![]() |
Gece Gözlüm Sonbahar kadar sararmış düşlerim Bir yaprak tanesi gibi ömrüm Savruldukça vuran ayaz gecelerde Düştüğüm düş kırıklıklarım Zülal eyle yüreğim Gözlerinde dolsun sevda sözcüklerin Selam söyle arsız denizlere Beyaz güvercin kanatındaki yalan düşlere Salla kanatında hayatı Zehrini dök aşkın Gülmek kadar zekatını öde ağlamakla hayatın Gözlerinde yokla kendini Kirpiğinin gölgesinde kaldım Düşmekten kaçtığım sevgi renklerin Meğerse düştüğüm gerçek dışı asi sözlerim Biraz mavi biraz yeşil kadar ömrüm Bulutlar kadar boşlukta sevgiler Beni kurgulama gerçeğe Senaryosunda ölümle sevdiğim gözlerin Çıkmaz dar köşeli Gece gözlüm... Muhammed Yalçınkaya |
Bu sevda kalesinin Karanlık labirentinde Beni bu çıkmazdan Çekip çıkaracak el nerede ? Dilimde volta atar adın Bu kaçıncı uykusuz sabahım Sevgilim sensiz geceleri Güneşe asacak ip nerede ? |
BEN SENİ ------ SEVİYORUM Ben seni dünyanın ilk günü gibi… Hayatımın son günü gibi… seviyorum… Uçurumlardan düşer gibi… Zamanın en geniş anında değil… En bulunmazen dar zaman da gibi seviyorum… Bir şeye ulaştığın an gibi değil… Bir şeylerin senden kaçtığıulaşılmaz olduğu anında gibi seviyorum… Çöllerde kalmış mecnun gibi… Mecnun’un yüreğine hapsolmuş Leyla gibi seviyorum… Gecelerin en koyu anı gibi… Güneşin en yakıcı olduğu zamanı gibi seviyorum… Boğazımda kocaman bir düğüm var gibi… Sensiz nefes alamıyor gibi… Dizlerimde derman kalmamış… Tonlarca yük altında sana koşar gibi seviyorum… Aşkını hiçbir şeye değişmeyen Bilal’i Habeşi gibi seviyorum… Karşında durup sevgimi haykıracak gibi değil… Susupgözlerine bakarak… Gözlerimle sevgimi söyleyecek gibi seviyorum… Yalandan binlerce kez seviyorum der gibi değil… Sevmediğimde doğruyu bir kerede diyecek gibi seviyorum… Seni dünlerdeseni bugünlerdeseni yarınlarda gibi değil… Anı yaşar gibi seviyorum… Kızıl denizlerde yelkenli ile rüzgarda gider gibi seviyorum… Dağların ulaşılan etekleri gibi değil… En zirvesine tırmanacak gibi seviyorum… Yüzünde gülüşünü gördüğüm an gibi değil… Gözlerinden akacak bir damla yaşı yere düşürmeyecek gibi seviyorum… Temmuz’un sıcağında güneşlenir gibi değil... Eylül’ün en yağmurlu zamanında saatlerce ıslanır gibi seviyorum… Uzaklığında unutacak gibi değil… Gölge gibi her an yanımda unutulmayacak gibi seviyorum… Özlemeyi seninle sever gibi seviyorum… Kavuşacağımı düşünerek gibi değil… Hiç kavuşulmaz ve hiç kavuşmayacağım gibi seviyorum… Sevdiğini duymak için değil… Sevgimin karşılığı o’ndan gelecek gibi seviyorum… Bu aşkın sonu yok gibi değil… Daha hiç başlamamış gibi seviyorum… Ve senden”sevmiyorum”kelimesini duyduğumda vazgeçecek gibi değil… Sonsuza kadar seni sevecek gibi seviyorum… Ve ben seni bugün doğmuş gibi… Yarın ölecekmiş gibi seviyorum… Seni seviyorum… Seni çok seviyorum… |
Ben Tek Başıma Sevdim Ben aşkı yasakladım sevda yüklü kalbime, Anahtarsız kilitler vurdum. Sadece geceleri yükledim hiç kimse görmesin, Ve sadece sana özel cümleleri sakladım, Senden başka kimse duymasın diye… Mayınladım baştan sonra dört bir yanını kalbimin En korkunç uçurumları gizledim derinliklerine. Ve yasakladım sevmeyi. Susuyordu kalbim… Belki açlıktan, belki yokluktan. Biliyorum, Sorular vardı çözülmesi gereken. Kördüğüm olmuş anlar, Boşa geçen aylar, yıllar… Oysa o, Bir aşk arıyordu bilmediği bu dünyada. Her çiçekten bal toplamayı, Her sınavdan bir ders almayı umuyordu. Zorluyordu yıkılmayacağını bildiği duvarları, Zorluyordu geçemeyeceğini bildiği engelleri… Boşa zaman harcıyordu… Haksızdı, Ya da belki de haklıydı. Çünkü kalbimden bile gizledim seni Ben tek başıma sevdim… Süleyman Bayram |
Uzak Ve Yakin Yakın olduğu kadar uzak uzak olduğu kadar yakın Duruyor karşımda en temiz melekler kadar saf ve yalın Ah kimsecikler görmesin kimsecikler farketmesin sakın Güneş hiçbir zaman batmasın bu an sonsuza dek yaşansın Bu oturan ben, bu karşımdaki o, bu biz miyiz? Yan yana mıyız herkeslerden her şeyden habersiz Sanki yıllardır mutlu mesut yaşıyor gibiyiz Parkın ortasında kelebekler gibi sahipsiz Ruhum şad oluyor sanki konuşurken dili Yanımda yaralı ve ürkek bir ceylan gibi Kalmıyor insanın ne tasası ne de derdi Mübarek elleri bana sonsuzluğu içirdi Hiç tanımadı ellerim narin ellerini Hiç bilmedi yüreğim yaban yüreğini Dinmeyen bir delilik kapladı bedenimi Yiten günle birlikte sessizce gidiverdi. Recep Nuri Demirel |
Şimdi susma zamanı, konuşmak yersiz, Harflerin gücü yok, kelimeler yetersiz. Bırak, sessiz bir ritimle dansa dursun gecem, Çözülsün sağır odalarda, o büyük bilmecem. Gözlerimde canlansın, ruhu olmayan bedenler, Bircümle kaybedenler ve ansızın kaybedilenler, Aldırmadan zamana, yol alıp geçmişin düşlerinde Takılsın ruhumuz -bir nefeslik mola gibi-çocuk gülüşlerinde. Dinsin bu gece kargaşamız, bu hayat denilen çark-ı felek Gel insan olalım bu gece, ne bir şeytan ne bir melek Aziz Akgün |
Ben Seni Sevmişim Var Mı Benden Daha Yaralısı Sevdiğim İşte bir gün daha geçti sevgimden Bir gün daha, daha da bağlandım sana Kuşlar bile çekip gitmişken yasımdan Sen yoksun sen de uçup gittin benden Yaralıyım artık senin yokluğunda sevdiğim Bu yürek seni ölesiye severken Seni unutmuyor bu gönlüm Seni kalbimin derinliklerinde gizli tutuyor sevdalım Nehirler ırmaklar akıp giderken Günler aylar gelip geçerken Yıldızlar geceleri yanıp sökerken Kederli bir aşığın oldum Yaralıyım artık durdurulamaz sana düşkünlüğüm Ben seni sevmişim var mı benden daha yaralısı sevdiğim Şiirlerim de senle dolup taşmışken Keşke seni seviyorum diye bilsem Mustafa Zeybek |
Dilin söylemesede gözlerin ‘’ayrılık’’ diyor … Neyi saklayabildin ki benden bunu saklıyorsun_ ? Hadi gel kendine Dön özüne … Yine seni şaşırtmayacagım yine gidiyorum de … İki yıl önce ‘’Hoşgelmiştin’’ kalbime [Hoşça Çık…] Susman ne ifade ediyor bilmiyorum… Sessizce beni incitmeden gideceginimi zannediyorsun _ ? ‘’Yanılıyorsun ! ‘’ İçimde kopan fırtınaların farkında degilsin … Duymuyorsun tabi sessiz çıglıklarımı… ‘’Gitme’’ diye haykırışlarımı … [Konuş lütfen !] Bir şey söyle … Sevmedim seni de Başkası var de yeterki bir şey söyle … Böyle sonlara alışkın degil yüregim… İki yıl önce ‘’Hoşgelmiştin’’ kalbime ne oLur [Hoşça Çık…] Sana göre sessiz sedasız bir terkediş bu . Bakma suskunluguma … Ardından söyleyecek sözmü bıraktın bana _ ? Birlikte yaşadıgımız aşkıgeçirdigimiz yılları tek başına bitiriyosun… [Hayranım bu cesaretine ! …] Bana düşense ‘’Zoraki kabullenmeler…’’ ‘’Mecburi susmalar…’’ İki yıl önce ‘’Hoşgelmiştin’’ kalbime Topla hayal kırıklarımı sil bedenimden izlerini … ... [Hoşça Çık …] |
Senli Benli Bir Düş Tufanı Gündüzüm müsün? Düşüm müsün? Düşte miyim? Düşüm demisin? Var mısın? Yok musun? Varsın.. Yoksun.. Sen bende var mısın? Ben sende yok muyum? Var mıyım? Yok muyum? Zaten hiç yok muşum.. Zaten hiç yok muşsun.. Esengül Sağmen |
| Saat: 10:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık