![]() |
bu yoksul akşam vakti, göğsümdeki gülü şahit tutarak dünyanın en güzel yerinden bu yoksul duygularla bakmak sana gülhanede hiç gül yoktu Hep yedi kulami gerkir boğümaya şehzadeyi? kaç bin kuledeşimdi, kaç bin lüle boğulmakta. hesabı sorulmak için ille şehzademi olmak gerekir? şimdi sana herkes hüzün gerekir istanbul sana sadrı azam değil hüznü azam gerekir! yoksa toplayıp tarihi peşinden sürükleyen eteklerini taftayı kadifeyi yoksa çiniyi, minareyi yoksa tamburu ve neyi... yoksa yokmusun istanbul hangi balıkalrdın hangi kıyılara vurdun kendini hangi insanlardın hangi şehre sığdın hangi şehre sığındın istanbul |
AGLAYACAKSIN Benden ayrilip tek basina kalinca, Acilarin,dertlerin cogalinca, Sende beni birgün anlayacaksin, Iste o zaman AGLAYACAKSIN. Eski albümlerde beni arayacaksin, Sararmis bir resimde olacak, Gözlerin yasla dolu dolu bakacaksin, Iste o zaman AGLAYACAKSIN. Her gece yarisi titreyerek uyanacaksin, Yaptiklarin aklina gelecek, Neler yaptigini anlayacaksin, Iste o zaman AGLAYACAKSIN. Gün gelir oturursun nikah masasina, Mutluluk hayaliyle atsanda imza, Beyazlar icinde yapacagin o ilk dansda, Ben gelecegim aklina iste o zaman AGLAYACAKSIN. |
Bir Çag Yalnizligi Bir çag yalnizligi varmis kaderde, Tenha dostluklara takilma gönlüm... Gecenin gündüzü gördügü yerde, Korkarim, yalnizca bulacak ölüm. Yüregimde egri bügrü bir bosluk, Ak pak duygularla kaldim kenarda. Üsüyor içimde garip bir çocuk, Bir Yusuf mu var ki kör kuyularda!... Türk mavisi güzellikler ver bana, Kaf dagindan uçurulmus can kusum! Dostlar tarafindan dostluk adina Yoksul sevinçlerle susturulmusum... Gözlerinde yamru yumru bir sanci, Bacalar yollari gözlüyor damdan. Alev alev bakislara yabanci Bu çag yalnizligi gitmez odamdan! Korkarim, doymadan güzelliklere, Bir sabah geceyi giyecek gönlüm: “Haydi gel!” diyecek sessizliklere, Apansiz yalnizca bulacak ölüm... |
Gitme! Figan düşer denizlere sular çekilir yağmur yağmaz vahalardan kirpiklerime bir rüzgar hıçkırır tenhada, bir dal kırılır boynunu büker sabah kervanları, kelebekler ölür. Gitme! Bir yıldız küser göğüne, içini çeker bir çocuk şaşırır yönünü rüzgarlar bütün pınarların suyu çekilir solar nazlı çiçekleri kalbimin, üzülürüm. Gitme! Öksüz kalır içimdeki imge dağları saçlarını öpen seher yeli, çoban yıldızı bir daha turnalar geçmez, bülbüller ötmez çiçekler açmaz bahçemde ah, gülüm! Gitme! Acılara mahkum olur yüreğim ardında fırtınalar kalır, ayrılıklar, anılar, yanlızlıklar boynu bükük aşklar, gözü yaşlı şarkılar alışamam yokluğuna, yokluğun ölüm. Gitme! İçimdeki bütün vagonlar devrilir bir kar yağar istasyonlara, üşürüm. Gitme! Kal, menevşeler açsın dağlarda sevince dönüşsün gökyüzü iki çığlık arasında bırakma beni ah gülüm yokluğuna alışamam, yokluğun ölüm. Gitme! Bütün ormanlar ateşe verilir kuşlar da gider, bu kent de ölürüm. |
Gülüyor Muydun? Gölgen uzaklasirken sokakta Büyük bir arzuyla, yüzünü görmek istedim Gülüyor muydun, mutlu muydun ayriliktan? Yoksa son anda bir hüzün, bir aci ugramis miydi bakislarina ? Kararsizlik hissettin mi adimlarinda, ölesiye merak ettim. Kimse yoktu sokakta, Yalniz sen, ben, hüzün Ve... korkunç bir müzik; Önce ince bir ney sesi, ona eslik eden keman. Hiç bitmez sanirken, bu aci makam içimdeki sessizlik köseyi dönüsünle birden bitti. Davullar çalinmaya basladi firtina, kar dolustu yollara gözlerim mahkum oldu iki damla yagmura. Daha önce vardi da ben mi görmedim Nerden çikti insanlar-insanlar Önce onlar yoktu, simdi ise ben Hiç biri benim farkimda degil. Kar-yagmur-firtina yalniz bana Yalniz bana hüzün. Birakip gittin beni üzgün. Ölesiye merak ettim; Gülüyor muydu yüzün !.. |
DILIM VARMIYOR Neden böyle olduk yillardan sonra Hala benim aklim almiyor Özur dilemeyi düsündüm ama Denedim bir türlü dilim varmiyor. Dilimin ucuna geldi bir kac kere Biz bu aski niye yaktik bos yere Affet beni affet eski günleri Denedim ama bir türlü dilim varmiyor |
Aşk; Koskocaman bir yalan Bazen, çöllere düşüren, bazen de dağları deldiren Kavuşmasız kuruyan ırmaklarda yüzdüren Aynada yaşlanan yüzünü seyreden Koskocaman bir yalan dünyada gülümseten Aşk; Koskocaman bir yalan Boran kuşunun gözündeki üç damla yaşı akıtan Dümeni olmayan bir geminin kaptanlığını yaptıran Elimdeki kadehin içine bir parça kan damlatan Ve o kadehte yüzmesini bilmeyeni yüzdüren Aşk; Koskocaman bir yalan Neden diye her sorulan soruya yanış cevap veren Resimdeki görüntünle hayallere daldıran Bir parça umut isteyen Aşk; ne sensiz olur ne de senle dedirten |
NEDEN? "Neden?" diye sorma... Simsiyah gözler, Insani mahveden bakislar Hele bir de gülüsü var ki... "Gerisi" mi? Gerisi yokmus. Sonradan anladim. Görünen seyler Hep aldatmacaymis. "Sonucu" merak mi ediyorsun? Bosa geçen aylar...yillar. |
Yagmur Güzel Yagmurda gözlerim Hep seni ariyor Tükendikçe bulutlar Gözlerim agliyor. Gelmiyorsun kî Dönmüyorsun kî Ne haldeyim Bilmiyorsun kî Islanmis saçlarla Gözümdesin sen hâlâ Sen beni unutsan da Unutamam ben seni. |
Sana büyük bir sır söyleyeceğim kapat kapıları Ölmek daha kolaydır sevmekten Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini burası benim vatanım ölmek de yaşamak da benim hakkım ve en çok bundan dolayı sana burasını cehennem bana yine cennet vatan yapacağım sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini yaşadığın her an mahşer menzilimdesin soluk aldığın her an mahşer menzilimdesin sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini burası benim vatanım camiler kenti: felluce ben bağımsız yaşarım ben anasız yaşarım ben babasız yaşarım ben oğulsuz yaşarım ben kızım olmadan yaşarım ama vatansız yaşayamam sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini unutma benim öldüğüm yer de vatanım ya senin ve sen petrolsüz yaşayamazsın yapamazsın yaşayamazsın öfken hayalet öfkem gerçek öfkem gerçek öfken hayalet ölmek ve öldürmek benim için onur senin için utanç senin için yüz karası sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini sen uyut dünya uyusun sen uyut insanlık uyusun ama ben uyanığım ama ben direneceğim işte kefenim bedenim sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini felluce içinde redif sesi var bakın yüreğine acep nesi var beni duymayana dostlar hepten âhım var sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini mahşer menzilindesin mahşer menzilindesin sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini bayram bağımsızlığımladır |
| Saat: 08:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık