli gibi Titrer mi yüreğim bilmiyorum. Ben hiç dudaklarına dokunmadım ki! Bir kadını sardığında kolların, Ürkek ceylânlar Nasıl kurtulur tuzağından? Dolu yemiş yaprak gibi Nasıl titrer bir yürek? Ellerin nasıl okşar bir bedeni, Goncalar Nasıl güle döner sıcaklığınla bilmiyorum. Hiç sana sarılıp yatmadım ki! |
Biz Taşıdık Bu sevdaları biz taşıdık Yüreğimizle fırtınalı rüzgara karşı Ne kavgalar verdik Zamanı öldürdük Umutla Göz ve ayak olduk Geceleri üstümüzü örttüğümüz yorgandık Soğumadan dört duvar Ayın ışığı düştü Sürgüledik kapıyı Hayatı unutup odada Gök yüzü bulutları taşıyordu Benim seni taşıdığım gibi… |
| Saat: 13:42 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık